ייעוץ SS לגבי תרגילי עזר

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
חזרתי להתאמן אחרי חצי שנה הפסקה תכנית שנקראת SS
אפשר לומר שחוץ מדדליפט אני שולט בטכניקה ואני מתחיל במשקלים נמוכים בשביל למזער DOMS בשרירים.

השאלה שלי היא כזאת . האם כבר מההתחלה אפשר לעבוד ככה :

A
סקוואט 5X3
לחיצת חזה 5X3
דדליפט 5X1
מקבילים 8-12X2
בטן 8-12X2
B
סקוואט 5X3
חתירה 5X3
פרס 5X3
מתח8-12X2
בטן 8-12X2
????

יש לציין שאת הסיבה שהמליצו לאנשים להתחיל עם התרגילים הבסיסיים בלי תרגילי עזר זה בגלל שהם לא יודעים לבצע את הטכניקה של התרגילים האלה. אני כבר מתאמן שנתיים ויש לי ניסיון בכל התרגילים.

לא ממש
בצ'ין אפס כופפי המרפק חזקים יותר בגלל מנח כף היד, בגלל שהבייספס נכנס לפעולה חזקה. פשיטת הכתף שנעשית ברובה ע"י שרירי הגב היא זהה בשני התרגילים, אבל בגלל שבצ'ין אפס כופפי המרפק חזקים יותר - באחוזים שרירי הגב עושים פחות מבמתח (שוב, באחוזים). אבל בגלל שהמשקל שאתה מרים בצ'ין אפס גבוה יותר (בדיוק בגלל שכופפי המרפק חזקים יותר), אז כנראה שהסה"כ דיי זהה.

אני כמובן מתייחס לרוחב אחיזה זהה בשני התרגילים.

אתה ממש לא בסדר,אתה אומר לי שאני מדבר שטויות ואתה פה רושם משפט שהוא לא ממש נכון.
בצ'ין אפס המשקל יותר גבוה ממתח רחב לא ממש בגלל שכופפי המרפק חזקים יותר אלא בגלל המכניקה שבתרגילים.
בכל סוג של מתח הגוף שלך רוצה לעלות בצורה אנכית למעלה,ובמתח צר אתה מפעיל עליו כח אנאכי לעומת רחב שאתה מפעיל עליו כח אלכסוני אז בגלל זה מתח צר יותר קל.
מתח בסופינציה יותר קל ממתח בפרונציה בגלל מנח היד שנותן לבייספס לפתח יותר כח

ובקשר לBOR,לקבוע מתי יש עומס מזיק זו שאלת מיליון הדולר,יש תרגילים שפשוט עדיף להמנע מהם

בדיון קודם על אותו נושא התברר שהוא מתכוון לכך שבצ'ין אפ (כף היד מתחת למוט ובכיוון הפנים) אתה מוסיף יותר למשקל הגוף שלך מאשר ב"מתח רגיל" (כף היד פונה קדימה). המשקל הנוסף הזה מאזן את התרומה של הדו-ראשי כך שהגבי עובד באותו מאמץ. כמו שהוא אמר במפורש, ומגטרון הזכיר, הוא מתכוון לאחיזה באותו רוחב.

בדיון קודם על אותו נושא התברר שהוא מתכוון לכך שבצ'ין אפ (כף היד מתחת למוט ובכיוון הפנים) אתה מוסיף יותר למשקל הגוף שלך מאשר ב"מתח רגיל" (כף היד פונה קדימה). המשקל הנוסף הזה מאזן את התרומה של הדו-ראשי כך שהגבי עובד באותו מאמץ. כמו שהוא אמר במפורש, ומגטרון הזכיר, הוא מתכוון לאחיזה באותו רוחב.

אז כנראה שלא קראתי טוב... הייתי בטוח שהוא מדבר על ההבדלים בין מתח רחב לצר

• פותח/ת השרשור
במקום בו גדלתי נהוג להתנצל בפני אדם שמאשימים ומשמיצים על דיבורי הבל הבלים, במיוחד שמדובר באדם מכובד כמו דה ביסט שתרם מעל ומעבר 😁

אתה ממש לא בסדר,אתה אומר לי שאני מדבר שטויות ואתה פה רושם משפט שהוא לא ממש נכון.
בצ'ין אפס המשקל יותר גבוה ממתח רחב לא ממש בגלל שכופפי המרפק חזקים יותר אלא בגלל המכניקה שבתרגילים.
בכל סוג של מתח הגוף שלך רוצה לעלות בצורה אנכית למעלה,ובמתח צר אתה מפעיל עליו כח אנאכי לעומת רחב שאתה מפעיל עליו כח אלכסוני אז בגלל זה מתח צר יותר קל.

ובקשר לBOR,לקבוע מתי יש עומס מזיק זו שאלת מיליון הדולר,יש תרגילים שפשוט עדיף להמנע מהם
מצטער, אבל אתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר.
מבחינת הזווית אני גם יכול להגיד לך שאחיזה רחבה יותר = פחות טווח תנועה
אז לא הבנתי, אתה מצד אחד אומר שבצ'ין אפס מרימים יותר בגלל שהבייספס חזק יותר ומצד שני אומר שמה שאמרתי (שזה אותו דבר) זה לא נכון, כי זה בגלל שבמתח רגיל אוחזים רחב יותר?
ונשים רגע בצד את העובדה שדיברתי על אותו רוחב + שהלטיסימוס דורסי ("רחב גבי") לא מושפע ממנח כף היד - פרונציה \ סופינציה, ובשניהם מסוגל לעבוד בדיוק אותו דבר. הוא לא קשור למנח כף היד.

בקשר לBOR, במנח עמוד שדרה ניטרלי לא מתקיים כוח גזירה על עמוד השדרה ולכן מה שאתה אומר הוצא מהקשרו ויוצא מתוך חוסר הבנה. התרגיל תקין לחלוטין ואפשר להתקדם בו ולעבוד בו במשך שנים, ולבצע בו RM1 ללא נזק. אפשר להפצע ממנו כמו מכל תרגיל לגיטימי אחר - בהרבה דרכים שלא קשורות לטכניקה.

זו דוגמה לעומק תקין: http://www.crossfitreality.com/wp-content/uploads/2012/08/Squat_Depth.x.jpeg

לגביי הנושא השני, מתח וצ'ין אפס זה לא קירוב כתף אלא פשיטת כתף.

מתח אתה לא עושה באחיזה צרה.. צין אפס כן ( עניין של נוחות)
מתח = באחיזה רחבה = הרחקת כתף, מתח בסופינציה צר = פשיטת כתף, האם אני צודק?
במתח רחב יש גם קירוב כתף וגם פשיטת כתף, ובצר פשיטת כתף

אנחנו לא רוצים להמנע מעומס על הגב
אנחנו רוצים שהוא יתקיים באופן תקין ומאוזן על החוליות, מה שאומר שאנחנו צריכים מנח ניטרלי על מנת למנוע כוח גזירה בין החוליות - כך שמתקיימת דחיסה בלבד
אתה פשוט לא ממש יודע על מה אתה מדבר, וזה בסדר, תקרא קצת.

מנח עמוד השדרה צריך להיות ניטרלי, כך שהזוקפים פועלים בכיווץ איזומטרי.
אתה יכול להשתמש במתח כ"תרגיל עיקרי" ובצ'ין אפס כתרגיל עזר, זה בסדר.

כדי להבין אותך טוב יותר- אתה אומר שיש דרך כלשהי לבצע בנט אובר בלי לייצר מאמצי גזירה בין החוליות?

• פותח/ת השרשור
Beast and cheat
אז אתה אומר העומק הזה מוגזם ? :
images

כדי להבין אותך טוב יותר- אתה אומר שיש דרך כלשהי לבצע בנט אובר בלי לייצר מאמצי גזירה בין החוליות?
אני אומר שניתן לבצע את התרגיל מבלי שיתקיים כוח גזירה בין החוליות.
מה זה מאמצי גזירה?

Beast and cheat
אז אתה אומר העומק הזה מוגזם ? :
images
הזווית יכולה להטעות, אבל כן.

אני אומר שניתן לבצע את התרגיל מבלי שיתקיים כוח גזירה בין החוליות.
מה זה מאמצי גזירה?

הזווית יכולה להטעות, אבל כן.

תסלח לי על התמונה הלא טובה, אל תתייחס למסביב אלא רק למנח הגב.
אתה אומר שבמנח גב כזה, כאשר מבוצעת משיכה, לא פועלים מאמצי גזירה מכפיפה בין חוליה א' לחוליה ב'?
מאמץ=כח/שטח.

קבצים מצורפים

• images.jpg
    images.jpg
    KB 9.4 · צפיות: 145
תסלח לי על התמונה הלא טובה, אל תתייחס למסביב אלא רק למנח הגב.
אתה אומר שבמנח גב כזה, כאשר מבוצעת משיכה, לא פועלים מאמצי גזירה מכפיפה בין חוליה א' לחוליה ב'?
מאמץ=כח/שטח.
כוח חלקי שטח זה לחץ, לא מאמץ
וברגע שמנח עמוד השדרה נשמר ניטרלי כוח גזירה לא מתקיים, כי הכוח של המשקל שמנסה לכפוף מתאזן ע"י הכוח שהזוקפים ושרירי הליבה מפעילים על מנת לפשוט, לייצב ולקבע.

כוח חלקי שטח זה לחץ, לא מאמץ
וברגע שמנח עמוד השדרה נשמר ניטרלי כוח גזירה לא מתקיים, כי הכוח של המשקל שמנסה לכפוף מתאזן ע"י הכוח שהזוקפים ושרירי הליבה מפעילים על מנת לפשוט, לייצב ולקבע.

בוא נתחיל מזה שתפתח ויקיפדיה ותקרא קצת על מאמצים, זה טוב לידע כללי.

שים לב לזה:
Screen%20shot%202013-04-08%20at%202.07.36%20PM.png

ובדג"ח זריז ולא מושקע:
0

כשT לצורך העניין זה הכח שהזוקפים מפעילים.
ומכיוון שסינוס אלפא לא מתאפס במקרה הזה, יתקיימו מאמצי גזירה מכפיפה.

בגלל שהכתום שווה לכחול, עמוד השדרה לא "בכפיפה", אלא ניטרלי. זה משהו שאנחנו לומדים ומתאמנים לעשות, וזה מתקיים בטכניקה נכונה.

מה שאתה אומר נכון - יש כוח גזירה, בכפיפה של עמוד השדרה (flexion). אבל זה לא המנח בו אנו נמצאים כאשר אנו מבצעים BOR בטכניקה נכונה.
כאשר מנח עמוד השדרה נשמר ניטרלי הכוח הפועל על הדיסקים הבין חולייתיים הינו כוח דחיסה ולא כוח גזירה, אשר איתו יש להם יכולת טובה להתמודד ולשם כך הם בנויים. זה העומס בו הם מתוכננים לעמוד, והם עושים זאת טוב.

אני עדיין לא מבין איפה (תרתי משמע) החולייה החסרה שלך, כלומר מה פספסת /:

• פותח/ת השרשור
Beast and cheat התאמנתי היום את האימון הרביעי שלי בSS ועד עכשיו אני ממש מאוכזב מהתוכנית ואני אסביר למה.
יש לציין שאני מקפיד לישון טוב ולאכול 400-500 קלוריות מעל הRMR ולאכול מספיק חלבונים. וגם נח מספיק זמן בין סט לסט (4 דקות מנוחה בסקוואט ו3 דקות בשאר התרגילים)

1.אני כבר תקוע בסקוואט שני אימונים על משקל 45 קילו. ניסיתי לבצע היום סט של 50 קילו (לעלות ב-5 קילו מהאימון הקודם) אבל הרגשתי כאבי דומס אדירים בהאטמסטרינג ובארבע ראשי אז הפסקתי את הסט אחרי שני חזרות וחזרתי ל45 כמו שעשיתי באימון הקודם רק שהפעם הצלחתי לעשות רק 3-4 חזרות עם כאבים עצומים וטכניקה לקוייה. מה לעשות? לדלג על אימון סקוואט הבא (יום שלישי ) בשביל לתת לרגליים שלי להתאושש?
(יש לציין שאני גם מאוד מאוכזב כי הרבה אנשים דיברו על זה שקיים זיכרון שריר,ולפני חצי שנה עשיתי סקוואט מקביל 10 חזרות על 60 קילו וחשבתי אני אחזור לזה מהר מאוד ופתאום אני רואה אני נתקע)

2. ניסיתי לעלות ממשקל 30 קילו של פרס למשקל 32.5 קילו אבל מה שקרה זה שהטכניקה שלי נהרסה והמרפקים שלי נטו לצדדים ולא הצלחתי להשאיר את האמה מקבילה לקרקע בסט הראשון וסיימתי רק 4 חזרות, בסט השני והשלישי הייתי חייב להחזיר את המשקל ל30 קילו בשביל לשמור על טכניקה נכונה.

3. שביצעתי את תרגיל החתירה הרגשתי לחץ אדיר על חוליות עמוד השידרה בגב התחתון,בעקבות כך החלטתי להחליף את התרגיל למתח כמו שהמלצת לי, אך עקב חולשה הצלחתי לסיים רק שלושה סטים של שתי חזרות בטכניקה נכונה. האם ברגע שאני עובר את ה-5 חזרות לסט במתח כתרגיל ראשי אני אמור להוסיף משקל?

נערך לאחרונה:
בגלל שהכתום שווה לכחול, עמוד השדרה לא "בכפיפה", אלא ניטרלי. זה משהו שאנחנו לומדים ומתאמנים לעשות, וזה מתקיים בטכניקה נכונה.

מה שאתה אומר נכון - יש כוח גזירה, בכפיפה של עמוד השדרה (flexion). אבל זה לא המנח בו אנו נמצאים כאשר אנו מבצעים BOR בטכניקה נכונה.
כאשר מנח עמוד השדרה נשמר ניטרלי הכוח הפועל על הדיסקים הבין חולייתיים הינו כוח דחיסה ולא כוח גזירה, אשר איתו יש להם יכולת טובה להתמודד ולשם כך הם בנויים. זה העומס בו הם מתוכננים לעמוד, והם עושים זאת טוב.

אני עדיין לא מבין איפה (תרתי משמע) החולייה החסרה שלך, כלומר מה פספסת /:

הכתום הוא כוח בעוד שהכחול הוא מומנט. המשפט שלך חסר משמעות.
מנח עמוד השדרה אמנם ישר, וזה אומר שהוא לא מכופף, אך זה ממש לא אומר שהוא לא נתון לכפיפה ע"י המשקל של המוט.
כפיפה זו יוצרת מאמצי גזירה בין החוליות, ואני באמת לא רואה איך אפשר להתווכח על זה. מאמצי גזירה אלה יתקיימו תמיד, בכל מנח של הגב, רק מעצם העובדה שאתה מחזיק במשקל של המוט.

אני גם לא מבין איפה החוליה החסרה שלי, כי זה נראה לי פשוט מאוד.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שהזוקפים/הבטן יודעים לייצר כוח שהוא לא במישור של הטורסו, משהו שלא נראה לי הגיוני. במידה וזה כך, אני אולי יכול להסכים איתך שכוחות הגזירה יתקזזו. במידה וזה לא כך, הם שם, לא משנה מה מנח הגב, ואתה יכול לראות זאת בצורה נורא פשוטה מהדג"ח שהוספתי.

הכתום הוא כוח בעוד שהכחול הוא מומנט. המשפט שלך חסר משמעות.
מנח עמוד השדרה אמנם ישר, וזה אומר שהוא לא מכופף, אך זה ממש לא אומר שהוא לא נתון לכפיפה ע"י המשקל של המוט.
כפיפה זו יוצרת מאמצי גזירה בין החוליות, ואני באמת לא רואה איך אפשר להתווכח על זה. מאמצי גזירה אלה יתקיימו תמיד, בכל מנח של הגב, רק מעצם העובדה שאתה מחזיק במשקל של המוט.

אני גם לא מבין איפה החוליה החסרה שלי, כי זה נראה לי פשוט מאוד.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שהזוקפים/הבטן יודעים לייצר כוח שהוא לא במישור של הטורסו, משהו שלא נראה לי הגיוני. במידה וזה כך, אני אולי יכול להסכים איתך שכוחות הגזירה יתקזזו. במידה וזה לא כך, הם שם, לא משנה מה מנח הגב, ואתה יכול לראות זאת בצורה נורא פשוטה מהדג"ח שהוספתי.
נו מה יהיה? מה מסובך להבין שמשקל המוט מושך לכיוון אחד והזוקפים ושרירי הליבה מושכים לכיוון השני ומייצבים ע"י לחץ מכל הכיוונים, ככה שאם מנח עמוד השדרה נשאר ניטרלי למרות משקל המוט - זה אומר שכוח הגזירה קוזז, בהגדרה - ומה שהדיסקים מתמודדים איתו כרגע הוא כוח דחיסה. מה מסובך פה?
זה בדיוק התפקיד של הזוקפים ושרירי הליבה, והם הסיבה המרכזית שאתה רואה שזה אפשרי לבצע סקוואט ודדליפט של 800+ פאונד מבלי להפצע בצורה קשה מאוד, מיד.

בלי קשר לדיון הספציפי שאתם מנהלים, המשפט שציטטתי פשוט לא נכון.
ודאי שטענה שהוצאה מהקשרה היא לא נכונה. זה לא קשה.
כל הדיון אני אומר שכשהגב נשמר במנח ניטרלי (כלומר, שאחרי שהמוט "מנסה לכופף" והזוקפים ושרירי הליבה מאזנים - מנח עמוד השדרה נשאר ניטרלי, כלומר כוח הגזירה קוזז בהגדרה) אין כוח גזירה, ופעם אחת ברח לי בלי ה"נשמר" אז אתה מוציא מהקשרו.

אז כן, בשבילך - גם במנח עמוד שדרה ניטרלי בעמידה ללא שום מוט או משקל כשרכב נכנס בך מאחורה במקום והזווית הנכונים, יש כוח גזירה על עמוד השדרה למרות שהוא היה ניטרלי. לא חכמה.

Beast and cheat התאמנתי היום את האימון הרביעי שלי בSS ועד עכשיו אני ממש מאוכזב מהתוכנית ואני אסביר למה.
יש לציין שאני מקפיד לישון טוב ולאכול 400-500 קלוריות מעל הRMR ולאכול מספיק חלבונים. וגם נח מספיק זמן בין סט לסט (4 דקות מנוחה בסקוואט ו3 דקות בשאר התרגילים)

1.אני כבר תקוע בסקוואט שני אימונים על משקל 45 קילו. ניסיתי לבצע היום סט של 50 קילו (לעלות ב-5 קילו מהאימון הקודם) אבל הרגשתי כאבי דומס אדירים בהאטמסטרינג ובארבע ראשי אז הפסקתי את הסט אחרי שני חזרות וחזרתי ל45 כמו שעשיתי באימון הקודם רק שהפעם הצלחתי לעשות רק 3-4 חזרות עם כאבים עצומים וטכניקה לקוייה. מה לעשות? לדלג על אימון סקוואט הבא (יום שלישי ) בשביל לתת לרגליים שלי להתאושש?
(יש לציין שאני גם מאוד מאוכזב כי הרבה אנשים דיברו על זה שקיים זיכרון שריר,ולפני חצי שנה עשיתי סקוואט מקביל 10 חזרות על 60 קילו וחשבתי אני אחזור לזה מהר מאוד ופתאום אני רואה אני נתקע)

2. ניסיתי לעלות ממשקל 30 קילו של פרס למשקל 32.5 קילו אבל מה שקרה זה שהטכניקה שלי נהרסה והמרפקים שלי נטו לצדדים ולא הצלחתי להשאיר את האמה מקבילה לקרקע בסט הראשון וסיימתי רק 4 חזרות, בסט השני והשלישי הייתי חייב להחזיר את המשקל ל30 קילו בשביל לשמור על טכניקה נכונה.

3. שביצעתי את תרגיל החתירה הרגשתי לחץ אדיר על חוליות עמוד השידרה בגב התחתון,בעקבות כך החלטתי להחליף את התרגיל למתח כמו שהמלצת לי, אך עקב חולשה הצלחתי לסיים רק שלושה סטים של שתי חזרות בטכניקה נכונה. האם ברגע שאני עובר את ה-5 חזרות לסט במתח כתרגיל ראשי אני אמור להוסיף משקל?
כל מה שאתה אומר מראה על חוסר ידע איך לבצע את התוכנית, וביצוע לקוי שלה. קרא את הספר \ קרא הרבה מאמרים \ קח מאמן.
ובלי קשר, כל מה שאתה אומר על טכניקה רוב הסיכויים לא נכון או לא מדוייק, פשוט כי אין לך מספיק ידע ו\או ניסיון על מנת לשפוט זאת, בטח ובטח כשמדובר על עצמך כשאתה לא רואה צילום מהצד - וגם אז זה לא אידיאלי.

• פותח/ת השרשור
אשמח אם תתיחס לשאלות שרשמתי ולא תאשים את הטכניקה.
1. אני עושה את הסקוואט נכון מאוד (כבר שנתיים לפני עשיתי אותו לפני כך שאין לי בעיה עם ניסיון).
הבעיה העיקרית שלי בסקוואט ומה שלדעתי מונע ממני להמשיך להתקדם בו זה הכאבים, השאלה שלי אם אתה נותן לגיטמציה לוותר על אימון אחד השבוע בשביל להתאושש ולהעלים את הדומס?

2. הסיבה שלא התקדמתי זה שהעלתי 5 קילו במקום 2.5 לכן אני לוקח על עצמי את האחריות בנוגע לפשלה הזאת,מעכשיו הקפיצות יהיו הרבה יותר קטנות.

3. ביצעתי את התרגיל מצויין , סיבוב אגן לפנים וניסיתי לשמור על הגוו בצורה ניטרלי אך את עומס העבודה הרגשתי על הגב התחתון בשלב הזה החלטתי לשנות למתח, השאלה מה אני עושה שאני עובר את ה5 חזרות לסט? להוסיף משקל?

נערך לאחרונה:
נו מה יהיה? מה מסובך להבין שמשקל המוט מושך לכיוון אחד והזוקפים ושרירי הליבה מושכים לכיוון השני ומייצבים ע"י לחץ מכל הכיוונים, ככה שאם מנח עמוד השדרה נשאר ניטרלי למרות משקל המוט - זה אומר שכוח הגזירה קוזז, בהגדרה - ומה שהדיסקים מתמודדים איתו כרגע הוא כוח דחיסה. מה מסובך פה?
זה בדיוק התפקיד של הזוקפים ושרירי הליבה, והם הסיבה המרכזית שאתה רואה שזה אפשרי לבצע סקוואט ודדליפט של 800+ פאונד מבלי להפצע בצורה קשה מאוד, מיד.

ודאי שטענה שהוצאה מהקשרה היא לא נכונה. זה לא קשה.
כל הדיון אני אומר שכשהגב נשמר במנח ניטרלי (כלומר, שאחרי שהמוט "מנסה לכופף" והזוקפים ושרירי הליבה מאזנים - מנח עמוד השדרה נשאר ניטרלי, כלומר כוח הגזירה קוזז בהגדרה) אין כוח גזירה, ופעם אחת ברח לי בלי ה"נשמר" אז אתה מוציא מהקשרו.

אז כן, בשבילך - גם במנח עמוד שדרה ניטרלי בעמידה ללא שום מוט או משקל כשרכב נכנס בך מאחורה במקום והזווית הנכונים, יש כוח גזירה על עמוד השדרה למרות שהוא היה ניטרלי. לא חכמה.

כל מה שאתה אומר מראה על חוסר ידע איך לבצע את התוכנית, וביצוע לקוי שלה. קרא את הספר \ קרא הרבה מאמרים \ קח מאמן.
ובלי קשר, כל מה שאתה אומר על טכניקה רוב הסיכויים לא נכון או לא מדוייק, פשוט כי אין לך מספיק ידע ו\או ניסיון על מנת לשפוט זאת, בטח ובטח כשמדובר על עצמך כשאתה לא רואה צילום מהצד - וגם אז זה לא אידיאלי.

יהיה בסדר, בזה אני בטוח.
אני לא יודע מה למדת בנושא ומה אתה יודע, כנראה שלא הרבה ואת זה רואים מהניסוח השגוי שלך, אני רק יודע שאני הספקתי לעבור ארבעה קורסים שקשורים לתורת החוזק בטכניון בשנתיים האחרונות.
זה לא משנה מה מנח הגב שלך. עקב העובדה שאתה מחזיק את משקל המוט, קיימת גזירה טהורה על הגב שלך. נקודה. הגזירה הזאת תהיה קיימת גם אם הגב שלך ישר לחלוטין וגם אם הוא מכופף בזווית שמחר תביא אותי לאיכילוב.
בנוסף, עקב מומנט הכפיפה שהמשקל של המוט מפעיל, קיימת גם גזירה מכפיפה.
שתי הגזירות הללו זניחות ביחס למאמצים הנורמליים, (אלה הם מאמצי הלחיצה והמתיחה שדיברת עליהם. אתה אוהב לדבר במושגים שאף אחד לא מבין, אז אני מרשה לעצמי גם כן. אם אתה רוצה באמת ללמוד משהו ולא רק לנסות לצאת צודק כל הזמן, אתה מוזמן להתחיל לקרוא כמו שהמלצתי לך קודם), זה נכון, אבל זה לא אומר שהגזירה הישירה והגזירה מכפיפה לא קיימות.
אין שום קשר למה שהזוקפים והבטן שלך עושים. העבודה שלהם היא בשמירה על מנח הגב, משמע יצירת כוח שמאזן את מומנט הכפיפה שנוצר כתוצאה מהמשקל של המוט. הם לא תורמים בשום דרך ל"קיזוז" הגזירה כמו שקראת לזה, פשוט כי אין דבר כזה "קיזוז" כמו שאתה מתאר אותו פה.

רק כי אני באמת רוצה שאחד מאיתנו יבין שהוא טעה, אני אדריך אותך- תחשוב על קורה רתומה בצידה האחד וחופשיה בצידה השני. בצידה החופשי פועל כוח. הכוח הזה יוצר, בהגדרה כמו שאתה אוהב להגיד, גזירה ישירה. אם נדמיין את הקורה שלנו כמורכבת מאלמנטים סופיים, החוליות שעליהן אתה מדבר לצורך העניין, ונסתכל על החתך הראשון של הקורה מכיוון הפעלת הכוח. זה נקרא בשפת מהנדסים דג"ח- דיאגרמת גוף חופשי. אז בצדו האחד ישנו הכוח המדובר, ובצדו השני ישנו כוח גזירה אשר מאזן את הכוח הזה על מנת לשמור על החוק של חברינו ניוטון. סכום הכוחות בכיוון ציר הפעלת הכוח צריך להיות שווה לאפס, על כל חתך וחתך. כוח הגזירה הזה, הוא בדיוק הגזירה הישירה שעליה אני מדבר. מצב זה נכון עבור כל אלמנט/חוליה/חתך שתסתכל עליו לאורך הקורה/הגב.

אני כבר רואה איך הדיון הזה יימשך, כי אני מכיר את האופי שלך מדיונים קודמים שניהלת. אתה לא תגיד "צודק, טעיתי", אז אני לא רוצה להמשיך את זה. אם אתה עדיין לא משוכנע, אחרי שהלכת וקראת על סוגי מאמצים (וקל וחומר למדת מספיק בשביל לא לכתוב משפטים כמו "כוח חלקי שטח זה לחץ, לא מאמץ"), אני יכול להמליץ לך לפנות לפרופסור ספי גבלי, ראש מחלקת ביומכניקה בטכניון. אולי לו אתה תאמין. או לכל פרופ' אחר לצורך העניין, כי לא באמת צריך להיות פרופסור כדי להבין את מה שאנחנו דנים בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית