הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על תפריט חיטוב + פייבר 1 צריך את זה או לא?

• פותח/ת השרשור Dimon
  • פורסם בתאריך

Dimon

משתמש מתחיל
63
1
נק' מוניטין:
1
63
1
הינה התפריט שלי אני שומר עליו כבר קרוב לחודש:
פרמטרים עליי: גובה: 173 משקל: 75 א"ש: 13~14.
מטרה: הורדה באחוזי שומן ל9~10 בעייתי מאוד מבחינת הצטברות שומן בבטן.
פעילות גופנית: CROSSFIT 4~5 פעמים בשבוע. זה כולל ריצות והרבה פעילות ארובית.

בוקר:

גבינה לבנה 0% 150 גרם.
שיבולת שועל 50 גרם.
שמן זית 20 גרם.

בניים 1:
חזה עוף 100 גרם.
עגבנייה.
פרוסת לחם שיפון (45-55 גרם).
טחינה 20 גרם.

צהריים:
חזה עוף/בשר כלשהו שמגישים בחדר אוכל 100 גרם.
עגבנייה.
מלפפון.
טחינה 20 גרם.

בנתיים 2 (בדר"כ לפני אימון):
100 גרם פסטרמה דאייט./ קופסאת טונה במים.
פרוסת לחם שיפון (45-55 גרם).
טחינה 20 גרם.
מלפפון.
תמר 1/2 לפני אימון עם קפה חזק.

ערב (ישר אחרי אימון):
סקופ חלבון.
20 גרם שמן זית.
30 גרם שיבולת שועל.

לפי שינה:
לא תמיד יוגורט דנונה 0% שומן.

תוספות תזונה:
5 גרם קריאטין ביום.
כדור אחד של המולטי ויטמין OPTI MEN.

סה"כ:
1650~1700 קלוריות.
152 גרם חלבון.
71 גרם שומן.
132 גרם פחמימות.

שאלות:
1. כדור אחד של הOPTI MEN מספיק לי?
2. שאני יתקע לכמה קלוריות להוריד? איפה לקצץ? בפחמימות?
3. מה אתם אומרים על התפריט בכללי? מה חסר? תוספות? משהו לשפר או לתקן?
4. יש צורך להחליף קצת מהשיבולת שועל בבוקר או בכלל בסיבים תזונתיים מפייבר 1? אם כן כמה גרם סיבין תזונתיים לצרוך ביום? בארוחה אחת בבוקר או לפרוס את זה לכמה ארוחות?
5. האם יש צורך להשתמש באומגה 3? אם כן איזה מומלץ? זה חובה?

נערך לאחרונה:
קח בחשבון שהחזה עוף בחדרי אוכל בד״כ מבושלים עם כמות נכבדת של שמן.
ההמלצה היא אם אני לא טועה 30ג סיבים ליום
עדיף שאת השמן זית תעביר ללפני השינה
כשתתקע תוריד פחמימות. לגבי האומגה 3 לא חובה אבל ממולץ

1. כדור אחד של הOPTI MEN מספיק לי?
לא מבין בזה, חכה לתשובות של אחרים

2. שאני יתקע לכמה קלוריות להוריד? איפה לקצץ? בפחמימות?
100-200 מהפחמימות
3. מה אתם אומרים על התפריט בכללי? מה חסר? תוספות? משהו לשפר או לתקן?
נראה בסדר, אתה יודע להחליף דברים? כי אותו דבר כל יום זה משעמם

חזה עוף/בשר כלשהו שמגישים בחדר אוכל 100 גרם.
זה מסוכן, עלול לצוף בשמן

4. יש צורך להחליף קצת מהשיבולת שועל בבוקר או בכלל בסיבים תזונתיים מפייבר 1? אם כן כמה גרם סיבין תזונתיים לצרוך ביום? בארוחה אחת בבוקר או לפרוס את זה לכמה ארוחות?
ההמלצה של הארגונים זה משהו כמו 30 גרם ניראלי, יותר מזה יכול לעשות כבר בעיות בבטן, אבל משתנה בין אדם לאדם. ואין צורך להחליף בפייבר1, בשיבולת יש הרבה יותר ערכים טובים, מה גם שבפייבר יש אספרטיים ככה שהוא לא צדיק גדול

5. האם יש צורך להשתמש באומגה 3? אם כן איזה מומלץ? זה חובה?
חובה זה לא

• פותח/ת השרשור
יש לי עוד 2 שאלית.
במידה ואני יתקע עכשיו שוב.
נגיד ואני יוריד מהתפריט שלי עוד 30 גרם פחמימות. מן הסתם אני יצטרך להוסיף אותם במקום אחר. כל כמה זמן להוריד בפחמימות? עד איזה רמה להוריד בפחמימות? יש סיכוי שעדיף לי לעבור לדל פחמימות? כי אני נכנס לגרעון קלורי גדול מידי כבר. איפה להוסיף אותם? בחלבונים או בשומנים?

ועוד שאלה אכילת תמרים לפני אימון.
האם זה מומלץ בחיטוב? כמה צריך לאכול? צריך גם אחרי האימון או לא?

את החלבונים אתה לא מוריד, אפשר קצת מהשומנים אך לא יותר מדי.
כשתגיע לרמה נמוכה מדי ועדיין תקוע תוסיף אירובי, לאכול קצת מדי זה לא טוב, ופה המטרה של האירובי נכנסת וזה להגדיל גירעון קלורי.

תמרים זה בסדר אבל זה הרבה פחמימות. 2 תמרים תלוי בגודל יכול להיות שווים ל2 פרוסות לחם. לא הייתי מוסיף אותם.

• פותח/ת השרשור
אז לא לגעת בתפריט הזה יותר? פשוט להשאר איתו עד המטרה 10 אחוז שומן? גם לא להוריד מה130 פחמימות?

כשתתקע תוריד 30 גרם פחמימה..אם תתקע שוב תוסיף 20-30 דק' אירובי, נתקעת שוב תוסיף עוד קצת אירובי

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה שאתה עונה לי! אני מודה מאוד על העזרה! אולי נוצר רושם שאני קשה הבנה. אבל אני גם ככה עושה פעילות אירובים אינטנסיביט מאוד 5 פעמים בשבוע. ( קרוספיט זה מאוד אירובי). אני פשוט לא יודע כמה פחמימות להוריד והאם כדאי להגיע לדל פחמימות. לוותר על התמרים לגמרי הבנתי. ( למרות ששמעתי שזה משפר מאוד את האימון). ולא להוריד פחמימות מתחת ל100 גרם?

קודם כל תודה שאתה עונה לי! אני מודה מאוד על העזרה!
בכייף 😃

אבל אני גם ככה עושה פעילות אירובים אינטנסיביט מאוד 5 פעמים בשבוע. ( קרוספיט זה מאוד אירובי). אני פשוט לא יודע כמה פחמימות להוריד והאם כדאי להגיע לדל פחמימות. לוותר על התמרים לגמרי הבנתי. ( למרות ששמעתי שזה משפר מאוד את האימון). ולא להוריד פחמימות מתחת ל100 גרם?
קודם כל תתחיל את מה שהחלטת, תעשה את זה שבועיים ותשקל כל שבוע באותו יום אותה שעה על אותו משקל, עדיפות בבוקר.

אם אחרי שבועיים לא קרה כלום, מה שאני לא מאמין לפי כמות האירובי, אז תוריד 30 גר' פחמימה..אם לדעתך אתה עושה יותר מדי אירובי אתה יכול לרדת עוד בפחמימה, זה כבר יהיה לך קשה ואתה תסבול כנראה..אני הייתי מוסיף אירובי, אבל לא רואה סיבה שלא תרד לפי התפריט ובתנאי שעושה אכן הרבה אירובי עצים. אם לא יורד תתחיל מלהוסיף אירובי לדעתי כדי לא להגיע מהר לתפריט דל מדי שיגרום לך להשבר מוקדם מדי

או לאבד שריר..
גרעון גדול מדי (גם אם הוא נובע מהאירובי) יגרום לך לאבד המון שריר, למדתי את זה על עצמי.
אל תעבור את ה600 קלוריות גרעון ליום לדעתי.
כשתגיע לא.ש נמוך ותהיה תקוע תעבור לדל פחמימה

• פותח/ת השרשור
זה הגיוני שהBMR שלי זה 2100 קלוריות?( לפי המדריך לחיטוב הגוף) אז בממוצע עם האימונים אני אמור להיות בתחזוקה של איזה 2500-2700 קלוריות? אז 1700 זה לא גרעון גדול מידי בשביל לא לאבד מאסת שריר?

זה הגיוני שהBMR שלי זה 2100 קלוריות?( לפי המדריך לחיטוב הגוף) אז בממוצע עם האימונים אני אמור להיות בתחזוקה של איזה 2500-2700 קלוריות? אז 1700 זה לא גרעון גדול מידי בשביל לא לאבד מאסת שריר?

BMR או RMR? ה- RMR זה הBMR *1.2

• פותח/ת השרשור
עכשיו זה הרבה יותר הגיוני! הכפלתי את הRMR ב1.2 מה שלא הייתי צריך לעשות. בסדר אז אני בגירעון של 500-600 קלוריות. תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית