הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה וכושר

• פותח/ת השרשור PoliA
  • פורסם בתאריך

PoliA

משתמש מתחיל
26
11
נק' מוניטין:
11
26
11
היי לכם
קוראים לי פולי ואני חדשה בפורום וחסרת ידע לגמרי לגבי תזונה וכושר אז אני מודה מראש על ההבנה
אני בת 20 גובה 172 ושוקלת 78ק"ג.
כל החיים הייתי נורא רזה וממש במהירות עליתי ב30 ק"ג (גלולות וגבינות) .. לפני שנה ניסיתי לשים לזה סוף ונרשמתי לחדר כושר (חוסר מוטיבציה מוחלט/עצלנות ותירוצים) ושם זה נגמר..עכשיו כשהתחלתי להרגיש לא נח עם עצמי בכלל (ועם המווון מוטיבציה) הלכתי לתזונאית והתחלתי להתאמן בבית ולעשות הליכות ועבר בדיוק שבועיים וירדתי 2ק"ג. . הבעיה שיש לי מעט מאוד ידע והתפריט נורא משעמם לי וכל הזמן בא לי לגוון באימונים ואני לא יודעת מה לעשות.. אני מאוד אוהבת לבשל (ולאכול מאוחר בגלל שלא מתאפשר לי לפני 6 וחצי בערב) ואני לא יודעת מה מותר לאכול בשעות האלה .
אשמח לשמוע קצת טיפים ממכם (מביני העניין) תודהה רבה על העזרה!
ודרך אגב, כל התהליך שאני מנסה לעשות, הוא לא רק בשביל להוריד קצת מהמשקל.. אני מאוד רוצה להיכנס לכושר ולהתחטב.
תודה

• פותח/ת השרשור
שכחתי לציין שאני אוהבת בשר.. סטייקים והמבורגר טוב... (פעם בשבוע,שבועיים) זה ממש מזיק לי לדיאטה?

ואני לא יודעת מה מותר לאכול בשעות האלה .
אין משמעות לשעה שבה את אוכלת כל עוד את לא חורגת ממספר הקלוריות היומי.
כדאי שתפרטי מה את אוכלת ולכמה קלוריות את מכוונת ביום.

ועבר בדיוק שבועיים וירדתי 2ק"ג
שני קילו בשבועיים זו התחלה מעולה!

• פותח/ת השרשור
זה הקטע.. אני לא מצליחה לעקוב.. יום אחד בבוקר זה תה ופרוסת לחם עם גבינה.. עכשיו זה יוגורט 2% עם גרנולה בצהריים בעבודה שלי יש טבחית(שבמקרה אמא שלי חח) אז אני די יכולה לבקש מה שבא לי אבל בדרך כלל זה עוף או פסטה או דגים וסלטים.. ובערב אני מכינה מוקפצים או שקשוקה או ספגטי ואני חוזרת מהעבודה רק ב5 וחצי במקרה הכי טוב.. אז יוצא לי לאכול מאוחר.. אתמול נניח ב6 אכלתי בבית קפה טוסט וקפה וזה ואז עשיתי הליכה 5 ק"מ וחזרתי ב10 הביתה ורק אכלתי 5 שקדים ותשתיתי תה ירוק.. לאדעת.. ממש קשה לי לבנות תפריט מסודר

היי פולי וברוכה הבאה לפורום

אם תוכלי להירשם לחדר כושר זה יהיה הפתרון הכי טוב. תוכלי לעבוד עם משקולות וכמו כן לעשות גם אירובי. וצר לי אבל "לעשות הליכות" פשוט לא מספיק.

מניסיון אישי(לצערי ולמזלי) לקחתי את כל התסכול, הייאוש ובעיקר העלבון של "איזה באסה אני שמן" לעשות את השינוי המיוחל.

אני יודע בדיוק מזה להיות שמן ואפילו יש לי תמונה של עצמי בגיל מאוד מאוד צעיר בסמארטפון כדי להזכיר לעצמי שלזה אני לא חוזר יותר.

ברגע שתתחילי(ובהתחלה את בהחלט תצטרכי להכריח את עצמך ללכת למכון כושר) לאט לאט זה יהפוך מנטל ו"לא כיף" לדבר ש"אין מצב שאני מפסידה",

ו"אני לא רואה את עצמי לא עושה אימון" במיוחד אחרי שתתחילי לראות תוצאות נראות לעין שידרבנו אותך עוד ועוד.

כאן בפורום יש לך את כל המידע שצריך ותוכלי ללמוד ולשאול שאלות. אם תרצי משהו קצת יותר אישי ומותאם אלייך

יש כאן ייעוץ אישי בתשלום(של אנשי מקצוע מהבכירים שיש) שאני יכול להמליץ לך עליו מאוד מפני שעשיתי אותו(ועדיין ממשיך עם התכנית) ונהנה מכל שנייה בה.

ואני חייב לשאול - מה זאת אומרת לא מתאפשר לך לאכול לפני 6 וחצי בערב ? אז את לא אוכלת מהבוקר עד השעה הזאת ?

וכמו שאמרתי יש לך מספיק מידע שתוכלי לקרוא ולצבור ממנו ידע אז בבקשה:

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

http://www.kilogram.co.il/875/תפריטי-תזונה-לנשים-למטרת-חיטוב-והורדת/

http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/ ממליץ על FBW(תכנית אחרונה)

• פותח/ת השרשור
אני גם לא יודעת איך לעקוב על התהליך.. יש מצב שאני יורדת במשקל ובגלל שאני עושה מלאאא סקוואטים ושכיבות ותרגילי בטן והכל, המסת שריר עולה ואין שינוי במשקל? אני צריכה למדוד לפי היקפים?
ממש תודה לכם!

שכחתי לציין שאני אוהבת בשר.. סטייקים והמבורגר טוב... (פעם בשבוע,שבועיים) זה ממש מזיק לי לדיאטה?

את מדברת כרגע עם אחד הקרניבורים הכי גדולים שיש וגם אני אוהב את כל מה שציינת ואפילו יותר(הרבה יותר).

בד"כ אני משאיר את "ההתקרנפות" ליום אחד בשבוע שנקרא יום העמסה שבו אני אוכל כמה פחמימות שאני רוצה ואז אני משאיר גם את כמויות הבשר ליום הזה.

אני גם לא יודעת איך לעקוב על התהליך.. יש מצב שאני יורדת במשקל ובגלל שאני עושה מלאאא סקוואטים ושכיבות ותרגילי בטן והכל, המסת שריר עולה ואין שינוי במשקל? אני צריכה למדוד לפי היקפים?
ממש תודה לכם!

כמו שאמרת את לא מתאמנת בחדר כושר ככה שקרוב לוודאי שאת עושה את כל התרגילים עם משקל גוף ככה שלא יהיה הרבה שינוי מבחינה פיזית בגלל שאת לא מאתגרת את הגוף שלך כנגד משקל. אי אפשר לבנות את הגוף שלך ככה זה לא עוזר.

• פותח/ת השרשור
לא.. לא הבנת.. אני כן אוכלת במשך היום.. אבל אמרו שלא מומלץ לאכול אחרי 18:30-19:00.. ועד שאני מגיעה מהעבודה לוקח לי זמן לבשל אז יוצא שאני אוכלת ב20:00 וזה מאוחר

לא.. לא הבנת.. אני כן אוכלת במשך היום.. אבל אמרו שלא מומלץ לאכול אחרי 18:30-19:00.. ועד שאני מגיעה מהעבודה לוקח לי זמן לבשל אז יוצא שאני אוכלת ב20:00 וזה מאוחר
"אמרו"!?
מי אלו ש"אמרו"?

בקיצור, זה בולשיט. במיוחד לאור העובדה שאת מספרת שיש לך יום עמוס ןאת הולכת לישום בשעה מאוחרת.

כמו שכבר המליצו לך פה, קראי באשכולות האחרונים, מהימים האחרונים. נפתחו כמה וכמה אשכולות עם אותו נושא כמו שלך. קאאי אותם, כנסי לקישורים שממליצים שם וקראי.

• פותח/ת השרשור
תודה רבההה לכם! איזה כיף
וזה שירדתי בשבועיים 2ק"ג, זה משמעותי?
כאילו, מה זה "ירידה משמעותית" בשבוע? חצי קילו/ שלוש קילו? יש איזשהו סטנדרט שאני צריכה לעמוד בו?

תודה רבההה לכם! איזה כיף
וזה שירדתי בשבועיים 2ק"ג, זה משמעותי?
כאילו, מה זה "ירידה משמעותית" בשבוע? חצי קילו/ שלוש קילו? יש איזשהו סטנדרט שאני צריכה לעמוד בו?
כן. יש: אל תרדי יותר מקילו בשבוע. זה לא בריא בעליל! יותר מזה, הייתי שואף לירידה ממוצעת של עד חצי-קילו בשבוע ואפילו פחות מזה! המשמעות היא בין קילו לשני קילו בחודש.

אני גם לא יודעת איך לעקוב על התהליך
פשוט מאוד קונה פנקס ומתחילה לרשום הכל - סוג וכמות של כל דבר שאת אוכלת.
מציעה לך להתחיל בבניית תפריט לפי הקישור ש@OZ25 שלח לך.
עם הזמן את תביני שלמרות האהבה שלך לגיוון מרביתנו אנשים של הרגלים, כך שמהר מאוד תביני את העקרון (את שעות הרעב שלך, מהם המאכלים שתורמים לתחושת שובע ארוכה יותר, מה עושה לך טוב ומה לא) ותוכלי לנהל את התפריט שלך בלי קושי רב ולא תצטכי את הפנקס..

ממש קשה לי לבנות תפריט מסודר
בתהליך הרזיה/חיטוב זה פשוט לא יעבוד בלי!
את חייבת לבנות תפריט עם חלופות וכמויות מדוייקות
תה ופרוסת לחם עם גבינה יכולה להיות שווה ליוגורט עם גרנולה השאלה היא הכמויות ואת זה את צריכה לחדד.

בקיצור, זה בולשיט. ב
אכן בולשיט אני עובדת עד 19:00-18:00 ולכן תמיד אוכלת בערב.

זה בסדר גמור בד"כ ההקצבה היא חצי ק"ג בשבוע.

אני גם לא יודעת איך לעקוב על התהליך

לפי דעתי הכי טוב שתפתחי לוג אימונים פה בפורום ותרשמי שם את תכנית האימונים שלך וכשבכל פעם תעשי אימון תחזרי ללוג ותרשמי איזה תרגילים עשית ועם איזה משקלים עבדת ככה שלאט לאט את תוכלי לראות התקדמות.

• פותח/ת השרשור
אחלה.. תודה לכם! לגבי השעות אכילה זה פשוט טפטפו לי על זה במשך שנים שאסור לאכול בשעה מאוחרת ואז גם התזונאית אמרה את זה. לאדעת.. עוד פעם, אני כל כך חסרת נסיון בעניין הזה שכרגע אני מאמינה לכל אחד שמבין קצת.. חח
בכל מקרה, טוב לדעת!

אחלה.. תודה לכם! לגבי השעות אכילה זה פשוט טפטפו לי על זה במשך שנים שאסור לאכול בשעה מאוחרת ואז גם התזונאית אמרה את זה. לאדעת.. עוד פעם, אני כל כך חסרת נסיון בעניין הזה שכרגע אני מאמינה לכל אחד שמבין קצת.. חח
בכל מקרה, טוב לדעת!
אין פה בריא/לא בריא. אלא יותר כמו נוח/לא נוח.
יש אנשים שלא נוח או לא נעים להם ללכת לישון עם בטן מלאה.
לי, אישית, אין בעיה לעשות את זה אחרי סטייק 400ג' 😋🍴 גם ב-2 לפנות בוקר.

• פותח/ת השרשור
אני לא מסוגלת ל400 אבל 200 בהחלט זורם לי פעם ב.. חח
קיצר הטיעונים שלכם בהחלט נשמעים אחלה..
וגם די משמחים חח כי הרגשתי ממש רע עם זה שאני אוכלת מאוחר
תודה תודה תודה! רק לגבי השקילה..
לעלות על משקל, או למדוד היקפים?
כי יכול להיות שמסת השריר מטעה,לא?

בקשר לשקילה: תבחרי לך יום אחד בשבוע לפני שאת עושה העמסה (ואם אחרי העמסה שיהיה לפחות 3 ימים אחרי)

שתקומי בבוקר אחרי הצום של הלילה והשירותים של הבוקר ותישקלי. אישית אני עושה את זה ביום שישי-איך שקם נשקל ואחרי זה עושה יום העמסה ביום קידוש.

• פותח/ת השרשור
ועכשיו לבאמת באמת מתחילים, יום העמסה,
מה זה?
סורי על השאלה המפגרת..
נראה לי שאני סוג של מבינה אבל אשמח אם תסביר לי /:

ועכשיו לבאמת באמת מתחילים, יום העמסה,
מה זה?
סורי על השאלה המפגרת..
נראה לי שאני סוג של מבינה אבל אשמח אם תסביר לי /:

זה יום שבו, לדוגמא את מעמיסה משקלים מאוד כבדים בחדר כושר.

וברצינות, זה יום קבוע, שאת קבעת לעצמך, שבו את אוכלת כמעט כל מה שבא לך.
לי אין יום כזה כי אני עושה את זה כמעט כל יום - דיאטת פליאו. אז אין לי את הצורך או ה-cravings האלו בכלל כמעט.
ליתר פירוט, אני מניח שהאחרים פה יענו לך.

זה בעיקר כדי לא להמאיס עלייך את הדיאטה ולחיות בהרגשה שאת כל הזמן צריכה להיות רעבה כי בתאכלס זה לא נכון.

יש גם צד "פאן" בדיאטה מעבר לזה שהארוחות שלנו מחולקות ל-4-6 ארוחות ביום. יום העמסה הוא יום שאת מפנקת את עצמך

אחרי כל השבוע הקשה שאת מתאמנת, ומצ'פרת את עצמך על העבודה הקשה שלך. מה גם שזה מאוד כיף לצאת מהשגרה הנוקשה של דיאטה מדי פעם בפעם.

Back
למעלה תחתית