ייעוץ מרגיש מוזר כל פעם אחרי שאני אוכל ...

• פותח/ת השרשור AvivOz
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

AvivOz

משתמש מתחיל
59
8
נק' מוניטין:
-15
59
8
היי ,

אני מרגיש בזמן האחרון אחרי שאני אוכל , ממש שמן ... כאילו יש לי משהו בבטן שמעיק עליי .. לא יודע ממש להסביר אני מרגיש שיש לי בטן ...

תראו , אני שוקל 65 לפי משקל שהיה בצבא בצו ראשון לפני חודש , במכון כושר בבית ספר כתוב לי 62 ובבית כתוב לי 64 אני לא יודע למה להאמין וגובה 1.76+ בסביבות 1.75-76 ... עכשיו אני לא יודע אני נכנס למצבים שאני פשוט בדיכאון שאני אוכל אפילו בקטנה אני מרגיש שאני שמן ... מה יכולה להיות הבעיה ? סתם תפריט שהיה לי היום :

סנדוויץ' עם נקניק וטיפה חומס , משהו כמו 170 קלוריות.
חטיף אנרגיה של 96 קלוריות.
סוכריה של 9 קלוריות.
פשטידת ברוקולי משהו כמו רבע +.
2 עגבניות קטנות מאוד.
2 קלמנטינות (כן הגזמתי עם הפירות היום חח).
נס קפה אחד.

מה אתם אומרים ? יש לי סיבה להרגיש ככה ? אני לא יודע למה אני מרגיש ככה

עפ"י נתונים של גובה 1.75 ומשקל 65 - ההוצאה הקלורית שלך ללא כל מאמץ מיוחד (RMR) היא 2000 קלוריות.

עד עכשיו, עפי מה שנתת אכלת כ-400 קלוריות לפני הפשטידה ונניח שלאחריה אכלת 600 קלוריות. אתה בגרעון קלורי מטורף ןמוגזם, ולא רק זה שאתה לא משמין, אני בספק אם אתה מרזה אבל מה שבטוח זה שאתה מאוד מזיק לגוף שלך.

• פותח/ת השרשור
עפ"י נתונים של גובה 1.75 ומשקל 65 - ההוצאה הקלורית שלך ללא כל מאמץ מיוחד (RMR) היא 2000 קלוריות.

עד עכשיו, עפי מה שנתת אכלת כ-400 קלוריות לפני הפשטידה ונניח שלאחריה אכלת 600 קלוריות. אתה בגרעון קלורי מטורף ןמוגזם, ולא רק זה שאתה לא משמין, אני בספק אם אתה מרזה אבל מה שבטוח זה שאתה מאוד מזיק לגוף שלך.

תודה על התגובה , לפי חישוב שלי אכלתי 1400 קלוריות , אין סיכוי שהפשטידה היא 1000 קלוריות ? נגיד ואכלתי חצי ? יש מצב שהחישובים שלי מוטעים ? כי כל פעם שאני לא יודע כמה אכלתי בדיוק , אז אני זורק 1000 קלוריות , למשל אתמול אכלתי 4 שניצלים 2 קטנים 2 גדולים ביתיים מטוגנים עם איזה 10 ניוקי וכתבתי 1000 קלוריות וחשבתי ... האם זה נכון ?

לא, זה לא נכון. זה לא הגיוני שכל פעם שאתה אוכל משהו שאתה לא יודע מה הערך הקלורי שלך אתה נותן לו לתפוס מקום של חצי מהתזונה שלך באותו היום, זה לא עובד בצורה הזו.
לגבי הפשטידה - תשמע, לחשב לך כמה בדיוק קלוריות אני לא יכול, אבל מה שכן אני יכול להגיד זה שהסיכוי שהיא הגיעה ל-1000 קלוריות הוא קלוש מאוד. תענה לי אתה - נשמע לך הגיוני להשוות מבחינה קלורית 4 שניצלים מטוגנים וניוקי ליד לפשטידת ברוקולי? מקווה שהבנת...

• פותח/ת השרשור
לא אף פעם לא סבלתי , פשוט ירדתי הרבה ...

לדעתכם אני אוכל הרבה ביום ? עד עכשיו לא אכלתי כלום בערב אני יאוכל סלט או משהו ...

והאם אתמול אכלתי מוגזם ? שאכלתי 4 שניצלים 2 קטנים 2 בינוניים וניוקי ובבוקר אותו דבר כמו היום ובערב ירקות מוקפצים עם מעט מעט שמן וסויה ורוטב צילי בקטנה.

אביב - אתה לדעתי מתחיל לפתח הפרעת אכילה, ברצינות לגמרי.
זה שאתה שואל אם אנחנו חושבים שאתה אוכל הרבה ביום על בסיס זה שעד עכשיו לא אכלת כלום ובערב אתה מתכוון לאכול סלט - מדליק אצלי חתיכת נורה אדומה.
אני גם בא ברקע של נער שמן מאוד, 135 קילו לערך ואני מכיר את המקום שממנו אתה בא. אל תגזים כי בסוף תפגע בעצמך. תרשום כאן עוד קצת על עצמך, גיל משקל וכד', היסטוריית משקלים וכל מה שקשור בירידה שלך במשקל, במשך הירידה וכל מיני.

בכל אופן, לא, אתה ממש לא אוכל הרבה!
רק כדי לסדר את האוזן, אני אוכל כל יום קערת קורנפלקס עם חלב, שני כריכים עם גבינה, 500 גרם חזה עוף/הודו, 500 גרם אורז לבן, טונה במים, פרי, 2 ביצים קשות וכמות נכבדת של ירקות ואני עדיין לא נחשב האוכל הרבה מידיי או משהו בסגנון. אל תיפול למקום הזה.

אני חושב שבשואה אכלו יותר אחי…לא בא להסתלבט ומצטרף לחבר'ה שאומרים גם אני הייתי שמן בעבר…הורדתי 20 קג… וגבהתי באיזור ה15 ס"מ תו"כ ….
אני עדיין חושב שיש אנשים שאוכלים בארוחה אחת בחיטוב יותר ממה שאכלת כל היום…
תתחיל בזה שתקח תפריט מאתר www.kilogram.co.il
כזה שמותאם אליך ולמטרה שלך…ברור שם מאוד מה לעשות…ולאחר מכן תראה איך אתה מסתדר…הגעת לכמעט מצב של צום שכל דבר שאתה אוכל היום נראה לגוף שלך מוגזם וקשה לך לעכל אותו לדעתי…
כמו ארוחה שאחרי צום כיפור…רק שאיכשהו אתה חי ככה.

ברגע שאתה מחשב בתפריט שלך סוכריה של 9 קלוריות, הייתי ממליץ ללכת ליעוץ פסיכילוגי.

חשוב לי רק לציין שאלי לא אמר את זה בטון של לעג - הוא התכוון לזה ברצינות לגמרי ואני ללא ספק מסכים איתו.

חשוב לי רק לציין שאלי לא אמר את זה בטון של לעג - הוא התכוון לזה ברצינות לגמרי ואני ללא ספק מסכים איתו.
כן ולא…יכול להיות פשוט חוסר מודעות והבנה בתזונה.. אם הוא יסכים ללכת על תפריט מקילוגרם, יכול להיות שזה מיותר

לדעתי - סיכוי קלוש מאוד שזה לא זה. שוב - אני בא מאותו מקום בדיוק ומכיר את הנושא. לזוגתי לשעבר הייתה הפרעת אכילה, אני בעצמי הייתי על הסף של הפרעת אכילה (הייתי סופר את הסוכריות האלו בדיוק כמוהו) לאחר ירידה מ-135 קילו ל-75 (על גובה של 1.86 מטר). הלוואי וזה לא זה אבל זה מאוד מאוד נשמע ככה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התגובות , אני רוצה לשואל אם מה שהיום אכלתי נחשב הרבה.

אכלתי :

חטיף אנרגיה - 96 קלוריות.
נס קפה - 80 קלוריות.
סנדוויץ עם חומוס ונקניק , לחם כהה.
קלמנטינה.
בננה.
5 כפות אורז+-.
3 חזות עוף 2 בינוניים ואחד קטן.
וכוס עם קורנפלקס עם צימוקים ובננות מיבשות (טיפה) ועם חצי או רבע כוס חלב.

זה נחשב הרבה לעד הערב ?

אני בסביבות 62 - 65 אני בגובה 1.75 אני מרגיש שמן לא יודע למה וגם רואה את הגוף שלי כשמן ... את האמת אני יכול לאכול כמה שבא לי , אני לא צריך טיפול , הקטע הוא שאני לא רוצה לחזור למשקל הקודם שלי ...

• פותח/ת השרשור
נס קפה - 80 קלוריות.
קלמנטינה.
בננה.
5 כפות אורז+-.
חביתה מביצה אחת עם כפית חלב , כוסברה , 5 פטריות.
10 זיתים ומלפפון חמוץ אחד.
כפית חומוס.
10 פריכיות שכל פריכית זה 8 קלוריות לאחד
בננה + תפוח.

זה הרבה ליום אחד ?

נס קפה - 80 קלוריות.
קלמנטינה.
בננה.
5 כפות אורז+-.
כפית חומוס.
בננה + תפוח.

זה הרבה ליום אחד ?
חחח 5 כפות אורז הרגת אותי.
אני בארוחת בוקר שלי אוכל יותר פחמימות מכול התפריט שלך..
ברצינות מה המטרה שלך?
זה נראה כאילו אתה בדייטת כאסח

נס קפה - 80 קלוריות.
קלמנטינה.
בננה.
5 כפות אורז+-.
כפית חומוס.
בננה + תפוח.

זה הרבה ליום אחד ?

כבר כתבו לך כאן וגם בפורומים אחרים, הבעייה שלך היא לא בתפריט אלא בדימוי העצמי.
אתה שוקל מעט לגובה שלך אפילו עם נשאר לך קצת שומן.
אתה לא אמור לנסות לרדת במשקל אם מפריע לך המראה שלך תנסה לצבור קצת מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
טוב אז היום הגזמתי ואתם תגידו שזה נכון ...

4 ממלואים עם אורז.
בננה אחת + ביס מבננה אחרת.
חצי פסטרמה.
3 חתיכות קטנות מאוד של בשר (ממש ריבוע קטן כזה נשנוש).
3 כפות כוסכוס.
דג אחד שהיה ברוטב שמן זית.
4 כפות כוסכוס.
כמה חתיכות מחלה.
2 קלמנטינות.
תפוחי אדמה חתוכים לריבועים (10).
נס קפה.
תפוח.

זה מוגזם נכון ? עברתי פה את ה-1600 קלוריות בקליל לא ?

שוב נחזור ונזכיר לך שיש מחשבוני תזונה! והRMR שלך הוא 2000! לא הגזמת ולא כלום! אני שוב חוזר למחשבה שלי לגבי נטייתך לאנורקסיה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית