הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה דעתכם על טכניקת הדדליפט הזו האם לאמץ אותה?

• פותח/ת השרשור koko19
  • פורסם בתאריך

koko19

משתמש קבוע
1,347
89
נק' מוניטין:
-73
1,347
89
שלום.

ראיתי את הווידאו הזה וראיתי את הווידאו של ריפיטו( שצורף לספר ה SS ) לגבי הדדליפט , האם כדאי לאמץ את הטכניקה של אליוט בווידאו הזה על זה של ריפטו ? אולי זה בעצם אותו דבר , מה דעתכם?

ההבדלים שאני מצאתי זה בגובה הגב לפני המשיכה , ובטכניקה של להוריד את המשקל...

טכניקה זה עניין נוטורי, לימוד הטכניקה בדדליפט בשיטה של ריפטו היא למעשה ממש ממש קלה ובאמת גם אני תוך שתי דקות צליח ללמד דדליפט ולגרום למתאמן לבצא בצורה מושלמת. אבל בגלל המערכת המוטורית בגוף, בהמשך לא כל החזרות יהיו מושלמות ובמיוחד לא כשהמתאמן לבד. בסופו של דבר, לפחות ע"פ שיאים ת"א הממוצע שלוקח לאדם לקלוט תנועה מורכבת היא אחרי 5000 חזרות (כן). אבל את התנועה לא צריך פחות ממספר דקות בודדות בשביל ללמד.

מי שמתקשה ללמד דדליפט, ולא נותן למתאמנים שלו להתחיל מ20 כל צד, פשוט לא יודע לבצע דדליפט ולא מצבע דדליפט כבד בעצמו. 60 קילו זה בדיחה שכל מתאמן מסוגל לבצע, בין אם הוא יודע ובין אם לא.

יש לך אומץ לתת למתאמן שפעם ראשונה נכנס לחדר כושר להרים 60 קילו מהריצפה??
מלא אם היתה לי פלטות אולמפיות שאז אפשר להעמיס פחות משקל והגובה הוא גובה טוב

אדם שמתאמן בפעם הראשונה אני לא נותן לו בכלל תרגילים מורכבים (כמעט) כי אני לא מכיר אותו, הרצון שלו, ומה הוא רוצה. לתת לאדם שרוצה 'להיות שרירי' להתנפח מעט ולהיות עם קוביות לקיץ אין מה לעשות עם דדליפט, הוא לא יתאמץ בשביל התרגיל הזה והוא לא שווה את הטרחה שלי.
אדם שכן רוצה ורציני, יש לי הרבה אומץ כי כולם מסוגלים למשוך משקל כזה.

חבר בן 16 שנרשם לחד״כ על היום הראשון שלו עשה דדליפט 60 בלי בעיה והוא לא איזה פריק חזק.....
בכללי אני לא מכיר הרבה שלא יכולים לעשות דדליפט לפחות 50 (עם הגבהה זה גם טוב לנשים וילדים בפרט) שלא מתאמנים בחד״כ בכלל...

גבר בגיר אמור להיות מסוגל לעשות דדליפט 60 בלי שום בעיה...
דדליפט עם מוט ריק זה אחד הדברים הפחות יעילים שיש.....

חבר בן 16 שנרשם לחד״כ על היום הראשון שלו עשה דדליפט 60 בלי בעיה והוא לא איזה פריק חזק.....
בכללי אני לא מכיר הרבה שלא יכולים לעשות דדליפט לפחות 50 (עם הגבהה זה גם טוב לנשים וילדים בפרט) שלא מתאמנים בחד״כ בכלל...

גבר בגיר אמור להיות מסוגל לעשות דדליפט 60 בלי שום בעיה...
דדליפט עם מוט ריק זה אחד הדברים הפחות יעילים שיש.....
ברגע שתהיה מדריך בחדר כושר (אם תהיה, אם לא אז לא תוכל להבין כנראה), איזה אנשים חסרי קוארדינציה וחסרי טיפת כוח מגיעים לחדר כושר בפעם הראשונה. דברים שנראים לך לגיטימים כמו לסובב אגן בשביל לשמור על גב ישר, פשוט לא נתפסים.
בקיצור, ממש לא כל מתאמן שמגיע לחדר כושר יכול ללמוד בכמה דק' דדליפט/סקוואט ולהתחיל לשים משקל על המוט. בגלל זה הרבה פעמים אני יתן למתאמן לעבוד בדדליפט רומני עם משקל יחסית נמוך בשביל להבין את התנועה של הסיבוב אגן ושמירה על הגב ישר, או מישהו שעושה סקוואט ולא מצליח לשמור את המשקל על העקבים ו"להתיישב" אחורה , אחד כזה יצטרך לתרגל קימה וישיבה מכסא מתחת למקביל, כי לנסות לשמור על משקל על העקבים עם מוט למישהו שלא מצליח עדיין, יהיה מתכון מעולה לתביעה.

• פותח/ת השרשור
מחזק את שחר ^^^

שמעו , אני רואה מתאמנים חדשים שלא יכולים לבצע בטכניקה בסיסית (לא מושלמת) תרגילים של בידודים למנהם , אז איפה דדליפט ואיפה סקוואט? 🤣

ברגע שתהיה מדריך בחדר כושר (אם תהיה, אם לא אז לא תוכל להבין כנראה), איזה אנשים חסרי קוארדינציה וחסרי טיפת כוח מגיעים לחדר כושר בפעם הראשונה. דברים שנראים לך לגיטימים כמו לסובב אגן בשביל לשמור על גב ישר, פשוט לא נתפסים.
בקיצור, ממש לא כל מתאמן שמגיע לחדר כושר יכול ללמוד בכמה דק' דדליפט/סקוואט ולהתחיל לשים משקל על המוט. בגלל זה הרבה פעמים אני יתן למתאמן לעבוד בדדליפט רומני עם משקל יחסית נמוך בשביל להבין את התנועה של הסיבוב אגן ושמירה על הגב ישר, או מישהו שעושה סקוואט ולא מצליח לשמור את המשקל על העקבים ו"להתיישב" אחורה , אחד כזה יצטרך לתרגל קימה וישיבה מכסא מתחת למקביל, כי לנסות לשמור על משקל על העקבים עם מוט למישהו שלא מצליח עדיין, יהיה מתכון מעולה לתביעה.
יש מקרים פה ולפה
יש כאלו שילמדו תוך דקה (ראיתי אחד שעל הפעם הראשונה שלו עשה סקוואט קרוב למושלם בלי שום הדרכה)
וראיתי אחד שעשה כל כך גרוע כמו שאתה מתאר שאפילו לשבת על כיסא הוא לא עושה כמו שצריך...

יש מקרים פה ולפה
יש כאלו שילמדו תוך דקה (ראיתי אחד שעל הפעם הראשונה שלו עשה סקוואט קרוב למושלם בלי שום הדרכה)
וראיתי אחד שעשה כל כך גרוע כמו שאתה מתאר שאפילו לשבת על כיסא הוא לא עושה כמו שצריך...

בגלל זה לא עושים דדליפט כבד פעם בראשונה

זהוא הרגת אותי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

תצחק תצחק אבל גם לי היה מתאמן כזה שממש קשה לו להשאיר את הגב ישר גם בסקוואט וגם בדדליפט
הבאתי לו שיעשה פשיטות גו בסוף כל אימון נקווה שזה יעזור במשהו

אני כמדריך מתקשה ללמד דדליפט ויהיה קשה ללמד את זה כמו בסרטון של הSS.
מתאמן שנכנס פעם ראשונה לחדר כושר לא יוכל לעשות דדליפט עם פלטה של 20 בכל צד ואני גם לא רוצה שהוא ינסה
אני תמיד מלמד מוט ריק,ושאתה מלמד עם מוט ריק זה ניהיה סוג של דדליפט רומני ותחילת התרגיל היא מהשלב האקצנטרי
יש לי בחד"כ פלטפורמה קצת יותר גבוהה מרדיוס של פלטה של 20, ואני מלמד משם עם מוט ריק דדליפט לכל דבר, המעבר משם לדדליפט מהרצפה הוא בדרך כלל חלק למרות שהטווח גודל במעט.

לא זוכר מי ציין פה שצריך מאות חזרות של דדליפט, אבל כבר עבדתי עם הרבה אנשים שלקח להם בדיוק 5 דקות ללמוד דדליפט, לפי השיטה של ריפטו.
חוץ מזה שדברים טכניים זה מאוד איניבידואלי ויש אנשים שילמדו ב5 דקות כמו שיש אנשים שיקח להם 5 שעות.

קודם כל גם אני מלמד דדליפט מאוד מהר. ברמה של דקות אלא אם כן יש מחסור היסטרי בגמישות או ליקוי אחר, יש לי שיטת לימוד משלי.
אין לי את בעיית המשקל שיש לכם כי אני יכול לשים אצלנו 30 ק"ג וזה בגובה הנכון (פלטות בגודל אחיד).
כן, מתאמן מתחיל בהחלט יכול לעשות 60 ק"ג דדליפט באימון ראשון אם הבסיס שלו בסדר.

@RussianHotGirl אני במקומך הייתי נזהר ללמד אם אתה מזייף ב130, 130 זה מבחינתי משקל של מתחילים אלא אם כן אתה שוקל 60 ק"ג. קח את זה כעצה, לא כביקורת. לא ראיתי את הדדליפט שלך.

@Avi TheKing רוב הסיכויים שיש בעיה עם השיטה בה אתה מלמד אם אתה מתקשה ללמד דדליפט. יש המון ניואנסים אבל בסיס סביר לא אמור להיות קשה ללימוד.

קודם כל גם אני מלמד דדליפט מאוד מהר. ברמה של דקות אלא אם כן יש מחסור היסטרי בגמישות או ליקוי אחר, יש לי שיטת לימוד משלי.
אין לי את בעיית המשקל שיש לכם כי אני יכול לשים אצלנו 30 ק"ג וזה בגובה הנכון (פלטות בגודל אחיד).

@RussianHotGirl אני במקומך הייתי נזהר ללמד אם אתה מזייף ב130, 130 זה מבחינתי משקל של מתחילים אלא אם כן אתה שוקל 60 ק"ג. קח את זה כעצה, לא כביקורת. לא ראיתי את הדדליפט שלך.

@Avi TheKing רוב הסיכויים שיש בעיה עם השיטה בה אתה מלמד אם אתה מתקשה ללמד דדליפט. יש המון ניואנסים אבל בסיס סביר לא אמור להיות קשה ללימוד.
אני לא ״מזייף״ פשוט עושה טכניקה אחרת בכוונה...שאני מעדיף

אבל ללמד או להראות למישהו אני מראה את הטכניקה היותר ריפטואיסטית

תוכל להדגים את שיטת הלימוד שלך? ישנם בפורום לא מעט מדריכים ומתאמנים שיוכלו להפיק מכך תועלת.

יש כאלה שקולטים את זה מהר,ויש כאלה שלא קולטים את זה בכלל
אולי אני סתם מתאמץ ללמד אותו אנשים

יש לי בחד"כ פלטפורמה קצת יותר גבוהה מרדיוס של פלטה של 20, ואני מלמד משם עם מוט ריק דדליפט לכל דבר, המעבר משם לדדליפט מהרצפה הוא בדרך כלל חלק למרות שהטווח גודל במעט.

לא זוכר מי ציין פה שצריך מאות חזרות של דדליפט, אבל כבר עבדתי עם הרבה אנשים שלקח להם בדיוק 5 דקות ללמוד דדליפט, לפי השיטה של ריפטו.
חוץ מזה שדברים טכניים זה מאוד איניבידואלי ויש אנשים שילמדו ב5 דקות כמו שיש אנשים שיקח להם 5 שעות.
הבעיה עם משקל נמוך, שאין מתיחה של ההאמסטרינג וזה נראה יותר כמו סקוואט

רק אני או שהגב שלו עגול?
יש לו בעיה רפואית בגב
רק העליון עגול

בכללי גב עליון עגול זה לא קטסטרופה
גם גב תחתון לפעמים זה לא אסון מוחלט
תלוי במתאמן (שמתי לב גם לקשר בין כמה שהטכניקה יפה למ.ג. בד״כ אנשים ששוקלים מעל 150 לא דואגים לגב שלהם אבל זה לא קשור לדיון)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית