הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסת פחמימות

menachem12340011

מושעה
707
101
נק' מוניטין:
128
707
101
אני יכול לעשות העמסת פחמימות כיום צי'ט או העמסה נקייה?

אני יכול לעשות העמסת פחמימות כיום צי'ט או העמסה נקייה?

אתה צריך לתת קצת יותר פרטים עליך ועל הדיאטה, וגם להסביר את השאלה כי היא לא כל כך ברורה

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לתת קצת יותר פרטים עליך ועל הדיאטה, וגם להסביר את השאלה כי היא לא כל כך ברורה
אני בן 15 וחצי אני בתקופת חיטוב כ6 חודשים או יותר בערך הורדתי 20 קילו או קצת פחות ולא עשיתי העמסת פחמימות (לא ידעתי על זה) אז נראה לי נשאר לי רק נוזלים כאלה בבטן וביד וברגליים אז עשיתי היום יום צ'יט שאני יעמיס בו 50-55% פחמימות ו1.5 קילו חלבון למשקל גוף (אני שוקל 72) בייעוץ אישי אתה עשית העמסת פחמימות נקייה או יום צ'יט שמותר לך לאכול הכל?

זה קצת יותר מדי...
אבל הוא מעמיס...

בייעוץ אישי אתה עשית העמסת פחמימות נקייה או יום צ'יט שמותר לך לאכול הכל?
זה משתנה בין אדם לאדם..תנסה צ'יט די אבל ותראה אם שבוע אחרי לא ירדת במשקל\עלית כנראה שזה לא טוב לך והגזמת ממש..בעקרון עדיף לעשות העמסה נקיה כמה שיותר כדי לא לפספס את המטרה שלה שזה מילוי מאגרי הגליקוגן, כשאתה עושה צ'יט מלא בסוכר (שהוא 50% גלוגוז) אתה ממצא רק 50% מהעקרון של ההעמסה (אבל מצד שני זה פוש פסיכולוגי מטורף) אז תנסה זה הכי טוב, אחרי כל כך הרבה זמן תתפנק קצת זה לא יפגע בך לטווח הארוך זה בטוח.

• פותח/ת השרשור
אבל הוא מעמיס...

זה משתנה בין אדם לאדם..תנסה צ'יט די אבל ותראה אם שבוע אחרי לא ירדת במשקל\עלית כנראה שזה לא טוב לך והגזמת ממש..בעקרון עדיף לעשות העמסה נקיה כמה שיותר כדי לא לפספס את המטרה שלה שזה מילוי מאגרי הגליקוגן, כשאתה עושה צ'יט מלא בסוכר (שהוא 50% גלוגוז) אתה ממצא רק 50% מהעקרון של ההעמסה (אבל מצד שני זה פוש פסיכולוגי מטורף) אז תנסה זה הכי טוב, אחרי כל כך הרבה זמן תתפנק קצת זה לא יפגע בך לטווח הארוך זה בטוח.
אני ניסתי היום העמסת פחמימות ביום צ'יט כי חבר שלי עשה את ובאותו שבועיים הוא ירד 5 קילו אחרי תקיעה במשקל

אתה עשית העמסה נקייה?
גם, וגם לא..גיליתי שלא טוב לא מלוכלך כי עשה לי כאבי בטן וגם הקשה לי על הירידה. אז עברתי לחצי מלוכלך שזה חצי נקי + 2-1 ארוחות צ'יט עובד מעולה..השבוע למשל אני מתכנן נקי נקי נקי 😃

• פותח/ת השרשור
גם, וגם לא..גיליתי שלא טוב לא מלוכלך כי עשה לי כאבי בטן וגם הקשה לי על הירידה. אז עברתי לחצי מלוכלך שזה חצי נקי + 2-1 ארוחות צ'יט עובד מעולה..השבוע למשל אני מתכנן נקי נקי נקי 😃
אני היום גם פחדתי לעשות מלוכלך ועשיתי רק ארוחת צ'יט אחת אבל אני יעשה עוד אחת כי אף פעם לא עשיתי העמסת פחמימות (בגלל שאף פעם לא עשיתי העמסת פחמימות נהיה לי נוזלים בבטן ובידיים (היה לך את זה גם?)

אני היום גם פחדתי לעשות מלוכלך ועשיתי רק ארוחת צ'יט אחת אבל אני יעשה עוד אחת כי אף פעם לא עשיתי העמסת פחמימות (בגלל שאף פעם לא עשיתי העמסת פחמימות נהיה לי נוזלים בבטן ובידיים (היה לך את זה גם?)

זה תופעות של ההעמסה, פחמימה מורכבת מפחמן+מים ולכן כשמעמיסים סופחים המון נוזלים, זה יורד בדרך כלל אחרי 2-3 אירובי תלוי בבן אדם

• פותח/ת השרשור
זה תופעות של ההעמסה, פחמימה מורכבת מפחמן+מים ולכן כשמעמיסים סופחים המון נוזלים, זה יורד בדרך כלל אחרי 2-3 אירובי תלוי בבן אדם
אצלי בכלל לא עשיתי העמסות רק היום והיה לי את זה חודשיים אחרי החיטוב ועד עכשיו זה לא ירד

אכן הגוף אוגר מים יחד עם הגליקוגן, אבל זה לא שייך ישירות להרכב הכימי של הפחמימה. הגוף אוגר עוד מים, בנוסף על אלה ש"נמצאים" בפחמימה (אם נקבל את הניסוח הקצת חפיפי הזה).

אכן הגוף אוגר מים יחד עם הגליקוגן, אבל זה לא שייך ישירות להרכב הכימי של הפחמימה. הגוף אוגר עוד מים, בנוסף על אלה ש"נמצאים" בפחמימה (אם נקבל את הניסוח הקצת חפיפי הזה).
למה הוא אוגר עוד?

למה הוא אוגר עוד?
אני לא יודע מספיק ביוכימיה כדי לענות על זה. ההסבר שמצאתי בינתיים הוא פשוט שגליקוגן הוא חומר הידרופילי, כך שהוא נמשך-מושך מים מטבעו ולפיכך צבירתם היא תוצר לוואי של אגירתו.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית