שלום לכולם,
למרות שאני עתיד להיכנס לחיטוב רק ב-15 למרץ - אני אוהב לסגור לעצמי פינות מראש.
ישבתי אתמול ובניתי לעצמי תפריט תזונה + אימונים לתקופת החיטוב שאני מעריך שתיקח לי כחודשיים וחצי - שלוש גג.
אשמח לדעה על התפריט + על תוכנית האימונים (למרות שהפורום כאן הוא תזונה ותוספים - אני בטוח שאוכל לקבל גם כאן אחלה חוו"ד על הדרך)
אני אתחיל ממעט נתונים יבשים על עצמי -
גיל - 19
גובה - 1.86 מטר
משקל - 86 ק"ג +- (אני יודע שהמשקל לא משקף צורך בחיטוב והאמת שאם לא היה מגיע הקיץ - גם לא הייתי חושב להיכנס אליו. הבעיה היחידה היא שאני לא רוצה לדלג על החיטוב הזה ולהמשיך במסה עד החורף מפני שאז אני בהחלט אצטרך חיטוב ואבזבז סתם חודשי חורף טובים למסה. בכל אופן - אני אעיד שיש לי מבנה יחסית טוב ואני לא אראה "רעב" לאחר החיטוב)
תוכנית אימונים נוכחית - SS
מדובר בתפריט דל פחמימה עפ"י עקרונות המאמר http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/
והאימונים מבוססים על עקרונות המאמרים http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
http://www.kilogram.co.il/782/פרוטוקולי-השומן-העיקש/
ימי ראשון עד חמישי - הימים הדלים:
בוקר - 6:00 - ללא אוכל, אימון בצום עפ"י הפרוטוקולים. 200 מ"ג קפאין כחצי שעה - שעה לפני האימון.
אימון - 7:15 - 200 מ"ג נוספים של קפאין כחצי שעה לפני סוף אימון האנאירובי. במידה וזהו יום אירובי בלבד - בבוקר יילקחו 400 מ"ג של קפאין.
לאחר האימון - 9:30+- - סקופ חלבון + קריאטין ( אני יודע שאני בחיטוב, יילקח אך ורק בחודש וחצי הראשונים של החיטוב ולאחר מכן הפסקה עד לסוף החיטוב) + מולטי ויטמין + 2 קפסולות אומגה 3
ארוחת 12:00 - קבנוס + ביצה קשה L + מלפפון ירוק
ארוחת 14:00 - עגבנייה + 3 פרוסות סלמי + 2 קפסולות אומגה 3
ארוחת 16:00 - טונה במים + כפית שמן זית
ארוחת 18:00 - סקופ חלבון + קפסולה אומגה 3
ארוחת 20:00 - 300 גרם בשר בקר טחון 15% שומן (לפני הכנה) + פרוסת גבנ"צ 28% (אחלה המבורגר 😋🍴)
ארוחה אחרונה (השעה תיקבע עפ"י העייפות שלי ואולי אף תתווסף לארוחת 20:00) - עגבנייה + מלפפון + חסה + כרוב סגול + 2 פרוסות גבנ"צ 28% + ביצה קשה L + כף שמן זית
ערכים תזונתיים סופיים:
קלוריות - 2000
שומן - 123 גר'
פחמימה - 34 גר'
חלבון - 176.5 גר' (במידה ומכלילים את החלבון מהירקות יוצא 181.5 גר'
ימי שישי ושבת - ימי ההעמסה: לא אחליט על תפריט קבוע ואגוון כמה שאפשר.
עד לכאן תוכנית התזונה.
תוכנית האימונים:
יום ראשון -
אנאירובי - SS במתכונת רגילה - משקלים מקסימליים.
אירובי - פרוטוקול 1 - 30-45 דקות
יום שני -
אירובי - פרוטוקול 4 - 5-10 דקות חימום -> 5-10 דקות אינטרוולים קצרים במקסימום יכולת -> 5 דק' מנוחה -> 20-40 דקות אירובי בעצימות בינונית -> 5 - 10 דקות אינטרוולים ארוכים -> אירובי קל לשחרור.
יום שלישי -
אנאירובי - SS במתכונת מצומצמת - 10%-15% פחות משקל
יום רביעי -
אירובי - פרוטוקול 3 - 5-10 דקות חימום -> 10 דקות ספרינטים באינטרוולים -> 5 דקות אירובי בעצימות קלה (עד כדי הליכה/מהירה) -> 30-40 דקות אירובי בעצימות בינונית
יום חמישי -
אנאירובי - SS במתכונת מצומצמת - 10%-15% פחות משקל וכן ללא עבודה על רגליים (בהמלצת לייל מקדונלד במאמר הפרוטוקולים)
* לאימוני ה-SS יתווספו אימוני בייספס וטרייספס בעצימות נמוכה.
ימים שישי ושבת -
מנוחת הלוחם 😉
עד לכאן תוכנית האימונים.
אז ככה, כמה שאלות:
1 - מה דעתכם לגבי צריכה של L-Tyrosine? עפ"י הפרוטוקולים - התוסף מומלץ. כמו כן, מהו המינון המומלץ? 1-3 גרם מעט פשטני מידיי.
2 - מפני שאימון מתבצע בצום - האם יש כדאיות לצריכה של BCAA בזמן האימון?
3 - מה לגבי צריכת L-Glutamine? מומלץ היות ואני בגרעון קלורי + לאחר אימון בצום?
4 - בהנחה שעד שאכנס לחיטוב אשקול 88, הRMR שלי יהיה 2343. האם לדעתכם חסרים בתוכנית התזונה קלוריות? האמת שאני לא כ"כ יודע לחשב את ההוצאה הקלוריות כתוצאה מהאימונים ומפחד ליפול לגרעון קלורי גדול מידיי.
זהו בגדול, אני חושב שדי סיכמתי את הכל.
אני יודע שהפוסט מעט ארוך ומעט חופר, אבל אני מאוד מאוד אשמח להתעמקות ועזרה בנושא.
תודה רבה רבה רבה רבה לעוזרים!!! 🙌👑
(וגם לאלו שלא ורק ישבו לקרוא את כל הפוסט 😉)
למרות שאני עתיד להיכנס לחיטוב רק ב-15 למרץ - אני אוהב לסגור לעצמי פינות מראש.
ישבתי אתמול ובניתי לעצמי תפריט תזונה + אימונים לתקופת החיטוב שאני מעריך שתיקח לי כחודשיים וחצי - שלוש גג.
אשמח לדעה על התפריט + על תוכנית האימונים (למרות שהפורום כאן הוא תזונה ותוספים - אני בטוח שאוכל לקבל גם כאן אחלה חוו"ד על הדרך)
אני אתחיל ממעט נתונים יבשים על עצמי -
גיל - 19
גובה - 1.86 מטר
משקל - 86 ק"ג +- (אני יודע שהמשקל לא משקף צורך בחיטוב והאמת שאם לא היה מגיע הקיץ - גם לא הייתי חושב להיכנס אליו. הבעיה היחידה היא שאני לא רוצה לדלג על החיטוב הזה ולהמשיך במסה עד החורף מפני שאז אני בהחלט אצטרך חיטוב ואבזבז סתם חודשי חורף טובים למסה. בכל אופן - אני אעיד שיש לי מבנה יחסית טוב ואני לא אראה "רעב" לאחר החיטוב)
תוכנית אימונים נוכחית - SS
מדובר בתפריט דל פחמימה עפ"י עקרונות המאמר http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/
והאימונים מבוססים על עקרונות המאמרים http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
http://www.kilogram.co.il/782/פרוטוקולי-השומן-העיקש/
ימי ראשון עד חמישי - הימים הדלים:
בוקר - 6:00 - ללא אוכל, אימון בצום עפ"י הפרוטוקולים. 200 מ"ג קפאין כחצי שעה - שעה לפני האימון.
אימון - 7:15 - 200 מ"ג נוספים של קפאין כחצי שעה לפני סוף אימון האנאירובי. במידה וזהו יום אירובי בלבד - בבוקר יילקחו 400 מ"ג של קפאין.
לאחר האימון - 9:30+- - סקופ חלבון + קריאטין ( אני יודע שאני בחיטוב, יילקח אך ורק בחודש וחצי הראשונים של החיטוב ולאחר מכן הפסקה עד לסוף החיטוב) + מולטי ויטמין + 2 קפסולות אומגה 3
ארוחת 12:00 - קבנוס + ביצה קשה L + מלפפון ירוק
ארוחת 14:00 - עגבנייה + 3 פרוסות סלמי + 2 קפסולות אומגה 3
ארוחת 16:00 - טונה במים + כפית שמן זית
ארוחת 18:00 - סקופ חלבון + קפסולה אומגה 3
ארוחת 20:00 - 300 גרם בשר בקר טחון 15% שומן (לפני הכנה) + פרוסת גבנ"צ 28% (אחלה המבורגר 😋🍴)
ארוחה אחרונה (השעה תיקבע עפ"י העייפות שלי ואולי אף תתווסף לארוחת 20:00) - עגבנייה + מלפפון + חסה + כרוב סגול + 2 פרוסות גבנ"צ 28% + ביצה קשה L + כף שמן זית
ערכים תזונתיים סופיים:
קלוריות - 2000
שומן - 123 גר'
פחמימה - 34 גר'
חלבון - 176.5 גר' (במידה ומכלילים את החלבון מהירקות יוצא 181.5 גר'
ימי שישי ושבת - ימי ההעמסה: לא אחליט על תפריט קבוע ואגוון כמה שאפשר.
עד לכאן תוכנית התזונה.
תוכנית האימונים:
יום ראשון -
אנאירובי - SS במתכונת רגילה - משקלים מקסימליים.
יום שני -
אירובי - פרוטוקול 4 - 5-10 דקות חימום -> 5-10 דקות אינטרוולים קצרים במקסימום יכולת -> 5 דק' מנוחה -> 20-40 דקות אירובי בעצימות בינונית -> 5 - 10 דקות אינטרוולים ארוכים -> אירובי קל לשחרור.
יום שלישי -
אנאירובי - SS במתכונת מצומצמת - 10%-15% פחות משקל
יום רביעי -
אירובי - פרוטוקול 3 - 5-10 דקות חימום -> 10 דקות ספרינטים באינטרוולים -> 5 דקות אירובי בעצימות קלה (עד כדי הליכה/מהירה) -> 30-40 דקות אירובי בעצימות בינונית
יום חמישי -
אנאירובי - SS במתכונת מצומצמת - 10%-15% פחות משקל וכן ללא עבודה על רגליים (בהמלצת לייל מקדונלד במאמר הפרוטוקולים)
* לאימוני ה-SS יתווספו אימוני בייספס וטרייספס בעצימות נמוכה.
ימים שישי ושבת -
מנוחת הלוחם 😉
עד לכאן תוכנית האימונים.
אז ככה, כמה שאלות:
1 - מה דעתכם לגבי צריכה של L-Tyrosine? עפ"י הפרוטוקולים - התוסף מומלץ. כמו כן, מהו המינון המומלץ? 1-3 גרם מעט פשטני מידיי.
2 - מפני שאימון מתבצע בצום - האם יש כדאיות לצריכה של BCAA בזמן האימון?
3 - מה לגבי צריכת L-Glutamine? מומלץ היות ואני בגרעון קלורי + לאחר אימון בצום?
4 - בהנחה שעד שאכנס לחיטוב אשקול 88, הRMR שלי יהיה 2343. האם לדעתכם חסרים בתוכנית התזונה קלוריות? האמת שאני לא כ"כ יודע לחשב את ההוצאה הקלוריות כתוצאה מהאימונים ומפחד ליפול לגרעון קלורי גדול מידיי.
זהו בגדול, אני חושב שדי סיכמתי את הכל.
אני יודע שהפוסט מעט ארוך ומעט חופר, אבל אני מאוד מאוד אשמח להתעמקות ועזרה בנושא.
תודה רבה רבה רבה רבה לעוזרים!!! 🙌👑
(וגם לאלו שלא ורק ישבו לקרוא את כל הפוסט 😉)