הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה דעתכם על טכניקת הדדליפט הזו האם לאמץ אותה?

• פותח/ת השרשור koko19
  • פורסם בתאריך

koko19

משתמש קבוע
1,347
89
נק' מוניטין:
-73
1,347
89
שלום.

ראיתי את הווידאו הזה וראיתי את הווידאו של ריפיטו( שצורף לספר ה SS ) לגבי הדדליפט , האם כדאי לאמץ את הטכניקה של אליוט בווידאו הזה על זה של ריפטו ? אולי זה בעצם אותו דבר , מה דעתכם?

ההבדלים שאני מצאתי זה בגובה הגב לפני המשיכה , ובטכניקה של להוריד את המשקל...

זה אותו הדבר, ההורדה לא כל כך רלוונטית כי אתה אמור להוריד את המוט בצורה לא נשלטת.

• פותח/ת השרשור
זה אותו הדבר, ההורדה לא כל כך רלוונטית כי אתה אמור להוריד את המוט בצורה לא נשלטת.

אם זה ככה ואני מקבל את זה , למה כול כך הרבה מוקדש לטכניקה הזאת בסרטון שצרפתי וגם בסרטון של ריפטו ומאמנים אחרים ?

למה לא פשוט להגיד לשמוט את המוט ברגע שאתה זקוף ושלום על ישראל ?.

מהניסיון שלי עם מתאמנים הרבה הרבה יותר קל ללמד בדרך של ריפטו מאשר בדרך שאליוט הראה שם.
בכלל, הדרך של ריפטו הופכת את הדדליפט לדבר כל כך פשוט ללימוד שזה גאוני.

• פותח/ת השרשור
מהניסיון שלי עם מתאמנים הרבה הרבה יותר קל ללמד בדרך של ריפטו מאשר בדרך שאליוט הראה שם.

מעבר לטכניקת השמטה של המוט בזמן ההזדקפות , אצל ריפטו הישבן צריך להיות הרבה יותר למעלה מאשר אצל אליוט שמראה שהישבן יותר נמוך בהרבה ... מה אתה חושב על הנקודה הזאת?

לא רואה הבדל בין הביצוע השני בסירטון של אליוט לעומת הדדליפט שריפטו מדגים, איך דדליפט יראה תלוי גם במבנה הגוף של הבן אדם.

• פותח/ת השרשור
לא רואה הבדל בין הביצוע השני בסירטון של אליוט לעומת הדדליפט שריפטו מדגים, איך דדליפט יראה תלוי גם במבנה הגוף של הבן אדם.

הבדל אחד זה זווית הגב לפני שאתה מרים את המשקל מהריצפה , בסרטון של ריפטו ששם יש מתאמנים מכול הגבהים והסוגים הוא דורש מהם להרים את הישבן גבוהה לפני ההרמה , אצל אליוט הישבן נמצא במקום יותר נמוך לפי הנחיה שלו.

הביצוע של ריפטו זה קודם להוריד את המוט עד לגובה הברכיים לערך , ומדגיש לא לכופף ברכיים קודם אלה את האגן , אצל אליוט בדיוק הפוך הוא אומר קודם לכופף ברכיים ואחרי זה בשבל כולשהוא שמהשקל מתחיל לרדת רק אז תאגן.

לא ראיתי את זה בסירטון של אליוט (ראיתי רק אצל הראשון), אבל זה לא משנה כי גם אם את ההתחלה של הדדליפט אתה תתחיל כמו שאליוט לימד את הראשון, המוט לא יעזוב את הרצפה עד שתגיד למצב שריפטו מלמד ולכן השיטה של ריפטו עדיפה.

לגבי ההורדה, כבר הסברתי לך למה זה לא משנה.

• פותח/ת השרשור
לא ראיתי את זה בסירטון של אליוט (ראיתי רק אצל הראשון), אבל זה לא משנה כי גם אם את ההתחלה של הדדליפט אתה תתחיל כמו שאליוט לימד את הראשון, המוט לא יעזוב את הרצפה עד שתגיד למצב שריפטו מלמד ולכן השיטה של ריפטו עדיפה.

לגבי ההורדה, כבר הסברתי לך למה זה לא משנה.

סבבה תודה על העזרה 😃

אני כמדריך מתקשה ללמד דדליפט ויהיה קשה ללמד את זה כמו בסרטון של הSS.
מתאמן שנכנס פעם ראשונה לחדר כושר לא יוכל לעשות דדליפט עם פלטה של 20 בכל צד ואני גם לא רוצה שהוא ינסה
אני תמיד מלמד מוט ריק,ושאתה מלמד עם מוט ריק זה ניהיה סוג של דדליפט רומני ותחילת התרגיל היא מהשלב האקצנטרי

אני כמדריך מתקשה ללמד דדליפט ויהיה קשה ללמד את זה כמו בסרטון של הSS.
מתאמן שנכנס פעם ראשונה לחדר כושר לא יוכל לעשות דדליפט עם פלטה של 20 בכל צד ואני גם לא רוצה שהוא ינסה
אני תמיד מלמד מוט ריק,ושאתה מלמד עם מוט ריק זה ניהיה סוג של דדליפט רומני ותחילת התרגיל היא מהשלב האקצנטרי
אני מלמד אנשים דדליפט ב-2 דקות
ומאז רק משגיח שהם עושים נכון אם לא נותן הערות בהתאם...

יש לך את ה-5 שלבים ואז כבר קל לזהות דפקטים....
לא צריך ללמוד עם מוט ריק רק עם 60 או 50 עם הגבהה אם הוא לא מסוגל ל-50 דדליפט שיתעסק בלהתחזק בסקוואט

לא צריך ללמוד עם מוט ריק רק עם 60 או 50 עם הגבהה אם הוא לא מסוגל ל-50 דדליפט שיתעסק בלהתחזק בסקוואט
אתה רציני אחי? לא רק שאני בספק שריפטו מלמד דדליפט בכזאת מהירות, אתה שלא שולט בעצמך בטכניקה, איך אתה יכול ללמד אחרים? אל תחשוב שאני יורד עלייך אתה יודע כמה אני מעריך אותך ואת הדדליפט שלך 😍 פשוט לא נשמע הגיוני.

אתה רציני אחי? לא רק שאני בספק שריפטו מלמד דדליפט בכזאת מהירות, אתה שלא שולט בעצמך בטכניקה, איך אתה יכול ללמד אחרים? אל תחשוב שאני יורד עלייך אתה יודע כמה אני מעריך אותך ואת הדדליפט שלך 😍 פשוט לא נשמע הגיוני.
אני יודע את הטכניקה מאוד טוב
אני עד משקל מסוים יכול למשוך בטכניקה מאוד יפה.(בסביבות ה-130)

אני מושך עגול בשביל פחות טווח תנועה ויותר מהירות (ופחות לחשוב)....
אני גם עם המרכז כובד קדימה והמוט ממש רחוק ממני בהתחלה כי שוב זה יותר נוח לי...

יש לי כבר 3-4 אנשים שעושים דדליפט עם גב פלס (אחד מהם סומו) ולא השקעתי בהם יותר מ2-3 סטים דוגמא והסברה בימי שלישי (יום קל)....
אה וקללות הרבה קללות זה עוזר

• פותח/ת השרשור
b

נשמע הזוי לגמרי מה שרשמת , אני שמעתי הקלטה של אליוט שהוא מאמן מכובד ועם ידע רב מאוד מרצה על זה ואומר שאדם שבחיים שלא לא עשה דדליפט הכי קל ללמד ולוקח לו בערך 300-500 חזרות בשביל לללמוד את הטכניקה , לאחד שעושה דדליפט כבר תקופה אבל לא נכון לוקח עד כמה שאני זוכר 3000 חזרות.

הקטע שאני מתייחס מהציטוט שלו זה לגבי אחד שבחיים שלא לא עשה שדורש לערך 300 חזרות פלוס... אז איך אתה ב 2 דקות מלמד?😲

b

נשמע הזוי לגמרי מה שרשמת , אני שמעתי הקלטה של אליוט שהוא מאמן מכובד ועם ידע רב מאוד מרצה על זה ואומר שאדם שבחיים שלא לא עשה דדליפט הכי קל ללמד ולוקח לו בערך 300-500 חזרות בשביל לללמוד את הטכניקה , לאחד שעושה דדליפט כבר תקופה אבל לא נכון לוקח עד כמה שאני זוכר 3000 חזרות.

הקטע שאני מתייחס מהציטוט שלו זה לגבי אחד שבחיים שלא לא עשה שדורש לערך 300 חזרות פלוס... אז איך אתה ב 2 דקות מלמד?😲
טכניקה זה עניין נוטורי, לימוד הטכניקה בדדליפט בשיטה של ריפטו היא למעשה ממש ממש קלה ובאמת גם אני תוך שתי דקות צליח ללמד דדליפט ולגרום למתאמן לבצא בצורה מושלמת. אבל בגלל המערכת המוטורית בגוף, בהמשך לא כל החזרות יהיו מושלמות ובמיוחד לא כשהמתאמן לבד. בסופו של דבר, לפחות ע"פ שיאים ת"א הממוצע שלוקח לאדם לקלוט תנועה מורכבת היא אחרי 5000 חזרות (כן). אבל את התנועה לא צריך פחות ממספר דקות בודדות בשביל ללמד.

מי שמתקשה ללמד דדליפט, ולא נותן למתאמנים שלו להתחיל מ20 כל צד, פשוט לא יודע לבצע דדליפט ולא מצבע דדליפט כבד בעצמו. 60 קילו זה בדיחה שכל מתאמן מסוגל לבצע, בין אם הוא יודע ובין אם לא.

• פותח/ת השרשור
טכניקה זה עניין נוטורי, לימוד הטכניקה בדדליפט בשיטה של ריפטו היא למעשה ממש ממש קלה ובאמת גם אני תוך שתי דקות צליח ללמד דדליפט ולגרום למתאמן לבצא בצורה מושלמת. אבל בגלל המערכת המוטורית בגוף, בהמשך לא כל החזרות יהיו מושלמות ובמיוחד לא כשהמתאמן לבד. בסופו של דבר, לפחות ע"פ שיאים ת"א הממוצע שלוקח לאדם לקלוט תנועה מורכבת היא אחרי 5000 חזרות (כן). אבל את התנועה לא צריך פחות ממספר דקות בודדות בשביל ללמד.

מי שמתקשה ללמד דדליפט, ולא נותן למתאמנים שלו להתחיל מ20 כל צד, פשוט לא יודע לבצע דדליפט ולא מצבע דדליפט כבד בעצמו. 60 קילו זה בדיחה שכל מתאמן מסוגל לבצע, בין אם הוא יודע ובין אם לא.

זה חופף בדיוק למה שאני אמרתי, זה כמו ללמד כדרוסלן לזרוק בטכניקה נכונה מהשלוש , אבל עד שהוא יקלוט את הטכניקה ויעביר אותה למצב ישום (כלומר קליעה מרובה לסל) יקח מאות זריקות , תוסיף על זה פארמטר של משחק ושמירה (קרי משקל שעולה כול הזמן) זה הופך את זה כול פעם יותר קשה ויותר קשה ודורש למעשה ישום נוסף.

זה חופף בדיוק למה שאני אמרתי, זה כמו ללמד כדרוסלן לזרוק בטכניקה נכונה מהשלוש , אבל עד שהוא יקלוט את הטכניקה ויעביר אותה למצב ישום (כלומר קליעה מרובה לסל) יקח מאות זריקות , תוסיף על זה פארמטר של משחק ושמירה (קרי משקל שעולה כול הזמן) זה הופך את זה כול פעם יותר קשה ויותר קשה ודורש למעשה ישום נוסף.
לא, את התנועה הוא יודע, אבל לבצע אותה בצורה אוטומטית, לא. תן לו קליעות חופשיות הוא יצליח, תן לו ליישם את הטכניקות בזמן משחק והוא יפקשש זה הכול..

b

ללמד טכניקה זה קל אפילו מאוד
להטמיע אותה במשקלים כבדים זה קשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית