הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית תזונה ואימונים לתקופת החיטוב הקרובה

• פותח/ת השרשור omerh84
  • פורסם בתאריך

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

למרות שאני עתיד להיכנס לחיטוב רק ב-15 למרץ - אני אוהב לסגור לעצמי פינות מראש.
ישבתי אתמול ובניתי לעצמי תפריט תזונה + אימונים לתקופת החיטוב שאני מעריך שתיקח לי כחודשיים וחצי - שלוש גג.
אשמח לדעה על התפריט + על תוכנית האימונים (למרות שהפורום כאן הוא תזונה ותוספים - אני בטוח שאוכל לקבל גם כאן אחלה חוו"ד על הדרך)

אני אתחיל ממעט נתונים יבשים על עצמי -
גיל - 19
גובה - 1.86 מטר
משקל - 86 ק"ג +- (אני יודע שהמשקל לא משקף צורך בחיטוב והאמת שאם לא היה מגיע הקיץ - גם לא הייתי חושב להיכנס אליו. הבעיה היחידה היא שאני לא רוצה לדלג על החיטוב הזה ולהמשיך במסה עד החורף מפני שאז אני בהחלט אצטרך חיטוב ואבזבז סתם חודשי חורף טובים למסה. בכל אופן - אני אעיד שיש לי מבנה יחסית טוב ואני לא אראה "רעב" לאחר החיטוב)
תוכנית אימונים נוכחית - SS

מדובר בתפריט דל פחמימה עפ"י עקרונות המאמר http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/
והאימונים מבוססים על עקרונות המאמרים http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
http://www.kilogram.co.il/782/פרוטוקולי-השומן-העיקש/

ימי ראשון עד חמישי - הימים הדלים:

בוקר - 6:00 - ללא אוכל, אימון בצום עפ"י הפרוטוקולים. 200 מ"ג קפאין כחצי שעה - שעה לפני האימון.

אימון - 7:15 - 200 מ"ג נוספים של קפאין כחצי שעה לפני סוף אימון האנאירובי. במידה וזהו יום אירובי בלבד - בבוקר יילקחו 400 מ"ג של קפאין.

לאחר האימון - 9:30+-
- סקופ חלבון + קריאטין ( אני יודע שאני בחיטוב, יילקח אך ורק בחודש וחצי הראשונים של החיטוב ולאחר מכן הפסקה עד לסוף החיטוב) + מולטי ויטמין + 2 קפסולות אומגה 3

ארוחת 12:00 - קבנוס + ביצה קשה L + מלפפון ירוק

ארוחת 14:00 - עגבנייה + 3 פרוסות סלמי + 2 קפסולות אומגה 3

ארוחת 16:00 - טונה במים + כפית שמן זית

ארוחת 18:00 - סקופ חלבון + קפסולה אומגה 3

ארוחת 20:00 - 300 גרם בשר בקר טחון 15% שומן (לפני הכנה) + פרוסת גבנ"צ 28% (אחלה המבורגר 😋🍴)

ארוחה אחרונה (השעה תיקבע עפ"י העייפות שלי ואולי אף תתווסף לארוחת 20:00) - עגבנייה + מלפפון + חסה + כרוב סגול + 2 פרוסות גבנ"צ 28% + ביצה קשה L + כף שמן זית

ערכים תזונתיים סופיים:
קלוריות - 2000
שומן - 123 גר'
פחמימה - 34 גר'
חלבון - 176.5 גר' (במידה ומכלילים את החלבון מהירקות יוצא 181.5 גר'

ימי שישי ושבת - ימי ההעמסה: לא אחליט על תפריט קבוע ואגוון כמה שאפשר.

עד לכאן תוכנית התזונה.

תוכנית האימונים:

יום ראשון -
אנאירובי - SS במתכונת רגילה - משקלים מקסימליים.
אירובי - פרוטוקול 1 - 30-45 דקות

יום שני -
אירובי - פרוטוקול 4 - 5-10 דקות חימום -> 5-10 דקות אינטרוולים קצרים במקסימום יכולת -> 5 דק' מנוחה -> 20-40 דקות אירובי בעצימות בינונית -> 5 - 10 דקות אינטרוולים ארוכים -> אירובי קל לשחרור.
יום שלישי -
אנאירובי - SS במתכונת מצומצמת - 10%-15% פחות משקל

יום רביעי -
אירובי - פרוטוקול 3 - 5-10 דקות חימום -> 10 דקות ספרינטים באינטרוולים -> 5 דקות אירובי בעצימות קלה (עד כדי הליכה/מהירה) -> 30-40 דקות אירובי בעצימות בינונית

יום חמישי -
אנאירובי - SS במתכונת מצומצמת - 10%-15% פחות משקל וכן ללא עבודה על רגליים (בהמלצת לייל מקדונלד במאמר הפרוטוקולים)

* לאימוני ה-SS יתווספו אימוני בייספס וטרייספס בעצימות נמוכה.

ימים שישי ושבת -
מנוחת הלוחם 😉

עד לכאן תוכנית האימונים.

אז ככה, כמה שאלות:
1 - מה דעתכם לגבי צריכה של L-Tyrosine? עפ"י הפרוטוקולים - התוסף מומלץ. כמו כן, מהו המינון המומלץ? 1-3 גרם מעט פשטני מידיי.
2 - מפני שאימון מתבצע בצום - האם יש כדאיות לצריכה של BCAA בזמן האימון?
3 - מה לגבי צריכת L-Glutamine? מומלץ היות ואני בגרעון קלורי + לאחר אימון בצום?
4 - בהנחה שעד שאכנס לחיטוב אשקול 88, הRMR שלי יהיה 2343. האם לדעתכם חסרים בתוכנית התזונה קלוריות? האמת שאני לא כ"כ יודע לחשב את ההוצאה הקלוריות כתוצאה מהאימונים ומפחד ליפול לגרעון קלורי גדול מידיי.

זהו בגדול, אני חושב שדי סיכמתי את הכל.
אני יודע שהפוסט מעט ארוך ומעט חופר, אבל אני מאוד מאוד אשמח להתעמקות ועזרה בנושא.
תודה רבה רבה רבה רבה לעוזרים!!! 🙌👑
(וגם לאלו שלא ורק ישבו לקרוא את כל הפוסט 😉)

חוק מספר אחד בפורומים: לא לכתוב הודעות ארוכות ולהגיע ישר ולעניין. זו אחת הסיבות המרכזיות שלא קיבלת תשובה עד עכשיו.

1 - מה דעתכם לגבי צריכה של L-Tyrosine? עפ"י הפרוטוקולים - התוסף מומלץ. כמו כן, מהו המינון המומלץ? 1-3 גרם מעט פשטני מידיי.
זה מומלץ בהנחה שאתה צורך יוהימבין/קפאין. סה״כ זה מיותר.
התוכנית שלך גם לא להיט. SS בחיטוב = מתכון לפציעה - במיוחד אם אתה מעלה במשקלים כמו שכתוב בתוכנית המקורית.

2 - מפני שאימון מתבצע בצום - האם יש כדאיות לצריכה של BCAA בזמן האימון?
אם אתה עושה אימוני משקולות בצום אז כן, או חומצות אמינו או סקופ חלבון לפני האימון.

3 - מה לגבי צריכת L-Glutamine? מומלץ היות ואני בגרעון קלורי + לאחר אימון בצום?
לא צריך אם אתה צורך BCAA

4 - בהנחה שעד שאכנס לחיטוב אשקול 88, הRMR שלי יהיה 2343. האם לדעתכם חסרים בתוכנית התזונה קלוריות? האמת שאני לא כ"כ יודע לחשב את ההוצאה הקלוריות כתוצאה מהאימונים ומפחד ליפול לגרעון קלורי גדול מידיי.
לא חסרות קלוריות. אם כבר יש לך יותר מידי קלוריות, אבל את זה תראה לפי ההורדה במשקל.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על התשובה 😃

דבר שני, כמה כבר אפשר לקצר כשאתה מפרסם תכנית אימונים ותפריט תזונה באותו תראד? מה גם שהייתי בטוח שפירוט שכזה וכלילת כל הנתונים יקלו על העונים 🫤

בכל אופן, לגבי התשובות שלך..

1. זה מומלץ בהנחה שאתה צורך יוהימבין/קפאין. סה״כ זה מיותר.
התוכנית שלך גם לא להיט. SS בחיטוב = מתכון לפציעה - במיוחד אם אתה מעלה במשקלים כמו שכתוב בתוכנית המקורית.
2. אם אתה עושה אימוני משקולות בצום אז כן, או חומצות אמינו או סקופ חלבון לפני האימון.
3. לא צריך אם אתה צורך BCAA
4. לא חסרות קלוריות. אם כבר יש לך יותר מידי קלוריות, אבל את זה תראה לפי ההורדה במשקל.

1 - לא תכננתי להעלות משקלים, תכננתי פשוט ביום ראשון להישאר על משקלים מקסימליים שאליהם אגיע עד אז, בשלישי קיצוץ של 10-15 אחוז ובחמישי קיצוץ של 10-15 אחוז + ללא רגליים. הקיצוץ כמובן יעשה מהמשקלים של יום ראשון.
אתה חושב שבכל מקרה מומלץ לעשות FBW? הבעיה היחידה היא שאני לא יודע באיזה משקלים לעבוד. עצימות מקסימלית ונפח נמוך?

כמו כן, לגבי ה-L-Tyrosine - אני אצרוך קפאין כמובן. בכל זאת לפני שאני מזמין / לא מזמין אני אשמח לשמוע למה זה מיותר.

2 - אחלה, תודה.

3 - כנ"ל.

4 - יותר מידיי קלוריות? מדובר בגרעון של 350 קל' +- עוד לפני שהתחלתי בכלל לדבר על האימונים.
עפ"י מחשבון הוצאה קלורית של goleango, בהנתן שאני אעשה 90 דקות שבועיות של אנאירובי בעצימות גבוהה (אם מורידים לגמרי את המנוחות אני חושב שזה בערך הזמן שמקבלים אם לא יותר), לפחות 20 דקות של אירובי בעצימות גבוהה (אינטרוולים) ולפחות שעתיים וחצי של אירובי בעצימות בינונית - אני עתיד להוציא לפחות כ - 3400 קלוריות בשבוע, וזה בהתחשב בזה שבכל מקום שבו יש טווח של זמן כלומר "30-40 דק'"/"5-10 דק'" - חישבתי עפ"י הזמן הקצר מבין השניים.
הוצאה שבועית שכזאת תיצור לי גירעון נוסף של כ-485 קל' ביום, מה שיוביל לגירעון כולל של 830 קל' +-.

אתה חושב שזה גרעון לא מספק ויש טעם להוריד עוד קלוריות? כדאי להתחיל מגרעון של 500 קל' עוד לפני שמתחשבים באימונים?

תנסה את הגרעון הזה, אם תראה שאתה לא יורד במשקל, אז תגדיל אותו.
לגבי ה SS שעשית, באופן שהצגת זה אפשרי, אבל צריך להיות עם יד על הדופק במובן של התאוששות.
L-Tyrosine בעיקרון משתמשים בו בתוכנית כדי להגביר את זמן מחצית החיים של קפאין/יוהימבין.
לגבי מחשבון קלוריות, תשתמש בזה:
http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

• פותח/ת השרשור
תקציר של הפוסט הארוך מלמעלה:

נתונים: בן 19, 1.86 מטר, 88 - 90 ק"ג משקל כניסה לחיטוב.

ערכים תזונתיים - תפריט דל פחמימה:
קלוריות - 2000
שומן - 123 גר'
פחמימה - 34 גר'
חלבון - 176.5 גר'

תכנית אימונים מתוכננת:

יום ראשון -
יום שני -
אירובי - פרוטוקול 4 - 5-10 דקות חימום -> 5-10 דקות אינטרוולים קצרים במקסימום יכולת -> 5 דק' מנוחה -> 20-40 דקות אירובי בעצימות בינונית -> 5 - 10 דקות אינטרוולים ארוכים -> אירובי קל לשחרור.
יום שלישי -
יום רביעי -
אירובי - פרוטוקול 3 - 5-10 דקות חימום -> 10 דקות ספרינטים באינטרוולים -> 5 דקות אירובי בעצימות קלה (עד כדי הליכה/מהירה) -> 30-40 דקות אירובי בעצימות בינונית
יום חמישי -
אנאירובי - SS במתכונת מצומצמת - 10%-15% פחות משקל וכן ללא עבודה על רגליים (בהמלצת לייל מקדונלד במאמר הפרוטוקולים)

את השאלות ותשובותיהן עדיף שתתחילו לקרוא מהפוסט הראשי.
זהו פחות או יותר התקציר, מקווה שיקל מעט:)

תנסה את הגרעון הזה, אם תראה שאתה לא יורד במשקל, אז תגדיל אותו.
לגבי ה SS שעשית, באופן שהצגת זה אפשרי, אבל צריך להיות עם יד על הדופק במובן של התאוששות.
L-Tyrosine בעיקרון משתמשים בו בתוכנית כדי להגביר את זמן מחצית החיים של קפאין/יוהימבין.
לגבי מחשבון קלוריות, תשתמש בזה:
http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

אוקיי, אני אנסה את הגרעון הזה. סתם בשביל ההבנה - למה אתה חושב שסביר שהגרעון לא מספיק למרות שהגרעון עתיד להיות סביבות ה-800 קלוריות ביום?

לגבי התוכנית אימונים - אתה חושב שלמרות שזה אפשרי, FBW עדיפה? אם כן אז באיזה עצימות?

בהתחשב בזה שהאימון שלי הולך להיות ארוך מבחינת זמנים וכן הולך לכלול בתוכו הרבה אירובי, L-Tyrosine לא נחשב מומלץ?

לגבי המחשבון קלוריות - אני מנסה לחשב הוצאה קלורית, לא הכנסה והמחשבון של ההוצאה קלורית שלהם לא עובד לי משום מה. עובד לך?

עריכה:
לגבי BCAA שהמלצת על שימוש בו באימון בצום -
1. מה המינון המומלץ? בהתחשב בזה שאני צורך אבקת חלבון מיד לאחר האימון אז אין לי צורך בצריכה לאחר האימון. סקופ אחד של 5 גרם BCAA שייצרך מתחילת האימון עד סופו (בצורה של שתייה) יספיק? או שדרושה יותר מהכמות הזו?
2. איך הBCAA של BSN?
בעקרון יש לו אחלה ערכים:
Amino Acid Interfusion
Micronized BCAA Blend (L-Leucine, L-Valine, L-Isoleucine), L-Alanine, Micronized Taurine, Micronized L-Citrulline10 g

הבאסה היחידה שלי לגביו זה שאין בו גלוטמין בשונה משאר חומצות האמינו שיש בהן לפחות 2 גר' גלוטמין למנת הגשה. @Moshe @shahar18 😃

טוב, אני אפתח פוסט חדש. אנשים באמת מפחדים מהאורך של ההודעה הראשונה. תודה 😃

נערך לאחרונה:
תקציר של הפוסט הארוך מלמעלה:

נתונים: בן 19, 1.86 מטר, 88 - 90 ק"ג משקל כניסה לחיטוב.

ערכים תזונתיים - תפריט דל פחמימה:
קלוריות - 2000
שומן - 123 גר'
פחמימה - 34 גר'
חלבון - 176.5 גר'

תכנית אימונים מתוכננת:

יום ראשון -
יום שני -
יום שלישי -
יום רביעי -
יום חמישי -

את השאלות ותשובותיהן עדיף שתתחילו לקרוא מהפוסט הראשי.
זהו פחות או יותר התקציר, מקווה שיקל מעט:)

אוקיי, אני אנסה את הגרעון הזה. סתם בשביל ההבנה - למה אתה חושב שסביר שהגרעון לא מספיק למרות שהגרעון עתיד להיות סביבות ה-800 קלוריות ביום?

לגבי התוכנית אימונים - אתה חושב שלמרות שזה אפשרי, FBW עדיפה? אם כן אז באיזה עצימות?

בהתחשב בזה שהאימון שלי הולך להיות ארוך מבחינת זמנים וכן הולך לכלול בתוכו הרבה אירובי, L-Tyrosine לא נחשב מומלץ?

לגבי המחשבון קלוריות - אני מנסה לחשב הוצאה קלורית, לא הכנסה והמחשבון של ההוצאה קלורית שלהם לא עובד לי משום מה. עובד לך?

עריכה:
לגבי BCAA שהמלצת על שימוש בו באימון בצום -
1. מה המינון המומלץ? בהתחשב בזה שאני צורך אבקת חלבון מיד לאחר האימון אז אין לי צורך בצריכה לאחר האימון. סקופ אחד של 5 גרם BCAA שייצרך מתחילת האימון עד סופו (בצורה של שתייה) יספיק? או שדרושה יותר מהכמות הזו?
2. איך הBCAA של BSN?
בעקרון יש לו אחלה ערכים:
Amino Acid Interfusion
Micronized BCAA Blend (L-Leucine, L-Valine, L-Isoleucine), L-Alanine, Micronized Taurine, Micronized L-Citrulline10 g

הבאסה היחידה שלי לגביו זה שאין בו גלוטמין בשונה משאר חומצות האמינו שיש בהן לפחות 2 גר' גלוטמין למנת הגשה. @Moshe @shahar18 😃

טוב, אני אפתח פוסט חדש. אנשים באמת מפחדים מהאורך של ההודעה הראשונה. תודה 😃
לא הבנתי, למה שתהיה בצום? מתי?

• פותח/ת השרשור
פתחתי פוסט חדש נוח יותר להבנה... בכל אופן, אני בצום מהארוחה האחרונה ביום מסויים עד לאחר האימון ביום שאחריו. למה? כי עפ"י לייל מקדונלד במאמר הפרוטוקולים זו הדרך לגרום לשריפה מקסימלית של שומן.

זהו הפוסט החדש -
http://www.lbs.co.il/threads/49882/

• פותח/ת השרשור
דל וגרעון זה שני דברים שונים. את הגרעון אני יכול להקטין גם אם אני נשאר בדל - פשוט מוסיף שומנים.
בכל אופן - יותר נוח לי להתחיל ישר דל וזהו - אני לא אוהב שינויים כל שבוע. אני מעדיף תוכנית אחת קבועה שאפשר להמשיך איתה עד שמשיגים את המטרה. חבר'ה?
@shahar18 - מה עם איזה המשך קטן אחרי השאלה לגבי הצום 🙄

דל וגרעון זה שני דברים שונים. את הגרעון אני יכול להקטין גם אם אני נשאר בדל - פשוט מוסיף שומנים.
בכל אופן - יותר נוח לי להתחיל ישר דל וזהו - אני לא אוהב שינויים כל שבוע. אני מעדיף תוכנית אחת קבועה שאפשר להמשיך איתה עד שמשיגים את המטרה. חבר'ה?
למה רק 5 גרם ? אתה לוקח את זה בשביל למנוע פירוק שריר במהלך צום, לדעתי מנה צריכה להיות לפחות 15-20 גרם...
למרות שאני עדיין חושב שעדיף מנה של אבקת חלבון לפני האימון ותראה איך אתה מגיב לזה. פשוט חבל על הכסף

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאני אקח 5 - שאלתי אם 5 זה מספיק. 15 גרם באמת כבר הופך את זה לעסק יקר יחסית למה שציפיתי, למרות שאם זה רק לתקופת החיטוב זה לא כזה נוראי. ייצא לי סביבות ה-360-400 ש"ח לשלושת החודשים של החיטוב.

בכל אופן, בעיקרון אין לי בעיה לקחת בימים של האימון סקופ חלבון לפני האימון במקום הסקופ שאמור להיות אחריו (או אפילו בנוסף ופשוט להוריד מעט שומן באותו היום או רעיון שהרגע עלה לי - אפילו טונה במים כחצי שעה-שעה קודם) - הבעיה היחידה היא שזה סותר את עקרונות המאמר של הפרוטוקולים. חתיכת דילמה מרגיזה.
עוד דבר מעצבן הוא שבאמינו של ARO שיש בו הרי הרבה גרמים פר מנת הגשה (7 גרם משמע שתי מנות יספיקו לעומת כל השאר עם 5 גרם משמע 3 מנות יספיקו) יש 40 קלוריות (ששתי מנות כבר הופכות ל-80 קלוריות של פחמימה שיצטרכו להיגרע מהמעט ירקות שאני מתכנן לאכול ביום שנורא קשה לי לוותר עליהם) שלא מצויין ממה הן מורכבות (היחיד מבין כל החומצות שיש בו בכלל קלוריות) וסביר להניח שהן נובעות מהימצאות פחמימות מה ששוב יגרום לתגובה אינסולינית שסותרת את המאמר.

מה דעתך? טוב, עדכון קטן:

נסגרתי על מה אני הולך לעשות. קודם כל צדקת ובאמת מה שמומלץ בהרבה מקומות (וגם הרבה אנשים עושים את זה) זה פשוט לשתות שייק חלבון לפני האימון וגם מיד אחריו, אז תודה! 🙌

מה שיקרה זה שאני אוריד מהשומן כ-12 גרם ואוסיף סקופ נוסף של חלבון בכל יום. זה יביא אותי למצב שבימי ראשון-חמישי אני צורך שלושה סקופים של חלבון מה שבממוצע יביא אותי לצריכה חודשית של 66 סקופים חלבון בחודש שזה אפילו לא דלי בודד - מעולה!
אני גם אזמין L-Tyrosine לחודשיים, נראה איך יהיה לי איתו (עולה גרושים - 10.5$~ לחודשיים לכמות של 2.25 גרם ביום).

תודה רבה שוב! 👑

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עפ"י משה - L-Tyrosine עוזר להאריך את זמן מחצית החיים של קפאין/יוהמבין.

עפ"י מאמר הפרוטוקולים לשומן עיקש:

הקטכולאמינים הנ"ל מקדים את שחרורו (כחצי שעה לפני) (34), יחד עם זאת מביא לשחרור מוגבר של NE, EPI וגם DA (39) [NE= norepinephrine, EPI = אפינפרין [ אנדרנלין] ו DA = דופאמין (נוירוטרנסמיטר, אחד החומרים הכימיים המעבירים גירויים עצביים).
התוסף ל-טירוזין, לא רק שהוא משפר את הנוירוטרנסמיטורים (מעבירים כימים בין-עצביים) אלא גם משפר את המצב רוח המנטלי ועוזר בגיוס יחידות מוטריות משמע שבסופו של דבר תהיה עלייה בכוח.

אל תתחיל ישר דל, לא משנה מה אתה אוהב או מה יותר נוח. תוריד בהדרגה את הפחמימות ותראה תוצאות יותר טובות.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאתה צודק, אבל לאחר ההורדה האחרונה שלי במשקל שנעשתה בעזרת דל פחמימה - אני כל כך אוהב את התזונה הזו שאני מעדיף לעשות אך ורק אותה גם אם זה מעט פחות אופטימלי.

התקיעה בירידה שכ״כ אופיינית לתקופת חיטוב פשוט תתפוס אותך מהר יותר וחבל. צריך לשים בצד מה אנחנו אוהבים לעשות ולהתרכז במה שבאמת עובד!

• פותח/ת השרשור
האמת שכל מי שעושה שימוש בתוכנית תזונה הזו מדווח על הצלחה. מה גם שכמובן ההעמסות יילחמו בעצירה במשקל. שישי שבת הם ימי העמסה.

שמע אחי ממה שהבנתי ממך את מבחור שאוהב מאוד מסגרת ובחיטוב זה מאוד עובד ככה אבל לפעמים יש את התקיעות אחי ואז גם העמסות לא תמיד יעזרו
אתה חייב להתחיל בהדרגה גם ככה תתן לגוף להסתגל ולא תתן לו את השוק הראשוני שאתה מוריד לו את כל הפחמימה..

גם זה מתכון לאימונים פחות מוצלחים... בלי מצב רוח וזריקת זין

• פותח/ת השרשור
במקרה הכי גרוע - אני אצא לשבוע וחצי נטרלי ואז אחזור לדל. תמיד יש דרך להילחם בתקיעות ולהמשיך את התקיעה. יהיה לי הרבה יותר קשה עם שינויים שבועיים מאשר עם שינוי אחד ומוחלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית