הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יחס בין משקל לחזרות לבין RM1

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
היחס אמור להשמר זהה , ולתת הפרש יותר גדול ככל שמתקדמים ?

לדוגמה - 100 לשלישיה נתן 110 , אז 200 לשלישיה יתן 220 ?

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

אתה מדבר על סקוואט בלי ראפס, בנץ' עם רסט פואוז, ולא צריך לומר: דדליפט בלי רצועות?

לא , אבל לצורך העניין אני מדבר על סהכ הרמות של די הרבה יותר מ800 .
למה זה כזה מעסיק פה לא מעט אנשים ?

בעזהי"ת

לא , אבל לצורך העניין אני מדבר על סהכ הרמות של די הרבה יותר מ800 .
למה זה כזה מעסיק פה לא מעט אנשים ?

למה זה מעסיק? כי אני עכשיו לקראת שבוע הנפח הרביעי של קורטה, במאמץ לא יתואר, וכל זאת כדי אולי להצליח להשוות את השיאים שלי, ובתסריט אופטימי אפילו לשבור אותם, ואתה שולף בדרך אגב על מישהו עם טוטאל 800 (נניח: סקוואט 280, בנץ' 200, דדליפט 320 - הכל RAW!). נראה מובן מאליו שאני אסתקרן לדעת איך והאם וכמה.

והיות שכך: מה זה סה"כ הרמות הרבה יותר מ-800?

אני לא מבין את המהומה. קחו את דבריו בעירבון מוגבל, ועם זאת שיקלו את הנקודה המרכזית של הדיון: הוא מוזרק, והוא עובד כוח. מה כל כך לא יתואר ונשגב בהישגיו?

ברור לכל דכפין כי במקרה הטוב מדובר במקרה אמיתי של מתת-אל גנטית בשילוב חומרים סינטטיים אשר תורמים לו להיות יותר חזק מהחבר'ה האחרים כאן. אשר הם טבעיים(ללא הורמונים/סטרואידים).

במקרה הרע, מדובר בהטרלה כלשהי אשר לא צריכה להזיז לאף הדיוט ובפרט למבינים בעניין את העפעף.

וzaptamaher, מדוע נותן אתה לדבר שכזה להפריע לשלוותך שלך?

אריאל, אשר תמהה לחלוטין על המהומה שנוצרה.

אני לא מבין את המהומה. קחו את דבריו בעירבון מוגבל, ועם זאת שיקלו את הנקודה המרכזית של הדיון: הוא מוזרק, והוא עובד כוח. מה כל כך לא יתואר ונשגב בהישגיו?

ברור לכל דכפין כי במקרה הטוב מדובר במקרה אמיתי של מתת-אל גנטית בשילוב חומרים סינטטיים אשר תורמים לו להיות יותר חזק מהחבר'ה האחרים כאן. אשר הם טבעיים(ללא הורמונים/סטרואידים).

במקרה הרע, מדובר בהטרלה כלשהי אשר לא צריכה להזיז לאף הדיוט ובפרט למבינים בעניין את העפעף.

אותי אישית זה מעצבן, כי יש פה כמה חבר'ה שהשיאים שלהם הם ארציים, ולא רק לקטגוריית המשקל שלהם או לקטגוריית הגיל שלהם - אלא לגבי כלל הליפטרים, או אנשים שמבצעים את התרגילים הללו לצורך העניין.
לאופק יש את הסקוואט RAW הכי כבד בארץ, לחן יש את הדדליפט הכי כבד בארץ [או השני הכי כבד, יש בחור אחד שאני זוכר שראיתי ב-WPC], וכשבחור זר, מוזרק או לא מוזרק זה לא משנה בכלל, בא וזורק מספרים לאוויר - זה די מערער את השיאים האלה ואיך שהם נתפסים. בתור ליפטר, אני משתדל לא לזרוק מספרים מבלי לגבות אותם בסרטונים, וחושב שכך כל ליפטר או כל ספורטאי צריך לנהוג.

בעזהי"ת

שבוע צפוי (בתקווה שאצליח!) עם 24 סטים של חמישיות דדליפט על משקל הגבוה מ-180, אמור להוציא אותי מהשלווה הרבה יותר מכל דיון אינטרנט - וגם לגרום לי לוותר על השתתפות באחד כזה, כי עדיף במקום לזה לישון או לאכול.

אבל עד אז, נזרק כאן משהו מתמיה, ובצד כל האפשרויות שכתבת, אני עדיין מעוניין לדעת דברים לאשורם. בילדר שלוחץ 200+, סבבה , לא כל השאר.

הבחור המדובר יודע לא לדבר בלי סרטונים לכן לא הצהיר בפומבי על שום מספר. עד שיוכח אחרת לא נעשה כאן כלום והדיון עקר. מצד שני הבחור לא עשה שומדבר שלילי כי לא הוא זרק מספרים לאוויר.
לגבי טוטאל / מכון - מיותר לציין שבתחרות התנאי שטח אחרים לחלוטין, לראיה בחור מהמכון שלי שהיה לו 240 נתן גריינד עם 220 בתחרות. שמדובר על אנשים שמתאמנים BB- בוודאות כמעט מוחלטת הסקוואט RM1 יהיה גבוה, הבנץ' לא יהיה עם עצירה והדדליפט יהיה עם רצועות (אם מדובר על חזרות זה יהיה בטח גם T&G) לכן אין מה להתרגש ממספרים כל עוד לא התחרשו בתחרות.

בעזהי"ת

בנץ' עם 200+, הוא כמובן מספר מרשים מאוד. ומתוך היכרות עם קהילת פיתוח הגוף בארץ (בעיקר זו הירושלמית), לחיצה מפלצתית הרבה יותר שכיחה, מאשר דדליפט RAW מעולם אחר, כמו גם סקוואט.

הסיבה? זה כבר דיון בפני עצמו. לואי סימונס רואה את הטרייספס כשריר החשוב ביותר לבנץ' (בסייג: בנץ' עם חולצה - אבל עדיין), לאחר מכן לטיסימוס וטרפז, בהיררכיה עוד יותר נמוכה את הדלתואיד הקדמי, ואחרונים מכולם הם הפקטורליס. ומעבר ל-dynamic effort, maximum effort, ואיתם גם ה-repeat effort, שמרכיבים את השיטה של ווסטסייד (וכמובן: conjugate method), נמצאים שם ה-special exercise בתור הבסיס לכל העבודה הספציפית, ועד כדי שסימונס רואה בהתחזקות בתרגילי ה-special exercise, כסיבה עיקרית להתקדמות ב-PR. אם התחזקת בהם, נעשית חזק יותר, והמספרים שלך יעלו למעלה.

פיתוח גוף תחרותי - לפחות זה שאני רואה כאן בישראל, באופן מובן מאליו מקדיש תשומת לב מרובה מאוד ל-special exercise הקשורים ללחיצת החזה, ולכן לא פלא שחלק גדול מהבילדרים התחרותיים נמצאים בעמדת איום טבעית על מקום בפודיום, בתחרויות קרב לחיצת חזה (😃 למרות שדניס בונדרנקו מאכיל כאן את כולם בקש, בסופו של דבר, לפחות ב-RAW).

בעזהי"ת

בנץ' עם 200+, הוא כמובן מספר מרשים מאוד. ומתוך היכרות עם קהילת פיתוח הגוף בארץ (בעיקר זו הירושלמית), לחיצה מפלצתית הרבה יותר שכיחה, מאשר דדליפט RAW מעולם אחר, כמו גם סקוואט.

הסיבה? זה כבר דיון בפני עצמו. לואי סימונס רואה את הטרייספס כשריר החשוב ביותר לבנץ' (בסייג: בנץ' עם חולצה - אבל עדיין), לאחר מכן לטיסימוס וטרפז, בהיררכיה עוד יותר נמוכה את הדלתואיד הקדמי, ואחרונים מכולם הם הפקטורליס. ומעבר ל-dynamic effort, maximum effort, ואיתם גם ה-repeat effort, שמרכיבים את השיטה של ווסטסייד (וכמובן: conjugate method), נמצאים שם ה-special exercise בתור הבסיס לכל העבודה הספציפית, ועד כדי שסימונס רואה בהתחזקות בתרגילי ה-special exercise, כסיבה עיקרית להתקדמות ב-PR. אם התחזקת בהם, נעשית חזק יותר, והמספרים שלך יעלו למעלה.

פיתוח גוף תחרותי - לפחות זה שאני רואה כאן בישראל, באופן מובן מאליו מקדיש תשומת לב מרובה מאוד ל-special exercise הקשורים ללחיצת החזה, ולכן לא פלא שחלק גדול מהבילדרים התחרותיים נמצאים בעמדת איום טבעית על מקום בפודיום, בתחרויות קרב לחיצת חזה 😃) למרות שדניס בונדרנקו מאכיל כאן את כולם בקש, בסופו של דבר, לפחות ב-RAW).
זה מאוד מעניין. אני מסכים מבחינה עקרונית (למעט הקשר לבנץ עם חולצה. למה להתאמן ערום?...🤣) . אני גם משוכנע שאם תעקוב אחר התקדמות של פאוורליפטר ממוצע שעוקב אחרי השבלונה של SS ועד אימוני כח מתקדמים תואמים ונפוצים תמצא את הלחיצות מעט מפגרות מאחור.
הטענה על תרגילי העזר והתחזקות באותם שרירים שציינת כקשורים ל"Special exercises" קצת סותרת את העיקרון של "משקל כבד על המוט = כח". אם זה מה שצריך לעשות בכדי ללחוץ כבד עשה זאת...
לטעמי זה פשוט קשור ב-upper body mass, לחיצות פשוט מושפעות מכך באופן מאוד בולט.

בתור ליפטר, אני משתדל לא לזרוק מספרים מבלי לגבות אותם בסרטונים, וחושב שכך כל ליפטר או כל ספורטאי צריך לנהוג.

אני מחשיב אותו, גמרתי על עצמי בחימום [200 פעמיים, 210, 220 ו-220] והיו חסרים לי כמה ס"מ בודדים לנעילה, אז אני מעדיף לחשוב שאם לא הייתי מעייף את עצמי ככה הייתי נועל אותו. כמובן שתחרותית השיא שלי הוא רק 205 אבל אני מעדיף לחשוב שיש לי 220, לא פורמלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית