הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| חשיבות האירובי באימון אנאירובי

T-Style

משתמש מתחיל
28
0
נק' מוניטין:
0
28
0
שלום לכולם,

אשמח לשתף אתכם במספר דברים ששמעתי ולקבל עליהם חוות דעת רחבה יותר.
הבנתי ממספר מתאמנים את הדבר הבא (מדגיש, כל המסופר בהמשך, נאמר ע"י אותם מתאמנים):
בעת אימון אנאירובי הלב מתנפח (כמו כל שריר אחר בגוף). החשיבות שלא האימון האירובי לפני היא שהלב יתנפח כלפי חוץ ולא כלפי פנים.

האם הדברים האלה הם נכונים? האם קיים בהם שמץ של היגיון?
אשמח לשמוע, כיוון שעד היום לא נהגתי לשלב אימוני אירובי עם אנאירובי, אלא לעשות אותם בנפרד.

תודה!

בעת אימון אנאירובי הלב מתנפח (כמו כל שריר אחר בגוף). החשיבות שלא האימון האירובי לפני היא שהלב יתנפח כלפי חוץ ולא כלפי פנים.
מעולם לא שמעתי על דבר כזה נחכה לתשובה של המומחים

אשמח לשמוע, כיוון שעד היום לא נהגתי לשלב אימוני אירובי עם אנאירובי, אלא לעשות אותם בנפרד.
זה אני יודע שאין בעיה לבצע אותם ביחד.

אתה בטוח שהם דיברו ברצינות? זה נשמע כמו הסתלבטות פשוטה. הדבר היחיד שאיכשהו קשור לזה הוא שמועות שהתהלכו פעם לפיהן אימון אירובי בעצימות גבוהה גורם לגידול לא בריא של שריר הלב, אבל זה הופרך.

• פותח/ת השרשור
אז במידה ואני מעניין לשלב ריצה בת 5-10 דק' באימון אנאירובי. מומלץ בהתחלה או בסוף?

אז במידה ואני מעניין לשלב ריצה בת 5-10 דק' באימון אנאירובי. מומלץ בהתחלה או בסוף?
ל-5 עד 10 דקות ריצה אין שום השפעה על היכולת האירובית שלך.
אני עושה 5 דקות על האליפטיקל רק בשביל להרים קצת את הדופק לפני שאני מתחיל לעבוד בסקווט, אחרי האימון זה בכלל מיותר.

כמו שאמרו 5-10 דק' זה לא נכלל בתחום האירובי. אם אתה עושה ריצה ארוכה ל30-40 דק' לפחות אז זה כבר הסיבולת וזה כבר אירובי. בעקרון עדיף לך לעשות בסוף כדי שלא תגיע גמור למשקולות ולא תוכל להרים כלום

Back
למעלה תחתית