הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספת שומן\פחמימה למאזו החיובי

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
התפריט שלי כרגע עומד על ( על פי foodsdictionary) :
חלבון - 210 ג'
פחמימה - 350 ג'
שומן - 122 ג'
אני מעוניין לבצע עלייה מתונה ומבוקרת ולהוסיף תחילה כ 300 קל', ובמקרה הצורך (והרצון ) להוסיף עוד. אני מתלבט בין פחמימה מורכבת כלשהי לבין שמן זית.
למיטב הבנתי, כאשר אדם מצוי בדל פחמימה (AD) הגוף לומד לנצל שומן כמקור אנרגיה. השאלה שלי היא אם אני לא בדל פחמימה (כאמור על פי התפריט יש 350 ג'), ואני אוסיף קל' לתפריט שמקורן בשומן (שמן זית), האם גם במיקרה זה הגוף ידע לנצלן כמקור אנרגיה או שפשוט הן יאוחסנו בתאי השומן?
אם לנסות להבהיר את השאלה, האם מבחינת התוצאה הסופית (מיתון עליה באחוז שומן, זה בכלל משנה?
@yogevnn

בעקרון זה לא כל כך משנה. ייאגר לך שומן אם תאכל יותר ממה שאתה צריך למשך זמן רב + לא תתאמן. התהליך הרבה יותר מסובך מכך, לשם המחשה, ככה משמינים:
http://www.shiftn.com/obesity/Full-Map.html
(זה תמונה שמשה הראה לי כששאלתי אותו שאלה דומה)

לשאלתך מה להוסיף פחמימה או שומן. השאלה הזו בתקופת מסה עולה בעיקר אצל אנשים עם נטיה להשמנה, אני למשל הייתי ילד מאוד מאוד שמן. אז הנוזלים זה משהו שמפריע לי (פסיכולוגית נטו) והם נצברים אצלי בקלות יותר ולכן בתקופת מסה אעלה את צריכת השומנים על פני צריכת הפחמימות. אך בתקופת מסה יש חשיבות לכמות הפחמימה, אתה נמצא על 350 גרם כך שאני מניח שאין לך בעיה עם הנוזלים ולכן תעלה מה שיותר נוח לך. אם קשה לך לאכול כמויות כאלה אז תעלה שומן כי כף שמן זה משהו שלא מרגישים בכלל בזמן האוכל.

בתאכלס זה לא כל כך משנה תוסיף מה שיותר נוח לך ותשים לב שהיחסים של חלבון/פחמימה/שומן נשארים מאוזנים. במבצ הנוכחי אין בעיה אפילו להוסיף את כל הקלוריות מהשומן לפי דעתי.

• פותח/ת השרשור
בתאכלס זה לא כל כך משנה תוסיף מה שיותר נוח לך ותשים לב שהיחסים של חלבון/פחמימה/שומן נשארים מאוזנים. במבצ הנוכחי אין בעיה אפילו להוסיף את כל הקלוריות מהשומן לפי דעתי.
השאלה מה זה יחסים מאוזנים. רבים מחברי הפורום תומכים בגישה של יחס עדיף של שומן על פחמימה, כאשר כמות הפחמימות בתפריט לא מגיעה לשלוש ספרות.

השאלה מה זה יחסים מאוזנים. רבים מחברי הפורום תומכים בגישה של יחס עדיף של שומן על פחמימה, כאשר כמות הפחמימות בתפריט לא מגיעה לשלוש ספרות.

אני דווקא יותר מאמין ביותר פחמימות זה גם יותר נוח ומשביע לדעתי, אני לא זוכר את האחוזים נראה לי יש כל מיני מאמרים בפורטל שכתוב שם איך ממליצים לחלק אבל בגדול מה שאני אוהב לעשות בבניית תפריט זה קודם כל לבנות אותו לפי החלבון שאני צורך לדוגמא' 100 גרם חלבון ביום (לצורך המחשה) ואני צורך גם 50 גרם שומן ביום (פה זה כאילו העיניין שמדברים עליו קודם תראה מה אתה צורך בדרך כלל יעני כמה אגוזים שמן זית וכו') ואז את השאר משלים מפחמימה לכמות קלוריות שאני מקציב לעצמי כי זה כביכול הכי גמיש.
טיפה הסתבכתי מקווה שכן הייתי ברור

• פותח/ת השרשור
בעקרון זה לא כל כך משנה. ייאגר לך שומן אם תאכל יותר ממה שאתה צריך למשך זמן רב + לא תתאמן. התהליך הרבה יותר מסובך מכך, לשם המחשה, ככה משמינים:
http://www.shiftn.com/obesity/Full-Map.html
(זה תמונה שמשה הראה לי כששאלתי אותו שאלה דומה)

לשאלתך מה להוסיף פחמימה או שומן. השאלה הזו בתקופת מסה עולה בעיקר אצל אנשים עם נטיה להשמנה, אני למשל הייתי ילד מאוד מאוד שמן. אז הנוזלים זה משהו שמפריע לי (פסיכולוגית נטו) והם נצברים אצלי בקלות יותר ולכן בתקופת מסה אעלה את צריכת השומנים על פני צריכת הפחמימות. אך בתקופת מסה יש חשיבות לכמות הפחמימה, אתה נמצא על 350 גרם כך שאני מניח שאין לך בעיה עם הנוזלים ולכן תעלה מה שיותר נוח לך. אם קשה לך לאכול כמויות כאלה אז תעלה שומן כי כף שמן זה משהו שלא מרגישים בכלל בזמן האוכל.
זאת אומרת אם אני מבין נכון, במידה ואני מעוניין להישאר כמה שיותר "יבש" (על אף שאתה מניח נכון, אין לי בעיה עם נוזלים) עדיף לבחור באופציה של שמן הזית על פני הפחמימה, גם אם אני כאמור עם 350 גרם פחמימה בתפריט? (אני חייב להודות שבהתחלה לוקח זמן להפנים - בגלל שהיית מאוד מאוד שמן, אתה מעלה שומנים..).

את העקרון הבנת, אבל אתה על 350 גרם פחמימה ככה שהנוזלים לא יהיו פאקטור כאן אם תוסיף עוד פחמימה או עוד שומן ולכן תוסיף מה שנוח לך.

• פותח/ת השרשור
את העקרון הבנת, אבל אתה על 350 גרם פחמימה ככה שהנוזלים לא יהיו פאקטור כאן אם תוסיף עוד פחמימה או עוד שומן ולכן תוסיף מה שנוח לך.
הטרדה אחרונה לפני כניסת השבת, להיות סגור על עצמי. אם אני בתפריט של עד נאמר 100 גרם פחמימה (רצוי פחות), הגוף יסתגל וידע לנצל את השומן כמקור אנרגיה ראשוני.
אם אני בתפריט עשיר בפחמימות ( לפחות 40% מס"כ הקלוריות), אזי הגוף בכל מקרה ינצל את הפחמימה כמקור ראשוני לאנרגיה, ואז רצוי שיהיה מספיק שומן בתפריט, אך אין צורך מעבר לכך. לגבי, כל עוד אני אוסיף אוכל "נקי" ולא אהיה בפלוס גדול מדי, אין כל כך חשיבות או יתרון לשומן על פחמימה ולהיפך. אני מבין שקורים המון תהליכים בגופנו וזה לא מדוייק, אבל ניתן לומר שבגדול זה כך?

הטרדה אחרונה לפני כניסת השבת, להיות סגור על עצמי. אם אני בתפריט של עד נאמר 100 גרם פחמימה (רצוי פחות), הגוף יסתגל וידע לנצל את השומן כמקור אנרגיה ראשוני.
אם אני בתפריט עשיר בפחמימות ( לפחות 40% מס"כ הקלוריות), אזי הגוף בכל מקרה ינצל את הפחמימה כמקור ראשוני לאנרגיה, ואז רצוי שיהיה מספיק שומן בתפריט, אך אין צורך מעבר לכך. לגבי, כל עוד אני אוסיף אוכל "נקי" ולא אהיה בפלוס גדול מדי, אין כל כך חשיבות או יתרון לשומן על פחמימה ולהיפך. אני מבין שקורים המון תהליכים בגופנו וזה לא מדוייק, אבל ניתן לומר שבגדול זה כך?
כ, שבת שלום 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית