ייעוץ הזמן המושלם ללקיחת החלבון אחרי אימון

• פותח/ת השרשור tonyy
  • פורסם בתאריך

tonyy

משתמש מתחיל
285
17
נק' מוניטין:
40
285
17
לדעתי, מבחינת היגיון, הזמן הכי טוב צריך להיות על השנייה שסיימת את האימון וכולך בפאמפ, פשוט ללכת לקולר למלות את השייקר במים ולשתות.

אבל משום מה אני רואה תגובות שהכי טוב 15-30 דקות לאחר האימון, למה ? מאיזה סיבה כדאי לחכות 15 דקות ולא פשוט ישר למלות את השייק ולשתות?

נערך לאחרונה:
צודק אחי !! גורג פרח ודניס גיימס שהם בין המאמנים הכי טובים בעולם , שמחזיקים חצי מהמתחרים בתחרות האולימיפיה אם לא יותר , טועים בקשר לכך שיש חשיבות לזמני צריכת המזון , אבל אתה צודק אחי !!
עניין התזונה אחרי האימונים נחקר בצורה שונה רק בשנה(אולי שנים) האחרונות.
ומעניין, האם הם חוקרים מדעיים שעשו ניסויים בכדי לקבוע עובדה?

צודק אחי !! גורג פרח ודניס גיימס שהם בין המאמנים הכי טובים בעולם , שמחזיקים חצי מהמתחרים בתחרות האולימיפיה אם לא יותר , טועים בקשר לכך שיש חשיבות לזמני צריכת המזון , אבל אתה צודק אחי !!
בנוסף למה שנאמר מעלי, אני מניח שאתה לא מתאמן באולימפיאדה, ואינך מרים משקולות מקצועי. ולכן הכללים קצת שונים. לדוגמא, כאשר יש כמה אימונים עצימים ביום כשההפרש בין האימונים קטן מ8 שעות. יש חשיבות למועד צריכת החלבון.

עניין התזונה אחרי האימונים נחקר בצורה שונה רק בשנה(אולי שנים) האחרונות.
ומעניין, האם הם חוקרים מדעיים שעשו ניסויים בכדי לקבוע עובדה?
אני לא יודע לגבי האם הם חוקרים מדעיים , אבל מה שכן אני בטוח בכך שאדם עם ניסיון של עשרות שנים יודע טוב מאוד מה הוא עושה , בניגוד לילד בן 17 שמתאמן שנה וחצי , ובוא נגיד ככה אם למחקרים האלה היו באמת בסיס למה הבודיבילדרים לא הולכים על פי השיטה הזאת ? ובינתיים התוצאות איתם
בנוסף למה שנאמר מעלי, אני מניח שאתה לא מתאמן באולימפיאדה, ואינך מרים משקולות מקצועי. ולכן הכללים קצת שונים. לדוגמא, כאשר יש כמה אימונים עצימים ביום כשההפרש בין האימונים קטן מ8 שעות. יש חשיבות למועד צריכת החלבון.
למה אם יש 2 אימונים אז מועד הצריכת חלבון חשוב , ושיש אימון אחד זה לא ? אני אשמח להסבר יכול להיות שאני טועה כאן

אני לא יודע לגבי האם הם חוקרים מדעיים , אבל מה שכן אני בטוח בכך שאדם עם ניסיון של עשרות שנים יודע טוב מאוד מה הוא עושה , בניגוד לילד בן 17 שמתאמן שנה וחצי , ובוא נגיד ככה אם למחקרים האלה היו באמת בסיס למה הבודיבילדרים לא הולכים על פי השיטה הזאת ? ובינתיים התוצאות איתם
למה לשנות משהוא שעובד? גם ככה הם צורכים כמויות עצומות של חלבון, הם יצרכו אותו בזמן קרוב גם ככה. וילד בן 17 בסה"כ משתף מידע עדכני שנתקל לאחרונה. זה אומנם לא רעיון טוב, אבל לפחות זה מידע עדכני.

חוץ מזה שיש עוד המון אינטרסים שונים כמו למשל להראות כ"בעל ידע" בפני הציבור בהמלצה, או אפילו לפרסם את התוספי מזון שמזרימים להם כסף. יש המון שיווק בנושא הזה, תזהר..

למה לשנות משהוא שעובד? גם ככה הם צורכים כמויות עצומות של חלבון, הם יצרכו אותו בזמן קרוב גם ככה. וילד בן 17 בסה"כ משתף מידע עדכני שנתקל לאחרונה. זה אומנם לא רעיון טוב, אבל לפחות זה מידע עדכני.

חוץ מזה שיש עוד המון אינטרסים שונים כמו למשל להראות כ"בעל ידע" בפני הציבור בהמלצה, או אפילו לפרסם את התוספי מזון שמזרימים להם כסף. יש המון שיווק בנושא הזה, תזהר..
בנוגע לעניין השיווק למדתי להיזהר מפרסומות זוטות , בנוגע לצריכת החלבון אחרי אימון , לא הבנתי כל כך את טענתך , אתה טוען שזה לא אפקטיבי וחסר משמעות ? העיקר הוא סך ערך הקלוריות הסופי של היום ? ( בלי ציניות כמובן )

בנוגע לעניין השיווק למדתי להיזהר מפרסומות זוטות , בנוגע לצריכת החלבון אחרי אימון , לא הבנתי כל כך את טענתך , אתה טוען שזה לא אפקטיבי וחסר משמעות ? העיקר הוא סך ערך הקלוריות הסופי של היום ? ( בלי ציניות כמובן )
אני לא טוען שום דבר, אני טוען שתהיה ספקן לגבי המידע שאתה מקבל ותנסה להתעדכן. העולם כבר לא מרובע והשמש לא חגה סביבנו, וצריך לקבל מחדש דברים שהיו נראים לנו כברורים מאליו.

אני לא טוען שום דבר, אני טוען שתהיה ספקן לגבי המידע שאתה מקבל ותנסה להתעדכן. העולם כבר לא מרובע והשמש לא חגה סביבנו, וצריך לקבל מחדש דברים שהיו נראים לנו כברורים מאליו.
צודק , אני מסכים איתך

אתה אמור לאכול הרבה חלבון במשך היום, בפועל אין סיכוי כמעט שתדחוף הכול ככה שבארוחה שאחרי האימון לא יהיה לך חלבון, אבל נגיד וקרה מקרה ולא הצלחת לאכול אחרי האימון. אם תאכל אותו בשעה אחרת. מבטיח לך שלא יקרה כלום כל עוד עמדת בדרישה היומית.
מה שהוא מדבר עליו זה שהלחץ על הזמנים ממש לא רלוונטי.

אני אישית יכול לספר לך, שעד לא מזמן הייתי אוכל כל 3 שעות ארוחה, שעה וחצי לפני האימון ארוחה, עד 45 ד' אחרי האימון ארוחה..והייתי דייקן על הדקה. אם אכלתי ב13:30 וב16:29 אני אשב ליד הצלחת ולא אגע באוכל.

והתוצאות שהשגתי לעומת התוצאות שאני משיג כעת עם היעוץ אישי, שבו אני אוכל מתי שבא לי, אבל אוכל את כל התפריט (שזה מה שחשוב) לא שונות בכלל, חוץ מזה שאני בן אדם יותר מאושר והרבה פחות לחוץ עכשיו..מה שבטווח הארוך יעזור נפשית.

לגבי השאלה על הזמנים אני לא יודע לתת תשובה מדוייקת, נתתי את הדוגמא הזאת לפי מה שלמדתי ביעוץ אישי (נאמר לי שאחרי האימון השני של היום יש לצרוך את החלבון עד 45 דק' לאחר האימון) רק כדי להמחיש את העובדה שיש דברים שונים בין המתאמן הממוצע לבין המתאמן האולימפי\מקצועי.

ואין לזה שום קשר לזה שהקליינטים שלהם מזריקים אינסולין עם כל ארוחה?

ואין לזה שום קשר לזה שהקליינטים שלהם מזריקים אינסולין עם כל ארוחה?
זה שהם מזריקים אינסולין זה משהו אחר , כמו שאתה יודע בבודיבילדינג מקפידים על הדקויות והשגת כל יתרון אפשרי , אז אני בטוח שהם לא עושים את מה שהם עושים סתם ... ( ואני מתכוון לצריכת חלבון לאחר האימון )

• פותח/ת השרשור
ועל מה בכלל מתבססים המחקרים ומי זה שמחליט לאשר אותם ?

בסופו של דבר, כל המפתחי גוף לאורך כל העשרות שנים האלה- אם זה הקטנים(הדוגמני פיטנס ה"אסטטים") ואם זה ההכי גדולים של הפיתוח גוף (בינהם דניס ארנלונד לשעבר וכו) דוגלים בהכנסת חלבון אחרי אימון ובחשיבות הדבר

זה שהם מזריקים אינסולין זה משהו אחר , כמו שאתה יודע בבודיבילדינג מקפידים על הדקויות והשגת כל יתרון אפשרי , אז אני בטוח שהם לא עושים את מה שהם עושים סתם ... ( ואני מתכוון לצריכת חלבון לאחר האימון )

זה לא משהו אחר בכלל. כל תזמון האכילה של בילדר מתבססת על פרוטוקולים של אינסולין.
הם יוצאים מהאימון ומזריקים באוטו/שירותים. אז אתה מבין למה יש חשיבות גבוהה לחלבון ופחמימות אחרי האימון?

אהלן אדון שנמצא בחדר מחקר ורואה דברים אהלן אהלן...בסוף מסתבר שהם בודקים את יעילות החלבון על עכברים חחחח
לא הבנתי..אתה רוצה רפרנסים כאילו?

בוא תמצא לי מאמר אחד שמוכיח שאכילה של חלבון מיד לאחר האימון היא טובה יותר מאשר סך כל החלבון ביום

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי..אתה רוצה רפרנסים כאילו?

בוא תמצא לי מאמר אחד שמוכיח שאכילה של חלבון מיד לאחר האימון היא טובה יותר מאשר סך כל החלבון ביום

מכל הדיבורים האלה, שאתה אחרי אימון ויוצא מאימון אתה אוכל או לא ? (בוא נגיד ש'אחרי' יהיה אפילו עד שעה-שזה עדיין ב"חלון הזדמנויות")
בוא נשמע

מכל הדיבורים האלה, שאתה אחרי אימון ויוצא מאימון אתה אוכל או לא ? (בוא נגיד ש'אחרי' יהיה אפילו עד שעה-שזה עדיין ב"חלון הזדמנויות")
בוא נשמע
אני אוכל כי אני רעב ולא בגלל שיש חלון הזדמנויות, יש מקרים רבים שגם אחרי שעתיים ויותר אני אוכל אם זה מה שאתה שואל - בגלל בעיות לו"ז..בדרך כלל אני מעדיף לאכול כי...אני רעב אחרי אימון ויש הבדל עצום בין לאכול אחרי האימון כשמגיעים הביתה מתקלחים ואוכלים, לעומת לסיים אימון ולהתחיל לדחוף טונה במלתחות..

לפי מה שאני יודע צריך לשתות חלבון בין 15-30 דקות אחרי האימון.
אם אתה שותה אמינו תוך כדי אז חצי שעה אחרי האמינו.
לאכול אוכל אחרי 45 דקות מרגע ששתית את החלבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית