ייעוץ מתאמן מתחיל מספר שאלות

• פותח/ת השרשור itzsab
  • פורסם בתאריך

itzsab

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום לכולם.
התחלתי להתאמן חודש שעבר, ויש לי מספר שאלות.
המדריך בחדר כושר המליץ לי בחודשיים-שלושה הראשונים על תוכנית של 3 סטים של 10 חזרות לשרירים קטנים (ידיים, כתפיים), ושני תרגילים (גם 3X10) לשרירים גדולים (גב, רגליים), כאשר הוא המליץ לי שהמשקל יהיה משקל שבחזרות ה-9-10 כבר יהיה לי קשה להרים ולסיים את החזרה.
זה מה שאני עושה כרגע. השאלה היא האם לדעתכם זו תוכנית יעילה להתחלה?
דבר נוסף - כשאני עושה את הכתוב, אז בסטים הראשון והשני אני מצליח לסיים 10 חזרות אבל בשלישי בקושי מגיע ל-5 וזהו, לא יכול לסיים. (נח בערך 1.5-2 דקות בין סט לסט), אבל אם הולך ועושה תרגיל על פלג גוף אחר וחוזר לתרגיל הקודם, יכול אפילו לעשות שוב 2 סטים מלאים.. מה אתם ממליצים לי לעשות? להוריד משקל? או שיש דרך לעבוד על התאוששות מהירה יותר של השריר?
תודה מראש.

AB אני מניח? תלוי במבנה של התוכנית והתרגילים, אבל בתור מתחיל העיקר שאתה משרש את התנועות, הולך באופן קבוע ועולה במשקלים אז זה בסדר גמור, בתור מתחיל לא צריך להתעסק יותר מדי.
לגבי המשקל נשמע שאכן המשקל פשוט גבוהה מדי, והתאוששות שלך נמוכה מדי. זה יכול לנבוע מהמון פרמטרים, אבל הדבר הראשון שכנראה צריך להתייחס אליו זה משקלים מתאימים ותזונה, תזונה חשובה. תוריד משקלים ותמשיך להתקדם, ותאכל בהתאם.

שלום לכולם.
התחלתי להתאמן חודש שעבר, ויש לי מספר שאלות.
המדריך בחדר כושר המליץ לי בחודשיים-שלושה הראשונים על תוכנית של 3 סטים של 10 חזרות לשרירים קטנים (ידיים, כתפיים), ושני תרגילים (גם 3X10) לשרירים גדולים (גב, רגליים), כאשר הוא המליץ לי שהמשקל יהיה משקל שבחזרות ה-9-10 כבר יהיה לי קשה להרים ולסיים את החזרה.
זה מה שאני עושה כרגע. השאלה היא האם לדעתכם זו תוכנית יעילה להתחלה?
דבר נוסף - כשאני עושה את הכתוב, אז בסטים הראשון והשני אני מצליח לסיים 10 חזרות אבל בשלישי בקושי מגיע ל-5 וזהו, לא יכול לסיים. (נח בערך 1.5-2 דקות בין סט לסט), אבל אם הולך ועושה תרגיל על פלג גוף אחר וחוזר לתרגיל הקודם, יכול אפילו לעשות שוב 2 סטים מלאים.. מה אתם ממליצים לי לעשות? להוריד משקל? או שיש דרך לעבוד על התאוששות מהירה יותר של השריר?
תודה מראש.

תראה, כרגע עדיף שתלמד לבצע את התרגילים נכון ותנסה כל אימון לעלות במשקל שאתה מרים (לא בתוך האימון עצמו - נגיד האימון הראשון 4 פלטות, אחרי זה 6..סתם זרקתי מספרים תחליט לבד) תקבע את המשקל הראשון ככה שאתה יכול לסיים אבל אתה מרגיש שבעליה הבאה יהיה לך קצת קשה. תאכל טוב (יש מדריכים טובים בפורטל www.kilogram.co.il) והכי חשוב תתמיד, תבנה לך הרגלים טובים ואחרי שתלמד הרבה (לומדים דרך טעויות אין מה לעשות אז לא להתייאש!) תתחיל להתקדם. המון בהצלחה!

Back
למעלה תחתית