הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החזרת תזונה על חשבון אירובי

אבי11

משתמש מתחיל
84
4
נק' מוניטין:
10
84
4
שלום לכולם
לפי התפריט שלי שכולל 1700 קלוריות,150 גרם פחמימה,150 גרם חלבון ו70 גרם שומן ,יש לי ארוחת ערב כזאת:
3 חלבון ביצה קשה, קופסת קוטג',סלט ופרוסת לחם שיפון. ( ביחד עם הארוחה אני עדיין בגירעון )
עכשיו השאלה שלי היא שאם אני אחרי אימון אירובי של 35 דקות ריצה ,איזה עוד מאכלים אני צריך להחזיר לגוף על מנת לא לרדת מהתפריט ומסך הקלוריות היומי? ועדיף מפחמימה או מחלבון?
תודה!

לא מקובל לאכול כמות קלוריות שונה בעקבות אימון. מחשבים את ה rmr, מוסיפים את הקלוריות מאירובי ופעילות אחרת ומחלקים ב 7 כדי לדעת כמה לאכול כל יום.

• פותח/ת השרשור
לא מקובל לאכול כמות קלוריות שונה בעקבות אימון. מחשבים את ה rmr, מוסיפים את הקלוריות מאירובי ופעילות אחרת ומחלקים ב 7 כדי לדעת כמה לאכול כל יום.

אני זוכר שהגבת לי משהו דומה באשכול אחר, אבל אני לא מבין את האפקטיביות שלחלק ב7 ? הרי באותו יום ירדו הקלוריות מהגוף (ששרפתי) ויוצא שאני מחזיר 100 במקום 200 לדוגמא אז סך הקלוריות היומי הוא 1600 ולא 1700 כמו שצריך להיות..

אני לא יודע להסביר פיזיולוגית. אבל מכיוון שאתה לא באמת יכול לדעת אם אכלת 1600 או 1700 ביום, זה לא משנה.
כאמור זה מה שמקובל לעשות, אם אתה רוצה לנהוג אחרת, בבקשה.
מה שחשוב זה לוודא כי כל שבוע אתה יורד במשקל בין 1/2 קילו לקילו.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע להסביר פיזיולוגית. אבל מכיוון שאתה לא באמת יכול לדעת אם אכלת 1600 או 1700 ביום, זה לא משנה.
כאמור זה מה שמקובל לעשות, אם אתה רוצה לנהוג אחרת, בבקשה.
מה שחשוב זה לוודא כי כל שבוע אתה יורד במשקל בין 1/2 קילו לקילו.

אוקיי,סגור.
מבחינה של התפריט אני חושב שלא הבנת אבל התפריט שלי הוא בלי אימוני האירובי כלומר אני מגיע לגירעון בלי האימונים, הם רק בנוסף 3 -4 פעמים בשבוע .
תודה על העזרה 😃

• פותח/ת השרשור
אין בעיה, תחשב כמה קלוריות מהאירובי תחלק ב 7 ותוסיף ל 1700.

באמת שאני לא מבין, ברור שאני לא יכול לחשב בדיוק את הקלוריות שאכלתי ( אם זה 1600 או 1700 בדיוק על המידה, אבל אפשר בקירוב).
עכשיו אם ביום מסוים לא עשיתי אירובי- כלומר אני צריך לאכול 1700 קלוריות בקירוב, אין סיבה להוסיף קלוריות כמו שאמרת אחרי על החילוק ב7.
אם כן עשיתי אירובי, אז אני צריך להחזיר לדוגמא 300 קלוריות - שזה בנוסף לארוחות באותו היום.

אני אחזור שוב, לא מקובל לאכול כמות קלוריות שונה מדי יום.
יוצא שבימים ללא אימון אתה אוכל קצת יותר מהמתוכנן ובימים עם אימון אתה אוכל קצת פחות.
הגוף לא סופר יום מ 7 בבוקר עד 7 בבוקר למחרת ולכן מה שמשנה זה המאזן הקלורי לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
אני אחזור שוב, לא מקובל לאכול כמות קלוריות שונה מדי יום.
יוצא שבימים ללא אימון אתה אוכל קצת יותר מהמתוכנן ובימים עם אימון אתה אוכל קצת פחות.
הגוף לא סופר יום מ 7 בבוקר עד 7 בבוקר למחרת ולכן מה שמשנה זה המאזן הקלורי לאורך זמן.

אוקיי עכשיו מובן לי ,תודה ! ולנושא, אילו סוגי מאכלים אפשר לאכול כדי להחזיר את הקלוריות הללו ?
תודה.

מה שבא לך מן הסתם. אין רק אוכל אחד שהוא האוכל שצריך לאכול ע"מ להשלים קלוריות. כל עוד יש מספיק חלבוןואין משהו שחסר - תאכל מה שעולה על רוחך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית