הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים דיאטה עתירת חלבונים ואבני כליה (אצל עכברושים)

כמו ש ELSR אמר, אחת האפשרויות היא שיש לך סוכרת, ביחוד אם הצמא מורגש בסמוך לארוחה (זה סימפטום שכיח), אבל ברור שזאת רק אפשרות אחת. קראתי גם עדויות אנקדוטליות לפיהן צריכה מוגברת של חלבונים גורמת לצמא ואפילו הסבר שנשמע די משכנע(*), אבל לא מצאתי מחקרים שמראים את זה. אולי תנסה להפחית את צריכת החלבון לכמה ימים ותראה אם זה משפיע; זה מעניין כי יכול להיות שהמסקנה היא שאתה אוכל יותר חלבונים ממה שאתה מנצל בצורה אפקטיבית - אין הרבה טעם באכילת חלבונים לצורך יצירת אנרגיה. מצד שני, אם ההסבר נכון התופעה צריכה להיות שכיחה בקרב המגזימים בצריכת חלבון, כך שהיינו אמורים לדעת עליה מזמן. אני, לפחות, לא שמעתי עליה עד היום.

אולי הגוף שלך פשוט לא מכוונן נכון מבחינת הרגשת הצמא. כמו שיש אנשים שמרגישים יותר רעב מהנחוץ, אולי אצלך יש תופעה דומה בתחום הצמא. אם כבר צריך לבחור הפרעה אחת משתי אלה, אני חושב שמצבך עדיף, למרות שאני מכיר טוב מאד את אי הנוחות שאתה מתאר.

(*) כידוע, כאשר הגוף משתמש בחלבונים ליצירת אנרגיה הוא נשאר עם עודפי חנקן שמהם הוא צריך להפטר, וזה נעשה ע"י יצירת שתנן (אוראה). כמו שבסוכרת מרגישים צמאים בגלל הנסיון של הגוף להפטר מהסוכר, כאן הצמא נועד להפטר מהשתנן. בנוסף, האפקט התרמוגני של עיכול החלבון עלול לגרום להרגשת צמא.

ברור שיש ספק, אבל סוכרת זאת אפשרות שאי אפשר לשלול בלי בדיקה. לא פעם זה הסימפטום הראשון.
עשיתי בדיקת דם לפני ארבעה חודשים והרמות גלוקוז בדם היו תקינות אחרי צום של 12 שעות,זה שולל סכרת? ההסבר שנתת על הצמאון שנוצר בעקבות שימוש של חלבון בתור אנרגיה נשמע לי מאוד הגיוני אני יקצץ את הכמות ונראה אם יש שיפור..

• פותח/ת השרשור
עשיתי בדיקת דם לפני ארבעה חודשים והרמות גלוקוז בדם היו תקינות אחרי צום של 12 שעות,זה שולל סכרת?
מקובל להגיד שצריך שתי בדיקות, אבל אני מניח שאתה יכול להיות רגוע (מה היתה רמת הגלוקוז בבדיקה?). בכל מקרה, בפעם הבאה שאתה עושה בדיקות דם אתה יכול לבקש מהרופא בדיקת HbA1C

גילוי נאות: ההסבר שהבאתי לא היה מקורי שלי, קראתי אותו באיזה פורום בעקבות השאלה שלך.

נערך לאחרונה:
עשיתי בדיקת דם לפני ארבעה חודשים והרמות גלוקוז בדם היו תקינות אחרי צום של 12 שעות,זה שולל סכרת? ההסבר שנתת על הצמאון שנוצר בעקבות שימוש של חלבון בתור אנרגיה נשמע לי מאוד הגיוני אני יקצץ את הכמות ונראה אם יש שיפור..
אני בול כמוך, גם עשיתי בדיקת דם אבל לפני שנה אני חושב, למרות שבזמן האחרון יחסית אני שותה קצת (5-6 ליטר ביום אני מאמין)
אולי זה סימפטום לפצועים 😱

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית