הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

חיטוב 4 @ בילדינג & ליפטינג

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-13/10/15
אני לא אמרתי לו ישר לאכול 3K , עקבתי קצת אחרי התגובות האחרונות וראיתי שהוא רשם שהוא כרגע על 2600 קלוריות , ובכל זאת נתקע , אז כמו שאמרת , צריך להעלות , עוד 300-400 קלוריות זה נותן תוצאה של 3K , שזה בטווח שרשמתי בתגובה מעליך
אני בגישה של לסיים SS כמו שצריך , גם אם זה אומר לשקול קצת יותר מהגובה / להיות מעל 15 אחוז שומן , לטווח הארוך זה משתלם , אני פשוט כבר רואה את הסרט ששוב יקרה , שהוא לא יסיים SS כמו שצריך , ירגיש שהוא "שמן" , יתחיל תוכנית אחרת בגרעון שלילי , ישקול 50 , ושוב יחזור לSS , הוא לא ימצה אותה ככה בחיים
אם הולכים על SS זה עד הסוף
טוב אני לא זוכר את התגובות האחרונות על אוכל, אם הוא עכשיו על 2600 אז אולי כן שווה לעלות לסביבות 3K...
אני אישית בגישה שלך, והייתי בגישה כזאת כשעשיתי SS (שגם התחלתי אותה בלי קוביות, על 14 א.ש בערך), אבל העדפתי להיות על 20+ א.ש עם סקוואט 150 מאשר 14 א.ש עם סקוואט 80. אבל שוב לכל אחד יש את המטרות שלו, אצלי זה היה כוח (אני מניח שגם אצלך) אצל אנשים אחרים זה יותר איך שהם נראים

טוב אני לא זוכר את התגובות האחרונות על אוכל, אם הוא עכשיו על 2600 אז אולי כן שווה לעלות לסביבות 3K...
אני אישית בגישה שלך, והייתי בגישה כזאת כשעשיתי SS (שגם התחלתי אותה בלי קוביות, על 14 א.ש בערך), אבל העדפתי להיות על 20+ א.ש עם סקוואט 150 מאשר 14 א.ש עם סקוואט 80. אבל שוב לכל אחד יש את המטרות שלו, אצלי זה היה כוח (אני מניח שגם אצלך) אצל אנשים אחרים זה יותר איך שהם נראים

תיארת פה שתי דברים שונים
פאוורליפטר , ובאדיבילדר/פיטנס או איך שיקראו לזה
שיחליט מה הוא
פאוורליפטר עושה תוכנית כוח , ואוכל כמה שצריך בשביל להתאושש מאימון לאימון
השני עושה פיצולים ו FBW ... ואוכל כמה שצריך כדי שהעלייה שלו תהיה כמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן

*שלא תבין לא נכון , אני לא אמרתי פה שפאוורליפטרים שמנים או חסרי שריר , אולי ההגדרה שלי לא הייתה כל כך מובנת , אבל לא התכוונתי לזה

תיארת פה שתי דברים שונים
פאוורליפטר , ובאדיבילדר/פיטנס או איך שיקראו לזה
שיחליט מה הוא
פאוורליפטר עושה תוכנית כוח , ואוכל כמה שצריך בשביל להתאושש מאימון לאימון
השני עושה פיצולים ו FBW ... ואוכל כמה שצריך כדי שהעלייה שלו תהיה כמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן

*שלא תבין לא נכון , אני לא אמרתי פה שפאוורליפטרים שמנים או חסרי שריר , אולי ההגדרה שלי לא הייתה כל כך מובנת , אבל לא התכוונתי לזה
נכון, אבל SS זה תוכנית לליפטרים, זה תכנית כדי לבנות בסיס של כוח, שכמובן יהיה הכרחי אם אתה ממשיך בליפטינג, אבל גם שימושי אם תמשיך בפיתוח גוף/פיטנס ותעשה פיצולים אחר כך.
עריכה: התכוונתי ש SS זה לא תכנית לליפטרים (לא רק)

נערך לאחרונה:
נכון, אבל SS זה תוכנית לליפטרים, זה תכנית כדי לבנות בסיס של כוח, שכמובן יהיה הכרחי אם אתה ממשיך בליפטינג, אבל גם שימושי אם תמשיך בפיתוח גוף/פיטנס ותעשה פיצולים אחר כך.

אז פה אני חוזר לגישה שלי , אם עושים SS עושים עד הסוף , לא משנה באיזה תחום תרצה להיות ,פותח הלוג רוצה פיטנס ? שיעשה אותה כמו שצריך , יסיים , ויחטב כמה שבא לו

אז פה אני חוזר לגישה שלי , אם עושים SS עושים עד הסוף , לא משנה באיזה תחום תרצה להיות ,פותח הלוג רוצה פיטנס ? שיעשה אותה כמו שצריך , יסיים , ויחטב כמה שבא לו
אמממ... תכלס כן, צודק 😃 עדיף באמת אחר כך לחטב טיפה יותר זמן (הפרש של שבועות בודדים) אבל להיות עם בסיס חזק של כוח שיעזור גם לפיתוח גוף בהמשך... שכנעת אותי :D

אני מסכים ולא מסכים עם שניכם @BarBibas @yujinius
כן צריך לאכול הרבה ולמצות SS כמו שצריך וזה לא משנה מה המטרה העתידית שלך, אם אתה עושה SS תעשה כמו שצריך וזה חשוב.
אבל!
מההתחלה לאכול הרבה זה לא חכם, צריך לאכול את הכמות שאתה רואה בה התקדמות טובה ושאתה מתחיל להיתקע מעלים קלוריות וזה מה שניצן עושה ובחכמה.

כן צריך לאכול הרבה ולמצות SS כמו שצריך וזה לא משנה מה המטרה העתידית שלך, אם אתה עושה SS תעשה כמו שצריך וזה חשוב.
אבל!
מההתחלה לאכול הרבה זה לא חכם, צריך לאכול את הכמות שאתה רואה בה התקדמות טובה ושאתה מתחיל להיתקע מעלים קלוריות וזה מה שניצן עושה ובחכמה.

מסכים איתך.
כי אם סתם מעלים קלוריות זה גם מאבד מהערך של ההעלאה.
כי כל פעם שאתה מוסיף קלוריות הגוף מקבל עוד בוסט של כוח ואז יש לזה אפקט יותר גדול.

חוצמזה שכמו שציינתם,המטרה שלי היא לא ליפטינג אלא יותר בילדינג ולהראות טוב.
כמובן שאני מעדיף לעשות את זה בצורה מקצועית ורצינית ולכן אני עובד בתכנית שמעטים עובדים בה בתור חובבנים שרוצים להראות יותר טוב. שוב זה לא המקצוע שלי ואני לא מתכוון להתחרות בקרוב כניראה. אולי בעתיד סתם לכיף.

אבל!

לפי הדרך שבה הוא מתקשה עם המשקלים ונכשל,אני מניח שכן הגיע הזמן להעלות קלוריות.
אני לא אכלתי הרבה מעל הניטרלי בSS ושילמתי על כך בתקיעות רבות ובכשל מוקדם,הוא יכול להימנע ממצב זה.
SS תועיל לכל אדם והיא תכנית מעולה לבנות בסיס לכל תכנית פיצולים או כוח בעתיד.
תעשה ריסט קל בסקוואט אם לא שברת מקביל עדיין,תתחיל לאכול יותר ותוודא לשבור מקביל בסקוואט תמיד.

סבבה.
הוספתי השבוע קלוריות , 300-400 ליום.
התחלתי את התכנית על 2300 קלוריות (לפני זה נטרלי על 1800)
והיום אני על 2600 , 2700 בערך שכולה עבר חודש..
אם אני ימשיך להיתקע השבוע ושבוע הבא אני אוסיף עוד קלוריות עד לסביבות ה3K.

מעבר לזה, חשוב שתדעו שזה סשן שני של SS,
בסשן הראשון התחלתי על 50 סקוואט וסיימתי על 110.

לכן ברור שבסשן שני קשה למצות.
שימו לב למשקלים שלי:

שוקל 62 קילו,
מרים 115 קילו סקוואט.
77.5 בנצ'
מתח עם 24 קילו.
לא חושב שזה מעט.

צריך לשים לב גם לפוטנציאל המשקל שאתה יכול להרים במסה מסוימת.
ולא סתם להגיד, תאכל יותר אתה תצליח להשתפר. יש עוד קריטריונים.

לפי הדרך שבה הוא מתקשה עם המשקלים ונכשל,אני מניח שכן הגיע הזמן להעלות קלוריות.
אני לא אכלתי הרבה מעל הניטרלי בSS ושילמתי על כך בתקיעות רבות ובכשל מוקדם,הוא יכול להימנע ממצב זה.
SS תועיל לכל אדם והיא תכנית מעולה לבנות בסיס לכל תכנית פיצולים או כוח בעתיד.
תעשה ריסט קל בסקוואט אם לא שברת מקביל עדיין,תתחיל לאכול יותר ותוודא לשבור מקביל בסקוואט תמיד.
הוא הוסיף 400 קלוריות ליום השבוע תזכור שהוא ממש רזה ו2700 שלו זה לא כמו 2700 שלי ושלך. 50 פרס ל5, 77 בנץ ל5 וגם הסקוואט שלו יחסית חזקים למשקל גוף שלו והוא מתקדם בסדר גמור, אני חושב שהוא יתקע הוא לבד יגיע למסקנה שצריך לעלות יותר קלוריות.. מעכשיו סתם לאכול יותר ממה שצריך זה לא חכם..

אין לו מה לרסט, שירד עמוק יותר ואם נניח והוא נכשל בשבירת מקביל שיוריד 2 מקסימום

חוצמזה שאני עדיין שובר שיאים...
היום שברתי שיא בדדליפט...
שבוע שעבר שברתי שיא בסקוואט ובבנצ'....

והיום שיפרתי את העומק על אותו משקל בסקוואט....
כלומר יש התקדמות. זה לא שאין.

הוא הוסיף 400 קלוריות ליום השבוע תזכור שהוא ממש רזה ו2600 שלו זה לא כמו 2600 שלי ושלך. 50 פרס ל5, 77 בנץ ל5 וגם הסקוואט שלו יחסית חזקים למשקל גוף שלו והוא מתקדם בסדר גמור, אני חושב כאשר הוא יתקע הוא לבד יגיע למסקנה שצריך לעלות יותר קלוריות.. מעכשיו סתם לאכול יותר ממה שצריך זה לא חכם..

אין לו מה לרסט, שירד עמוק יותר ואם נניח והוא נכשל בשבירת מקביל שיוריד 2 מקסימום

אני לא מחסיר מהישגיו בכלל,אבל עד שאראה סרטונים של הטכניקה שלו אני לא אתרשם מרבע סקוואט,עם כל הכבוד...
אני מבין שמדובר ב2600 שונה משלי לחלוטין אבל אני מדבר על היחס מעל הניטרלי,כאשר הוא כותב שהוא מתקשה מאוד ואחרי דד מת,כנראה זה זמן להוסיף.

חוצמזה שאני עדיין שובר שיאים...
היום שברתי שיא בדדליפט...
שבוע שעבר שברתי שיא בסקוואט ובבנצ'....

והיום שיפרתי את העומק על אותו משקל בסקוואט....
כלומר יש התקדמות. זה לא שאין.
אגב ממליץ לך לצלם את עצמך בסקוואט בשביל להיות בטוח שאתה שובר מקביל

אני לא מחסיר מהישגיו בכלל,אבל עד שאראה סרטונים של הטכניקה שלו אני לא אתרשם מרבע סקוואט,עם כל הכבוד...
אני מבין שמדובר ב2600 שונה משלי לחלוטין אבל אני מדבר על היחס מעל הניטרלי,כאשר הוא כותב שהוא מתקשה מאוד ואחרי דד מת,כנראה זה זמן להוסיף.

יש סרטונים בלוג אתה מוזמן להסתכל.
בסרטון האחרון לא שברתי מקביל.
תסתכל על סרטונים קודמים,יש גם סרטונים מהמסה הקודמת.

באימון הבא אעלה סרטון.
סקוואט זה תמיד שואה לא משנה כמה אוכלים או כמה מרימים.. גם סקוואט ב105 קילו יהיה לי שואה.
גם דדליפט. אלה תרגילים מאוד קשים. לא יעזור. בשביל להגיע לשיא צריך לסחוט את הגוף עד הסוף.

באימון הבא אעלה סרטון.
סקוואט זה תמיד שואה לא משנה כמה אוכלים או כמה מרימים.. גם סקוואט ב105 קילו יהיה לי שואה.
גם דדליפט. אלה תרגילים מאוד קשים. לא יעזור. בשביל להגיע לשיא צריך לסחוט את הגוף עד הסוף.
סקוואט ודדליפט אכן תרגילים קשים, ככה זה. אצלי גם, בסטים האחרונים של החימום, במיוחד בסקוואט, אני מרגיש שזה קשה ועולה די לאט...

באימון הבא אעלה סרטון.

דווקא דדליפט מעולם לא הרג אותי אבל סקוואט כן.
סרטון אחרון של סקוואט לפני הסרטון המדובר היה ב100 וגם שם הגעת למקביל וירדת טיפה מתחת בחלק מהחזרות אבל לא מובהק.
אני לא חושב שאתה מקבל באונס ולכן הקושי הרב הזה בנוסף לעובדה שהמ.ג שלך נמוך מהסקוואט בסכום לא קטן וזה מכובד.
בכל מקרה הדגשים שלי אלייך הם:
מתקשה?תוסיף קלוריות.עדיף לסיים SS בפעם אחרונה כמו שצריך ולסחוט לגמרי מהתכנית.
טכניקה וטווח תנועה מלא בכל הרמה כפי שכבר נאמר.
ובהצלחה!

אתה מצחיק אותי עם המילה "סשן" , SS זה לא קעקוע
זה שהתחלת אותה פעם ולא סיימת זה לא אומר שמיצית אותה ושעברת את ה"סשן" הראשון

בקיצור אמרת הכל , המטרה שלך זה בילדינג , אני לא אתערב לך , כי אתה תאכל סרטים על כל כף אורז שאתה מוסיף

דווקא דדליפט מעולם לא הרג אותי אבל סקוואט כן.
סרטון אחרון של סקוואט לפני הסרטון המדובר היה ב100 וגם שם הגעת למקביל וירדת טיפה מתחת בחלק מהחזרות אבל לא מובהק.
אני לא חושב שאתה מקבל באונס ולכן הקושי הרב הזה בנוסף לעובדה שהמ.ג שלך נמוך מהסקוואט בסכום לא קטן וזה מכובד.
בכל מקרה הדגשים שלי אלייך הם:
מתקשה?תוסיף קלוריות.עדיף לסיים SS בפעם אחרונה כמו שצריך ולסחוט לגמרי מהתכנית.
טכניקה וטווח תנועה מלא בכל הרמה כפי שכבר נאמר.
ובהצלחה!

סבבה אחי קיבלתי.
לא צריך להתווכח יותר מדי. הנושא הובהר. זה ברור שקלוריות יכולות לעזור אין לי בזה ספק.
בכל מקרה, אפשר גם לסחוט את התכנית עד הסוף בזה שאני אמשיך למסה ארוכה ולא אחטב בקרוב... הבנת?

אתה מצחיק אותי עם המילה "סשן" , SS זה לא קעקוע
זה שהתחלת אותה פעם ולא סיימת זה לא אומר שמיצית אותה ושעברת את ה"סשן" הראשון

בקיצור אמרת הכל , המטרה שלך זה בילדינג , אני לא אתערב לך , כי אתה תאכל סרטים על כל כף אורז שאתה מוסיף

לא אוכל סרטים על קלוריות.. בכלל לא.. לא צריך להגיע לרמות כאלה.. וכן המטרה שלי היא בילדינג..
מעבר לזה,אני לא ממהר אחי, אני מכוון למסה ארוכה יחסית, ויש לי את כל החיים גם להמשיך לגדול... אז אין מה למהר סתם להעלות עוד ועוד משקל בקצב מטורף... כל עוד יש התקדמות גם אם היא קטנה,אני מרוצה... ברור שאם אני ימצא את עצמי כמה שבועות טובים בלי התקדמות בכלל אז אני יוסיף קלוריות.... אבל כרגע יש התקדמות... אז אין מה להיות בלחץ להעלות קלוריות... ברור שאפשר להעלות.. אבל זה לא חובה....

קיצור תודה על התגובות... לדעתי הנושא מוצה....

שמע אם אתה לא רוצה לעלות הרבה במשקל מקסימום לך על 5/3/1
SS תוכנית מאוד קשה !
צריך לאכול הרבה אני אוכל עדיין וגם בSS בין 4000-5000 קלוריות
ואם אתה מחליט להמשיך SS אז אל תפחד לעלות קלוריות

מעבר לזה,
אדם לא יכול להוסיף יותר מ1.5 קילו שריר לגוף בחודש.
מחקרית.
זאת אומרת שגם אני יאכל 5K קלוריות,אני לא יעלה יותר מקילו וחצי של שריר.

אסור לשכוח את זה.
שמע אם אתה לא רוצה לעלות הרבה במשקל מקסימום לך על 5/3/1
SS תוכנית מאוד קשה !
צריך לאכול הרבה אני אוכל עדיין וגם בSS בין 4000-5000 קלוריות
ואם אתה מחליט להמשיך SS אז אל תפחד לעלות קלוריות

אז אולי באמת עדיף לי לעבור לתכנית כוח אחרת.
צריך לשקול את זה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית