הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר הבדלים בין תרגילים במכון הכושר

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
1. מה ההבדל בין מנח עמידה וישיבה של מיליטרי פרס?
מה ההבדל בין לחיצת כתפים למילטרי פרס מבחינת אגוניסטים סנרגיסטים ומייצבים?

2. הבנתי שההבדל בין מתח צר באחיזת בנות לבין מתח רחב באחיזה רגילה (פרונטציה) זה שבמתח צר הבייספ יותר עובד ולכן אפשר להרים יותר משקל, השאלה שלי היא האם זה אומר שהתרגיל הראשון טוב יותר מהתרגיל השני מכיוון שאפשר לתפוס שני ציפורים במכה אחת?

3. מה ההבדל בין תרגיל מתח לחתירה?

4.אני שוקל להכניס תרגיל עזר לתוכנית הSS שלי , ההתלבטות הוא בין תרגיל המסור (יד יד) לבין T-BAR , ראיתי באתר EXR שאין הבדל בין שני התרגילים מבחינת אגוניסטים/אנטגוניסטים/מייצבים. האם מישהו יודע להסביר לי על הבדלים בין התרגילים,ואם היה צריך לבחור תרגיל אחד מבין שניהם מה היה בוחר?

1. מבחינת העומס על הגב, לחיצת כתפיים - הרחקת כתף( מידל דלתויד אגוניסט, סופראספינטוס סינרגיסט) מיליטרי - כפיפת כתף - אנטריור דלתויד אגוניסא, קוראקובראכיאליס, שורט הד אוף בייספס, אפפר פכטוראליס סינרגיסטים) והמייצבים זה זוקפי גב

2. לא, כי זה בכל זאת תנועה שונה ושרירים אחרים עובדים ( מתח רחב - קירוב, סופינציה - פשיטה)

3. חתירה זה פשיטה, מתח זה קירוב. שניהם עובדים על הלטיסימוס דורסי אבל בקבוצות שרירים שונים

4. שניהם אותו דבר רק ואריאציות שונות. ולמה חתירה? צין אפס ומתח מספיקים!

• פותח/ת השרשור
1.אני מניח שבישיבה פחות עומס, אז למה ממליצים לבצע את התרגיל בעמידה?
ואיך הראש הקצר של הבייספ עובד במיליטרי אם הפעולה היא בכלל פשיטה? זה לא אמור להיות הטרייספ?

2.איזה שרירים אחרים עובדים?

3. אפשר יותר תשובה ספציפית מי עובד?

4.הבנתי אז כנראה אני אבחר בT-BAR כי אני לא אוהב תרגילים שעובדים על יד יד.
ואני כבר עושה מתח כתרגיל ראשי במקום חתירה\קלין אז תרגיל עזר חשבתי לשלב חתירה כלשהי

1. מבחינת העומס על הגב, לחיצת כתפיים - הרחקת כתף( מידל דלתויד אגוניסט, סופראספינטוס סינרגיסט) מיליטרי - כפיפת כתף - אנטריור דלתויד אגוניסא, קוראקובראכיאליס, שורט הד אוף בייספס, אפפר פכטוראליס סינרגיסטים) והמייצבים זה זוקפי גב

2. לא, כי זה בכל זאת תנועה שונה ושרירים אחרים עובדים ( מתח רחב - קירוב, סופינציה - פשיטה)

3. חתירה זה פשיטה, מתח זה קירוב. שניהם עובדים על הלטיסימוס דורסי אבל בקבוצות שרירים שונים

מילטרי פרס זו הרחקת כתף,אם אתה מחזיק נכון את המוט.אם אתה מחזיק צר אז אתה מבצע כפיפת כתף,אבל אתה מחזיק טיפה מעבר לרוחב כתפיים ויש לך הרחקת כתף בברור

ההבדל בין מתח וחתירה שבמתח יש לך יותר טווח תנועה וגם עבודה שונה של שרירים מייצבים,זה בתנאי שאם אתה עושה מתח צר אז יש לך פשיטת כתף.אם אתה עושה רחב אז יש לך קירוב ואז זה קבוצות שרירים שונות

1. לא מכיר שום הבדל בין מילטרי פרס ו"שם מונפץ כלשהו" פרס, במיוחד לא בהבדל בין האחיזות.
אבל כאמור, אחיזה רחבה תביא הרחקה וצרה לפשיטה, כשצרה עדיפה גם בריאותית וגם מבחינת כוח.
בד"כ תחילת התנועה היא פשיטה ובסוף הרחקה.

2.גם במתח בפרונציה יכולה בקלות להתבצע פשיטה וההפך בסופינציה, זה תלוי אך ורק ברוחב האחיזה.

3.כנ"ל.

1.אני מניח שבישיבה פחות עומס, אז למה ממליצים לבצע את התרגיל בעמידה?
ואיך הראש הקצר של הבייספ עובד במיליטרי אם הפעולה היא בכלל פשיטה? זה לא אמור להיות הטרייספ?

2.איזה שרירים אחרים עובדים?

3. אפשר יותר תשובה ספציפית מי עובד?

4.הבנתי אז כנראה אני אבחר בT-BAR כי אני לא אוהב תרגילים שעובדים על יד יד.
ואני כבר עושה מתח כתרגיל ראשי במקום חתירה\קלין אז תרגיל עזר חשבתי לשלב חתירה כלשהי
1.להפך, בישיבה יותר יותר עומס.
ישיבה זה דבר לא בריא גם בלי שיש לך משקל מעל הראש.
3.חתירה ומתח הן בגדול אותן תנועות, כשבמתח יש לך טווח תנועה גדול יותר.
אותם שרירים עובדים גם אם אתה עושה מתח רחב.

• פותח/ת השרשור
1.איך הראש הקצר של הבייספ עובד במיליטרי אם הפעולה היא בכלל פשיטה? זה לא אמור להיות הטרייספ?

2. לא הבנתי איזה שרירים אחרים עובדים במתח באחיזה רחבה לעומת אחיזה צרה?? לפי מה שהבנתי השרירים שעובדים במתח באחיזה רחבה ובאחיזה רחבה הם זהים רק שבצר מקבלים תוספת עבודה על הבייספ.

3. "ההבדל בין מתח וחתירה שבמתח יש לך יותר טווח תנועה וגם עבודה שונה של שרירים מייצבים"
ומה זה נותן לי טווח תנועה יותר גדול ? ומה ההבדל בין השרירים המייצבים במתח לבין חתירה? בשני התרגילים זוקפי הגב הם המייצבים לא.?

1. הפעולה היא כפיפה בכתף ובפעולה זו משתתף הראש הקצר של הבייספס.

2.אותו הדבר, ההבדל הוא בפעולה שמתבצעת בכתף.

.3.טווח תנועה גדול יותר=טוב יותר.

• פותח/ת השרשור
1. אם אתה אומר שבישיבה יש יותר עומס מאשר בעמידה, אז מדוע וינגייט מלמדים שאסור לעשות כפיפת כתף בעמידה בגלל שיש שם יותר עומס על הגב.?

ויש כפיפה בכתף אבל גם פשיטה במרפק לכן גם הטרייספ עובד כאגוניסט במפרק המרפק לכל דבר.
לגבי הבייספ בדקתי באתר http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html
הראש הקצר שלו עובד רק כמייצב, הוא ממש לא עובד כסנרגיסט.

2. PALA אמר ששרירים אחרים עובדים ועכשיו אתה אומר שאותם שרירים עובדים. אפשר החלטה או שנמשיך להתבלבל כולנו ביחד?

3.אשמח לתשובה יותר מפורטת לגבי ההבדלים בין מתח לחתירה מבחינת דגשים של שרירים ולמה טווח תנועה רחב יותר זה "טוב יותר"

נערך לאחרונה:
1. אם אתה אומר שבישיבה יש יותר עומס מאשר בעמידה, אז מדוע וינגייט מלמדים שאסור לעשות כפיפת כתף בעמידה בגלל שיש שם יותר עומס על הגב.?

ויש כפיפה בכתף אבל גם פשיטה במרפק לכן גם הטרייספ עובד כאגוניסט במפרק המרפק לכל דבר.
לגבי הבייספ בדקתי באתר http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html
הראש הקצר שלו עובד רק כמייצב, הוא ממש לא עובד כסנרגיסט.

2. PALA אמר ששרירים אחרים עובדים ועכשיו אתה אומר שאותם שרירים עובדים. אפשר החלטה או שנמשיך להתבלבל כולנו ביחד?

3.אשמח לתשובה יותר מפורטת לגבי ההבדלים בין מתח לחתירה מבחינת דגשים של שרירים ולמה טווח תנועה רחב יותר זה "טוב יותר"

קודם כל מילטרי פרס זה הרחקת כתף,זה לא כפיפה וממש לא אכפת לי מה EXRX אומרים.תחזיק מקל מעבר לרוחב כתפיים כמו שריפטו מסביר וכמו שכולם עושים ותרים אותו למעלה וזה ברור שהתנועה העיקרית היא הרחקת כתף.יש אולי טיפה אלמטים של כפיפה אבל התנועה העיקרית היא הרחקה

בקשר למה שאמרת... וינגייט מלמדים לעשות את זה בישיבה בשיפוע 60 מעלות,לא סתם ישיבה בכסא כי אז באמת זה לא נותן כלום

במתח צר וחתירה יש אותם שרירים שעובדים כאגוניסטים וסינרגיסטים(כי יש בשניהם פשיטת כתף) רק יש הבדל במייצבים,למשל בחתירה המייצבים יהיו כל הposterior chain כמו זוקפי הגו,הגלוטאוס וההאמסטרינגס,במתח הכל יהיה הפוך.
גם במתח יש יותר טווח תנועה,יש לך פשיטת כתף מלאה(מלמעלה למטה) בחתירה יש לך טווח תנועה יותר חלקי אבל זה לא אומר שמתח יפתח לך את השרירים בצורה יותר טובה.
מתח רחב יש פשוט שוני בקבוצות שרירים

1.מלמדים שם הרבה שטויות, לא יודע למה מלמדים את זה, אתה מוזמן להכנס לפורום שלהם ולשאול אותם.
2.הטיירספס הוא האגוניסט במפרק, כאשר יש כפיפה בכתף (שככה צריך להיות בהתחלה), הראש הקצר של הבייספס הוא אסיסטנט ולא מייצב.

• פותח/ת השרשור
יש לנו פה שני דילמות אשמח אם איזשהו מנהל ישים סוף בלגן שיגיד לנו איזה תנועה יש לנו פה, כפיפה או הרחקת כתף. אם הייתי צריך להמר אז הייתי מהמר על כפיפה מכיוון שגם אם אתה עושה את התרגיל "קצת" מעבר לרוחב הכתפיים זה עדיין נראה כמו כפיפה. אולי ההרחקה שאתה מדבר עלייה זה שהמוט עולה מאחורי הראש.

הדילמה השנייה היא לגבי הראש הקצר של הבייספ . גם בוינגייט וגם באתר exrx אין שום אינפורמציה שבפעולת כפיפת כתף הראש הקצר של הבייספ מסייע במפרק הכתף(עובד בכיווץ קונצנטרי) אפשר לדעת איפה קראת על זה?
ת'אמת יכול להיות שמה שאתה אומר הגיוני כי למשל בתרגילי הגב הראש הארוך של הטרייספ מסייע בפשיטת/קירוב כתף אבל גם שם קשה לזהות כיווץ קונצנטרי שלו.

כמו
יש לנו פה שני דילמות אשמח אם איזשהו מנהל ישים סוף בלגן שיגיד לנו איזה תנועה יש לנו פה, כפיפה או הרחקת כתף. אם הייתי צריך להמר אז הייתי מהמר על כפיפה מכיוון שגם אם אתה עושה את התרגיל "קצת" מעבר לרוחב הכתפיים זה עדיין נראה כמו כפיפה. אולי ההרחקה שאתה מדבר עלייה זה שהמוט עולה מאחורי הראש.

הדילמה השנייה היא לגבי הראש הקצר של הבייספ . גם בוינגייט וגם באתר exrx אין שום אינפורמציה שבפעולת כפיפת כתף הראש הקצר של הבייספ מסייע במפרק הכתף(עובד בכיווץ קונצנטרי) אפשר לדעת איפה קראת על זה?
ת'אמת יכול להיות שמה שאתה אומר הגיוני כי למשל בתרגילי הגב הראש הארוך של הטרייספ מסייע בפשיטת/קירוב כתף אבל גם שם קשה לזהות כיווץ קונצנטרי שלו.
שציינתי, אני התבלבלתי ואני לוקח את האשמה עלי. ברוחב כף היד במיליטרי פרס, זה אכן הרחקת כתף. הכל שאלה של אחיזה

• פותח/ת השרשור
"ברוחב כף היד" מה זה אומר? אני מניח שהתכווונת ברוחב הכתפיים
וואלה אני עדיין לא מצליח להבין איך זה הרחקת כתף. התנועה היא כפיפה. ושוב אשמח אם אחד מהמנהלים יגיב פה.

"ברוחב כף היד" מה זה אומר? אני מניח שהתכווונת ברוחב הכתפיים
וואלה אני עדיין לא מצליח להבין איך זה הרחקת כתף. התנועה היא כפיפה. ושוב אשמח אם אחד מהמנהלים יגיב פה.
התנועה היא הרחקת כתף בבירור. לא צריך מנהל בשביל זה..שים את הכתף והידיים במנח של לחיצת כתפיים, ואז תקצר את האחיזה שלך, אין פה עוד וויכוח.

תחילת התנועה היא כפיפה.

הראש הקצר של הבייספס -
http://www.exrx.net/Articulations/Shoulder.html#anchor102874

רוב התנועה היא הרחקת כתף,כמו שאמרתי יש גם אלמנטים של כפיפה אבל עדין התנועה העיקרית היא הרחקה.

הראש הקצר של הבייספס מסייע בכפיפת כתף וזה לא קשור לראש הארוך של הטרייספס שמסייע בפשיטה.פשוט אפשר לראות שהוא עובר את הכתף הקדמית,ואם הorigin והinsertion יתקרבו תיהיה תנועה של כפיפה

רוב התנועה היא הרחקת כתף,כמו שאמרתי יש גם אלמנטים של כפיפה אבל עדין התנועה העיקרית היא הרחקה.

הראש הקצר של הבייספס מסייע בכפיפת כתף וזה לא קשור לראש הארוך של הטרייספס שמסייע בפשיטה.פשוט אפשר לראות שהוא עובר את הכתף הקדמית,ואם הorigin והinsertion יתקרבו תיהיה תנועה של כפיפה
תסתכל על זה בשני חלקים, עד שהמוט עובר את הראש זו כפיפה ומעל זה זו הרחקה.

לא אני דיברתי על הראש הארוך של הטרייספס, אז לא יודע אם זה מכוון אלי.

תסתכל על זה בשני חלקים, עד שהמוט עובר את הראש זו כפיפה ומעל זה זו הרחקה.

לא אני דיברתי על הראש הארוך של הטרייספס, אז לא יודע אם זה מכוון אלי.

לא היה אליך אבל אני בטוח שזה הרחקת כתף עם טיפה אלמנטים של כפיפה
תגיד לי רגע למה האתר EXRX ממציא תנועות? מה זה לעזזל transverse flextion ו transverse extension

לא היה אליך אבל אני בטוח שזה הרחקת כתף עם טיפה אלמנטים של כפיפה
תגיד לי רגע למה האתר EXRX ממציא תנועות? מה זה לעזזל transverse flextion ו transverse extension
או שאתה לא למדת את כל הקינזיולוגיה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית