הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב לנשים/גברים

• פותח/ת השרשור MatanZ
  • פורסם בתאריך

MatanZ

משתמש מתחיל
38
4
נק' מוניטין:
53
38
4
בוקר טוב לכולם,
כמו שאתם רואים אני חדש כאן, וכמובן שלא הייתי פותח פוסט ללא הבנה של קריאת החומר עוד לפני.
ברצוני לשאול כמה שאלות מעמיקות לאחר שקראתי את כל מאמרי חיטוב הגוף והורדה במשקל/הורדה באחוזי שומן עיקש.

שאלה 1:
בהתייחס לכך שאני במאזן קלורי שלילי (1200 קלוריות, והתפריט המבוסס על חלבונים ומינימום פחמימה(קיימת פחמימה לא הורדתי אותה לגמריי + 25% שומן בריא).

האם אימוני TRX/ RIP TRAINER שהם כוכבי האימון הפונקיונאלי כיום בשוק, בזמני עבודה של 20 שניות והפסקה של 10 שניות למשך 20 דק רצופות מספיק עצימים כדי לחטב את הגוף? כמובן שב40 דק שנשארו לאימון אנו מבצעים 40 דק של הליכה מהירה בדגש על עליות.
כי לפי מה שהבנתי מהמדריך לירידה באחוזי השומן, במידה ואין לנו מנוי בחדר הכושר, צריך לעבוד באינטרוולים קצרים לפי פרוטוקול 4 או לחילופין עבודה של סגנון TABATA של 20 עבודה ו10 מנוחה - האם מכשירי ה TRX עושים את העבודה? או שחייבים משקולות או ספרינטים?
** חשוב לציין שאימון בRIP TRAINER או TRX בסגנון TABATA הוא אימון עצים מאוד עם התנגדות גבוהה מאוד ודופק גבוה.
אשמח לקבל תשובה.

שאלה 2:
לפי פרוטוקול 4 בהורדת אחוזי השומן העיקש, לאחר שכמובן אנחנו במאזן קולורי שלילי (בהתייחס לנתוני התפריט שרשמתי למעלה בשאלה 1), האם מדרגות נחשבות תחליף לספרינט?
למשל: 15 שניות עליה הכי מהירה ועצימה שיכולה להיות במדרגות, וירידה קלה של 45 שניות למשך 5-10 דק רצופות, ואחרכך 45 שניות עבודה עם 20 הפסקה שוב במדרגות למשך 5-10 דק רצופות, האם הדבר אפשרי ומומלץ?

שאלה 3:
לאנשים שמנים (במשקל עודף מאוד ) מה הייתם ממליצים בתור התחלה? לשלב באימונים את פרוטוקולי השומן העיקש או פשוט לנסות להשקיע יותר בהורדת קלוריות מירבית כמו שעה של אופניים או ריצה או הליכה מבלי לפתוח את האימון ב20 דק של פרוטוקול 4.

אשמח לקבל תשובות, ושוב אציין כי האתר מעולה ומאמרים מעמיקים ומעניינים!
תודה רבה,
מתן.

אז ככה... לפני ההתייחסות לשאלות שלך - אם אתה על 1200 קלוריות, מבלי להכיר אותך אני בטוח בסבירות גבוהה מאוד שאתה אוכל קצת מידיי! נתונים על עצמך יעזרו כאן (גובה, משקל, גיל)

לגבי שאלה 1: במידה והמטרה שלך היא חיטוב בלבד - במידה ותשמור על מאזן קלורי שלילי אין סיבה שהתוכנית לא תעבוד, אבל שוב - לחיטוב בלבד. הבעיה עם זה היא שאני מניח מעצם השאלה שלך האם אפשר להתחטב בצורה כזו שעבודה עם משקלים זרה לך והרבה מסת שריר כנראה אין לך כך שאחרי החי טוב תיראה שדוף במקצת, אבל אולי אני טועה 😃

לגבי שאלה 2: אכן אפשרי. חשוב לזכור שבעשיית הפרוטוקולים מומלץ לגוון בפעילות כדי לגרור תגובה מירבית.

לגבי שאלה 3: נתחיל מזה שאני בטוח למדי שאנשים בעודף משקל חריג לא מסוגלים לבצע את פרוטוקול 4. מעבר למסוגלות שלהם, מעצם השם של הפרוטוקולים שהוא "פרוטוקולים לשומן עיקש" קל להבין שאין סיבה לגרום לבן אדם עם עודף משקל כבד וכנראה כושר אפסי לבצע פרוטוקולים לאיבוד שומן עיקש מסיבה פשוטה - השומן שלו ממש לא עיקש 😃 (לפחות בהתחלה)
נקודה אחרונה היא הרגשה אישית שלי - אני לא הייתי ממליץ לאף בן אדם עם עודף משקל להתחיל עם פעילות אירובית עצימה כלל, בלי קשר לפרוטוקולים או לא. מעט אירובי בעצימות נמוכה (הליכה, אופניים וכו') נשמע אופטימלי להתחלה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, ולגביי הפרטים:(אציין כי מדובר בבחורה, אחותי.)
משקל:65.2
גובה: 1.60

את הפרוטוקולים לשומן עיקש מומלץ לעשות מאחוז שומן נמוך, לגברים 10-9 לנשים 15 בערך..אני מניח שזהו לא המצב.

מבחינת כמות הקלוריות תרשום את הRMR שלה.

מבחינת הTRX לדעתי זה לא מספיק כדי לשמור על השריר הקיים בחיטוב. יש צורך בתוכנית הכוללת משקולות על מנת ליצור גירוי בדרגת קושי עולה לשרירים - כדי לא לאבד אותם בתהליך החיטוב את הפרוטוקולים לשומן עיקש מומלץ לעשות מאחוז שומן נמוך, לגברים 10-9 לנשים 15 בערך..אני מניח שזהו לא המצב.

מבחינת כמות הקלוריות תרשום את הRMR שלה.

מבחינת הTRX לדעתי זה לא מספיק כדי לשמור על השריר הקיים בחיטוב. יש צורך בתוכנית הכוללת משקולות על מנת ליצור גירוי בדרגת קושי עולה לשרירים - כדי לא לאבד אותם בתהליך החיטוב

לגבי האחוזים - אני סבור שהם מעט גבוהים יותר, אבל אולי אני טועה...

לגבי שמירה על השריר הקיים - קודם כל בכלליות - ע"מ לשמור על שריר קיים ולא להעלות מסת שריר אין צורך בגירוי בדרגת כושי עולה אלא אך ורק לתת לשריר אחת לשבוע+- את הגירוי המקסימלי שהוא נחשף אליו עד תחילת החיטוב (יש על זה מאמר בפורטל).

לגבי כותבת הפוסט ואחותה - לפ"י שאלתה ולפי זה שהיא ציינה ש"במידה ואין לנו מנוי בחדר כושר" סביר להניח שמדובר אך ורק על חיטוב או יותר נכון לקרוא לזה בשפת העם - הרזיה (לדעתי לפחות) כך שאין מסת שריר שצריך לשמר.

Back
למעלה תחתית