הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חומצות אמינו, אינדקס גליקמי וערך קלורי

supernova

משתמש מתחיל
256
46
נק' מוניטין:
177
256
46
אני כרגע בדל פחמימה ולוקח יוהימבין לפני האירובי.
חומצות אמינו (bcaa וגלוטמין אם זה קריטי) בעלות ערך קלורי ו\או אינדקס גליקמי?
אני לא אוהב לעשות אירובי על הבוקר, אני צם 3 שעות לפני האירובי אחהצ ומשתדל לצום עוד שעתיים שלוש לתוך הערב אחרי האימון כמו שנחוץ עם היוהימבין, אבל קשה לי עם המחשבה שאני לא נוגע בחלבון איזה7-8שעות. אז, על מנת למנוע פירוק תוך כדי שמירה על מדד גליקמי נמוך בגוף, כדאי לקחת? או שחומצות אמינו מקפיצות את האינדקס?

נערך לאחרונה:
חומצות אמינו (bcaa וגלוטמין אם זה קריטי) בעלות ערך קלורי ו\או אינדקס גליקמי?
ערך קלורי כמו של חלבון (4 קלוריות לגרם, הדקדקנים יגידו טיפה יותר אבל הם סתם נודניקים. אני יודע, גם אני), אינדקס גליקמי אפס (המילה "גליקמי" נגזרת מ"גלוקוז") כמו כל מזון לא פחמימתי.

ערך גליקמי זהו מדד מדיד עבור פחמימות. חומצות אמינו=חלבון, משמע שאינדקס גליקמי איננו רלוונטי עבורן. מן הסתם לחלבון ערך קלורי ומאמין שהוא גם מצויין ע"ג אריזת התוסף.

• פותח/ת השרשור
ערך קלורי כמו של חלבון (4 קלוריות לגרם, הדקדקנים יגידו טיפה יותר אבל הם סתם נודניקים. אני יודע, גם אני), אינדקס גליקמי אפס (המילה "גליקמי" נגזרת מ"גלוקוז") כמו כל מזון לא פחמימתי.
אז למה במאמר שקיים באתר בנוגע ליוהימבין, מצויין להיות בצום מלא כמה שעות לפני וכמה שעות אחרי הפעילות, ולא מציינים שיש אופציה לאכול אוכל עם מדד גליקמי אפסי? (חלבון ושומן ), הרי יוהימבין מגיב לא טוב לקפיצות באינסולין, ובעצם לא אמורה להיות בעיה עם מזונות שלא מקפיצים אותו yo?

אז למה במאמר שקיים באתר בנוגע ליוהימבין, מצויין להיות בצום מלא כמה שעות לפני וכמה שעות אחרי הפעילות, ולא מציינים שיש אופציה לאכול אוכל עם מדד גליקמי אפסי? (חלבון ושומן ), הרי יוהימבין מגיב לא טוב לקפיצות באינסולין, ובעצם לא אמורה להיות בעיה עם מזונות שלא מקפיצים אותו yo?
מהסיבה הפשוטה שלא רק פחמימות מקפיצות את האינסולין, גם חלבון/הרבה חומצות אמינו מקפיץ את האינסולין.

• פותח/ת השרשור
מהסיבה הפשוטה שלא רק פחמימות מקפיצות את האינסולין, גם חלבון/הרבה חומצות אמינו מקפיץ את האינסולין.
אבל יש להם אינדקס 0. זה אומר שהם לא מקפיצים, לא?
בהנחה שאתה צודק, כמה חלבון ו\או שומן בארוחה סמוך ליוהימבין כבר ייחשבו רמת אינסולין גבוהה מדי? אשמח לקבל סימוכין ולא סתם זריקה של מספר (אם יש לך)

נערך לאחרונה:
אבל יש להם אינדקס 0. זה אומר שהם לא מקפיצים, לא?
אינדקס גליקמי מהשם שלו, נועד לתת כמות למוצרים שמכילים גלוקוז (פחמימות) ועל ההקפצת אינסולין שלהם.

גם לחלבון יש השפעה על האינסולין, אך לא עשו לו מדד (ניראלי..אשמח אם יתקנו אותי).

לגבי השאלה השניה תאלץ לחכות למישהו אחר אין לי מושג.

• פותח/ת השרשור
אינדקס גליקמי מהשם שלו, נועד לתת כמות למוצרים שמכילים גלוקוז (פחמימות) ועל ההקפצת אינסולין שלהם.

גם לחלבון יש השפעה על האינסולין, אך לא עשו לו מדד (ניראלי..אשמח אם יתקנו אותי).

לגבי השאלה השניה תאלץ לחכות למישהו אחר אין לי מושג.
אהה הבנתי, תודה. יש מצב שמישהו מקשר אותי לאתר טוב שמראה את המדד?

• פותח/ת השרשור
יש על זה שני מאמרים עיקריים בפורום- פרוטוקולי השומן העיקר ו"יוהימבין מהו?" ממצים לא רע אבל כמובן שיש תמיד עוד מה לגלות

יש על זה שני מאמרים עיקריים בפורום- פרוטוקולי השומן העיקר ו"יוהימבין מהו?" ממצים לא רע אבל כמובן שיש תמיד עוד מה לגלות

יש ידע שאני מעדיף להמנע ממנו 😃

לא טוען שזה לא טוב, פשוט לא אוהב את ההתעסקות בתוספים.

דבר ראשון כי קשה לי עם כדורים, עקרונית. ברור לי שזה יכול לעזור.
דבר שני אני מעדיף לקבל הכול מהתזונה, רוצה להאמין שאם אוכל מספיק ירקות, חלבון ושומנים ממקומות מגוונים אקבל את כל מה שהגוף צריך, בקטע תנכ"י שכזה 😃

לא טוען לרגע שזה לא עוזר..אני בטוח שכן אחרת לא היו משתמשים בזה כל כך הרבה אנשים..ויכול להיות שאני מדבר שטויות כמו כאלה שחושבים שאבקת חלבון מנפחת אותך.

והסיבה השלישית זה שהתזונה מספיק חירפנה אותי, לא רוצה להכניס משהו נוסף לשגעון

חיובי. עד 57% (תקנו אותי אם אני טועה באחוזים) מהחלבון שהכנסת לפה יכול להפוך לגלוקוז בכבד (תהליך שמקפיץ את הרמת אינסולין בגוף).

• פותח/ת השרשור
לא בטוח שהבנתי נכון. בהנחה שאני על בטן ריקה, ואחרי אימון (מצב שבו הגוף רגיש לאינסולין יותר מהרגיל), אז אם אוכל 10 גרם חלבון (בלבד), האינדקס הגליקמי שלו יהיה 5.7? זה נחשב רמה גבוהה? גם פי 3-4 מזה נחשב רמה יחסית נמוכה לא? (15-20)😳

לפי דעתי מה שהוא התכוון זה שאם תאכל 100 גרם חלבון, עד 57 גרם מתוכו יכול (לא בהכרח) להפוך לגלוקוז אשר יקפיץ את האינסולין.
לא חושב שניתן להסיק מה האינדקס הגליקמי של הדבר, בטח לא כשמדובר על אפשרות של עד 57.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית