הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אגוזים מועדפים

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
אני מעוניין לנסות להמיר כשליש מכמות הפחמימות בתפריט בשומן, וחושב לעשות זאת ע"י הוספת אגוזים לתפריט.
האם ישנם אגוזים שעדיפים על אחרים (מלך,ברזיל,שקדים..) או שזה לא ממש משנה?
תודה.

לא ממליץ בגלל כמות גדולה של אומגה 6 שתביא לרטיו לא טוב בין השומנים ויכולה לגרום לדלקות .
צריך שומן ? תאכל חמאה ,אבוקדו , שומן מזוקק, ,שמנת 38%, שמנת חמוצה ..
ואם אתה ממש חייב איזה שהוא אגוז עדיף אגו מקדמיה

• פותח/ת השרשור
לא ממליץ בגלל כמות גדולה של אומגה 6 שתביא לרטיו לא טוב בין השומנים ויכולה לגרום לדלקות .
אגוז מקדמיה אני חושב שקשה לימצוא, אני בכל אופן לא ניתקל בהם בחנויות טבע. לגבי היחס בין השומנים מה דעתך על שמן דגים (ואם ידוע לך על עדיפות לסוג או מותג מסויים)?

באבוקדו , חמאה ושאר הדברים שציינת איזה שומן זה? זה לא אומגה 6?

מה זה שמן מזוקק? שמנות למיניהן הם אינם שומן טראנס?

מה הדברים בעלי אומגה 6 ומה אומגה 3 (אשמח אם תציין לפחות את העיקריים והמלאים)

האם ישנם אגוזים שעדיפים על אחרים
אגוזי ברזיל, קשיו ומקדמיה מכילים יחסית הרבה שומן רווי, כך שאם אתה משתייך לעדת ה"שומן רווי זה רע" כדאי להפחית בהם ולהרבות בשקדים, אגוזי מלך והחביבים עלי: אגוזי לוז.

אגוזי ברזיל, קשיו ומקדמיה מכילים יחסית הרבה שומן רווי, כך שאם אתה משתייך לעדת ה"שומן רווי זה רע" כדאי להפחית בהם ולהרבות בשקדים, אגוזי מלך והחביבים עלי: אגוזי לוז.

מה רע בשומן רווי? (לא בציניות..באמת יש בזה משהו רע?)

כשאתה אוכל נקי (בלי ג'אנק ושטויות) ואתה בבקרה קלורית, צורך מספיק ויטמנים מינרלים ועושה אימונים. אתה באמת חושב שאפשר להגיע ליחס לא טוב בין החומצות? כי לפי מה שהבנתי רוב הבעיה עם האומגה 6 זה שכבר יש אותה כל כך הרבה במוצרים שאנחנו קונים, כל השמנים המזוהמים למינהם, ביצים שהן לא ביצי חופש, בשר של פרות שאוכלות תירס, וכמובן ממתקים למיניהם. אבל אם הוא לא צורך את כל הדברים האלה אז כל החומצות שומן שלו מגיעות ממקור איכותי. מה שאומר שמאיפה שהוא צריך לקבל גם אומגה 6, והיחס בכל מקרה אמור להיות לטובת האומגה 6. אשמח אם תתקן אותי

• פותח/ת השרשור
טעמם של אגוזי הלוז חביב עליך, או הרכבם התזונתי?

מה רע בשומן רווי? (לא בציניות..באמת יש בזה משהו רע?)
תלוי למי אתה מאמין. רוב גדול מבין הקרדיולוגים שתשאל יגידו לך ששומן רווי מזיק ללב (אכילת שומן רווי מעלה LDL, ורמות גבוהות של LDL הן גורם סיכון למחלות כלי דם ולב).רוב אלה שקראו את המאמרים באתר (או כתבו אותם) יגידו לך שאלה שטויות, ושאין לך דבר בריא יותר משומן רווי. אם תנסה לקרוא את המחקרים הרלבנטיים ממילא תמות מזיקנה לפני שתגרד אפילו את פני השטח, כך שמה שנשאר לך הוא להחליט למי להאמין. כדאי להיחשף למגוון דעות לפני שמקבלים את ההחלטה.
טעמם של אגוזי הלוז חביב עליך, או הרכבם התזונתי?
הטעם. אגוזי לוז קלויים (בלי מלח, רחמנא ליצלן!) הם אחד המזונות הכי טעימים לי. במבחינת הערכים התזונתיים נדמה לי שאגוזי מלך ושקדים נחשבים עדיפים.

תלוי למי אתה מאמין. רוב גדול מבין הקרדיולוגים שתשאל יגידו לך ששומן רווי מזיק ללב (אכילת שומן רווי מעלה LDL, ורמות גבוהות של LDL הן גורם סיכון למחלות כלי דם ולב).רוב אלה שקראו את המאמרים באתר (או כתבו אותם) יגידו לך שאלה שטויות, ושאין לך דבר בריא יותר משומן רווי. אם תנסה לקרוא את המחקרים הרלבנטיים ממילא תמות מזיקנה לפני שתגרד אפילו את פני השטח, כך שמה שנשאר לך הוא להחליט למי להאמין. כדאי להיחשף למגוון דעות לפני שמקבלים את ההחלטה.

אז קרדיולוגים טוענים שלא, ומאמרים ומחקרים חדשים טוענים שכן? ואני צריך להחליט למי להאמין...מעולה..

בכל מקרה חביתה\שקשוקה מטוגנת בחמאה הרבה יותר טעים..אז אני מאמין לזה קודם כל 😃

אז קרדיולוגים טוענים שלא, ומאמרים ומחקרים חדשים טוענים שכן? ואני צריך להחליט למי להאמין...מעולה..
נראה לי שאתה מניח הנחה סמויה לפיה קרדיולוגים לא קוראים מחקרים חדשים.

נראה לי שאתה מניח הנחה סמויה לפיה קרדיולוגים לא קוראים מחקרים חדשים.
יש להם זמן לזה? חח
ובוא נדבר ברצינות..קרדיולוג הוא לא עיוור ובטוח לא טיפש, איך זה שהם טוענים למשהו אחד והמחקרים טוענים למשהו אחר?

אני אישית לא מאמין ששומן רווי הוא בעייתי, בטח לא כשמתאמנים. אבל לא ידעתי שהקרדיולוגים היום טוענים הפוך.

יש להם זמן לזה? חח
ובוא נדבר ברצינות..קרדיולוג הוא לא עיוור ובטוח לא טיפש, איך זה שהם טוענים למשהו אחד והמחקרים טוענים למשהו אחר?

אני אישית לא מאמין ששומן רווי הוא בעייתי, בטח לא כשמתאמנים. אבל לא ידעתי שהקרדיולוגים היום טוענים הפוך.
עזוב קוראים. מי, לדעתך, כותב את רוב המאמרים בנושא מחלות לב? "המחקרים טוענים למשהו אחר" לא מתאר נכון את המצב.

את עמדת הקרדיולוגים אתה יכול לקרוא בשבעה עשר מיליארד אתרים, הנה אחד מהם:
http://www.heart.org/HEARTORG/Getti...Fats101/Saturated-Fats_UCM_301110_Article.jsp

הנקודה היא שהממסד הרפואי, כמו כל ממסד, הוא שמרן. האם זאת תכונה רצויה שלו? לדעתי כן, אם כי אפשר להתווכח על רמת השמרנות הרצויה מול זאת הקיימת בפועל.

• פותח/ת השרשור
  1. ומה בקשר לשמן הדגים הנימכר בחנויות הטבע, כדאי לשלבו בתפריט(והאם ישנה עדיפות לסוג או מותג מסויים)?

1. ומה בקשר לשמן הדגים הנימכר בחנויות הטבע, כדאי לשלבו בתפריט(והאם ישנה עדיפות לסוג או מותג מסויים)?
כנראה כן, כדאי, בפרט אם אתה לא אוכל דגים לפחות פעמיים בשבוע. מה שצריך לבדוק הוא את תכולת החומצות EPA ו DHA - כמה שיותר זה יותר טוב, ולקנות מחברה ידועה כדי להפחית את הסיכוי לכספית וחולירות אחרות שעלולות להתלוות לשומן.

הטעם. אגוזי לוז קלויים (בלי מלח, רחמנא ליצלן!) הם אחד המזונות הכי טעימים לי. במבחינת הערכים התזונתיים נדמה לי שאגוזי מלך ושקדים נחשבים עדיפים.
מתוך סקרנות - כקורא באתר, לאיזו אסכולה אתה שייך?

אפשר הסבר? על איזה רטיו אתה מדבר? אני אוכל מלא שקדים, נראה לי רלוונטי אליי

מקווה שמחר אני ימצא מקורות מידע שיספקו אותכם ויספק לכם תשובה פשוט לא יצא לי להיות מול מחשב היום ..

מתוך סקרנות - כקורא באתר, לאיזו אסכולה אתה שייך?
בחייך... אני תרח בן 62 עם סוכרת, טריגליצרידים גבוהים, כולסטרול גבוה, מחלת כליות וטרשת עורקים. גדלתי בתקופה שההבדל היחיד בין רופא לאלוהים היה שאלוהים עלול לטעות לפעמים (תחשוב למשל על איזה עם הוא בחר...). מה אתה חושב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית