הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות שומן

• פותח/ת השרשור nuni_1
  • פורסם בתאריך

nuni_1

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אהלן,
אני כבר חודש ושבוע במסה נקייה (עליתי כבר 2 קילו ואין לי מושג כמה מזה זה שריר),
כשבדקתי כמה גרם שומן אני אוכל ביום יצא לי בסביבות ה50 גרם.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, האם הכמות הזאת מספיקה בשביל מסה נקייה או שהיא יותר מידי ?
זה יהיה בסדר אם אני יצרוך גם פחות מ50 גרם ביום?

תודה לכם 😃

כשבדקתי כמה גרם שומן אני אוכל ביום יצא לי בסביבות ה50 גרם.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, האם הכמות הזאת מספיקה בשביל מסה נקייה או שהיא יותר מידי ?
זה יהיה בסדר אם אני יצרוך גם פחות מ50 גרם ביום?
קשה להגיד, אבל נשמע מעט מדי

מה הנתונים שלך? גובה גיל משקל אחוז שומן משוער? ומה אתה אוכל? פחמימות חלבונים שומנים קלוריות?

• פותח/ת השרשור
קשה להגיד, אבל נשמע מעט מדי

מה הנתונים שלך? גובה גיל משקל אחוז שומן משוער? ומה אתה אוכל? פחמימות חלבונים שומנים קלוריות?

גובה: 1.61
משקל:58
אחוז שומן: בסביבות 16

2600 קלוריות, 240 גרם חלבון , 50 גרם שומן, 260 גרם פחמימות,
820 מ"ג כולוסטרול ו9 גרם סיבים תזונתיים.

2600 קלוריות, 240 גרם חלבון , 50 גרם שומן, 260 גרם פחמימות,
820 מ"ג כולוסטרול ו9 גרם סיבים תזונתיים.
יותר מדי חלבון בערך פי 2 ממה שאתה צריך, למה לקחת חלבון 4*משקל גוף? תוריד לדעתי לאזור ה120-130 אין לך צורך ביותר מזה. תוסיף בעיקר לפחמימה. השומן יכול להישאר ככה או לעלות עוד 10 גרם בערך (1 גרם למשקל גוף)

• פותח/ת השרשור
יותר מדי חלבון בערך פי 2 ממה שאתה צריך, למה לקחת חלבון 4*משקל גוף? תוריד לדעתי לאזור ה120-130 אין לך צורך ביותר מזה. תוסיף בעיקר לפחמימה. השומן יכול להישאר ככה או לעלות עוד 10 גרם בערך (1 גרם למשקל גוף)
אוקי אני ינסה להוריד את כמות החלבון לסביבות ה150 גרם, זה בסדר ?
וכמה גרם פחמימות אני צריך להוסיף?

תודה

אוקי אני ינסה להוריד את כמות החלבון לסביבות ה150 גרם, זה בסדר ?
הכול בסדר, לדעתי אתה צריך 120-130 לא יותר. שזה אומר שהתפנו לך 480 קלוריות. אם אתה רוצה שהכול יבוא מפחמימה זה אומר שתוסיף בדיוק 120-130 גרם (גרם פחמימה = גרם חלבון = 4 קלוריות) אם אתה רוצה להוסיף קצת שומנים, אז גרם שומן זה 9 קלוריות. שחק עם זה ככה שעדין תגיע לכמות קלוריות.

ד"א איך הגעת לכמות קלוריות כזו גבוהה?

• פותח/ת השרשור
ד"א איך הגעת לכמות קלוריות כזו גבוהה?
550 קלוריות מתוכם באו מדגנים, חזה עוף בסביבות 400 קלוריות, 2 כוסות חלב זה 230 קלוריות (אלה העיקרים)

ויש לי עוד שאלה- כשאני מחשב את כמו החלבון אני צריך לחשב רק את החלבון שבא מהחי כמו חזה עוף, קוטג, ביצים או שגם לחשב את החלבון שלא בא מהחי כמו דגנים ולחם ?

550 קלוריות מתוכם באו מדגנים, חזה עוף בסביבות 400 קלוריות, 2 כוסות חלב זה 230 קלוריות (אלה העיקרים)
התכוונתי איך הגעת למסקנה שאתה צריך לאכול 2600 קלוריות.

ויש לי עוד שאלה- כשאני מחשב את כמו החלבון אני צריך לחשב רק את החלבון שבא מהחי כמו חזה עוף, קוטג, ביצים או שגם לחשב את החלבון שלא בא מהחי כמו דגנים ולחם ?
כל החלבון. אבל עדיף שהרוב יגיע מהחי

• פותח/ת השרשור
התכוונתי איך הגעת למסקנה שאתה צריך לאכול 2600 קלוריות.
אה חח לא הבנתי אותך נכון 😁
אני חישבתי במחשבון bmr ויצא לי 1600 אז לא ידעתי כמה אני שורף באימון ופשוט הוספתי כמה שיותר קלוריות.

אפשר לדעת למה זה נשמע כמו מתכון לאסון ?
כי אתה יכול לעלות יותר מדי שומן ככה ובסוף תיהיה שמן לא שרירי..אלא אם זאת המטרה. אם לא אני ממליץ לחשב כמו שצריך ולא להוסיף כמה שיותר

• פותח/ת השרשור
כי אתה יכול לעלות יותר מדי שומן ככה ובסוף תיהיה שמן לא שרירי..אלא אם זאת המטרה. אם לא אני ממליץ לחשב כמו שצריך ולא להוסיף כמה שיותר
אבל אני לא אוכל הרבה שומן איך אני יהיה שמן ?
ואיך אפשר לחשב כמה קלוריות אני שורף באימון ?

אבל אני לא אוכל הרבה שומן איך אני יהיה שמן ?
אין שום קשר בין כמות השומן באוכל לשומן שאתה צובר, יש להם אותו שם במקרה.

ואיך אפשר לחשב כמה קלוריות אני שורף באימון ?
תחשב את זה בערך 200 קלוריות לאימון, אם אתה עולה מהר מדי תוריד קלוריות, אם אתה לא זז תעלה תצריכה הקלורית

• פותח/ת השרשור
אין שום קשר בין כמות השומן באוכל לשומן שאתה צובר, יש להם אותו שם במקרה.
זה חדש לי, אתה אולי יכול להגיד לי איפה אני יכול למצוא איזה מאמר שמסביר על השומן (לא השומן באוכל).

תחשב את זה בערך 200 קלוריות לאימון, אם אתה עולה מהר מדי תוריד קלוריות, אם אתה לא זז תעלה תצריכה הקלורית
זאת אומרת שבימים שיש לי אימון אני צריך לאכול 200 קלוריות יותר מהbmr ?

זה חדש לי, אתה אולי יכול להגיד לי איפה אני יכול למצוא איזה מאמר שמסביר על השומן (לא השומן באוכל).

זאת אומרת שבימים שיש לי אימון אני צריך לאכול 200 קלוריות יותר מהbmr ?

http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

תקרא את זה יענה לך על הכול.

• פותח/ת השרשור
קראתי את זה ויצא לי שהbmr הוא 1800 (אחרי ההכפלה של 1.2) עכשיו אני מוסיף 200, יוצא 2000 ואם אני מוסיף עוד 500 בגלל שאני צריך להיות במאזן קלורי חיובי אז יוצא 2500 שזה מאוד קרוב ל2600 אז זה יוצא טוב.

מה שאני יעשה זה פשוט ישנה את כמות החלבון שאני צורך ויוסיף פחממות.

תודה 😃

אז יוצא 2500 שזה מאוד קרוב ל2600 אז זה יוצא טוב.

אחלה, לא אמרתי שזה לא כמות טובה, אבל תמיד טוב לדעת ולבדוק דברים. תיהיה על התפריט של ה2500-2600 (גם ככה אי אפשר לדייק באמת) אם אתה רואה שאתה לא עולה ככה תוסיף עוד קלוריות

בכייף 😃

• פותח/ת השרשור
אחלה, לא אמרתי שזה לא כמות טובה, אבל תמיד טוב לדעת ולבדוק דברים. תיהיה על התפריט של ה2500-2600 (גם ככה אי אפשר לדייק באמת) אם אתה רואה שאתה לא עולה ככה תוסיף עוד קלוריות
בינתיים עליתי ככה 2 קילו (איך אני יכול לדעת כמה ממנו זה שריר וכמה זה שומן ?)

בינתיים עליתי ככה 2 קילו (איך אני יכול לדעת כמה ממנו זה שריר וכמה זה שומן ?)
בכמה זמן?

בהתחלה בדרך כלל עולים בעיקר בנוזלים בגלל צריכת הפחמימות\נתרן שעולה עם התפריט.
בעקרון צריך לא לעלות יותר מ2-3 קילו בחודש ואז המסה תיהיה אידאלית.
אפשר לעלות אפילו 4-5 בחודש בקלות..להגיד לך שהכול יהיה שריר, סביר להניח שלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית