המדע מאד הפכפך, ושולל את עצמו כל פעם מחדש. עד לפני 100 שנה חשבו שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ..
או שאתה מטריל, או שנתת פה וואחד זעקת "אין לי מושג על מה אני מדבר".
ממליץ לך לקרוא על גלילאו, על המודל ההליוצנטרי והגיאוצנטרי.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
המדע מאד הפכפך, ושולל את עצמו כל פעם מחדש. עד לפני 100 שנה חשבו שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ..
http://he.m.wikipedia.org/wiki/המודל_הגאוצנטריהכנסייה חשבה שהשמש סובבת את כדור הארץ
המדע חשב שכדוה״א סובב את השמש והכנסייה הרגה כי זה לא תואם לברית החדשה
אומנם לא 100 שנה אלא 300 אבל עדיין.
אני מודע לכמה שהמדע התפתח בשלוש מאות שנה אבל זה מראה ש:אתה משווה בין 100 ל300 שנה? אתה מבין מה היו ההשלכות אם המדע היה מגלה גילוי שכזה לפני 100 שנה?
א. דברים שפעם היו עובדות ברורות ולא ניתנות לערעור התגלו כטעות(אזהרה הערת פיזיקה פלצנית: כמו לדוגמא התיאוריה החלקיקית או הגלית לעומת הדואלית של חלקיקים תת אטומיים)
ב. כנראה שעוד 300 שנה מעכשיו יהיו מהפכות רבות במדע(וכנראה הרבה לפני, הפרשי הזמנים בין המהפכות הגדולות הולכות וקטנות עם הזמן) שיוכיחו שמה שאנחנו מאמינים בו אינו נכון או מדויק
אתה חושב שהתיאוריה ההליוצנטרית שגויה?
אני חושב שהמהפכה הגדולה ביותר שתקרה לאדם בזמן הרחוק תהיה החזרה לתזונה "קדמונית" (בכוונה במירכאות כי אתה בכל זאת תקנה קניות בסופר, ולא תצוד בג'ונגל, על כל המשתמע מכך), הנזקים של אכילת לחם ודגנים עוד לא חילחלו, כי מבחינה אבולוציונית, המהפכה החלקאית הייתה בערך אתמול.
אני בהחלט מגדיר אותך כאדם דתי, והייתי שמח לשמוע על כל אותם מדענים ששוללים את האבולוציה, ממש בדיחה מה שאמרת עכשיו..
אל תדאג כבר איזנתי לך אותו עם מוניטין חיובי:37mv:(ד"א מוניטין שלילי ע"י אתאיסטים יתקבל בברכה)
באמת, אני לא מגדיר את עצמי כאדם דתי.. אני נוסע בשבת, אני אוכל צ'יזבורגר, אבל אני לא אתאיסט מושפע.
אז ככה, אני חוזר הביתה, נכנס לכספ לפורום אתאיזם ורואה חבורה של ילדים חסרי חיים כמוכם, ושמעו.. בוכה מצחוק.
אתם לא יותר מחבורת מושפעים, שחושבים שגילו משהו.. אני לא קרוב לדעה שלכם, כי אתם בדיוק כמו החרדים.. אתה כופים על אמונה,
וחושבים שאתה חכמים מכולם, למרות שבתכלס, אין לכם מושג על מה אתם מדברים (אוי סליחה, קראת את ויקפדיה חמוד?)
כל עוד אתה לא כופה ולא מחליט שהאבולוציה היא עובדה, אתה בסדר. אז חלאס, איש איש באמונתו יחיה. אבל לקרוא לאבולציה עובדה פחחח
(ד"א מוניטין שלילי ע"י אתאיסטים יתקבל בברכה)
אתה לא מסתכל על כל התמונה. התמ״ג של ארה״ב עדיין יותר גבוה מסין, בעשרות אחוזים. נכון, % הגדילה של הכלכלה של סין הוא מספר מפלצתי (8% בשנה כשבדקתי לאחרונה, מול 2% של ארה״ב), אבל אם תסתכל תמ״ג לנפש (ככה קוראים לזה בעברית? GDP per capita) אתה תראה שארה״ב עוברת את סין במאות אחוזים (כי זה בהתבסס לאוכלוסיה המקומית. מאחר וסין מכילה פי 7 יותר אנשים מארה״ב במדינה שלה, התמ״ג שלה לא מרשים במיוחד, גם אם הוא יעבור בעשרות אחוזים את התמ״ג של ארה״ב).היא עברה... מזמן..
סין כיום המדינה החזקה בעולם. כסף = כוח. לא מטוסים, לא חיילים, כסף.
בוא נגיד ככה, הכלכלה הסינית מאד מאד חזקה, ומאד יציבה.
אתה טועהעל השאלה הראשונה התשובה היא לא. מה שהתכוונתי להגיד זה שעד לפני 300 שנה המדענים האמינו שהארץ במרכז, ורק הרבה אחר כך הם גילו שבעצם השמש במרכז, מה שסתר את "האמת" המדעית באותה תקופה.
בקשר לתזונה יכול מאוד להיות שאתה צודק(ויכול להיות שלא, בכל מה שקשור לעתיד אי אפשר לדעת) אבל עדיין אני חושב שתהיה גם מהפכה גדולה בפיזיקה
שמע עוד לא יצא לי להיתקל בחבורת אתאיסטים מושפעים, אבל יצא לי להיתקל בילדים שכל מי שלא חושב כמותם הם קוראים לו מושפע.באמת, אני לא מגדיר את עצמי כאדם דתי.. אני נוסע בשבת, אני אוכל צ'יזבורגר, אבל אני לא אתאיסט מושפע.
אז ככה, אני חוזר הביתה, נכנס לכספ לפורום אתאיזם ורואה חבורה של ילדים חסרי חיים כמוכם, ושמעו.. בוכה מצחוק.
אתם לא יותר מחבורת מושפעים, שחושבים שגילו משהו.. אני לא קרוב לדעה שלכם, כי אתם בדיוק כמו החרדים.. אתה כופים על אמונה,
וחושבים שאתה חכמים מכולם, למרות שבתכלס, אין לכם מושג על מה אתם מדברים (אוי סליחה, קראת את ויקפדיה חמוד?)
כל עוד אתה לא כופה ולא מחליט שהאבולוציה היא עובדה, אתה בסדר. אז חלאס, איש איש באמונתו יחיה. אבל לקרוא לאבולציה עובדה פחחח
(ד"א מוניטין שלילי ע"י אתאיסטים יתקבל בברכה)
אני די בטוח שידעו את זה עוד לפניי אבל לא הוציאו את זה לאור כי זה סתר אמונות דתיות.
בשבילי לקרוא לאבולוציה עובדה זה כפייה. ללכת לילדים קטנים ולהגיד להם שהאבולוציה היא עובדה זה כפייה.איך בדיוק אתאיסטים כופים אמונה? אנחנו מכריחים חרדים להתחתן חתונות אזרחיות? לנסוע בשבת? לאכול לא כשר?
גם אני נכנס לקבוצות בפייסבוק כמו "יהוה" ובוכה מצחוק כשאני רואה הודעות כמו:
"תמחקווו את הדףףףף הזההההה, נאצצצצייייייייםםםם, אני ידקוררר אותחם, יא חסרייי כיים"
אוקיי, סייר, עכשיו תסביר לי איך זה קשור לזה שהאבולוציה עובדה? סליחה שאני בוטה, אבל אתה חתיכת אתאיסט מושפע.שמע עוד לא יצא לי להיתקל בחבורת אתאיסטים מושפעים, אבל יצא לי להיתקל בילדים שכל מי שלא חושב כמותם הם קוראים לו מושפע.
אגב באמת מצער שאתה לא מבין שהאבולוציה היא עובדה, פעם הבאה כשתיהיה חולה אל תלך לרופא לך לרב פינטו..
טוב חבריקו, אז אני לא יודע איפה ראית שהזכרתי שאבולוציה קשורה בתחילת החיים על כדור הארץ (אביוגנזה) שאני בטוח שרק מושפעים מאמינים בה כן, ואני לא יודע איפה ראית אותי מפגין אפילו פיפס מהידע שלי בפיסיקה,ביולוגיה או אפילו פילוסופיה שגם כן מתקשרת כאן.בשבילי לקרוא לאבולוציה עובדה זה כפייה. ללכת לילדים קטנים ולהגיד להם שהאבולוציה היא עובדה זה כפייה.
הרי בתכלס, חצי פה בכלל לא יודעים מהי האבולוציה (אה כן, חוץ מי זה שהתפתחנו מהקוף) פשוט אוהבים לדבר.
הרי אני יותר חכם אם אני מאמין ב"אבולוציה" ולא בה'. (ושוב, תאמין או לא, אבל דתי אני לא)
אוקיי, סייר, עכשיו תסביר לי איך זה קשור לזה שהאבולוציה עובדה? סליחה שאני בוטה, אבל אתה חתיכת אתאיסט מושפע.
אתה לא יודע מהי האבולוציה שאתה מאמין בה, לפחות היית יושב ומעמיק בה, אבל אין לך אחוז אחד של ידע בדבר.
האבולוציה לא קשורה לבריאת החיים.. זה רק מחזק את הטענה לי שאין לך מושג על מה אתה מדבר.
מה אמא שלי אמרה לי שהייתי קטן? לא הבעתי פה דעה בכלל, רק שללתי את שלך.טוב חבריקו, אז אני לא יודע איפה ראית שהזכרתי שאבולוציה קשורה בתחילת החיים על כדור הארץ (אביוגנזה) שאני בטוח שרק מושפעים מאמינים בה כן, ואני לא יודע איפה ראית אותי מפגין אפילו פיפס מהידע שלי בפיסיקה,ביולוגיה או אפילו פילוסופיה שגם כן מתקשרת כאן.
אתה חתיכת ראש בקיר שבטוח אי אפשר לדבר איתו על הדברים האלה כי הוא לא מוכן לשמוע אחרת ממה שאמא שלו אמרה לו כשהוא היה קטן.
מילא היית מעלה כאן טיעונים נגד האבולוציה כדי שנוכל להיתדיין ואני כמובן הייתי מוכיח אותך על טעותך אתה משתמש בדבר היחיד שלמדת מחברים שלך בכיתה ט' יא מושפע..
חחחח.. אתה ליצן אמיתי, שמתי לך סרטון שמראה כמה מדענים מתנגדים לאבולוציה, בטח אפילו לא נכנסת אליו.. באמת מיותר להתווכח עם אנשים כמוך. אגב הגברתי פסיכולוגיה וספרות בתיכון.. היה כיף.מה אמא שלי אמרה לי שהייתי קטן? לא הבעתי פה דעה בכלל, רק שללתי את שלך.
חברי אלביאס היקרים, היום נכתבה ההיסטוריה מחדש, ילד קטן, כנראה בכיתה י' (גם בהגזמה) החליט, כן כן אנשים יקרים, שהאבולוציה היא עובדה.
למרות, שכרגע לא קיים מדען אחד בעל השכלה בעולם, ואפילו דרווין עצמו, שיגדיר אותה כעובדה. אבל, אל תזלזלו חברים יקרים!! הוא הגביר ביולוגיה (חחח) מאחל לך רק הצלחה גבר.
סחטיין על המהירות.חחחח.. אתה ליצן אמיתי, שמתי לך סרטון שמראה כמה מדענים מתנגדים לאבולוציה, בטח אפילו לא נכנסת אליו.. באמת מיותר להתווכח עם אנשים כמוך. אגב הגברתי פסיכולוגיה וספרות בתיכון.. היה כיף.
אחי אז תמשיך להתעצבן האבולוציה היא עובדה, וכל התכחשות היא התעלמות מהמציאות.סחטיין על המהירות.
באמת לא נכנסתי, הזמן הפנוי שלי כנראה לא עשיר כמו שלך. בכללי אין לי שום בעיה עם הדעה שלך. פשוט עצבן אותי שהגדרת אותה כעובדה.
כי היא לא.
אם אתה מלמד אנשים שהאבולוציה היא עובדה, מה אתה שונה מהחרדים שמרעילים ילדים קטנים מגיל צעיר?אחי אז תמשיך להתעצבן האבולוציה היא עובדה, וכל התכחשות היא התעלמות מהמציאות.
יש מאות אלפי ממצאים, גם ברמת המאקרו וגם ברמת המיקרו. אם אתה חושב שנוצרהו ע״י יצור דמיוני ששם אותנו בג׳ונגל ויצר מהצלע שלנו אישה וגם היה שם נחש מדבר, עם רגליים ! וואלה אז כנראה שאני באמת לא מבין כלום מהחיים שלי..