הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב ופחמימות - שתי שאלות

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
שני עניינים בהם הייתי מעונין לשמוע מכאלו שיודעים ו/או התנסו בעצמם:

1. במספר רב של דיאטות דלות פחמימה, מציין כותב המחקר/מאמר כי (למשל) באם כמות הפחמימות הינה עד מספר X - מומלצת העמסה כל Y ימים, ואילו אם כמות הפחמימה הינה מעל אותו X - העמסה רק כל Z ימים.
שאלה - בהנחה כי אם אוכלים הרבה ירקות (שלא לדבר על כרוב אדום לדוגמא ✌️) מגיעים בקלות למשל ל 50 גר' פחמימה רק מירקות, כיצד הייתם מתיחסים/סופרים פחמימות לאורך יום כזה בדיאטה דלת פחמימה? עם ירקות/ללא/ קצת?

2. העמסה - קראתי פה ושם אנשים מציינים כי הם "מרגישים" מתי הגוף זקוק להעמסה.
על פניו זו נראית לי שיטה יותר הגיונית מאשר סתם לבחור X ימים ארביטררית.
אשמח לשמוע ממי שהבין על מה אני מדבר וניסה בעצמו.

תודה רבה

1. לטעמי (ומשה חולק עלי) אם אתה כבר סופר אז תספור הכל. הפחמימות מירקות הם פחמימות לכל דבר. כמובן שלא צריך לספור סיבים תזונתיים.

2. אם אתה מסוגל "להרגיש" מתי אתה צריך העמסה אז כנראה שזאת דרך טובה. הדבר היחיד שהרגשתי בזמן שהייתי מדולל פחמימות הוא שאין לי כח לעשות אימוני סיבולת (מטקון). כלומר, אני מנסה לומר שהזמן בין העמסות לא תלוי רק בכמה פחמימות אתה אוכל, אלא גם בסוג הפעילות שאתה רוצה לעשות בזמן הזה. אם אתה עושה הרבה פעילות מטבולית תצטרך יותר העמסות. לדוגמה, באנבוליק דיאט שמעתי על אנשים שעושים העמסה אחרי כל שלושה ימי דילול, כי הם עושים קרוספיט חזק וצריכים למלא גליקוגן בתדירות יותר גבוהה.

• פותח/ת השרשור
1. לטעמי (ומשה חולק עלי) אם אתה כבר סופר אז תספור הכל. הפחמימות מירקות הם פחמימות לכל דבר. כמובן שלא צריך לספור סיבים תזונתיים. אוקיי, מענין יהיה לי לשמוע גם את משה. אולי השוני (אם בכלל) מיוחס לאופן שבו הגוף מתמודד עם עיכול פחמימה שמקורה בירק...

2. אם אתה מסוגל "להרגיש" מתי אתה צריך העמסה אז כנראה שזאת דרך טובה. הדבר היחיד שהרגשתי בזמן שהייתי מדולל פחמימות הוא שאין לי כח לעשות אימוני סיבולת (מטקון). כלומר, אני מנסה לומר שהזמן בין העמסות לא תלוי רק בכמה פחמימות אתה אוכל, אלא גם בסוג הפעילות שאתה רוצה לעשות בזמן הזה. אם אתה עושה הרבה פעילות מטבולית תצטרך יותר העמסות. לדוגמה, באנבוליק דיאט שמעתי על אנשים שעושים העמסה אחרי כל שלושה ימי דילול, כי הם עושים קרוספיט חזק וצריכים למלא גליקוגן בתדירות יותר גבוהה.
זהו, שאני לא יודע מה אני אמור להרגיש (ולו כי אין לי ניסיון רב בדיאטות כאלו) וחשבתי אולי ישנם איזה סימפטומים ספציפיים.

תודה רבה לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית