הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון

• פותח/ת השרשור The100
  • פורסם בתאריך

The100

מושעה
387
13
נק' מוניטין:
6
387
13
אני צריך לאכטל 132 גרם חלבון ביום עכשיו יוצא שכרגע אני אוכל 72 חלבון מלא ו60 לא מלא השאלה שלי היא האם לעלות את כמות החלבון המלא ל132 ככה שיצא שביום אני אוכל 192 גרם חלבון (מתוכם 132 מלא)

כבר עניתי לך על זה. כן. לא נהוג לספור את החלבון הלא מלא. גם אם תאכל 120 גרם חלבון מלא אני מניח שזה יספיק.

• פותח/ת השרשור
מה זה החלבון הלא מלא?באיזה מאכלים הוא מצוי?
חלבון מלא חזה עוף חלבון לא מלא פסטה
נהוג לספור הכל, בהנחה שרוב התפריט שלך מתבסס על חלבון מלא (70%~)
כרגע זה מה שאצרתי אני רוצה לדעת אם כדאי לי להוסיף עוד סקופ של אבקת חלבון כדאי או לא?

• פותח/ת השרשור
אני ידעתי אחרת, אבל לא אתווכח 😃

בכל אופן, ככה או ככה 72 גרם מתוך 132 גרם זה לא מספיק.
עדיין לא עניתם לי הבנתי שאני צריך לאכול יותר חלבונים מלאים זה יהיה בסדר אם אני אוכל 192 חלבונים שרק 132 יהיו מלאים מתוכם או שזה יותר מידי ויפגע(אם אני לא טועה בכבד)

זה לא יותר מידיי אם כי אני אישית הייתי מחליף כמות נכבדת של הפסטה (אם לא את כולה) באורז מלא או כל פחמימה מורכבת אחרת. כמות כזו של פסטה זה לא בדיוק הדבר האידיאלי.

• פותח/ת השרשור
זה לא יותר מידיי אם כי אני אישית הייתי מחליף כמות נכבדת של הפסטה (אם לא את כולה) באורז מלא או כל פחמימה מורכבת אחרת. כמות כזו של פסטה זה לא בדיוק הדבר האידיאלי.
אשמח שתגיד לי עוד הצעות כי אני לא אוהב אורז מלא

• פותח/ת השרשור
ברכותי, אתה אדם נורמלי. אורז בסמטי (לבן) בתוספת ירקות למיניהם הוא תחליף מצויין לאורז מלא.
הבעיה שאורז הרבה יותר ממלא אותי הרבה יותר מפסטה ואני לא יוכל לאכול את הכמות הנדרשת
ומה הבעיה בפסטה למה דווקא אורז?

מה הבעיה בפסטה למה דווקא אורז?
אין שום בעיה, פשוט כדאי לגוון (למרות שכרגיל תוכל למצוא גם דעות אחרות, למשל שפסטה, בהיותה עתירת גלוטן, גורמת למצב דלקתי בגוף. מצב דלקתי מתמשך הוא רע, על זה כולם מסכימים).

ברכותי, אתה אדם נורמלי. אורז בסמטי (לבן) בתוספת ירקות למיניהם הוא תחליף מצויין לאורז מלא.

האמת שזה גם מה שאני עושה, אבל אמרתי לעצמי שקודם ננסה להמליץ לו על ההארדקור ;)

(*אנקדוטה קצרה למשהו שעכשיו גיליתי שלא כ"כ קשור) - אורז יסמין בלבד נותן ערך גליקימי של 89, בין הערכים הגבוהים באורז אם לא ה-. אורז יסמין בשילוב עם אורז פרא נותן את הערך הגליקימי הנמוך ביותר - 49.
http://www.livestrong.com/article/267455-the-glycemic-index-of-rice-varieties/#page=1

אנקדוטה קצרה
הערכים הגליקמיים הם אחד הדברים היותר בעייתיים (וזה עוד לפני שמכניסים גם את העומס הגליקמי לתמונה). לא רק שמקורות שונים נותנים ערכים שונים לאותם מזונות, ולא רק שיש שני תקנים לקביעת הסקאלה (גלוקוז או לחם לבן = 100), ולא רק שמקורות שונים מעתיקים אחד מהשני בלי לציין זאת כך שאתה מקבל "אישוש" כביכול ממקורות "שונים", ולא רק שבאותה טבלה אתה יכול מצוא חוסר עקביות (העתיקו חלק ממנה ממקור אחד וחלק ממקור אחר), ולא רק שהקומבינציה של כמה סוגי מזון נותנת ערך גליקמי חדש שאינו דווקא הממוצע של המרכיבים (כפי שהדוגמה המפתיעה שהבאת מוכיחה), אלא שהם משתנים מאדם לאדם! מי שהנושא ממש חשוב לו, כמו חולי סוכרת, צריך לערוך על עצמו ניסויים רבים כדי לגלות איך הוא מגיב לכל הקומבינציות שעולות על שולחנו, וזה די מעיק (תגלית מפתיעה: עבורי לחם+חמאה הוא בעל עומס גליקמי יותר גבוה מאשר לחם בלבד, בניגוד לצפוי). אני מקווה, לכל הפחות, שזה לא משתנה מהר מדי עם הזמן, אחרת אני בצרות.

אגב, מג'דרה היא בעלת ערך גליקמי מאד נמוך (24). ועוד אגב: יש שני מיני אורז נפוצים בהודו עם ערך גליקמי נמוך יותר משל הבסמטי, אחד נקרא Swarna והשני Mahsuri. מסיבה כלשהי לא מייבאים אותם לארץ.

אין שום בעיה, פשוט כדאי לגוון (למרות שכרגיל תוכל למצוא גם דעות אחרות, למשל שפסטה, בהיותה עתירת גלוטן, גורמת למצב דלקתי בגוף. מצב דלקתי מתמשך הוא רע, על זה כולם מסכימים).
לא שאני מחובבי הפסטה הגדולים, אבל ניראה לי שספורטאי סיבולת (בעיקר) מקדישים לה חלק ניכבד מהתפריט באופן די מתמשך.

תגלית מפתיעה: עבורי לחם+חמאה הוא בעל עומס גליקמי יותר גבוה מאשר לחם בלבד, בניגוד לצפוי.
אכן מוזר מאוד ונשמע בהחלט מעיק :/
נקווה בשבילך יחד שזה לא משתנה לעיתים תכופות מידיי 😃

אגב, מג'דרה היא בעלת ערך גליקמי מאד נמוך (24).
זה טוב זה

לא שאני מחובבי הפסטה הגדולים, אבל ניראה לי שספורטאי סיבולת (בעיקר) מקדישים לה חלק ניכבד מהתפריט באופן די מתמשך.

ומה בדיוק הוכחת כאן? או ניסית? (למרות איך שזה נראה זה לא נאמר בטון עוקצני 😃)

נקווה בשבילך יחד שזה לא משתנה לעיתים תכופות מידיי
תודה. עצם המחשבה לערוך את כל הבדיקות האלה תקופתית מדכאת למדי, מה עוד שקופ"ח מסבסדת רק מספר קטן של מקלוני בדיקה (והם יקרים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית