הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחילה תכף חיטוב

• פותח/ת השרשור edenby
  • פורסם בתאריך

edenby

משתמש פעיל
313
290
נק' מוניטין:
721
313
290
אני כבר חודש וחצי מרימה כבד ובמאזן קלורי חיובי, ואני עוד מעט רוצה לעבור למאזן שלילי ולהתחיל לרדת באחוז שומן, אבל מנסיון עבר שלי עם דיאטות וניסיונות לרזות, כל מה שאני זוכרת זה בעיקר הרבה סבל, כנראה שהגרעון שלי היה גדול או שפשוט הייתי פעילה מדי..
כבר תקופה ארוכה שהמקסימום שהצלחתי לרדת הוא 3 קילו.
אני מתכננת להתחיל חיטוב של 12 שבועות, אבל יש לי כמה שאלות ואי הבנות:
1. אחרי נגיד 4 שבועות, אצטרך להגדיל את הגרעון? ואם כן , בכמה?
2. חיטוב של 12 שבועות, במידה ועושים הכל לפי הספר (העמסות, מאזן שלילי מתון) אמור ללכת בלי תקיעויות?
3. במידה והכל נעשה כמו שצריך, מה בערך יהייה הנזק המטבולי באחוזים כעבור נגיד 8 שבועות?
4. במידה וכעבור 8 שבועות אצטרך להגדיל את הגרעון הקלורי, איך אפשר לעשות את זה במידה והגרעון הנוכחי הוא המקסימום שאני יכולה ליצור?

אם למישהו כאן יש טיפים שיכולים לעזור או שכבר עבר חיטוב, אני אשמח לשמוע, עד עכשיו הייתי סובלת כשהייתי מנסה לרדת במשקל ואני יודעת שזה לא אמור להיות קשה כמו שהיה לי...
תודה 😃

אני רואה שלא הגיבו לך לכן אני יגיב לך. תקחי בחשבון שאני ממש לא מקצועי בעניין הזה וכל מה שאני כותב זה נטו מנסיונות על עצמי
קודם כל אני בחיטוב ואני ממש לא סובל. אני אפילו אוכל די הרבה השאלה זה מה אתה מכניס וכמה זה איכותי.
1. לא. צריך לחשב RMR להוסיף לו את הפעילות הגופנית שאת עושה ביום מסך הקלוריות הזה להוריד בין 300 ל500 קלוריות תלוי בהרגשה.
2. העמסות עושים רק בחיטוב דל פחמימות תקריא על זה בכל מקרה ממליץ לעשות את זה שאת נתקעת הרבה זמן בחיטוב רגיל ושום דבר לא עוזר, לי אישית קשה מאוד עם דל פחמימות.
3. אין לי מושג
4. אסור להכנס לגרעון שלילי מידי כי אז תאבדי הרבה מאוד מאסת שריר (לא לרדת מתחת ל500 כולל הפעילות הגופנית).
והכי חשבון מה שמחזיק אותי זה ארוחת צ'יט פעם בשבוע שבועיים.
קחי בחשבון שהתשובות הם מנסיון בלבד ואני רחוק מלהיות מבין גדול בכל העניין. ממליץ לקרוא על זה כתבתות בקילוגרם. כי הרבה ממה שכתבת ממש לא נכון.

אני כבר חודש וחצי מרימה כבד ובמאזן קלורי חיובי, ואני עוד מעט רוצה לעבור למאזן שלילי ולהתחיל לרדת באחוז שומן, אבל מנסיון עבר שלי עם דיאטות וניסיונות לרזות, כל מה שאני זוכרת זה בעיקר הרבה סבל, כנראה שהגרעון שלי היה גדול או שפשוט הייתי פעילה מדי..
2. חיטוב של 12 שבועות, במידה ועושים הכל לפי הספר (העמסות, מאזן שלילי מתון) אמור ללכת בלי תקיעויות?
3. במידה והכל נעשה כמו שצריך, מה בערך יהייה הנזק המטבולי באחוזים כעבור נגיד 8 שבועות?
4. במידה וכעבור 8 שבועות אצטרך להגדיל את הגרעון הקלורי, איך אפשר לעשות את זה במידה והגרעון הנוכחי הוא המקסימום שאני יכולה ליצור?

אם למישהו כאן יש טיפים שיכולים לעזור או שכבר עבר חיטוב, אני אשמח לשמוע, עד עכשיו הייתי סובלת כשהייתי מנסה לרדת במשקל ואני יודעת שזה לא אמור להיות קשה כמו שהיה לי...
תודה 😃
אתן אגיד עכשיו דברים מניסיון אישי שלי, עברתי חיטוב אחד קטן יחסית קצר של כבין 100-150 גרם פחמימה
1. זה תלוי יש כאלה שכן ויש כאלה שלא, אם תפסיקי לרדת או לא תרדי מהר מספיק מדי בשבילך לפי דעתי תוסיפי אירובי במקום לקצץ באוכל
2. כן, כמובן שזה יכול להשתנות כי כל אחד הוא אינדיבידואלי ואני אישית מעדיף לעשות בלי העמסות, לא מרגיש בזה צורך עם גירעון קלורי קטן
3. בזה אין לי מושג, היה לי חיטוב אחד של חודש, חכי לאנשים עם הרבה יותר ניסיון ממני
4. להוסיף קרדיו, אני חושב שקפאין גם עושה עבודה טובה (אני לא בטוח בזה, קראתי איפהשהו)
תיזכרי גם שאת נערה ונערות\נשים ניראות כבר חטובות על 15& שומן

1) יכול להיות שכבר אחרי השבוע הראשון של החיטוב, קודם כל תתחילי מגרעון של 300 מה RMR, תשקלי כל שבוע אותו יום אותה שעה אותו משקל, עדיפות בבוקר אחרי השירותים ותורידי קלוריות כל פעם שאת נתקעת - עדיף להוריד מהפחמימות אותן הגוף הכי פחות צריך

2) תלוי בבן אדם, אני נתקעתי הרבה פעמים אפילו שהייתי על כלום קלוריות והמון אירובי (כרגע כנראה שדל פחמימה הוא הפתרון בשבילי)

3) למה את מתכוונת? האטה בחילוף חומרים? אם תעשי העמסות שבועיות אני לא חושב שתיהיה האטה משמעותית, כמובן שבמהלך השבוע תיהיה האטה וזה קורה תמיד כשנמצאים במאזן קלורי שלילי ואי אפשר להמנע מכך, זה מנגנון השרדותי של הגוף. אבל פה המטרה של ההעמסה נכנסת וזה להחזיר אותך למסלול

4) עוד אירובי

מה המטרה בלהרים כבד ולאכול טוב במשך חודש וחצי?
אם מדובר בלהוסיף בשר, אני אומר שאת צריכה לפחות חצי שנה של עבודה קשה במאזן חיובי בשביל לראות שיפור רציני.

חוץ מזה לגבי הסבל בחיטוב, אני מאמין שתעסוקה במשך כל היום תיקח את הסבל.

נערך לאחרונה:

תודה 😃
1. זה לא מדע מדויק. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא
2. כן
3. נזק מטבולי? אם החיטוב יהיה נכון עם תפריט מאוזן לא יהיה שום נזק (bmr ירד קצת, אבל זה תלוי משקל)
4. אירובי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית