הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא בבית ספרנו. 90% מתלמידי ישראל לא לומדים אבולוציה.

אגיב לכל דבר פה. היהירות שלך ממש עצבנה אותי.

יש הרבה מקצועות שלא צריך ללמוד בבית ספר אז למה דווקה התנ"ך זה מה שמפריע לך?

למה דווקא (אגב זה למה צריך ללמוד עברית) תנ"ך? כי אני מוצא את כל שאר נושאי השיעורים חשובים. הבעיה שלי עם הבית ספר היא לא בחשיבות של הלמידה, אלא באיך שמלמדים. בבית ספר מתייחסים ב"איך", ולא ב"מה".

אזרחות? שיעור שהשמאל בא לשרוף לי את המוח ולא זה לא בגלל הכתבה האחרונה בנושא, זה תמיד היה ככה גם בזמנים שלי.
יש פה כשל לוגי. הכשל מבחינתי כרגע הוא לא הדעה שלך (למרות שמבחינתי היא גם כשל), אלא שבעצם טענת שאזרח במדינתו לא צריך לדעת את החוקים במדינתו דרך למידה, אלא דרך ניסוי ותהייה.

אף אחד לא מכריח אותך כלום אתה יכול לפרוש מהלימודים ולעשות מה שבא לך, תשלים 12 ש"ל + פסיכו ויאללה משפטים רפואה וכו.

א) לפרוש מהלימודים זה לא חוקי. אי אפשר לנשור מכיתה י' יותר.
ב) בעצם אמרת "תפרוש מהלימודים, אבל אל תפרוש מהלימודים"

באת למדינה יהודית כביכול תלמד תנ"ך יחידה אחת לא תהפוך אותך לחנייבץ חרדי, כל מדינה לומדת את ההיסטוריה שלה

התנ"ך הוא לא חלק מההיסטוריה של העם היהודי. ולא מעניין אותי מה יהפוך אותי או לא יהפוך אותי לחרדי. בזבוז זמן=בזבוז זמן. גם אם הוא "לא מזיק" כביכול.
אני שונא להתווכח עם אנשים מאמינים, כי אי אפשר. אם אתה לא יכול להוציא מהראש שלך, לטובת הדיון, שאני לא חושב כמוך לגבי הרלוונטיות של התנ"ך, אז תצא גבר ותגיד "אנחנו פשוט לא יכולים להתווכח, כי זה לא יוביל לשום מקום".
דוגמא לכך היא העובדה שיש לי חבר דתי, בחור מאוד חכם, עד שזה מגיע לדת. כל שישי הוא רוצה שאני אבוא איתו לקידוש, אני כל שיש מסביר לו שאני מכבד את ההזמנה שלו אבל מוותר, וכל פעם הוא אומר לי "לא חבל? "ה'" רואה הכל". אתה מבין כמה הטיעון הזה מטומטם?
אגב,בכוונה שמתי גרשיים ליד המילה שמציינת את אלוהים לפי הדת היהודית.

אבל אתה לא תעשה אתזה, אז תישב ותלמד על משה רבינו בהר סיני.

"אתזה="את זה"?
ומה אתה בדיוק יודע מה אני הולך לעשות או לא הולך לעשות? מאיפה היהירות לחשוב שאתה יודע משהו עליי?

סיימתי. COME AT ME BRO

@rud

נערך לאחרונה:
נכון לא רק בקשר לתנ"ך. ההיסטוריה נכתבת בידי המנצחים.

הפסיביות הזאת (אני מגדיר אותך כתלמיד כי אתה לא ממשרד החינוך) היא בדיוק מה שלא בסדר במערכת החינוך מצד התלמידים.
מה שאמרת פה זה בתרגום חופשי זה בעצם "תכבו את המוח. אתם לא הולכים לבית ספר בשביל ללמוד, אתם רק שם בשביל התעודה
ואח"כ, אם תשרדו במערכת השרירותית הזאת, אולי תזכו ללמוד משהו שאתם באמת רוצים ללמוד".
זה נראה לך הגיוני שאני הולך ומבזבז שעתיים מחיי בבית ספר בלימוד מקצוע שאפילו אתה אמרת שהוא לא חשוב? אתה לא חושב שהייתי יכול ללמוד באותו הזמן (שאני כרגע מבזבז) משהו משמעותי יותר? כי אני יודע שכן. עובדה שאני בקושי מגיע לבית ספר. ויתרתי עליו. אני לא צריך אותו.
אנשים פשוט בוחרים לקבור את הראש בחול. הרבה יותר קל לתת לרשויות לקבוע לך את החיים (בית ספר-צבא-השכלה אקדמאית-עבודה מתשע עד חמש), קשה להפעיל את הראש באמת.

בזמן האחרון אני שומע יותר מידי שטויות כאלו כמו "הרשויות קובעות לכם את החיים" אז כך ידידי זה כך היה מאז ומתמיד מתקופת האדם הקדמון להיות תחת האמא-לעזור למשפחה-להיות צייד-למות וזה גם לא פסח על ימי הבניים ילדות-להיות לוחם-לעבוד אדמה -להקים משפחה וכך זה גם היום כמו שציינת.
וכן נראה לי הגיוני מאוד שאתה מבזבז שעתיים מחייך ( אל תשאל אתה מינימום ראש ממשלה 🤣)
כל השטויות האלו של ללכת אחרי הלב סורי אחי לא קונה את זה . על כל אחד כזה שמצליח יש לפחות עשר שנופלים ואני מאחל לך באמת הצלחה בחיים.

התנ"ך הוא לא חלק מההיסטוריה של העם היהודי.

@rud

בשיא הרצינות תענה לי-שוודית כוסית מגיע לארץ ואתה פוגש אותה ,היא שואל אותך "היי דני חתיך על תגיד למה אתם חיים כאן בארץ ישראל? למה בכלל אתם יהודים? ומה המקור של היהודים ??
יאללה תענה לי גוד לאק.

בזמן האחרון אני שומע יותר מידי שטויות כאלו כמו "הרשויות קובעות לכם את החיים" אז כך ידידי זה כך היה מאז ומתמיד מתקופת האדם הקדמון להיות תחת האמא-לעזור למשפחה-להיות צייד-למות וזה גם לא פסח על ימי הבניים ילדות-להיות לוחם-לעבוד אדמה -להקים משפחה וכך זה גם היום כמו שציינת.

אני לא אגיב על השטות שרשמת פה, מציע לך לקרוא את הספר "קיצור תולדות האנושות", או ללמוד אנתרופולוגיה.
ואני לא מסכים שממשלת ישראל תקבע לי את החיים. אני לא יהודי, אני אתאיסט. מכיוון שמדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית שמתיימרת להיות נאורה, נראה לך הגיוני שישנה הצעת חוק שרוצה לחייב את משרד החינוך לחנך לחינוך יהודי? תוציא את הראש מארגז החול של "אני יהודי אחי וזה כל מה שאני רואה מול העיניים שלי".

וכן נראה לי הגיוני מאוד שאתה מבזבז שעתיים מחייך ( אל תשאל אתה מינימום ראש ממשלה )
הזמן שלי יקר לי. כל שעה. הזמן שלך לא יקר לך?
ראש הממשלה שלנו (לצורך העניין אני לא מתייחס ספציפית לביבי) לא מעניין אותי. אני לא מחשיב את זמנו ליותר חשוב מזמני, או מזמנך.

כל השטויות האלו של ללכת אחרי הלב סורי אחי לא קונה את זה . על כל אחד כזה שמצליח יש לפחות עשר שנופלים ואני מאחל לך באמת הצלחה בחיים.

אני לא מקשיב לאנשים שאומרים לי שאני לא אצליח. ובמקרה של אצליח, אלמד מזה. אין בעיה בלעשות טעויות, כל עוד מפיקים לקחים.

בשיא הרצינות תענה לי-שוודית כוסית מגיע לארץ ואתה פוגש אותה ,היא שואל אותך "היי דני חתיך על תגיד למה אתם חיים כאן בארץ ישראל? למה בכלל אתם יהודים? ומה המקור של היהודים ??

א) אשאל אותה אם היא מוכנה לחפירה של החיים שלה. כל שאר התשובה שלי תלויה בתשובה, נניח והיא עונה ב:"כן חיימשלי" (זרמתי עם הז'רגון)
ב) אשרטט לה ציר זמן היסטורי מתקופת הכנענים עד היום, בדרך אעצור בימי הביניים, בצפון אפריקה ובאירופה. מה שכן, היא שאלה "למה אנחנו פה", אז אספר לה שללא השואה, לא הייתה קמה מדינת ישראל, ואתעכב על זה זמן מה.

עכשיו ברור לי שתגיד "תקופת הכנענים זה התנ"ך", אז לא. תקופת הכנענים היא עובדה היסטורית. רוב הסיכויים שאנחנו בכלל באנו מ"סוג אנשים" שנקראו "יורדי הים" ומוצאם מטורקיה (כמו בני דודינו,הפלשתים). קיימת גם סברה אחרת הטוענת שמוצאינו משבטים שבאו מעבר הירדן ושמם "עפירו".

ואני שונא את המונח "כוסית", נשים הן לא חפצים!

אם תרצה, אני יותר מאשמח לרשום לה את התשובה שהייתי נותן לבחורה שתשאל אותי את השאלה הזאת, היא לא תדע מה נפל עליה 😆

נערך לאחרונה:
אני לא אגיב על השטות שרשמת פה, מציע לך לקרוא את הספר "קיצור תולדות האנושות", או ללמוד אנתרופולוגיה.
ואני לא מסכים שממשלת ישראל תקבע לי את החיים. אני לא יהודי, אני אתאיסט. מכיוון שמדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית שמתיימרת להיות נאורה, נראה לך הגיוני שישנה הצעת חוק שרוצה לחייב את משרד החינוך לחנך לחינוך יהודי? תוציא את הראש מארגז החול של "אני יהודי אחי וזה כל מה שאני רואה מול העיניים שלי".

ראש הממשלה שלנו (לצורך העניין אני לא מתייחס ספציפית לביבי) לא מעניין אותי. אני לא מחשיב את זמנו ליותר חשוב מזמני, או מזמנך.

אני לא מקשיב לאנשים שאומרים לי שאני לא אצליח. ובמקרה של אצליח, אלמד מזה. אין בעיה בלעשות טעויות, כל עוד מפיקים לקחים.

א) אשאל אותה אם היא מוכנה לחפירה של החיים שלה. כל שאר התשובה שלי תלויה בתשובה, נניח והיא עונה ב:"כן חיימשלי" (זרמתי עם הז'רגון)
ב) אצייר לה ציר זמן היסטורי מתקופת הכנענים עד היום, בדרך אעצור בימי הביניים, בצפון אפריקה ובאירופה. מה שכן, היא שאלה "למה אנחנו פה", אז אספר לה שללא השואה, לא הייתה קמה מדינת ישראל, ואתעכב על זה זמן מה.

עכשיו ברור לי שתגיד "תקופת הכנענים זה התנ"ך", אז לא. תקופת הכנענים היא עובדה היסטורית. רוב הסיכויים שאנחנו בכלל באנו מ"סוג אנשים" שנקראו "יורדי הים" ומוצאם מטורקיה (כמו בני דודינו,הפלשתים). קיימת גם סברה אחרת הטוענת שמוצאינו משבטים שבאו מעבר הירדן ושמם "עפירו".

אם תרצה, אני יותר מאשמח לרשום לה את התשובה שהייתי נותן לבחורה שתשאל אותי את השאלה הזאת, היא לא תדע מה נפל עליה 😆

כמה נקודות :
-מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית זה הולך יד ביד
-הזמן שלי יקר חבר,אבל להגיד שאין לך זמן לשעתיים בשבוע זה כבר ממש שחצנות
-עזוב עובדות היסטוריות עכשיו למה הלאום של כולם פה הוא יהודי ?
-למה לא אוגנדה ? למה דווקא ישראל.??
-תשתחרר גבר כוסית זה לא קללה

ב) אצייר לה ציר זמן היסטורי מתקופת הכנענים עד היום, בדרך אעצור בימי הביניים, בצפון אפריקה ובאירופה. מה שכן, היא שאלה "למה אנחנו פה", אז אספר לה שללא השואה, לא הייתה קמה מדינת ישראל, ואתעכב על זה זמן מה.

חלאס כבר עם השטויות.. רוב הדברים שכתבת ממש מטומטמים, פשוט אין פה בני אדם עם כוח וזמן להגיב לשטויות האלה.
אם היית מקדיש את הזמן הזה (שכנראה נבע משעמום וחוסר עניין בחיים) בלמידה לבגרות בתנך, היית מקבל 100.

כמה נקודות :

אין לי כוח לחזור על הדברים שלי.

"כוסית" כמילה זאת לא קללה, אבל השימוש בה הוא נוראי.
גברים נוטים ליצור אידאל לגבי יופי נשי, ובכך לתת להן משמעות של "חפץ", שלא שווה יותר מדי מבפנים.
למה לא אמרת "סתם בחורה"? היחס שלי כלפי "כוסיות" שונה (או צריך להיות שונה) מהיחס שלי כלפי בחורות "רגילות"?
חלאס כבר עם השטויות.. רוב הדברים שכתבת ממש מטומטמים, פשוט אין פה בני אדם עם כוח וזמן להגיב לשטויות האלה.
אם היית מקדיש את הזמן הזה (שכנראה נבע משעמום וחוסר עניין בחיים) בלמידה לבגרות בתנך, היית מקבל 100.

אני לא יכול לרצות את כולם. יום טוב לך 😃

היית מקבל 100.
יואו הוא בטח היה מאושר מ100 בתנך

גברים נוטים ליצור אידאל לגבי יופי נשי, ובכך לתת להן משמעות של "חפץ", שלא שווה יותר מדי מבפנים.
למה לא אמרת "סתם בחורה"? היחס שלי כלפי "כוסיות" שונה (או צריך להיות שונה) מהיחס שלי כלפי בחורות "רגילות"?

אני לא יכול לרצות את כולם. יום טוב לך 😃
חבל שנתתי לך מוניטין להודעה הראשונה כי עכשיו אני לא יכול לתת לאחרות 😭

למה לא אמרת "סתם בחורה"? היחס שלי כלפי "כוסיות" שונה (או צריך להיות שונה) מהיחס שלי כלפי בחורות "רגילות"?[

יפה אחלה דרך לסיים דיון שאפו 🥰 (זה היה בציניות)

וכן טבעו של האדם זה להתייחס ליותר בולט ו"כוסית" זה יותר בולט מסתם בחורה ועצם זה שהזכרת את זה זה מוכיח את טענתי. אבל זה לא הדיון יפה שאתה מתייחס לכלום כשווים.

[quote="דני, post: 630620, member: 8363"

[/quote]

היחס שלך כלפי כוסיות הוא בוודאות שונה מהיחס שלך כלפי בחורות רגילות, אלא אם כן אתה לא נמשך לבחורות (והאמת שגם במקרה כזה יהיה קצת שוני). אתה יכול לשחק אותה יפה נפש עד מחר, כשתעמוד מולך מישהי סופר שווה אתה אוטומטית תתנהג אחרת, אפילו אם לא במודע.
זה הטבע, face it. אם לא הבנת את זה עד היום אתה תבין את זה כשתתבגר קצת.

וכן טבעו של האדם זה להתייחס ליותר בולט ו"כוסית" זה יותר בולט מסתם בחורה ועצם זה שהזכרת את זה זה מוכיח את טענתי. אבל זה לא הדיון יפה שאתה מתייחס לכלום כשווים.

אתה בעצם הוכחת את מה שאני אמרתי. אמרת שאישה "כוסית" יותר מושכת מאישה "רגילה", מכיוון שלא התייחסת לשאר פרמטרים לא חשובים כמו האופי שלה,השכל שלה, טוב ליבה וכו', היא לא יותר מחפץ בשבילך. מבחינתי הדיון היה ברוח טובה עד עכשיו, ואני מפסיק להתדיין איתך. אין מקום לגברים ששונאים נשים בחיים שלי.

אתה בעצם הוכחת את מה שאני אמרתי. אמרת שאישה "כוסית" יותר מושכת מאישה "רגילה", מכיוון שלא התייחסת לשאר פרמטרים לא חשובים כמו האופי שלה,השכל שלה, טוב ליבה וכו', היא לא יותר מחפץ בשבילך. מבחינתי הדיון היה ברוח טובה עד עכשיו, ואני מפסיק להתדיין איתך. אין מקום לגברים ששונאים נשים בחיים שלי.
WTF ???? 😵

באבולוציה הטיפשית הזאת כן אחי העולם נוצר מפיצוץ אחי והכל מסודר כמו שצריך במקרה בגלל הפיצוץ השמש הירח הכל בגלל הפיצוץ אחי כל גוף האדם זה בגלל פיצוץ אחי העיניים האף האוזניים הכל מסודר כמו שצריך מפיצוץ אחי
זאת אולי לא בושה גדולה לא להבין כלום במשהו, אבל להסתמך על הבורות שלך בתור ראיה לאי הנכונות של אותו משהו זה, איך להגיד בעדינות, לא הדבר הכי חכם בעולם.

האדם לא בא מהקוף, הוא הגיע מאב קדמון משותף לאדם ולקוף.
לפני שאתם נכנסים לוויכוח המינימום זה לבדוק אם יש ביסוס כלשהו מאחריי הטענה שלכם.
רק תיקון קטן:
"קוף" זו משפחה של מינים וסוגים שונים.
אנחנו, בני האדם המודרניים, צאצאיו של פרימט שחי בעבר, והיה "אביו" של הפרימט שנקרא שימפנזה. זו החיה הקרובה אלינו ביותר, מבחינה גנטית, שחייה כיום. בעבר היו מינים אחרים ממשפחת "בני האדם". אוסטרלופיטקים למיניהם, למשל, שההדיוט הממוצע לא היה מבדיל בינם לבין שימפנזה שחייה כיום.
אם נלך עוד אחורה בזמן, נגיע לאב קדמון משותף לנו, לשימפנזה ולגורילה. לאחר מכן, האוראנג אוטנג ובהמשך אפילו קופי-על כמו הלמור....

תנך משפיע על הממוצע כמו כל מקצוע, עוד גאון שלא מבין למה חצי מהמדינה בוחרת להגביר גאוגרפיה.
הדגש הוא על להגביר, תנך זה שתי יחידות. גאורפיה זה חמש.גם פה קפצת למסקנה מוקדם מידי, אני לא ״ גאון שלא מבין למה חצי מהמדינה בוחר להגביר גאוגרפיה״

נערך לאחרונה:
סיימתי. COME AT ME BRO

@rud
עצם העובדה שאתה מתעצבן רק מוכיח שזה נכון, אתה יושב מול הפורום ומחכה לויכוחים, הזמן שלך יקר אבל לנסות לשכנע אנשים בפורום באינטרנט
שהדעה שלך היא הנכונה ביותר, זה השקעה נכונה של זמנך היקר.
אני לא בא להתווכח אני בא להגיד את מה שאני חושב, ותאמין לי אתה לא תשנה את הדעה שלי, בין אם תשתמש במושגים מפסיכולוגיה למתחילים א' ובין אם לא.
וכמו שאמרתי אתה תמשיך לשבת בכיתה וללמוד על משה רבינו בהר סיני, ואם אתה רוצה לשנות משו יש לי סוד "להתווכח בפורום LBS זה לא הדרך"
אבל ששש אל תגלה לאף אחד.

ב) אשרטט לה ציר זמן היסטורי מתקופת הכנענים עד היום, בדרך אעצור בימי הביניים, בצפון אפריקה ובאירופה. מה שכן, היא שאלה "למה אנחנו פה", אז אספר לה שללא השואה, לא הייתה קמה מדינת ישראל, ואתעכב על זה זמן מה.

אין קשר ממשי בין יהודי לאתאיסט. אתה יכול להיות גם וגם.

כמה נקודות :
המדינה לא יכולה להיות גם יהודית וגם דמוקרטית. היא קודם יהודית ואז דמוקרטית. אין חופש דת בישראל, לכן לעולם לא תהיה בה דמוקרטיה פרופר כמו במדינות מערביות אחרות (אירופה וארה״ב).

לדעתי אתם קצת מגזימים עם התגובות שלכם.
זו מדינה יהודית ולכן לומדים את התורה שזה ספר ההיסטוריה היהודית. בתור אחד שלומד את התורה בתור ספר היסטוריה, אני יכול להגיד לכם שזה אחד הספרים המעניניים ביותר (בעיקר הקרבות שעיקרון התחבולה בה לידי ביטוי הרבה פעמים בהם).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית