לא בבית ספרנו. 90% מתלמידי ישראל לא לומדים אבולוציה.

אני ממש לא מסכים איתך
לתנ"ך יש ערך מוסף,יש המון סיפורים שהם סוג של "משל" לחיים.
התנ"ך בנוסף פותח המון דיונים על פילוסופיה,מוסר ואפילו באקטואליה יומיומית.
בשבילי שיעור תנ"ך היה קצת יותר משכיל משיעורי חינוך שבתכלס מדברים על טיול שנתי ומסיבת סיום וגם סיכוי קלוש שהינו מגיעים לסוגיות אלו.
אתה יכול למכור לעצמך את הבולשיט הזה, אבל תנך לומדים בגלל הכפייה הדתית וממש לא בגלל ערך מוסף... כל מי שקורא ספרים ביום-יום יכול להגיד לך שיש ספרים הרבה יותר טובים מהתנך בכל מה שקשור לדברים שהזכרת... אין לי בעיה שילמדו את זה, אני פשוט חושב שזה צריך להיות מקצוע בחירה ולא חובה. אי אפשר להכריח בן אדם ללמוד משהו שהוא לא מאמין בו, זה בפירוש כפייה דתית

אני ממש לא מסכים איתך
לתנ"ך יש ערך מוסף,יש המון סיפורים שהם סוג של "משל" לחיים.
התנ"ך בנוסף פותח המון דיונים על פילוסופיה,מוסר ואפילו באקטואליה יומיומית.
בשבילי שיעור תנ"ך היה קצת יותר משכיל משיעורי חינוך שבתכלס מדברים על טיול שנתי ומסיבת סיום וגם סיכוי קלוש שהינו מגיעים לסוגיות אלו.
סתם שאלה, למה דווקא התנך ולא ספרים אחרים? למה לא את הקוראן? או הברית החדשה? אני מוכן להתערב איתך שגם בהם יש המון ערך מוסף, סיפורים שהם משל לחיים, וגם מהם אפשר לפתח דיונים על פילוספיה מוסר ואקטואליה יומיומית.
אני יודע את התשובה כמובן. ברגע שאתה תענה לי על זה אתה גם תבין למה זה צריך להיות מקצוע בחירה..

סתם שאלה, למה דווקא התנך ולא ספרים אחרים? למה לא את הקוראן? או הברית החדשה? אני מוכן להתערב איתך שגם בהם יש המון ערך מוסף, סיפורים שהם משל לחיים, וגם מהם אפשר לפתח דיונים על פילוספיה מוסר ואקטואליה יומיומית.
אני יודע את התשובה כמובן. ברגע שאתה תענה לי על זה אתה גם תבין למה זה צריך להיות מקצוע בחירה..

אתה יכול למכור לעצמך את הבולשיט הזה, אבל תנך לומדים בגלל הכפייה הדתית וממש לא בגלל ערך מוסף... כל מי שקורא ספרים ביום-יום יכול להגיד לך שיש ספרים הרבה יותר טובים מהתנך בכל מה שקשור לדברים שהזכרת... אין לי בעיה שילמדו את זה, אני פשוט חושב שזה צריך להיות מקצוע בחירה ולא חובה. אי אפשר להכריח בן אדם ללמוד משהו שהוא לא מאמין בו, זה בפירוש כפייה דתית

אתם יכולים להגיד מה שאתם רוצים
אבל לארגן את כל הספרים בעלי המשמעות האלו ידרוש המון עבודה של מערכת החינוך .תכנון של תכוניות לימודים וגם רוב הסיכויים שלא יהיה קשר בין הספרים האלו-דבר שיגרום לעוד יותר שעמום בשיעורים מהמצב הנוכחי, וגם בנינו אתם יודעים טוב מאוד שזה לא ריאלי עם מורים כמו שלנו.

ולשחר אני לא מבין על איזה כפיה דתית אתה מדבר ? אף אחד לא בא עליך ומבקש ממך להתפלל במבחן ואם לא תדע את תפילת 18 בעל פה תקבל נכשל
בסה"כ העיקרון של שיעורי התנ"ך הוא לדעת קצת יותר על ההיסטוריה של העם שלך, למה אתה יהודי, מאיפה מקור האב הקדום שלך וכו'...
אפשר להגיד שאם אתה רוצה ששיעורי תנ"ך יהיו בחירה אז זה שווה ערך לכך ששיעורי היסטוריה יהיו בחירה.
זה נראה כאילו יש לכם פחד מהדת יותר ממה ששיעורי תנ"ך בעצם נראים.

• פותח/ת השרשור
אבל לארגן את כל הספרים בעלי המשמעות האלו ידרוש המון עבודה של מערכת החינוך .תכנון של תכוניות לימודים וגם רוב הסיכויים שלא יהיה קשר בין הספרים האלו-דבר שיגרום לעוד יותר שעמום בשיעורים מהמצב הנוכחי, וגם בנינו אתם יודעים טוב מאוד שזה לא ריאלי עם מורים כמו שלנו.

ולשחר אני לא מבין על איזה כפיה דתית אתה מדבר ? אף אחד לא בא עליך ומבקש ממך להתפלל במבחן ואם לא תדע את תפילת 18 בעל פה תקבל נכשל
בסה"כ העיקרון של שיעורי התנ"ך הוא לדעת קצת יותר על ההיסטוריה של העם שלך, למה אתה יהודי, מאיפה מקור האב הקדום שלך וכו'...
אפשר להגיד שאם אתה רוצה ששיעורי תנ"ך יהיו בחירה אז זה שווה ערך לכך ששיעורי היסטוריה יהיו בחירה.

התנ"ך לא ממש נאמן להיסטוריה, בלשון המעטה.

יכול להיות,אני לא קורא מחקרים שקשורים לנושא
אבל התנ"ך הוא חלק בלתי נפרד ממך ואתה לא יכול להכחיש את זה (אם אתה יהודי 🙄)

נזרום איתכם בואו תסבירו לי איך לימודי תנ"ך זה כפיה.

אבל לארגן את כל הספרים בעלי המשמעות האלו ידרוש המון עבודה של מערכת החינוך . תכנון של תכוניות לימודים וגם רוב הסיכויים שלא יהיה קשר
בין הספרים האלו-דבר שיגרום לעוד יותר שעמום בשיעורים מהמצב הנוכחי, וגם בנינו אתם יודעים טוב מאוד שזה לא ריאלי עם מורים כמו שלנו.

הייתי מתחיל להסביר לך מה הבעיתיות במה שאתה טוען אבל זה כמו ללכת עם ראש בקיר. אם אתה לא מבין מה הבעיה במשפט שהדגשתי אין טעם להחיל לדון על התנך בכלל.

יכול להיות,אני לא קורא מחקרים שקשורים לנושא
אבל התנ"ך הוא חלק בלתי נפרד ממך ואתה לא יכול להכחיש את זה (אם אתה יהודי 🙄)

נזרום איתכם בואו תסבירו לי איך לימודי תנ"ך זה כפיה.
ספר מלא בשטויות שנותן לך תשובות לדברים (שלא נכונות אגב) כדאי שלא תצטרך לחשוב ואתה לומד אותו רק כי כשהיית קטן חתכו לך ת׳זין (בלי אישור שלך).
״ערך מוסף״ לסאותפארק יש ערך מוסף גדול יותר .

כן והבנאדם בא מהקוף חחח אז למה יש קופים מה הם נתקעו באבולוציה ?? שיעלו את הפחממות

האדם לא בא מהקוף, הוא הגיע מאב קדמון משותף לאדם ולקוף.
לפני שאתם נכנסים לוויכוח המינימום זה לבדוק אם יש ביסוס כלשהו מאחריי הטענה שלכם.

ספר מלא בשטויות שנותן לך תשובות לדברים (שלא נכונות אגב) כדאי שלא תצטרך לחשוב ואתה לומד אותו רק כי כשהיית קטן חתכו לך ת׳זין (בלי אישור שלך).

זה לא עוזר שאתה כותב תשובה של ילד בן 7
על הנייר אתה צודק ,יש הרבה דברים שלא נכונים שם כמו שיש הרבה דברים שכן אפשר להתחבר עליהם.
העניין הוא הפרשות שכן אפשר לפתח קצת חשיבה בניגוד למה שאתה טוען.

הייתי מתחיל להסביר לך מה הבעיתיות במה שאתה טוען אבל זה כמו ללכת עם ראש בקיר. אם אתה לא מבין מה הבעיה במשפט שהדגשתי אין טעם להחיל לדון על התנך בכלל.

עוד תגובה לא עניינית 😵 ,תפרטו אני לא ראש בקיר ואני לא מאמין יותר מדי.
אני יותר מאשמח שתתחיל להסביר את הבעיה שהדגשת בשביל זה אנחנו בדיון

הבעיה שלך שאתה יוצא מנקודת הנחה שמה שכתוב בתנך זאת האמת. אם זה מה שאתה מאמין בו, אז מעולה, תבחר ללמוד את המקצוע הזה ותלמד על כישופים בשרביט קסמים. אני מאמין במדע, ואני לא מבין למה אני חייב ללמוד משהו שאני לא מאמין בו, בלשון במעטה

אין לי כוח באמת לוויכוח הלא נגמר הזה, אז בזה אני פורש

על הנייר אתה צודק ,יש הרבה דברים שלא נכונים שם כמו שיש הרבה דברים שכן אפשר להתחבר עליהם.

גם לי אין כוח לוויכוח כי בד״כ הדת מנצחת (עם תגובה של ״אלוהים גדול אחי״ אבל עדיין)
אני רק אגיד שזה שאתה מתחבר למשהו לא אומר שזה נכון.
והפרשנות זה דבר מטומטמם הם פשוט מטייחים חורים בתנ״ך או ממציאים פתאום דברים....
שיהיה לך יום טוב

זה בלי קשר לאמונה. לרשום את מה שרשמת זה לומר שאם זה דורש הרבה עבודה אז עדיף להימנע מזה. זה משפט שגוי

הבעיה שלך שאתה יוצא מנקודת הנחה שמה שכתוב בתנך זאת האמת. אם זה מה שאתה מאמין בו, אז מעולה, תבחר ללמוד את המקצוע הזה ותלמד על כישופים בשרביט קסמים. אני מאמין במדע, ואני לא מבין למה אני חייב ללמוד משהו שאני לא מאמין בו, בלשון במעטה

אין לי כוח באמת לוויכוח הלא נגמר הזה, אז בזה אני פורש

לא אמרתי שמה שכתוב בתנ"ך אמת ואני גם לא חושב כך
אבל עדיין יש בי משהו פנימי שאומר שכן יש לנו חלק בזה ולא המציאו את זה סתם,
אי אפשר להוכיח איזה צד נכון יותר כי לדברים שהיו לפני 2000 או 100000 שנה אין עדויות,וכל המחקרים האלו שיש עכשיו על העבר זה כמו קישקוש ביצים.

גם לי אין כוח לוויכוח כי בד״כ הדת מנצחת (עם תגובה של ״אלוהים גדול אחי״ אבל עדיין)
אני רק אגיד שזה שאתה מתחבר למשהו לא אומר שזה נכון.
והפרשנות זה דבר מטומטמם הם פשוט מטייחים חורים בתנ״ך או ממציאים פתאום דברים....
שיהיה לך יום טוב

אני לא מדבר על פרשנות של ח"זל וכל אלו אלה איך אתה והכיתה שלך מפרשת את זה,ומשם זה מעניין כבר.
ויום טוב גם לך.

זה בלי קשר לאמונה. לרשום את מה שרשמת זה לומר שאם זה דורש הרבה עבודה אז עדיף להימנע מזה. זה משפט שגוי
אמרתי להימנע מזה? לא ,אני פשוט מציין עובדות בשטח עם הרמה של משרד החינוך היום לאפאחד לא יהיה כוח לחבר תוכנית לימודים כזאת כי זה דורש עבודה בנושא שלא כל כך אכפת להם הם התלמידים ילמדו או לא .

איי איי איי איזה מסכנים אתם....כפו עליכם ללמוד יחידה אחת בתנך...אבוי
חוץ מלעלות את ממוצע הבגרויות המקצוע הזה לא עושה כלום. לומדים אתזה יותר כספר משל ולא כספר דת
אז אל תבלבלו את המוח, תגיעו למכללות/אוניברסיטאות ותבחרו ללמוד כנושא הרחבה מה שבא לכם
תורת האבולוציה, תורת האסלם (בשביל פותח האשכול), תורת היהדות, המזרח הרחוק.

דיי כבר להיות צרי עין...
אז מה שזה ספר דת?
מכריחים אותך לשבת בכיתה עם כיפה וציצית ולהתפלל לספר?
עשיתי בגרות בתנ"ך השנה ואני יכול להגיד לך שזה היה מעניין.
ללמוד תנ"ך בכל מקרה תצטרך, אז לפחות תבוא בגישה טובה,
תהפוך את להנאה במקום לסבל.

חיים במדינה יהודית ומתלוננים שלומדים תנך בבית ספר ועוד קוראים לזה כפייה דתית.
עוד מעט תתלוננו שכופים עליכם ללמוד עברית במדינה שזו השפה הרשמית שלה.

אם זה נכון או לא אני לא אתווכח איתך, כי יש גם סיכוי גדול שאתה צודק(למרות שלסיפורים רבים בתנך מצאו עדויות, בעיקר מתקופת המלכים והלאה אבל זה לא הדיון פה). הסיבה שחשוב ללמוד תנך זה המסורת שלך והמוסר שיש בו. כמו שאמר יגאל אלון(שכנראה שאתה מעריך אותו הרבה יותר ממני לפי הדעות שלך) "עם שלא יודע את עברו, קיומו דל ועתידו לוט בערפל"

ולמה בספרות לומדים ספר של א.ב. יהושע ולא ספר מתורגם מצרפתית, לטינית, רוסית, סינית או ספר של ילידים אמריקאים(אינדיאנים)? ברגע שתתחיל להעריך את המסורת שלך אתה תבין את התשובה.

אני מסכים שזה יכול להיות מקצוע בחירה - בהנחה שגם ספרות והיסטוריה יהיו כאלה. אני חושב שהחשיבות בלימוד תנך לא פחותה מהחשיבות של שני אלה.
ודרך אגב האנשים שאתה טוען שכופים עליך,בכלל לא קשורים למערכת החינוך

אם זה נכון או לא אני לא אתווכח איתך, כי יש גם סיכוי גדול שאתה צודק(למרות שלסיפורים רבים בתנך מצאו עדויות, בעיקר מתקופת המלכים והלאה אבל זה לא הדיון פה). הסיבה שחשוב ללמוד תנך זה המסורת שלך והמוסר שיש בו. כמו שאמר יגאל אלון(שכנראה שאתה מעריך אותו הרבה יותר ממני לפי הדעות שלך) "עם שלא יודע את עברו, קיומו דל ועתידו לוט בערפל"

ולמה בספרות לומדים ספר של א.ב. יהושע ולא ספר מתורגם מצרפתית, לטינית, רוסית, סינית או ספר של ילידים אמריקאים(אינדיאנים)? ברגע שתתחיל להעריך את המסורת שלך אתה תבין את התשובה.

אני מסכים שזה יכול להיות מקצוע בחירה - בהנחה שגם ספרות והיסטוריה יהיו כאלה. אני חושב שהחשיבות בלימוד תנך לא פחותה מהחשיבות של שני אלה.
ודרך אגב האנשים שאתה טוען שכופים עליך,בכלל לא קשורים למערכת החינוך
באמת לא ברור לי, יש ספרים מדהימים מכל התרבויות ונראה לי טיפשי ללמוד רק את הישראלית בכלל ואת היהודית בפרט. דרך אגב אם אתה מצטט את יגאל אלון תצטט נכון, אלא אם כן זה אוטוקורקט ואז אני סולח לך.

נכון לא רק בקשר לתנ"ך. ההיסטוריה נכתבת בידי המנצחים.

דוגמא לכך היא "אפולוניוס איש טיאנה" ו"שמעון מאגוס". שניהם היו נביאים בתקופה של ישו (או זמן קצר לאחר מותו).
הדמיון שבין שניהם לבין ישו ברמה האישית מדהים, תורתם לא שונה מהותית מתורתו, ושלושתם מתו "מות קדושים" (כביכול),
ומספר תלמידיהם היה אפילו גדול יותר משל ישו באותה תקופה, רק שעכשיו לאף אחד לא אכפת מהם, ויש יותר מ2 מיליון נוצרים בעולם.

יש לציין שבאותה תקופה,שלושת התורות (ישו,שמעון מאגוס ואפולוניוס) היו שונות מאוד מהאמונות שרווחו באימפריה הרומית של אותה תקופה, כי הן התרכזו יותר בערכי מוסר ובקודי התנהגות מסוימים מאשר בסגידה לאלוהים.
איי איי איי איזה מסכנים אתם....כפו עליכם ללמוד יחידה אחת בתנך...אבוי
חוץ מלעלות את ממוצע הבגרויות המקצוע הזה לא עושה כלום. לומדים אתזה יותר כספר משל ולא כספר דת
אז אל תבלבלו את המוח, תגיעו למכללות/אוניברסיטאות ותבחרו ללמוד כנושא הרחבה מה שבא לכם
תורת האבולוציה, תורת האסלם (בשביל פותח האשכול), תורת היהדות, המזרח הרחוק.

הפסיביות הזאת (אני מגדיר אותך כתלמיד כי אתה לא ממשרד החינוך) היא בדיוק מה שלא בסדר במערכת החינוך מצד התלמידים.
מה שאמרת פה זה בתרגום חופשי זה בעצם "תכבו את המוח. אתם לא הולכים לבית ספר בשביל ללמוד, אתם רק שם בשביל התעודה
ואח"כ, אם תשרדו במערכת השרירותית הזאת, אולי תזכו ללמוד משהו שאתם באמת רוצים ללמוד".
זה נראה לך הגיוני שאני הולך ומבזבז שעתיים מחיי בבית ספר בלימוד מקצוע שאפילו אתה אמרת שהוא לא חשוב? אתה לא חושב שהייתי יכול ללמוד באותו הזמן (שאני כרגע מבזבז) משהו משמעותי יותר? כי אני יודע שכן. עובדה שאני בקושי מגיע לבית ספר. ויתרתי עליו. אני לא צריך אותו.
אנשים פשוט בוחרים לקבור את הראש בחול. הרבה יותר קל לתת לרשויות לקבוע לך את החיים (בית ספר-צבא-השכלה אקדמאית-עבודה מתשע עד חמש), קשה להפעיל את הראש באמת.

עריכה- שמתי את הצבא ב"סדר החיים" אבל הוא לא קשור לנושא. אל תתייחס אליו

נערך לאחרונה:
נכון לא רק בקשר לתנ"ך. ההיסטוריה נכתבת בידי המנצחים.

דוגמא לכך היא "אפולוניוס איש טיאנה" ו"שמעון מאגוס". שניהם היו נביאים בתקופה של ישו (או זמן קצר לאחר מותו).
הדמיון שבין שניהם לבין ישו ברמה האישית מדהים, תורתם לא שונה מהותית מתורתו, ושלושתם מתו "מות קדושים" (כביכול),
ומספר תלמידיהם היה אפילו גדול יותר משל ישו באותה תקופה, רק שעכשיו לאף אחד לא אכפת מהם, ויש יותר מ2 מיליון נוצרים בעולם.

יש לציין שבאותה תקופה,שלושת התורות (ישו,שמעון מאגוס ואפולוניוס) היו שונות מאוד מהאמונות שרווחו באימפריה הרומית של אותה תקופה, כי הן התרכזו יותר בערכי מוסר ובקודי התנהגות מסוימים מאשר בסגידה לאלוהים.

הפסיביות הזאת (אני מגדיר אותך כתלמיד כי אתה לא ממשרד החינוך) היא בדיוק מה שלא בסדר במערכת החינוך מצד התלמידים.
מה שאמרת פה זה בתרגום חופשי זה בעצם "תכבו את המוח. אתם לא הולכים לבית ספר בשביל ללמוד, אתם רק שם בשביל התעודה
ואח"כ, אם תשרדו במערכת השרירותית הזאת, אולי תזכו ללמוד משהו שאתם באמת רוצים ללמוד".
זה נראה לך הגיוני שאני הולך ומבזבז שעתיים מחיי בבית ספר בלימוד מקצוע שאפילו אתה אמרת שהוא לא חשוב? אתה לא חושב שהייתי יכול ללמוד באותו הזמן (שאני כרגע מבזבז) משהו משמעותי יותר? כי אני יודע שכן. עובדה שאני בקושי מגיע לבית ספר. ויתרתי עליו. אני לא צריך אותו.
אנשים פשוט בוחרים לקבור את הראש בחול. הרבה יותר קל לתת לרשויות לקבוע לך את החיים (בית ספר-צבא-השכלה אקדמאית-עבודה מתשע עד חמש), קשה להפעיל את הראש באמת.

עריכה- שמתי את הצבא ב"סדר החיים" אבל הוא לא קשור לנושא. אל תתייחס אליו
יש הרבה מקצועות שלא צריך ללמוד בבית ספר אז למה דווקה התנ"ך זה מה שמפריע לך?
ספרות? בזבוז זמן כזה לא ראיתי בחיים, היסטוריה? מי שרוצה להעשיר את הידע שיהיה לו לבריאות, למה אני צריך אתזה?
אזרחות? שיעור שהשמאל בא לשרוף לי את המוח ולא זה לא בגלל הכתבה האחרונה בנושא, זה תמיד היה ככה גם בזמנים שלי.
אף אחד לא מכריח אותך כלום אתה יכול לפרוש מהלימודים ולעשות מה שבא לך, תשלים 12 ש"ל + פסיכו ויאללה משפטים רפואה וכו.

באת למדינה יהודית כביכול תלמד תנ"ך יחידה אחת לא תהפוך אותך לחנייבץ חרדי, כל מדינה לומדת את ההיסטוריה שלה
כביכול התנ"ך הוא ההיסטוריה של היהדות נאמן או לא להיסטוריה זה לא החלטה שלך, החלטה שלך זה לקחת את הרגליים ולטוס למקום אחר.
אבל אתה לא תעשה אתזה, אז תישב ותלמד על משה רבינו בהר סיני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית