מידע מאזן חיובי

apophiss

משתמש מתחיל
44
1
נק' מוניטין:
1
44
1
כשאני בעלייה במסה
ברמת העיקרון

עם קשה לי להשלים רק דרך פחמימות למאזן חיובי

האם אני יכול להשלים עם שומן בריא וזה יחשב לבניית שריר
למשל

במקום 6 פרוסות לחם בארוחת צהריים

2 פרוסות עם 5 כפיות טחינה ו 2 כפיות שמן זית

כאילו בסך הכללי גם שומן ילקח לצורך בניית שריר?

(כמובן בערכים המתאימים)

בתודה מראש

ארז ציינת שתקופת ההסתדלות היא חודש, ולא 12 ימים כמו שכתוב, לא ביצעת העמסה במשך חודש? איך זה בדיוק עובד?
האם בתקופת ההסתגלות היית על מאזן נייטרלי?

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכם זה
לקרוא את הספר :The Art and Science of Low Carbohydrate Living
אוף, רק זה היה חסר לי, עוד ספר לרשימה.
לכל מי שרוצה להיכנס לעולם המופלא הזה
מה שאני אומר עכשיו אינו מבוסס, אבל מהמעט שאני יודע על כל התחום הזה, סביר שיש תגובה אינדבידואלית מאד שונה בין האנשים לדיאטה כזאת. אפילו לגבי האמירה שזאת "התרופה האולטימטיבית לסוכרת" שנשמעת מאד הגיונית, החיים מסובכים יותר מהטענה "בלי צריכת פחמימות אין פחמימות בדם".

נשבע לכם אני יושב מול המחשב ומרוב שיש לי מה לכתוב על הנושא של דל פחמימה במסה/חיטוב אני לא יודע איך להתחיל ..
זה נושא כל כך גדול ושחבל שיותר אנשים לא מעורבים בזה . יש קבוצות בפייסבוק שנקרא ''אפס פחמימות ישראל'' ו-''פליאו ישראל'' שאני ממליץ להיכנס ולקרוא , אני בורג קטן במערכת הזאת והידע שלי מזערי לעומת האנשים שם.
הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכם זה
לקרוא את הספר :The Art and Science of Low Carbohydrate Living , ספר ארוך , אנגלית קשה אבל באמת שזה שווה את השבוע שבועיים חודש שתשקיעו עליו .
מאז שאני דל פחמימה (ושואף להיות אפס בעתיד הקרוב ) אני אנרגטי אני חזק אני חושב חד (כי המוח עובד על קיטונים ,האנריה שהוא הכי מעדיף )
יכול לעבור 24 שע' עד שאני ירגיש רעב (כי לגוף יש תמיד אנרגיה זמינה מהשומן בניגוד למאגרי הפחמימה שנגמרים אחרי 12- שע' ולפני אם מתאמצים או מתאמנים ) ההתאוששות באימונים שלי השתפרו אני לא צורך ויטמינים חוץ מאומגה 3 וקריאטין , הגוף מקבל הכל מהתזונה כל עוד אתה מגוון .
שלא נדבר על שיפור בבריאות הגוף בכללי וכשמדובר במחלות כמו אלציימהר,סרטן,התקפים, והתרופה האולטימטיבית לסוכרת ,(בניגוד לרפואה המטומטמת ) .
המסה האחרונה שלי הייתה מעולה הייתי עושה העמסה פעם בשבוע בערך למשך 12 שעות ואפילו פחות ובשאר הימים הייתי גג 15 , התחזקתי והעלייה שלי הייתה מעולה .
לכל מי שרוצה להיכנס לעולם המופלא הזה שיקח בחשבון שההתחלה היא מאוד קשה הגוף ירגיש כמו סמרטוט ,אתם תהיו חלשים באימונים ותרצו לישון כמעט כל היום , ויהיה לכם ריח של אצטון מהפה , אבל אחרי חודש ללא פחמימות הכל עובר .
זה היה 2 cent שלי על דל פחמימה מקווה שהצלחתי לכוון .
@ארז תוכל לציין את מקורות השומן העיקריים המרכיבים את תפריטך?

סבבה למגיב מעליי
אבל אם בעצם אני רוצה לעשות משו באמצע
אני שואל שוב\מסכם תשאל כי יש פה כמה דעות
שהנושא יהיה ברור

לא מקצץ פחמימות לגמרי אבל גם לא מגזים

נגיד 35 אחוז פחמימות חלבון פי 2 מהגוף
והשאר משלים רק משומן (איכותי)

אז אני יכול להיות רגוע שזה ישמש למסה כל עוד זה בערכים המתאימים
וזאת אומרת שהגוף לא יקח את זה לשומן בגלל שזה שומן
ופחות ישתמש בזה לבניית כלל השרירים

או לא אכפת לו כל עוד מזרימים נכון בצורה מאוזנת בהתאם לערכים?

ההגיון שלי דווקא אומר שפחות משמינים ככה כי בעצם שומן מתפרק לאט ולא מעלה תרמות סוכר בבת אחת וכו

בקיצור אין לי כוח לאכול 20 פרוסות לחם ביום

אוכל 10 והשאר ממלא בטחינה שמן זית שקדים אבוקדו אם צריך שותה גם קוקוס

אבל העיקר שזה יתרום לעלייה במסה?

ולא שהגוף רק מוכן לעלות שמקבל פחמימותתת...

הבנתי נכון?

מישו אמר לי פעם שזה לא ככה אבל אני חושש שהוא פשוט רצה למכור לי גיינר ואמר לי מה שהוא רצה שאני ישמע
זה יכול לעבוד אבל מה שאני מנסה להגיד שזה לא אופטימלי לגוף ..
תתחיל עם 1.8-2 גר' חלבון פר קילו 100גר' פחמימה וכל השאר שומן (אני יפרט למטה מה כדי ).
הרעיון גם אומר שאת הפחמימות שאתה אוכל שיהיה עם אינדקס גלקימי נמוך כדי למנוע הקפצות גבוהות של אינסולין =אגירת שומן .
ז''א לא עוד 6 פרוסות לחם בארוחה או ממתקים ושאר דרעק, אלא יותר לכיון של בטטות ירקות שורש פסטות (תרשום בגוגל low Gi food index) זה בטח ימצא לך רשימה של מאכלים עם אינדקס נמוך .

ארז ציינת שתקופת ההסתדלות היא חודש, ולא 12 ימים כמו שכתוב, לא ביצעת העמסה במשך חודש? איך זה בדיוק עובד?
האם בתקופת ההסתגלות היית על מאזן נייטרלי?
הדעה הרווחת היא שיש להימנע מפחמימות לשבועים כדי להיכנס לקטוזיס ואז לבצע העמסה אבל לפי הספרות המתקדמת יותר מלייל מקדונלד אומרים כדי להיות בטוח יש להימנע בין שבועיים לחודש זה תלוי עד כמה אותו בן אדם שבור מטבולית מכיוון שבן אדם שמתחיל בפעם הראשונה דיאטה שהיא דלת פחמימות סביר להניח שהוא שבור מטבוליתבגלל כל הפחימות שהוא צרך לפני זה והתאים בגוף שלא עדיין יבקשו פחמימה כאנרגיה למרות שהמוח כבר משתמש בקטונים לאנרגיה , ואם אות אדם שעדיין לא הסתגל לקטוזיס יבצע העמסה לאחר שבועיים זה שום פעם יבלבל את הגוף ויחזיר אותו כמה צעדים אחורה, מה שאני בא להגיד שתקפת ההסתגלת משתנה מאדם לאדם תלוי עד כמה הוא שבור מטבולית
בגלל זה עדיף ללכת על בטוח ולבצע חודש שלם ללא העמסה , או שאות אדם כבר בעל נסיון בנושא ומרגיש מתי הגוף שלו נמצא בקטוזיס ואז להפעיל שיקול דעת.
בתקופת ההסתגלות לא חישבתי קלוריות בכלל (כמו במסה) אלא הקשבתי לגוף ואכלתי מתי שהייתי רעב והפסקתי שהייתי שבע .. תקופה לא קלה וממש לא מומלץ לבצע עם גרעון שגם ככה יוסיף על הקושי , עדיף לסיים עם התקופה ומשם להמשיך ..

אוף, רק זה היה חסר לי, עוד ספר לרשימה.
מה שאני אומר עכשיו אינו מבוסס, אבל מהמעט שאני יודע על כל התחום הזה, סביר שיש תגובה אינדבידואלית מאד שונה בין האנשים לדיאטה כזאת. אפילו לגבי האמירה שזאת "התרופה האולטימטיבית לסוכרת" שנשמעת מאד הגיונית, החיים מסובכים יותר מהטענה "בלי צריכת פחמימות אין פחמימות בדם".
חח נהיית מפונק...
בלי צריכת פחמימות אין פחמימות בדם, אבל יש גלוקוז שמופק מפירוק של חלבון ושומן 😉.
בגדול כבני אדם נועדנו והותאמנו לאכול אך ורק מהחי , יש אפילו מחקר שמראה שתינוק שנולד הגוף שלא נמצא בקטוזיס .
מה שקרא זה שבשנות ה-40 לאחר המהפכה החקלאית ההיצע של הפחמימות לבני אדם ניהיה זמין מאשר החי , ומאז התחיל כל הבאלגן.

@ארז תוכל לציין את מקורות השומן העיקריים המרכיבים את תפריטך?
בעיקרון כשאתה דלפחמימה מומלץ להישאר כמה שיותר עם שומנים מהחי (ז''א רווים) ולא מהצומח בגלל יחס גרוע בין אומגה 3-6 שיכול לגגרום לדלקתיות בגוף ובגלל שהתהליך שמופק שמן צמחי הוא לא טבעי בעליל והגוף לא מקבל את זה יפה חוץ משני שמנים הידועים לי שזה שמן קוקוס ושמן זית ואבוקדו, לגבי מקורות שומן אחרי שלי זה גבינות שמנות , שמנת להקצפה 38% שמנת חמוצה , חמאה , בשר בקר ,שומן בקר /כבש מזוקק .. זה מה שעולה לי לראש כרגע

זה יכול לעבוד אבל מה שאני מנסה להגיד שזה לא אופטימלי לגוף ..
תתחיל עם 1.8-2 גר' חלבון פר קילו 100גר' פחמימה וכל השאר שומן (אני יפרט למטה מה כדי ).
הרעיון גם אומר שאת הפחמימות שאתה אוכל שיהיה עם אינדקס גלקימי נמוך כדי למנוע הקפצות גבוהות של אינסולין =אגירת שומן .
ז''א לא עוד 6 פרוסות לחם בארוחה או ממתקים ושאר דרעק, אלא יותר לכיון של בטטות ירקות שורש פסטות (תרשום בגוגל low Gi food index) זה בטח ימצא לך רשימה של מאכלים עם אינדקס נמוך .

הדעה הרווחת היא שיש להימנע מפחמימות לשבועים כדי להיכנס לקטוזיס ואז לבצע העמסה אבל לפי הספרות המתקדמת יותר מלייל מקדונלד אומרים כדי להיות בטוח יש להימנע בין שבועיים לחודש זה תלוי עד כמה אותו בן אדם שבור מטבולית מכיוון שבן אדם שמתחיל בפעם הראשונה דיאטה שהיא דלת פחמימות סביר להניח שהוא שבור מטבוליתבגלל כל הפחימות שהוא צרך לפני זה והתאים בגוף שלא עדיין יבקשו פחמימה כאנרגיה למרות שהמוח כבר משתמש בקטונים לאנרגיה , ואם אות אדם שעדיין לא הסתגל לקטוזיס יבצע העמסה לאחר שבועיים זה שום פעם יבלבל את הגוף ויחזיר אותו כמה צעדים אחורה, מה שאני בא להגיד שתקפת ההסתגלת משתנה מאדם לאדם תלוי עד כמה הוא שבור מטבולית
בגלל זה עדיף ללכת על בטוח ולבצע חודש שלם ללא העמסה , או שאות אדם כבר בעל נסיון בנושא ומרגיש מתי הגוף שלו נמצא בקטוזיס ואז להפעיל שיקול דעת.
בתקופת ההסתגלות לא חישבתי קלוריות בכלל (כמו במסה) אלא הקשבתי לגוף ואכלתי מתי שהייתי רעב והפסקתי שהייתי שבע .. תקופה לא קלה וממש לא מומלץ לבצע עם גרעון שגם ככה יוסיף על הקושי , עדיף לסיים עם התקופה ומשם להמשיך ..

חח נהיית מפונק...
בלי צריכת פחמימות אין פחמימות בדם, אבל יש גלוקוז שמופק מפירוק של חלבון ושומן 😉.
בגדול כבני אדם נועדנו והותאמנו לאכול אך ורק מהחי , יש אפילו מחקר שמראה שתינוק שנולד הגוף שלא נמצא בקטוזיס .
מה שקרא זה שבשנות ה-40 לאחר המהפכה החקלאית ההיצע של הפחמימות לבני אדם ניהיה זמין מאשר החי , ומאז התחיל כל הבאלגן.

בעיקרון כשאתה דלפחמימה מומלץ להישאר כמה שיותר עם שומנים מהחי (ז''א רווים) ולא מהצומח בגלל יחס גרוע בין אומגה 3-6 שיכול לגגרום לדלקתיות בגוף ובגלל שהתהליך שמופק שמן צמחי הוא לא טבעי בעליל והגוף לא מקבל את זה יפה חוץ משני שמנים הידועים לי שזה שמן קוקוס ושמן זית ואבוקדו, לגבי מקורות שומן אחרי שלי זה גבינות שמנות , שמנת להקצפה 38% שמנת חמוצה , חמאה , בשר בקר ,שומן בקר /כבש מזוקק .. זה מה שעולה לי לראש כרגע
זאת אומרת שאם אני רוצה למתן את כמות הפחמימות לטובת שומן, אך עדיין מעדיף להימנע מצריכה נטולת רסן של שומן מהחי, אני עדיין יכול לעשות זאת על ידי מילוי החסר ( כלומר את הקלוריות שירדו מהורדת הפחמימות) מצריכה מוגברת של שמן זית ואבוקדו? (אני מבין שלא אידיאלי מבחינת הפליאוליסטים, אך בכל זאת כמות האומגה 6 בשמן זית היא כ 8% בלבד מסך השומנים).

למה ?
ולגבי שמן זית ואבוקדו, אני אמרתי שאלה שמנים מצויינים (ד''א 80% מהם זה שומן רווי )
תודה על התגובות.
"למה?" - אין לי תשובה ברורה. אני מניח שדעות קדומות והרגלים של כמעט 40 שנה, אבל אני עובד על זה.
הבנתי מדבריך שהם שמנים טובים. אני שוקל להמיר מחצית מכמות הפחמימות בשומן.
הפחמימות המרכיבות את התפריט הן: (יש יותר אבל אני מעוניין להבהיר נקודה)
100 ג' קווקר
100 ג' כוסמת
100 ג' קינואה
100 ג' אורז מלא
כל 100 ג' = פחות או יותר 350 קלוריות. סה"כ 1400 קלוריות (מובן שאותן קלוריות אוצרות בתוכן גם מעט חלבון ושומן).
האם יהיה זה "נכון" (לשיטתך) להמיר 700 קלוריות מאלו ב 700 קלוריות משמן זית -בערך 85 ג' שמן זית?
@ארז

נערך לאחרונה:
לא נכון. יש בהם 12-13 אחוז שומן רווי, היתר חד-בלתי רווי ורב-בלתי רווי. אבל נכון שהם שמנים מצויינים.
@יהושע60 אני מבין שהרב-בלתי רווי (אומגה 6) הוא הבעייתי נכון ? (כלומר הוא מפר את יחס 3:6) וממנו רצוי להמעיט?

:

תודה על התגובות.
אני רק רוצה להמליץ לך לקרוא קצת חומר על הנושא הרחב והמסובך הזה. עם כל הכבוד לארז ולדורון, הדעות שלהם לא מאוזנות כאן ע"י אחרים עם תיאוריות שונות לגמרי, וכולם מצטטים מחקרים, ורופאים, וסיפורי הצלחה וכל השאר.
אני מבין שהרב-בלתי רווי (אומגה 6) הוא הבעייתי נכון ? (כלומר הוא מפר את יחס 3:6) וממנו רצוי להמעיט?
אני באמת לא יודע עד כמה היחס הזה באמת משמעותי, אלא אם כל השומן שלך מגיע ממקורות כאלה - בפורומים צמחוניים/טבעוניים יוכלו בטח לתת לך תשובה. בספרים שאני קראתי (לא בהכרח מאד מעודכנים!) שמן רב-בלתי רווי נחשב לאידיאלי.

עריכה: אופס, אני חושב שהתבלבלתי בין רב-בלתי רווי לבין חד בלתי רווי. סליחה.

נערך לאחרונה:
לא נכון. יש בהם 12-13 אחוז שומן רווי, היתר חד-בלתי רווי ורב-בלתי רווי. אבל נכון שהם שמנים מצויינים.
צודק התבלבלתי , השמן קוקוס 90% ממנו רווי , לגבי אבוקדו ושמן זית אני יודע שהם יוצאי דופן אבל לא בדקתי למה ,אני יחזור עם תשובה בקרוב. @יהושע60 ורק רציתי להוסיף שאני מדבר על דל/אפס פחמימה אני יותר נוטה לכיוון הגעה למטרה בדרך הבריאה ביותר לגוף ,ולא הגעה למטרה על חשבון הבריאות, זה שני עולמות אחרים לגמרי

• פותח/ת השרשור
השמן קוקוס רוי אבל זה בינוני שרשרת(ברמת האטומים) ככה שזה לא נספג \נתקע בכלי הדם או גורם לטרשת עורקים או מעלה כולסטרול רע בדפנות וכו', בשונה משומן גס מהחי.. ואף בריא ביותר הקוקוס

שמן זית רובו חד בלתי רוי שזה מאוד בריא ומעלה כולסטרול טוב כנל אבוקדו

קיצר ממה שהבנתי במקום לדחוף עם קונגור לחם או פחמימה אני שופך שמן זית על כל דבר או שמן איכותי אחר להגיע למאזן חיובי..

בלי לקחת גיינר שמלא בכימיקלים וסוכרים פשוטים שקוראים להם מורכבים אבל בעצם בננה יותר מורכבת מהם.. נ.ב אם היה חסר לי 200 קלוריות בחישוב של סוף היום 2 כוסות יין גם נספר קקלוריות לסגור תמאזן נכון?

השמן קוקוס רוי אבל זה בינוני שרשרת(ברמת האטומים) ככה שזה לא נספג \נתקע בכלי הדם או גורם לטרשת עורקים או מעלה כולסטרול רע בדפנות וכו', בשונה משומן גס מהחי.. ואף בריא ביותר הקוקוס

זה נכון שזה משרשת בינוני של חומצות שומן והגוף משתמש בזה ישר כאנרגיה.
לגבי שאר הדברים שאמרת, תקשיב טוב למה שאני אומר לך , במידה ואתה מצליח להוכיח לי ששומן רווי גורם לטרשת עורקים או מעלה כולסטרול''רע'' (אין דבר כזה כולסטרול רע ד''א)
ואני רציני, אני מעביר לך עד מחר 2000 ש''ח דרך חשבון הפייפאל . כי מה שאמרת פה עכשיו היה נשמע כמו כתבה מווינט
תודה על התגובות.
"למה?" - אין לי תשובה ברורה. אני מניח שדעות קדומות והרגלים של כמעט 40 שנה, אבל אני עובד על זה.
הבנתי מדבריך שהם שמנים טובים. אני שוקל להמיר מחצית מכמות הפחמימות בשומן.
הפחמימות המרכיבות את התפריט הן: (יש יותר אבל אני מעוניין להבהיר נקודה)
100 ג' קווקר
100 ג' כוסמת
100 ג' קינואה
100 ג' אורז מלא
כל 100 ג' = פחות או יותר 350 קלוריות. סה"כ 1400 קלוריות (מובן שאותן קלוריות אוצרות בתוכן גם מעט חלבון ושומן).
האם יהיה זה "נכון" (לשיטתך) להמיר 700 קלוריות מאלו ב 700 קלוריות משמן זית -בערך 85 ג' שמן זית?
@ארז
את כל הכמות הזאת אתה מתכוון לאכול ביום?? ואיך אוכלים 85 גר' שמן זית מה אתה שותה את זה בשוטים?

זה נכון שזה משרשת בינוני של חומצות שומן והגוף משתמש בזה ישר כאנרגיה.
לגבי שאר הדברים שאמרת, תקשיב טוב למה שאני אומר לך , במידה ואתה מצליח להוכיח לי ששומן רווי גורם לטרשת עורקים או מעלה כולסטרול''רע'' (אין דבר כזה כולסטרול רע ד''א)
ואני רציני, אני מעביר לך עד מחר 2000 ש''ח דרך חשבון הפייפאל . כי מה שאמרת פה עכשיו היה נשמע כמו כתבה מווינט

את כל הכמות הזאת אתה מתכוון לאכול ביום?? ואיך אוכלים 85 גר' שמן זית מה אתה שותה את זה בשוטים?
כמות של מה?

רק רציתי להוסיף שאני מדבר על דל/אפס פחמימה אני יותר נוטה לכיוון הגעה למטרה בדרך הבריאה ביותר לגוף ,ולא הגעה למטרה על חשבון הבריאות, זה שני עולמות אחרים לגמרי

אני יודע שאתה בטוח ביתרונות הפליאו מבחינה בריאותית. אני רק מוצא לנכון, מפעם לפעם, להזכיר לקוראים שיש גם גישות אחרות, והדעות אליהן הם נחשפים בפורום אינן מבטאות את כל הספקטרום. לפחות לגבי הטענה שלך "אין דבר כזה כולסטרול רע" (בלי להתייחס כרע לשאלה אם שומן רווי מעלה אותו) אני חוזר ואומר: חבר'ה זה לא מה שאומרים רוב המומחים. וכן, המומחים קראו גם את המאמרים שעליהם אתה מתבסס.

כדי להבין קצת על מה מדובר, אלה מכם שקראו והתרשמו מהנעוץ בפורום על "כל האמת על כולסטרול..." מוזמנים להשוות את הרמה ה"מחקרית" של מה שמובא שם מול הדרך בה גובשו ההנחיות האחרונות למתן סטטינים (נובמבר 2013) מטעם הקרדיולוגים האמריקאים (ACC). אני לא אומר שאין שם בעיות, ואכן נשמעת ביקורת לגבי ההמלצות, ואפשר לנחש שבעוד כמה שנים יצא לאור נייר עמדה עם הנחיות מעודכנות - זאת דרכו של המדע - אבל המסקנה מזה היא לא שאפשר להתעלם ממיטב המידע המדעי שנמצא בידינו בזמן נתון, אפילו אם ההומיאופט שלכם חושב כך.

אני בטוח שאף אחד כאן לא יקרא את כל 85 העמודים של המאמר או את 144 המחקרים עליהם הוא מתבסס (אני עצמי לא קראתי, אבל קראתי מאמר ארוך למדי על נייר העמדה הזה), אבל מומלץ למתעניינים לפחות להעיף מבט. מהדף שקישרתי אליו תורידו את ה pdf שסימנתי באליפסה אדומה, ותציצו, לדוגמה, בעמ' 6; יש שם טבלה שמסבירה את צורת ההסתמכות על המחקרים, כשהם מדורגים לפי איכות המחקר וגודל האפקט (על הציר מועיל---מזיק). את הבדיקה הזאת עשו קרדיולוגים מומחים לפי מיטב השיטות הסטטיסטיות העכשוויות, בלי להתעלם ממה שלא מתאים להנחות המוקדמות שלהם, וההחלטות התקבלו ע"י רוב החוקרים שכן לא בכל דבר ועניין היה קונצנסוס ביניהם (כן, לחלקם יש קשרים עם חברות התרופות, אבל בעלי הקשרים לא הצביעו על קבלת ההחלטה). את המאמץ הזה צריך להשוות לרמת המחקר של ה"דיסידנטים" שמשום מה לא חשודים ברווחים אישיים (גארי טאובס כמובן לא עשה גרוש מכל העניין הזה).

מצטער, שוב אני חופר. זה לא יקרה שוב (עד הפעם הבאה).
statins2013.png

כל הפחמימות שציינת למעלה.
אתה צוחק?!? 10 שנים אחורה זה אפילו לא חצי (אני באמת מופתע אם אתה מחשיב את זה לכמות גדולה של אוכל).
אני כבר לא משתולל עם חומרים כמו בעבר ( ושוקל 30 קילו פחות) אז אני משתדל לא להגזים באוכל, אבל אני מסתובב רעב רוב היום וכל הזמן חושב על אוכל.

איזה כיף לך ארז שאתה מופתע מכמות כזו של אוכל.. בימים הטובים הייתי תוקע 10k קלוריות ביום של זלילה בקלות

• פותח/ת השרשור
כן זה לא פסק הלכה, פתוח לעוד דעות ואפשרויות
אבל בהחלט סוברים רוב הדעות שבשר אדום לא בריא בכמויות

אבל טוב כל פעם מגלים משו חדש

אבל ממה שדובר לפני די סביר שזה יותר בריא ממלא סוכרים פשוטים וזבל תעשיתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית