הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להתחיל ולא יודעת איך

Nicole123

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
שלום ,
אני בת 15 ,
גובה 154 סמ
משקל 49 קג .
אני רוצה להרזות , השאלה איך... מה מותר לאכול ומה לא ? כמה ספורט ואיזה בדיוק ?
תודה לעוזרים : )

שלום ,
אני בת 15 ,
גובה 154 סמ
משקל 49 קג .
49 קילו על 154ס"מ ורוצה להרזות!?
את רצינית?

כן , יש בטן והיא לא קטנה : (
ניקול, בטן לפעמים זה פשוט מבנה גוף.
רצון להיות בריא ובכושר זה דבר טוב. להתחיל דיאטות בגיל 15 קצת פחות. את עדיין בתהליכי גדילה, שינויים הורמונליים חדים.
תתחילי לאכול בריא (לא דיאטה להרזיה) תמצאי לך פעילות ספורטיבית שאת אוהבת ומתחברת אליה.
עם תצליחי להכניס את שתי אלה לשגרת החיים שלך, גם הבטן תיהיה פחות בולטת.

וכמובן שעם יום אחד תבחרי לפתח גוף שרירי יותר מהממוצע, אז תוכלי להשיג את זה ביותר קלות. כיצד מחשבים את ה-BMI?
BMI = משקל (בקילוגרמים) ÷ גובה2 (במטרים)

שלום ,
אני בת 15 ,
גובה 154 סמ
משקל 49 קג .

ה-BMI שלך הוא 20.66
תוצאה זאת מכניסה אותך לקטגוריה של "משקל בריא" (Healthy Weight). משמעות התוצאה היא שמשקל גופך מקטין משמעותית את הסיכוי שתסבלי מבעיות בריאות כגון: מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם, סוגים מסוימים של סרטן ועוד.

draw_bmi_graph.php

במידה ויש לכם הארות, הערות או סתם מילה טובה, היכנסו לצור קשר ושתפו אותנו!

בבקשה אל תעשי עוד דיאטה..
אפילו להפך, סיכוי רב שה"בטן" שאת מדברת עליה היא בגללת מסת שריר נמוכה מאוד או עיניין של דימוי עצמי יותר מאשר בעיה פיזית.

אני באמת ממליץ לך לעלות מסת שריר קודם, מאזן חיובי קל + אימוני כוח פה מהאתר ורק עוד חצי שנה אם לא יותר תעשי שוב דיאטה

אני באמת ממליץ לך לעלות מסת שריר קודם, מאזן חיובי קל + אימוני כוח פה מהאתר ורק עוד חצי שנה אם לא יותר תעשי שוב דיאטה
יוגב, היא בת 15!!!! איזה אימוני כוח בגיל הזה?????
היא עוד לא סיימה לגדול...... זה ממש,אבל ממש לא מתאים בגיל הזה, אפילו על גבול מסוכן!

היא עוד לא סיימה לגדול...... זה ממש,אבל ממש לא מתאים בגיל הזה, אפילו על גבול מסוכן!
נטלי, אל תגידי דברים שאת לא יכולה לתמוך בהם.
מה שאמרת עכשיו זה כל כך אייטיז.....

נערך לאחרונה:
בלי עצבים 😃
דבר ראשון ההמלצה היא מגיל 16 וגם על זה יש כאלה שיחלקו..
ואין לה צורך באימונים מפרכים בהתחלה אבל המבנה של האימון כפי שמופיע בפורטל הוא מעולה..מספיק שהיא תעשה אימון משקולות כזה אפילו עם משקל נמוך, עם פלוס קלורי והיא תעלה במסת השריר.

נטלי, אל תגידי דברים שאת לא יכולה לתמוך בהם.
תמצא לי מאמר שמוכיח שאימוני כוח בגיל כזה זה בריא!
וחוץ מזה, היא עדיין צעירה מידי כיד להתחייב למבנה הגוף שהיא תקבל עם תתחיל לפתח שרירים.
נגיד ותעלה את המאסה ואז תזניח את זה. מה קיבלנו? הרבה שומן.....
היא בת 15!!! להכניס אותה למשטר קפדני זה לא הגיוני פשוט

זאת דרך מצוינת לבעיות עם דימוי הגוף!
שתתבגר, ואז תחליט אך היא רוצה להראות.

תמצא לי מאמר שמוכיח שאימוני כוח בגיל כזה זה בריא!
וחוץ מזה, היא עדיין צעירה מידי כיד להתחייב למבנה הגוף שהיא תקבל עם תתחיל לפתח שרירים.
נגיד ותעלה את המאסה ואז תזניח את זה. מה קיבלנו? הרבה שומן.....
היא בת 15!!! להכניס אותה למשטר קפדני זה לא הגיוני פשוט

זאת דרך מצוינת לבעיות עם דימוי הגוף!
שתתבגר, ואז תחליט אך היא רוצה להראות.
וואו, כמה דיעות קדומות!
ראשית, כל מה שציינתי הוא שלהתאמן בחדר כושר בגילה לא נחשב כלא בריא.
דבר שני, שריר לא הופך לשומן. נקודה!

לא דיברנו על זה כבר? אמרתה שאתה תסתדר 😵‍💫🥊
16 זה לא 15. בגיל כזה אפילו חודשים יכולים לעשות הבדל. אני קיבלתי את פרץ הגדילה שלי רק בגיל 17.....
ועוד הפעם, היא צעירה מידי להיכנס לכול זה. גם מבחינה הנפשית. מי ישגיח אליה שהיא תעשה הכול נכון ולא תפצע את עצמה?

@מרטין מה דעתך?
@Moshe הפורטל מותאם לגיל צעיר כזה?

• פותח/ת השרשור
התחלתי פחות או יותר להיתאמן לפני 3-4שבועות . עמידות ידיים , שפגט , מתיחות בכללי ולפעמים שכיבות סמיכה וכפיפיותת בטן (לרוב אני לא מספיקה את הכלילות בטן בגלל העייפות והלחץ בלימודים) . התחלתי לאכול פחות וכמה שפחות מתוק ומטוגן ...
אבל אין שינויים בבטן
🙁 יש התקדמות בשרירים ובמה שאני מצליחה אבל להרזות ? לא .

ש התקדמות בשרירים ובמה שאני מצליחה אבל להרזות ? לא .
אל תשפתי לפי המספר של המשקל. תשפתי לפי הקפים ולפי אך שהבגדים יושבים אליך.
ולגבי תזונה: לא הכמות היא שקובעת אלה האיכות. עם תוכלי דברים בריאים,(אורז מלא, קינואה) תוכלי לאכול כמה שבאה לך. וגם מתוקים יש להם מקום. תשתדלי רק שהם יהיו כמה שפחות מעובדים...

עדיף לך למצוא איזה חוג או ענף ספורט שיכנס לשגרת החיים שלך. כך לא תראי את זה בתור נטל.
והבטן תיהיה האחרונה ללכת.... זאת קללה של כול הנשים 😭

• פותח/ת השרשור
הרבה מיכנסיים שלי ניהיו גדולים עלי , אבל הבטן הזאת לא רוצה ליהיות יפה 😣
תודה בכל מיקרה 😃

התחלתי פחות או יותר להיתאמן לפני 3-4שבועות . עמידות ידיים , שפגט , מתיחות בכללי ולפעמים שכיבות סמיכה וכפיפיותת בטן (לרוב אני לא מספיקה את הכלילות בטן בגלל העייפות והלחץ בלימודים) . התחלתי לאכול פחות וכמה שפחות מתוק ומטוגן ...
אבל אין שינויים בבטן
🙁 יש התקדמות בשרירים ובמה שאני מצליחה אבל להרזות ? לא .

דבר ראשון, כל הכבוד ניקול.
אני בטוח שאם תתמידי ותשקיעי את המאמצים הדרושים תראי תוצאות.

בעיקרון אי אפשר לפתח שרירים ולצפות לרדת במשקל לאורך זמן.
אני גם ממליץ לך לשקול להצטרף לקבוצת התעמלות / קרוספיט, להתחיל בהדרגה ולהתקדם.

מאמרים מעולים תוכלי למצוא בפורטל ״קילוגרם״ תקראי ותחזרי עם שאלות נקודתיות.

16 זה לא 15. בגיל כזה אפילו חודשים יכולים לעשות הבדל. אני קיבלתי את פרץ הגדילה שלי רק בגיל 17.....
ועוד הפעם, היא צעירה מידי להיכנס לכול זה. גם מבחינה הנפשית. מי ישגיח אליה שהיא תעשה הכול נכון ולא תפצע את עצמה?
קיימות שורות של מאמרים בנושא, אין לך כנגד מה להתרעם.
אם היא לא תצהיר על בעיה נפשית היא בסדר גמור. תעזבי אותה בשקט

אני בשוק ממה שנאמר פה

אני בשוק שאף אחד לא שם לזה קץ.

יש פה דעות לא מבוססות המוצגות כעובדות לכל דבר ועניין - לדעתי, זה נוגד את רוח הפורום.

נטלי, הייתי ממליץ גם לך לקרא את המאמרים בפורטל, כי חלקים ממה שאמרת סותרים המון ידע בסיסי בקשר לאימונים ותזונה.

• פותח/ת השרשור
אני מבולבלת לגמרי... כל אחד אומר משהו אחר

בגלל שאת בת 15 ובגלל שלפי המשקל והגובה שלך לא נראה לי שיש לך באמת בעיה של משקל,
מצד שני בגלל שגם לי יש ילדה בת 15 ואני יודעת ששום דבר שמשהו יגיד כאן לא יגרום לך להרגיש "רזה"
אני מציעה לך להתרכז בבנייה של תכנית אימונים טובה שתשלב אימוני כוח ואימונים אירוביים. אין שום מניעה להתחיל לעבוד בחדר כושר עם משקולות אבל בתור התחלה, אם יש לך אפשרות קחי מאמן אישי, כדי לודא שאת מבצעת נכון. העלאה של מסת שריר תעזור לחילוף החומרים שלך ותמצק את הגוף. האימונים האירוביים יאפשרו לך להמשיך לאכול כרגיל בלי שום דיאטות.

לגבי תזונה אני חושבת ש @נטלי צודקת וכדאי לך להקפיד על תזונה נכונה יותר מאשר על מאזן קלורי.
לדיאטות, ובמיוחד אלא מהסוג שמרעיב, יש פוטנציאל הרס אדיר. ככל שתמנעי מעצמך יותר, הגוף יתרגל לזה ותצטרכי למנוע עוד יותר כדי לשמור על הקיים. אל תכנסי אפילו למקומות האלה כי אחר כך מאוד קשה לתקן את הנזק.
תקפידי לאכול נכון, חלבונים, לחם מלא, שומנים בריאים.
ותכנסי לפה לשאול שאלות בכל פעם שאת נתקלת בבעיה.

שלום ניקול,
אם היית גבר כולם היו שולחים אותך לקרוא בפורום/לעשות SS ובועטים בך לכל הרוחות.
בכל מקרה, אני אומנם לא דוגל בשיטות כאלה גסות/מנותקות מהמציאות אבל את חייבת להתחיל לקרוא. והרבה. המון. כמה שאפשר יותר.
ידע הוא כוח. אנחנו יכולים לבלבל לך פה את המוח מפה ועד להודעה חדשה, אבל יש לך בפורטל כ"כ הרבה כתבות על תזונה ואימונים..תקדישי לזה שעה אחת! וכבר תחכימי ותקבלי כיוון.
זהו אין לי מה להוסיף.
אגב הכרתי איזה מישהי(בת של חברה של אמא שלי..לא משהו אישי)שהייתה רזה והייתה לה כרס. סופר מוזר.
דוד שלי(מנהל מחלקה בבית חולים, לא משנה איזה)וסבתא שלי(רופאה לשעבר)ציינו שמדובר בחולשה בשרירים. היא התחילה להתאמן בקאנטרי והכרס שלה די נעלמה במפגש האחרון שהיה בין המשפחות..

Back
למעלה תחתית