הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון טקסס בחיטוב

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
כרגע אני לא יכול לעשות סקוואט כבד אז אני עושה רק פאוס סקוואט ממש כבד וסקוואט ממש ממש קליל ל-2 חזרות טוטאל בשבוע.

חשבתי על זה ואני מתכנן באפריל להתחיל חיטוב של כ3 חודש דל פחמימה כנראה , במידה והכל יילך כצפוי
בתחילת החיטוב אני אוכל להתקדם שבועית ואפילו מאימון לאימון על מאזן קלורי שלילי בסקוואט כי רק אז אחזור אליו ואתחיל ממשקל נמוך ...
בבנץ כנראה שאוכל להתקדם פעם בשבועיים אם בכלל (חיטובים קודמים הבנץ לא נפגע וההפך אבל שמתי לב שאצל אנשים רבים הוא נפגע הרבה)
ודדליפט שהוא התרגיל המרכזי כרגע כנראה שאוכל להתקדם רק פעם בשבועיים או אפילו 3 שבועות ולקפוץ אולי במקרה הטוב 2.5 קילו.... בגלל שהוא יהיה בפער גדול על שאר ההרמות (גם בד״כ על מאזן קלורי שלילי הדדליפט נפגע אצלי הכי הרבה)...

בהתחלה רציתי לינארית כי היא טובה לסקוואט אבל כשראיתי את הדדליפט והבנץ חשכו עיני ואני בחיים לא יצליח להתקדם בקצב הרצוי....
עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי שבמקרים כאלו עושים משחקים עם טקסס מתו׳ד כי היא ״גמישה״ וראיתי כלמיני בניות שנראות טוב אבל לא ספציפית אליי, היום נפח בד״כ מקוצץ ל-3x5 לפי מה שראיתי אבל עדיין הוא לא חסר תועלת? נפח בחיטוב לא נראה לי תורם יותר מדי ואיך עליי לבנות את זה נגיד שהסקוואט יתקדם שבועית, בבנץ פעם בשבועיים והדדליפט פעם ב-3 שבועות פשוט להישאר על אותם משקלים בעצימות?
אם אני רוצה לשמר בעיקר את הדדליפט אני לא חייב לעשות יותר מפעם בשבוע דדליפט?
במידה ואני אלך על דל פחמימה איפה למקם את ההעמסה ? ראיתי אנשים שהמליצו לפני האימון נפח כי הוא הכי קשה אבל ראיתי אחרים שהמליצו דווקא אחרי הנפח משו כמו ביום התאוששות כדאי להתאושש מהיום נפח ולהפציץ בעצימות אז מה עדיף?

שכחתי לציין שאני רוצה גם להשתפר במתח ומקבילים אבל כנראה שפשוט לעשות 2-3 סטים כל סוף אימון וירידה גדולה במשקל תעשה את העניין לא?

@incin
@Beast and cheat (רוב התוצאות של החיפוש היו הודעות שלך)
@moo תוכל להגיב עכשיו
ולהזכיר לי כמה יעלה לי ייעוץ אצלך דרך האימייל ל-3 חודש (החיטוב הזה מאי-יוני-יולי) והאם זה כולל תזונה גם? והאם בעצם תוכל לתת מענה לצרכים שלי לפי הפוסט?(ד״א בכללי אני יותר מעוניין בדדליפט ופרס כבדים מאשר סקוואט ובנץ).

תודה מראש על העזרה
כרגע למסה העכשווית כבר בניתי משו בכוחות עצמי ומרגיש עם זה מעולה בינתיים 😃
רק לסגור את הפינה של החיטוב לפי התוצאות הריאליסטיות שאקבל כנראה מהתוכנית הנוכחית.

אני חושב שתוכנית צריכה להיות מאוזנת, ואתה חייב לזכור שהסקוואט והדדליפט הולכים ביחד, כמו הפרס והבנץ'. הם מושפעים אחד מהשני. זה לא שאי אפשר להשתפר רק באחד בלי השני, אבל השאלה היא תמיד כמה.

יש לי ניסיון טוב מאוד עם טקסס מת'וד בחיטוב, במתכונת של הורדת נפח כפי שציינת (אני מבין שמה שכתבת קראת בהודעות שאני כתבתי)

העמסות אמליץ לבצע יום לפני אימון הנפח - זה היום הכי קשה, וזה יום שכשאתה "מרוקן" מאוד, מאוד קשה לבצע אותו טוב - אם בכלל להצליח לסיים את כל הסטים והחזרות (על אחת כמה וכמה מי שגם עובד אירובי, בדגש על ריצות בינוניות - ארוכות)

להתקדם בחיטוב זה משהו שאפשר "להבטיח" לך רק אם אתה באמת חלש - אחרת הבטחה שכזו תהיה ניחוש (אמנם מושכל, אבל גם ניחוש), על אחת כמה וכמה למי שמכיר אותך רק דרך האינטרנט.

ולהזכיר לי כמה יעלה לי ייעוץ אצלך דרך האימייל ל-3 חודש (החיטוב הזה מאי-יוני-יולי) והאם זה כולל תזונה גם? והאם בעצם תוכל לתת מענה לצרכים שלי לפי הפוסט?(ד״א בכללי אני יותר מעוניין בדדליפט ופרס כבדים מאשר סקוואט ובנץ).
כן,קרא פה לעוד פרטים:http://www.lbs.co.il/pages/consultation/
ואם יש לך עוד שאלות תוכל להפנות למשה שאלות בנושא בפורום "שאלות לפני ייעוץ" (תלחץ על הכיתוב באדום )
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שתוכנית צריכה להיות מאוזנת, ואתה חייב לזכור שהסקוואט והדדליפט הולכים ביחד, כמו הפרס והבנץ'. הם מושפעים אחד מהשני. זה לא שאי אפשר להשתפר רק באחד בלי השני, אבל השאלה היא תמיד כמה.

יש לי ניסיון טוב מאוד עם טקסס מת'וד בחיטוב, במתכונת של הורדת נפח כפי שציינת (אני מבין שמה שכתבת קראת בהודעות שאני כתבתי)

העמסות אמליץ לבצע יום לפני אימון הנפח - זה היום הכי קשה, וזה יום שכשאתה "מרוקן" מאוד, מאוד קשה לבצע אותו טוב - אם בכלל להצליח לסיים את כל הסטים והחזרות (על אחת כמה וכמה מי שגם עובד אירובי, בדגש על ריצות בינוניות - ארוכות)

להתקדם בחיטוב זה משהו שאפשר "להבטיח" לך רק אם אתה באמת חלש - אחרת הבטחה שכזו תהיה ניחוש (אמנם מושכל, אבל גם ניחוש), על אחת כמה וכמה למי שמכיר אותך רק דרך האינטרנט.
קודם כל תודה

זה בדיוק מה שאני רוצה איזון
לגבי משקלים סתם לסדר גודל
אם הכל יילך כמתכונן מעל 4 פלטות דדליפט ובנץ 90 לפחות (כרגע אם אני מעגל טיפונת 170 דדליפט ו-80 בנץ עם עצירה )
אבל הסקוואט כנראה ביום עצימות ראשון יהיה 100! (מעל 80 קילו מתחת לדדליפט)
ככה שהסקוואט כנראה יתקדם מהר מאוד כי זה חזרה מפציעה...
לכן פעם בשבוע להוסיף 5 קילו זה מאוד פרקטי אפילו עד 140 .
הבנץ יכול גם להתקדם פעם בשבועיים נגיד כי הוא גם חלש אבל לא עד כדאי כל...
הדדליפט המטרה היא לשמר ואולי להתקדם ב2.5 קילו פעם ב3-4 שבועות כי הוא לא ״חלש״

השאלה היא איך לסדר את זה?
פשוט להתקדם בעצימות פעם בשבועיים בבנץ ופעם ב-3/4 בדדליפט או שאפשר לסדר איכשהו ולשחק עם החזרות / נפח ?

(נגיד לקחת משקל לעשות ל-5 להוסיף 2.5 לעשות ל-3 שבוע הבא ואז עוד 2.5 ולעשות ל1 ואז שבוע הבא לעשות את המשקל ל-2 סינגלים ואז ל-זוג ואז ל-2 זוגות ואז ל-3 ואז ל-4 ואז ל-5 כלומר 7.5 קילו בתשע שבועות זה סתם דוגמא)

ואם אני רוצה לשמר כמה שיותר דדליפט לא כדאי לעשות יותר מפעם אחת בשבוע?
אולי לדחוף סט קל בנפח משהו כמו
1x5@90%
כן,קרא פה לעוד פרטים:http://www.lbs.co.il/pages/consultation/
ואם יש לך עוד שאלות תוכל להפנות למשה שאלות בנושא בפורום "שאלות לפני ייעוץ" (תלחץ על הכיתוב באדום )
בהצלחה.
דיברתי על ייעוץ עם רן ולא דרך הפורום

דיברתי על ייעוץ עם רן ולא דרך הפורום
מצטער,לא שמתי לב..
למרות שלא הייתי אצלו בייעוץ (רק התנגחנו קצת בפוטבול)
אני מחזיק ממנו בין המאמנים הטובים בארץ,ממליץ בחום.

מה המטרה שלך באימונים בכלל ובחיטוב ?
אתה מתאמן כוח ? מתחרה ?
רוצה גוף אסטטי ?

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך באימונים בכלל ובחיטוב ?
אתה מתאמן כוח ? מתחרה ?
רוצה גוף אסטטי ?
מתאמן כוח
יתחרה באפריל
אבל מבחינתי כוח > פאוורליפטינג טוטאל

החיטוב מטרתו לרדת מ-22-24 אחוזי שומן בסוף אפריל כלומר התחרות כנראה בסביבות ה-95 קילו לא״ש הכי נמוך שאפשר ב-16 שבועות באופן טבעי ולשמר כמה שיותר כוח בדדליפט והבנץ ולהתחזק הרבה בסקוואט (להתחיל עם 2 פלטות ולסיים עם 3 מינימום)

כרגע אני מושבת מסקוואט ולכן עושה טקסס לדדליפט כלומר שבסופה של המסה אם הכל יילך כצפוי אפשר לחלק את זה ככה:
מבחינת סקוואט מתאמן מתחיל (יכול להתקדם מהר)
מבחינת בנץ ודדליפט די מתקדם

מוגבל בדיאטה בעיקר מוצרים זולים וזמינים
חלב , ביצים , בשרים סטנדרטיים (בשר טחון, חזה עוף/הודו), גבנ״צ ולחם לבן.

• פותח/ת השרשור
הנתונים כרגע
בן 15
88-90 קילו על 21 אחוזי שומן כרגע
1.80

התוכנית שאני מריץ עד אפריל:

דדליפט 5x5
בנץ עם עצירה 7x3
חתירה 5x5

פאוס סקוואט קל 3x3
פרס 3x3
מתח

דדליפט 1x2-6
בנץ עם עצירה 2x2
סקוואט שתי סינגלים ממש קלים עם דגש על טכניקה וחילוק נכון בין שני הצדדים נטו בשביל התנועה....
חתירה במכונה פאמפ

מתחיל שבוע שני ומרגיש מעולה (העצימות הראשון הרגיש כבד אבל ממש קל הרגשה מוזרה כאילו יש לי עוד 15 קילו על המוט) אני מפחד שאחרי כל העבודה בחיטוב הכל יאבד אז אני כבר עכשיו מתחיל לחשוב על זה 😃 @moo

• פותח/ת השרשור
למה לא עושה סקוואט ?
כאבים חזקים בירך שמאל כשאני מגיע ל90% ומעלה
לאחרונה שמתי לב שרגל אחת הרבה יותר גדולה מהשנייה (ימין > שמאל) אני בינתיים עושה סקוואטים קלים ומנסה לעשות את זה כמה שיותר מאוזן . (הפאוס סקוואט שיפר לי את הטכניקה פלאות גם)
(בהתחלה ניסיתי לנוח שבועיים, פרוטוקול פציעות ״מקוצר״ ואיבופרופן ואז לחזור לאט לאט עם 5/3/1 אבל שוב כשהתחלתי לעבוד טיפה כבד זה חזר).

אז החלטתי לתת פוקוס לדדליפט ולבנץ ואחרי התחרות להשקיע בסקוואט..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית