הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ss של 6 חזרות במקום 5

• פותח/ת השרשור tonyy
  • פורסם בתאריך

tonyy

משתמש מתחיל
285
17
נק' מוניטין:
40
285
17
חשבתי לנסות אתזה שכל התכנית תשאר זהה למקורית אך רק טווח החזרות יהיה 6 במקום 5, כי נראה לי ש6 מגרה יותר תשריר להתפתח

שאלה נוספת, עד כמה משמעותי זה אם אני מחליף את הקלין בבנט אובר ?

חשבתי לנסות אתזה שכל התכנית תשאר זהה למקורית אך רק טווח החזרות יהיה 6 במקום 5, כי נראה לי ש6 מגרה יותר תשריר להתפתח

שאלה נוספת, עד כמה משמעותי זה אם אני מחליף את הקלין בבנט אובר ?
בהצלחה!
דרך אגב לדעתי הפרס/בנץ יתקדם יותר טוב+תוסיף יותר מסת שריר לפלג גוף עליון. בהצלחה 😃

חדש
בשביל מה לשנות? אחד היתרונות של ה ss שיש לה עקרונות ברורים מתי וכמה לעלות משקל ברגע שאתה מוסיף עוד חזרה לסטים אתה 'משבש' את התוכנית.
אני לא הייתי משנה כלום

• פותח/ת השרשור
בשביל מה לשנות? אחד היתרונות של ה ss שיש לה עקרונות ברורים מתי וכמה לעלות משקל ברגע שאתה מוסיף עוד חזרה לסטים אתה 'משבש' את התוכנית.
אני לא הייתי משנה כלום

כי זה ניהיה כבר רובוטי "ss עקרונות ברורים", תנסה שנייה לחשוב בעצמך, מ5 חזרות ל6 חזרות זה יכול להועיל למסה, וחזרה אחת לא נראה לי מה שיפריע לנוהל של העלאת משקל מאימון לאימון.

ועוד פעם, לא עשיתי ולא ניסיתי, אבל זה נשמע הגיוני שזה יפתח יותר מסה, תודה בכל מקרה 😃
אשמח לעוד ביקורות

ההבדל בין 6 ל5 הוא מיניאטורי מבחינת צברית שריר .
גם אני מוכן להתערב איתך שמהר מאוד תקצץ ל5 חזרות בסופו של דבר.

במשקלים כבדים אתה תראה שאתה מעדיף לקצץ ל-3 ולא להוסיף חזרה.
אולי זה באמת יעזור לפלג גוף העליון אבל קשה לי להאמין שזה יהיה כל כך משמעותי.
בפלג גוף התחתון זה רק יפגע, בעליון לדעתי יש דרכים טובות יותר בשביל לאפשר התקדמות מקסימלית.
אני לא הייתי עושה את זה, ריפ לא סתם אמר 5 כי זה מספר שנראה לו יפה בעין, אין סיבה לשנות דבר שכבר עובד אלה אם כן הוא מפסיק לעבוד ואז נכנסים שינויים (מתכונת מתקדמת יותר בלחיצות, תרגילי עזר וכו').

• פותח/ת השרשור
במשקלים כבדים אתה תראה שאתה מעדיף לקצץ ל-3 ולא להוסיף חזרה.
אולי זה באמת יעזור לפלג גוף העליון אבל קשה לי להאמין שזה יהיה כל כך משמעותי.
בפלג גוף התחתון זה רק יפגע, בעליון לדעתי יש דרכים טובות יותר בשביל לאפשר התקדמות מקסימלית.
אני לא הייתי עושה את זה, ריפ לא סתם אמר 5 כי זה מספר שנראה לו יפה בעין, אין סיבה לשנות דבר שכבר עובד אלה אם כן הוא מפסיק לעבוד ואז נכנסים שינויים (מתכונת מתקדמת יותר בלחיצות, תרגילי עזר וכו').

מה הם הדרכים טובות יותר לקדם עליון?

מה הם הדרכים טובות יותר לקדם עליון?
ברגע שנתקעת ב-SS בלחיצות וגם ריסט או שניים לא עזרו אפשר לעבור רק בלחיצות למתכונת של טקסס או הלינארית.
אתה יכול גם לשים מההתחלה מקבילים ובייספס בתור תרגילי עזר אבל זה יכול לפגוע לך בהתאוששות למרות שזה ישפר את פלג הגוף העליון.

• פותח/ת השרשור
ברגע שנתקעת ב-SS בלחיצות וגם ריסט או שניים לא עזרו אפשר לעבור רק בלחיצות למתכונת של טקסס או הלינארית.
אתה יכול גם לשים מההתחלה מקבילים ובייספס בתור תרגילי עזר אבל זה יכול לפגוע לך בהתאוששות למרות שזה ישפר את פלג הגוף העליון.

כן חשבתי באמת על צ'ין אפ ומקבילים כתרגיל עזר, לגבי התאוששות אני יתחיל יחד עם התכנית סייקל של קיראטין מונו, ישנה בתאכלס משהו להתאוששות?

הטקסס והלינארית פחות אופציה כי חשבתי אחרי הss לעבור דווקא לתכנית נפח שוב, שכוללת ריבוי סטים, גם לשרירים הקטנים, אבל מבלי להחסיר מהתרגילים המורכבים, כי אני עדיין לא מבין איך תוכניות מובנות של משקלי כוח (5 חזרות) יעילות יותר מתוכניות נפח, למסה.

ריפ לא סתם אמר 5 כי זה מספר שנראה לו יפה בעין,
אתה מאמין לרגע שהוא ערך סדרה של ניסויים עם 4,5,6, ו-7 חזרות ועם אוסף מגוון של זמן מנוחה בין הסטים, ומצא שהאופטימלי הן אותן 5 חזרות? אתם באמת מתחילים להשמע כחסידי איזו דת משונה ("בל תוסיף ובל תגרע").

5 הוא בהחלט מספר חשוד כמשהו "שנראה יפה בעין", בדיוק כמו ש 10 הוא מספר שאתה נתקל בו על ימין ועל שמאל (10% מהאנשים הם.... השלם את החסר). אין לי אפשרות להוכיח את זה, אבל אם היו לנו שש אצבעות אני מנחש שב SS היו מדברים על שש חזרות.

לשואל המקורי: בא לך 6 חזרות? לך על זה. כשתיתקע במשקל תהיה לך האופציה להחליט אם לרדת ל 5 או לבצע את מה שריפטו מציע במקרה זה (deload וכו').

אתה מאמין לרגע שהוא ערך סדרה של ניסויים עם 4,5,6, ו-7 חזרות ועם אוסף מגוון של זמן מנוחה בין הסטים, ומצא שהאופטימלי הן אותן 5 חזרות? אתם באמת מתחילים להשמע כחסידי איזו דת משונה ("בל תוסיף ובל תגרע").

5 הוא בהחלט מספר חשוד כמשהו "שנראה יפה בעין", בדיוק כמו ש 10 הוא מספר שאתה נתקל בו על ימין ועל שמאל (10% מהאנשים הם.... השלם את החסר). אין לי אפשרות להוכיח את זה, אבל אם היו לנו שש אצבעות אני מנחש שב SS היו מדברים על שש חזרות.

לשואל המקורי: בא לך 6 חזרות? לך על זה. כשתיתקע במשקל תהיה לך האופציה להחליט אם לרדת ל 5 או לבצע את מה שריפטו מציע במקרה זה (deload וכו').
ריפטו הוא לא היחיד שממליץ על 5
חזרות, גם מל סיף רשם שטווח החזרות למטרות כוח הוא 1-5 ואתה מוזמן לראות את זה בתמונה שצירפתי ויש עוד אנשים שהמליצו על הטווח הזה, אז אני מאמין שיש משהו מאחורי המספר.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2014-01-26-11-22-42.png
    Screenshot_2014-01-26-11-22-42.png
    KB 23.1 · צפיות: 171
חזרות, גם מל סיף רשם שטווח החזרות למטרות כוח הוא 1-5 ואתה מוזמן לראות את זה בתמונה שצירפתי ויש עוד אנשים שהמליצו על הטווח הזה, אז אני מאמין שיש משהו מאחורי המספר.

שמת לב שבתמונה שצירפת אין התייחסות ל6,7 חזרות?

ריפטו הוא לא היחיד עם 5 אצבעות 😃

מי שמכיר קצת את מצב המחקר בתחומים האלה יודע שאין שום סיכוי שבעולם שמישהו עשה מחקרים רציניים ארוכי טווח בהן הוא השווה בין 4, 5 ו-6 חזרות. מאחר והנחת המוצא (השערת האפס) תהיה שאין הבדל גדול, הסיכוי לממצאים שיפריכו אותה בצורה מובהקת קטן מספיק כדי שאף אחד לא יטרח.

חוק מרפי מבטיח שעכשיו יקפוץ כאן מישהו עם איזה מחקר שעשה בדיוק את זה!

זה לא יעבוד. זאת תוספת של 20% לעלייה במשקלי העבודה. אי אפשר להתקדם בטונאג' בצורה כל-כך חדה לאורך זמן.

100 -> 102.5
5*3 = 37.5 קילו יותר מאימון קודם
3*6 = 45 קילו יותר.

וזה רק באימון אחד.

6x3 יכול לעבוד בהתחלה, אבל השליטה בטכניקה מדרדרת ככל שמס' החזרות עולה (במיוחד אצל מתחילים) אז אני אישית לא רואה סיבה לעשות 6x3 אם אפשר להשיג את אותה המטרה עם 5x3.

גם מה שרסמלו כתב נכון - לעלות 2.5 ק"ג ב-6RM משמעותית יותר קשה מלעלות 2.5 ק"ג ב-5RM, אז כנראה שהריסט יגיע מוקדם יותר.

repsandemg.jpg

TLDR: שש חזרות יכולות לעבוד בהתחלה אם הטכניקה טובה, הריסט כנראה יגיע מוקדם יותר, YNDTP.

אי אפשר להתקדם בטונאג' בצורה כל-כך חדה לאורך זמן.
צודק, שכחתי את המגבלה המעצבנת של משקלי הפלטות. למה, לכל הרוחות, הן לא באות בחזקות של 2 ק"ג? בטח בגלל איזה חוקים ישנים של תחרויות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית