הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת - תוכנית אימונים

Galush92

משתמש מתחיל
36
9
נק' מוניטין:
9
36
9
היי,

אני גל, בת 21 - 1.57 ושוקלת 55. השתחררתי באוגוסט האחרון. לפני הצבא רקדתי, במהלך הצבא לא עשיתי יותר מידי ספורט- בעיקר ריצות לקראת הסוף, ובספטמבר האחרון נרשמתי למכון כושר. בהתחלה הייתה לי תוכנית מאוד בסיסית שמורכבת בעיקר ממכשירים כי באמת לא הכרתי את העולם הזה ולא נרשמתי למכון לפני. לפני כשבועיים אחד המאמנים ראה אותי והציע לבנות לי תוכנית חדשה- אני רוצה לקבל עליה חוות דעת!
המטרה שלי היא לא לרדת במשקל ואת האמת שאני די מרוצה מהמראה החיצוני שלי. אבל להתאמן עושה לי טוב ואני מאוד נהנית, לכן אני רוצה להמשיך להתחזק ולהתקדם. אני די חלשה ובמיוחד בפלג גוף עליון... המטרה היא כמובן להעלות משקלים בהמשך

זו תוכנית ABC - אני עושה אותה שלושה ימים בשבוע ומשלבת עוד יומיים שבהם אני עושה שיעורים - ספינינג/זומבה למשל או אירובי אחר.
כשכתוב משקולות יד אני בד"כ עושה עם משקולות של 3 קילו.

לפני כל אימון - חימום במכשיר אירובי 10-15 דקות , קצב עולה בהדרגה.
A:
חזה-
בשכיבה לחיצת חזה עם מוט (ריק של 12 ק"ג בערך) 3X10
בשכיבה קירוב אופקי עם משקולות יד פרפר 3X10
בעמידה כנגד פולי - קירוב אופקי (תנועה בין מישורית, חזה תחתון) 2X8
יד קדמית -
בשכיבה כפיפת מרפקים עם משקולת יד 3X10
בישיבה בכיסא כומר (מכונה ייעודית) כפיפת מרפקים 3X10
בעמידה כנגד פולי עליון כפיפת מרפקים 3X10
בטן-
כפיפת גו בהטיה 3X20
כפיפות רגילות 3X20
סטטי קדמי,ימין, שמאל 20 שניות כל צד

B:
גב-
בישיבה משיכת פולי עליון באחיזה רחבה 3X12
בישיבה חתירה במכונה ייעודית באחיזה צרה 3X12
בשכיבה בכיסא רומי פשיטת גב 3X12
יד אחורית-
בעמידה פשיטת מרפקים בפולי עליון 3X12
בהטיית גב, פשיטת מרפקים עם משקולת יד 3X12
בטן-
כפיפות בהטיה 3X20
סטטי קדמי,ימין, שמאל 20 שניות כל צד

C:
רגליים-
מכרעים (לאנצ') עם מדרגה (ללא משקל) 3X12
בישיבה פשיטת ברכיים במכונה ייעודית 3X12
בישיבה לחיצת רגליים במכונה 2X8
*אני הוספתי סקוואט שלימד אותי מדריך אחר - 3X12 עם שתי משקולות של 5 קילו מוחזקות מעלה)
כתפיים-
בעמידה הרחקת כתף כנגד משקולת יד (2 ידיים) 3X12
בישיבה לחיצת כתף עם משקולת יד 3X10
בישיבה במכונה ייעודית הרחקה אופקית 3X12

וזהו, אשמח לשמוע דעות!

מזל שלא רק אני חושב שהתכנית הזאת עמוסה(בעיקר בשטויות)....

• פותח/ת השרשור
אוקיי.. מה אתם מציעים לי לעשות? הוא אמר שנשנה את התוכנית חודש אחרי שאני אתחיל ונעשה אותה יותר קשה - מה שאומר עוד שבועיים בערך.

בכללי אני מאוד מבולבלת מכל המדריכים כי כבר יוצא מצב שכל אחד אומר לי משהו אחר..

בגלל זה גל, קשה להתחיל להסביר לך איפה הוא טועה ולמה זה כל כך ארוך. אני מציע שתכנסי לפורטל ותתחילי לקרוא מאמרים בעצמך ולנסות להבין לבד בערך, קצת על אימונים\תזונה וכו'...

אוקיי.. מה אתם מציעים לי לעשות? הוא אמר שנשנה את התוכנית חודש אחרי שאני אתחיל ונעשה אותה יותר קשה - מה שאומר עוד שבועיים בערך.

בכללי אני מאוד מבולבלת מכל המדריכים כי כבר יוצא מצב שכל אחד אומר לי משהו אחר..
המאמרים באתר קילוגרם מציגים גישה עדכנית ומוכחת לאימון ותזונה נכונים.
ההרגשה שקיים בלבול מסויים עקב האימונים המוצגים ע"י חלק מהמאמנים במכונים קשורה בשילוב של חוסר זמן ואסכולות אימון שראוי שיעלמו.

• פותח/ת השרשור
קראתי משם מאמרים, אבל המאמרים הם על מאזן קלורי וכו' שאני אגיד לכם את האמת - זה פחות מעניין אותי, גם כי אני לא רוצה לרדת במשקל וגם כי שגרת החיים שלי עכשיו לא קבועה ולא מאפשרת לאכול בצורה באמת מסודרת. לגבי מאמרים על אימונים שם מצאתי בעיקר תוכניות אימונים שלא באמת מתאימות לנשים.

בקיצור, לא הבנתי למה הוא טועה ובמה, אבל זה בסדר אם לא בא לכם גם להסביר לי...

קראתי משם מאמרים, אבל המאמרים הם על מאזן קלורי וכו' שאני אגיד לכם את האמת - זה פחות מעניין אותי, גם כי אני לא רוצה לרדת במשקל וגם כי שגרת החיים שלי עכשיו לא קבועה ולא מאפשרת לאכול בצורה באמת מסודרת. לגבי מאמרים על אימונים שם מצאתי בעיקר תוכניות אימונים שלא באמת מתאימות לנשים.

בקיצור, לא הבנתי למה הוא טועה ובמה, אבל זה בסדר אם לא בא לכם גם להסביר לי...
אנחנו מאוד אוהבים להסביר. בשביל זה אנחנו פה (לא תמיד באמת מקשיבים לנו...)
.

נערך לאחרונה:
הדבר החשוב ביותר בתוכנית אימונים הוא התקדמות, בתוכנית מהסוג שהמאמן כתב יש מצד אחד יותר מדי תרגילים ומצד שני תדירות ביצוע לכל תרגיל נמוכה מדי ולכן יהיה קשה להתקדם.
מתאמן בתחילת דרכו יכול להעלות משקלים אפילו מדי אימון או לפחות פעם בשבוע
ולכן תוכניות בהן יש מספר קטן של תרגילים שמבצעים את אותם התרגילים פעמיים או שלוש בשבוע עדיפות.
את יכולה לקרוא בבלוג של @moo הסברים טובים
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/15/המדריך-למתחיל-איך-אני-יודע-שתוכנית-האי/

• אהבתי
Reactions: moo
  • פותח/ת השרשור
הדבר החשוב ביותר בתוכנית אימונים הוא התקדמות, בתוכנית מהסוג שהמאמן כתב יש מצד אחד יותר מדי תרגילים ומצד שני תדירות ביצוע לכל תרגיל נמוכה מדי ולכן יהיה קשה להתקדם.
מתאמן בתחילת דרכו יכול להעלות משקלים אפילו מדי אימון או לפחות פעם בשבוע
ולכן תוכניות בהן יש מספר קטן של תרגילים שמבצעים את אותם התרגילים פעמיים או שלוש בשבוע עדיפות.
את יכולה לקרוא בבלוג של @moo הסברים טובים
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/15/המדריך-למתחיל-איך-אני-יודע-שתוכנית-האי/
תודה!
הוא אמור לשנות לי את התוכנית בשבוע הבא או עוד שבועיים והאמת שהשבוע הרגשתי שזה ממש עבד ואפילו הייתי די תשושה בסוף השבוע.... אז נראה מה הוא יגיד ואני גם מתייעצת עם מדריכים אחרים שם שאני סומכת עליהם.

אגב יש דרך לדעת מה האחוזי שומן שלי בלי שתסתובב תמונה שלי בהלבשה תחתונה באינטרנט? (ולא זה לא כמו להצטלם בים)

תודה!
הוא אמור לשנות לי את התוכנית בשבוע הבא או עוד שבועיים והאמת שהשבוע הרגשתי שזה ממש עבד ואפילו הייתי די תשושה בסוף השבוע.... אז נראה מה הוא יגיד ואני גם מתייעצת עם מדריכים אחרים שם שאני סומכת עליהם.

אגב יש דרך לדעת מה האחוזי שומן שלי בלי שתסתובב תמונה שלי בהלבשה תחתונה באינטרנט? (ולא זה לא כמו להצטלם בים)
אל תסמכי על אף אחד כי כרגע עוד אין לך את הכלים להבדיל בין מאמן שרלטן שיודע לדבר יפה למאמן בעל ידע וכלים לעזור לך.
חפשי מאמן אישי מומלץ באיזורך (נוכל לעזור לך אני בטוח) ותשקיעי ב2-3 אימונים אישיים וכמובן שיבנה לך תוכנית.
לגבי אחוז השומן - תמונת ביקיני מהים או צילום איזורים שונים כמו גב בטן וירכיים ללא פנים זו האלטרנטיבה היחידה דרך האינטרנט.

• פותח/ת השרשור
אל תסמכי על אף אחד כי כרגע עוד אין לך את הכלים להבדיל בין מאמן שרלטן שיודע לדבר יפה למאמן בעל ידע וכלים לעזור לך.
חפשי מאמן אישי מומלץ באיזורך (נוכל לעזור לך אני בטוח) ותשקיעי ב2-3 אימונים אישיים וכמובן שיבנה לך תוכנית.
הנקודה היא שהמנוי שלי בחדר כושר עולה באמת המון כסף ואני לא חושבת שמכניסים שם מאמנים מבחוץ.... אני חיילת משוחררת ואין לי אלפי שקלים לשפוך על זה עכשיו.
הקטע הוא שאני גם לא ניגשתי למאמן הזה בכלל אלא הוא ניגש אליי מקטע של נחמדות ורצון לעזור לי, אז כל הקטע של מה שאתם אומרים באמת נראה לי מוזר
איפה את מתאמנת ?
בירושלים ברמת רחל

הנקודה היא שהמנוי שלי בחדר כושר עולה באמת המון כסף ואני לא חושבת שמכניסים שם מאמנים מבחוץ.... אני חיילת משוחררת ואין לי אלפי שקלים לשפוך על זה עכשיו.
הקטע הוא שאני גם לא ניגשתי למאמן הזה בכלל אלא הוא ניגש אליי מקטע של נחמדות ורצון לעזור לי, אז כל הקטע של מה שאתם אומרים באמת נראה לי מוזר

בירושלים ברמת רחל
גל אני יכול להעיד בפה מלא שהייעוץ האישי שהפורום מביא הוא מקצועי ביותר וגם זול!
וכדי להוריד לך ספקות אני לא מפרסם אותם...
לגבי המאמרים באתר קילוגרם, הם מאוד טובים ומספקים מידע עדכני וחיוני שאת בתור מתאמנת מתחילה צריכה לדעת ולקרוא ולא להיסתמך על המאמנים שיש היום בחדרי הכושר בארץ.. אולי יש כמה יחידי סגולה אבל לא הרבה.
תקדישי לכך שעה-שעתיים של קריאה ותקשיבי לחברי הפורום פה שבאים לעזור.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
גל אני יכול להעיד בפה מלא שהייעוץ האישי שהפורום מביא הוא מקצועי ביותר וגם זול!
וכדי להוריד לך ספקות אני לא מפרסם אותם...
לגבי המאמרים באתר קילוגרם, הם מאוד טובים ומספקים מידע עדכני וחיוני שאת בתור מתאמנת מתחילה צריכה לדעת ולקרוא ולא להיסתמך על המאמנים שיש היום בחדרי הכושר בארץ.. אולי יש כמה יחידי סגולה אבל לא הרבה.
תקדישי לכך שעה-שעתיים של קריאה ותקשיבי לחברי הפורום פה שבאים לעזור.
בהצלחה!
לא מזלזלת בייעוץ אישי פה, פשוט השגרה שלי מאוד משתנה (אני מלצרית ועובדת במשמרות משתנות מיום ליום) ובגלל שאני באמת כבר כמה שנים במשקל יציב - שלא ירד מאז שהתחלתי להתאמן, אבל כן ראיתי שינוי בגוף, לא צריכה את כל הקטע של התזונה כרגע... בכל מקרה תודה 😃

לא מזלזלת בייעוץ אישי פה, פשוט השגרה שלי מאוד משתנה (אני מלצרית ועובדת במשמרות משתנות מיום ליום) ובגלל שאני באמת כבר כמה שנים במשקל יציב - שלא ירד מאז שהתחלתי להתאמן, אבל כן ראיתי שינוי בגוף, לא צריכה את כל הקטע של התזונה כרגע... בכל מקרה תודה 😃
שוב תלוי מה מטרתך, מה הנטיות הגנטיות שלך....
ואימונים בלי תזונה לא מקדמים רחוק...

בשביל מה את מתאמנת ?

• פותח/ת השרשור
בשביל מה את מתאמנת ?
אני נהנית מזה, זה בריא, אני אוהבת לעשות פעילות גופנית, אני רוצה להיות בכושר טוב, אני רוצה להתחזק... וכן אני גם רוצה להראות טוב וכושר עוזר לי לתחזק את זה. אני מודעת לזה שאני לא אראה כמו מיס פיטנס אם אני לא אוכל נקי 24/7 אבל כרגע אין לי את האפשרות לעשות את זה...

תמיכה היא לא רק בנושא תפריט
גם לאימונים וטכניקה

Back
למעלה תחתית