ייעוץ ערכים של מזון - לפני/אחרי בישול

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
ללכת לפי הערכים של הלפני בישול או האחרי ? לדוגמא 150 גרם פסטה יבשה לא מבושלת זה 467 קלוריות, מ 150 גרם פסטה יבשה יוצא 600 גרם פסטה מוכנה אחרי בישול, שהערכים זה 934 קלוריות. מה הנכון ?
כנ"ל לגבי אורז.

פסטה, אורז ש״ש וכל החברים למשפחת הפחמימות שצריכות מים לבישול עדיף לשקול לפני.
הפחמימות הנ״ל סופחות המון מים בבישול שמתווסף למשקל הכולל.

ללכת לפי הערכים של הלפני בישול או האחרי ? לדוגמא 150 גרם פסטה יבשה לא מבושלת זה 467 קלוריות, מ 150 גרם פסטה יבשה יוצא 600 גרם פסטה מוכנה אחרי בישול, שהערכים זה 934 קלוריות. מה הנכון ?
כנ"ל לגבי אורז.
לא הבנתי את החישוב שלך. אם 150 גרם פסטה זה לטענתך 467 קלוריות, אז ב-600 קלוריות אמור להיות 1868 קלוריות
בכל מקרה, אתה מחשב את זה לפי ה-150 גרם ולא לפי 600 גרם שיוצא אחרי הבישול

כנ"ל לגבי אורז.
עדיף לחשב לפני. בכל מקרה נראה לי מוזר ש150 הפך ל900. מהפעם שאני מדדתי זה גדל בערך פי 2.

• פותח/ת השרשור
עדיף לחשב לפני. בכל מקרה נראה לי מוזר ש150 הפך ל900. מהפעם שאני מדדתי זה גדל בערך פי 2.
איפה אתה רואה 900 ?.. 600 כתבתי...

ומה לגבי חזה עוף שעובד הפוך ? לפני הכנה זה 200 גרם, אחרי הכנה זה 150 גרם. וכשבודקים ערכים של 200 גרם לא מוכן זה לא כמו הערכים של 200 גרם מוכן, זה כבר כנראה לבד לוקח בחשבון את הבישול. ומה קורה עם פשוט מטגנים יותר ויותר עד שזה שרוף... זה פשוט מעבד נוזלים (ומשקל) וזה באמת מעבד גם את הערכים ?

תראה, זה די פשוט.

פסטה שמבושלת במים נפחה גדל בהתאם לספיגת המים וכמות המים. מה שאומר שהערכים קטנים ביחס ל100 גרם מוצר. נניח במוצר יבש יש 75 גרם פחמימה ל100 גרם מוצר, אזי למוצר "רטוב" יש פחות פחמימה(אין מספר מדוייק כי זה תלוי בנוסף גם לזמן הבישול) ל100 גרם אך יש יותר גרמים של מוצר. מבין?

בקשר למוצקים המאבדים נוזלים בעת בישול, מדובר על "העלאת ערכים" לכל 100 גרם מוצר. הרי שבתחילה ב100 חזה עוף יש 24 גרם חלבון, ולאחג בישול ה100 גרם מצטמקים ל80, ולכן אחוז החלבון גדל ל100 גרם מוצר(=חזה עוף מבושל).

ולכן, העדפה הראשונית היא לבצע את כלל החישובים עם חומרי גלם "יבשים" פשוט כי יותר קל ככה.

בברכה,

אריאל.

*שים לב, המספרים הם רק להמחשה.

ומה לגבי חזה עוף שעובד הפוך ? לפני הכנה זה 200 גרם, אחרי הכנה זה 150 גרם. וכשבודקים ערכים של 200 גרם לא מוכן זה לא כמו הערכים של 200 גרם מוכן, זה כבר כנראה לבד לוקח בחשבון את הבישול. ומה קורה עם פשוט מטגנים יותר ויותר עד שזה שרוף... זה פשוט מעבד נוזלים (ומשקל) וזה באמת מעבד גם את הערכים ?
http://www.lbs.co.il/threads/49587/#post-625505

יצא לי 900 התכוונתי 600 שזה עדיין הפרש גדול.
בכל מקרה עדיף לך לחשב לפני בישול זה יוצא יותר מדויק. חזה עוף אני גם חושב שעדיף לבדוק לפני בישול כי השינוי של המשקל תלוי בכמה זמן אתה מבשל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית