הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרס עובד בעיקר על כתף קדמית? + סטים לדדליפט

Avia Chen 2

משתמש מתחיל
9
4
נק' מוניטין:
4
9
4
שלום לכם, אני עושה פרס מאז שהתחלתי להתאמן בערך, ואני שם לב לאחרונה שהכתף הקדמית שלי מפותחת הרבה הרבה יותר מהאמצעית ובמיוחד מהאחורית [כנראה כי לא נתתי לה תרגיל, טעות.] , ואני דיי חושב שזה בגלל הפרס, תרגיל שאני עושה כבר כ 4 חודשים [משקל כ-40 קילו לחמישיה אם משנה, שוקל 65]
יש לכם הסבר לזה? אולי אני עושה לא נכון ? [תופס ברוחב כתפיים ועושה לפי הסרטונים של ריפטו, בהתחלה הייתי בSS]

ועוד שאלה, אני בAB עם כ 9 סטים לשריר גדול [גב-רגליים] , וכשאני עושה דדליפט [ביום גב] השאלה אם לתת 3 סטים או 1?
מה התועלת של 3 ? [זה לא קצת הרבה? , יש לציין שאני עושה עם הRM 5 שלי כל הזמן, ומעלה מאימון לאימון בין 2.5-5] המשקל שלי כעת הוא 95 באימון הבא.

הפרס עובד על הכתפיים באופן מאוזן, וחוסר האיזון שאתה חושב שמתקיים לא מתקיים, אין לך חוסר איזון אלא פשוט חסר לך הרבה מהכל. אתה שוקל 65, כשתשקול 85 יהיה מה לדבר על חוסר איזון... כרגע זה עוד לא רלוונטי. תמשיך להתאמן חזק ולאכול, תעלה את הפרס ל75+ ק"ג והכל צפוי להסתדר.

בפרס עובדים גם הכתף האמצעית וגם הקדמית,ואני כמעט בטוח שהאמצעית עושה את רוב העבודה
ותעשה דדליפט ביום של הרגליים... למה אתה עושה אותו בגב?

• פותח/ת השרשור
הפרס עובד על הכתפיים באופן מאוזן, וחוסר האיזון שאתה חושב שמתקיים לא מתקיים, אין לך חוסר איזון אלא פשוט חסר לך הרבה מהכל. אתה שוקל 65, כשתשקול 85 יהיה מה לדבר על חוסר איזון... כרגע זה עוד לא רלוונטי. תמשיך להתאמן חזק ולאכול, תעלה את הפרס ל75+ ק"ג והכל צפוי להסתדר.
אוקיי תודה, פחות התכוונתי לחוסר איזון, אני יודע שאני מאוד קטן, יותר לקטע של מה עובד יותר בתרגיל.
ולא ענית על השאלה של הדדליפט, שיותר חשובה לי.

בפרס עובדים גם הכתף האמצעית וגם הקדמית,ואני כמעט בטוח שהאמצעית עושה את רוב העבודה
ותעשה דדליפט ביום של הרגליים... למה אתה עושה אותו בגב?
התוכנית מבוססת על AB של הפורטל, בה הדדליפט ביום גב והסקוואט ביום רגליים, וזה מסתדר לי מעולה.

על מנת להתקדם בדדליפט בצורה אידיאלית בשלב שלך, מבצעים סט אחד כבד של 5 חזרות (אחרי חימום) כפעם וחצי בשבוע (3 פעמים בשבועיים - אימון כן אימון לא, כשיש 3 אימונים בשבוע) כאשר בכל פעם מבצעים את הסט הכבד עם משקל כבד יותר ב-5 ק"ג. כשזה מאוד קשה עוברים לעלייה של 2.5 ק"ג כל פעם.
כמובן שזה מחייב אותך לישון ולאכול מספיק, על מנת להמשיך להתקדם בצורה אידיאלית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית