הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המדריך למתחיל, איך אני יודע שתוכנית האימונים שלי טובה ? כתבה שניה בסדרה

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
המדריך למתחיל, איך אני יודע שתוכנית האימונים שלי טובה ? כתבה שניה בסדרה
כתבה מספר 2 מתוך 5
בכתבה הראשונה בסדרה "המדריך למתחיל, איך אני יודע שתוכנית האימונים שלי טובה ?" סקרתי את מרכיבי כושר הגופני. החלטתי להתמקד במרכיב הכוח. הסברתי את המושגים נפח, עצימות ותדירות. ונתתי דגשים כלליים איך מתאמן מתחיל צריך להתאמן. הגענו לכמה מסקנות:

• צריך לעבוד עם מינימום תרגילים שמפעילים מקסימום שרירים.
  • חובה ללמוד ולשלוט בטכניקה של תרגילי הבסיס (סקוואט, לחיצת חזה המדריך המלא, דדליפט, לחיצות מעל הראש, חתירות, מתח ומקבילים).
  • צריך לשאוף לעבוד בעצימות גבוהה.
  • צריך לעבוד בנפח מינימאלי שיגרום לנו להתקדם. לא לבצע יותר מדי תרגילים סטים וחזרות.
  • צריך להתאמן בתדירות גבוה אך שתאפשר לנו להתאושש מאימון לאימון.
leadImage.jpg

במאמר הנוכחי אדבר על התקדמות פרוגרסיבית מאימון לאימון (פיצוי יסף). אנסה להמשיך להקנות לכם כלים להבין את הרעיון הכללי של אימוני כוח ומה בעצם אנחנו עושים פה ?

המשך קריאה בפוסט:
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/19/המדריך-למתחיל-איך-אני-יודע-שתוכנית-האי-2/

אולי תכתוב יותר לפרטים על איך נדע מתי להוסיף נפח לתכנית ומתי עצימות, מתי יש צורך בתרגילי עזר ומתי לא, איך נבחר מספר סטים\חזרות ועוד.
אולי להיכנס יותר לעובי הקורה בנושא ולהיכנס לפרטי פרטים.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה, ההתמקדות שלי היא להקנות ידע לכלל האוכלוסיה, דברים בסיסיים וכלליים
הכניסה לפרטים תעשה בשלב מאוחר יותר

אם אני אכתוב על משהו מפורט הרבה לא יבינו כי נדרש כל מה שאני כותב כרגע כדי ליצור בסיס
קיבלתי את ההערה שלך ואשתדל
אם תרצה שלח לי מייל לגבי שאלה יותר מפורטת ואולי ארשום פוסט בנושא

תודה רבה מאוד עזר לי!
המאמנים בחדר הכושר שלי בנו לי תוכנית שכנראה לא כלכך מתאימה לי או טובה למתחילים בכלל ,אבל אני מתאמן כבר חצי שנה אתה ממליץ לי להתחיל מ0 מבחינת אימונים( לא משקלים ) או להישאר עם 2-4 תרגילים לכל שריר
תודה...

• פותח/ת השרשור
תוכנית בסיסית של 1-2 תרגילים לכל תנועה
אפשרי ברוטציה
טווח חזרות נמוך-בינוני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית