הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב

• פותח/ת השרשור mali
  • פורסם בתאריך

mali

משתמש מתחיל
39
2
נק' מוניטין:
2
39
2
היי רציתי לדעת אם יש אפשרות להגיע לחיטוב באמצעות דיאטה ללא גלוטן? אני שומעת פה ושם שעל מנת לצמצם היקפים עדיף לי להוריד את הלחם ולשלב אימונים בעצימות גבוהה .. כרגע אני לא אוכלת יותר מידי לחם אלא פריכיות פה ושם

היי רציתי לדעת אם יש אפשרות להגיע לחיטוב באמצעות דיאטה ללא גלוטן? אני שומעת פה ושם שעל מנת לצמצם היקפים עדיף לי להוריד את הלחם ולשלב אימונים בעצימות גבוהה .. כרגע אני לא אוכלת יותר מידי לחם אלא פריכיות פה ושם
הורדת הלחם שקולה להורדת הפחמימה. הורדת צריכת פחמימות וגירעון קלורי מתאימים בחיטוב.
את רגישה לגלוטן?

איפה שמעת?
עדיף שלא לצרוך גלוטן גם אם אינך רגיש אליו.
@Doron Milner

• פותח/ת השרשור
כולם מדברים על כמה שגלוטן לא טוב, ועכשיו יש את הטרנד של דיאטת הפליאו וכמעט כל מי שאני מכירה בחדר כושר אומר שלפחות בתקופה הראשונה לירידה במשקל עדיף שלא לצרוך הרבה פחמימות.. בגלל זה אני שואלת פה.. ולא אני לא רגישה

• אהבתי
Reactions: Tom
כמו ש- @Tom כתב, עדיף להמנע מגלוטן, נקודה. ללא קשר לחיטוב.

גלוטן, מקור שמו הוא במילה "דבק" והוא אינו מסיס במים. הוא נהיה אלסטי וצמיגי וכך הוא מקנה לבצק את התכונות האלו. הבעיה היא שאלו לא תכונות רצויות של חומר שמגיע לכלי הדם שלנו....
כולם מדברים על כמה שגלוטן לא טוב, ועכשיו יש את הטרנד של דיאטת הפליאו וכמעט כל מי שאני מכירה בחדר כושר אומר שלפחות בתקופה הראשונה לירידה במשקל עדיף שלא לצרוך הרבה פחמימות.. בגלל זה אני שואלת פה.. ולא אני לא רגישה
מלי, כולנו רגישים לגלוטן, ללא יוצא מן הכלל, במידה מסויימת.
פשוט, הרגישות של רובנו היא נמוכה מאוד ולא מורגשת בטווח הקצר, אלא רק מצטברת בטווח הארוך.

• פותח/ת השרשור
אז לא הבנתי אם אני יכולה להתחטב ללא גלוטן. מאיפה אני אמורה להשיג את כל כמות הפחמימות?

אז לא הבנתי אם אני יכולה להתחטב ללא גלוטן. מאיפה אני אמורה להשיג את כל כמות הפחמימות?

למה? לחם זה המקור היחיד לפחמימות?

• פותח/ת השרשור
לא, אבל אני אמורה לאכול פחמימה בכל ארוחה ואני לא יודעת מה לאכול. נגיד בצהריים קינואה/אורז מלא זה בסדר אבל מה בבוקר ואחרי אימון?

• פותח/ת השרשור
אז לא הבנתי אתכם להוריד לחם או לא?

תציץ למעלה...
(אם לא יספק נעבור למחקרים...😉)
קראתי אבל זה נשמע לי קצת כמו שפעם טענו שחמאה זה לא טוב כי זה מוצק וככה זה יהיה גם בעורקים (לא שאני מזלזל במה שאתה אומר..) אז כן אשמח למחקרים בנושא 😃
זה פעם ראשונה שאני שומע משהו כזה על גלוטן

קראתי אבל זה נשמע לי קצת כמו שפעם טענו שחמאה זה לא טוב כי זה מוצק וככה זה יהיה גם בעורקים (לא שאני מזלזל במה שאתה אומר..) אז כן אשמח למחקרים בנושא 😃
בהמשך...

מה קורה לחמאה שאתה מחזיק ביד או, כשאתה מכניס לפה שלך? רמז: ניא נמסה והופכת נוזלית.

גלוטן ידוע. כבר עשרות שנים, כאחד האלרגנים החזקים. אגב, אתה מוזמן לקרוא בויקיפדיה. כתוב שם שבשנת 2013 הבינו שמשהו כמו 30% או 40% מהאוכלוסיה רגישה ברמה ניכרת, ולא 1% כפי שחשבו.
אז לא הבנתי אתכם להוריד לחם או לא?
מה לא הבנת?
מומלץ להימנע מגלוטן לחלוטין.
לחם מכיל המון גלוטן.
מסקנה.....

מה קורה לחמאה שאתה מחזיק ביד או, כשאתה מכניס לפה שלך? רמז: ניא נמסה והופכת נוזלית.

גלוטן ידוע. כבר עשרות שנים, כאחד האלרגנים החזקים. אגב, אתה מוזמן לקרוא בויקיפדיה. כתוב שם שבשנת 2013 הבינו שמשהו כמו 30% או 40% מהאוכלוסיה רגישה ברמה ניכרת, ולא 1% כפי שחשבו.
מה לא הבנת?
מומלץ להימנע מגלוטן לחלוטין.
לחם מכיל המון גלוטן.
מסקנה.....
אני לא יודע מי כותב בויקיפדיה.
ומה עם שאר ה70% זה בסדר שיאכלו גלוטן?

אני לא יודע מי כותב בויקיפדיה.
ומה עם שאר ה70% זה בסדר שיאכלו גלוטן?
נתתי את ויקי בתור מקור מהיר. אתה יכול להכנס לרפרנסים שם, שהינם מהימנים.לגבי השאר.כפי שכתבתי - כולנו, 100%, רגישים בצורה זו או אחרת. לשאר 70%, כפי שציינת, יש רגישות מזערית, אשר את תוצאותיה רורעם אצל אנשים מבוגרים (הצטברות לאורך שנים)

נתתי את ויקי בתור מקור מהיר. אתה יכול להכנס לרפרנסים שם, שהינם מהימנים.לגבי השאר.כפי שכתבתי - כולנו, 100%, רגישים בצורה זו או אחרת. לשאר 70%, כפי שציינת, יש רגישות מזערית, אשר את תוצאותיה רורעם אצל אנשים מבוגרים (הצטברות לאורך שנים)
יש הוכחה חד משמעית שזה הפקטור היחיד לבעיות אצל אותם מבוגרים?

כמובן שלא.
אז אין מחגר שמוכיח חד משמעית שיש בעיה לטווח ארוך?
ולטווח הקצר רוב הסיכויים שרובנו לא רגישים בכלל ואם כן אז בצורה מזערית..?

אז לא הבנתי למה להמנע מגלוטן? סתם לא לאכול לחם אני יכול להבין בגלל הדברים שמוסיפים להם בשביל צבע עמידות וכו' אבל אני באמת מתקשה להבין למה לא לצרוך גלוטן על סמך מה שטענתם כאן. אשמח אם תרחיבו בנושא

Back
למעלה תחתית