הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יחס בין משקל לחזרות לבין RM1

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
היחס אמור להשמר זהה , ולתת הפרש יותר גדול ככל שמתקדמים ?

לדוגמה - 100 לשלישיה נתן 110 , אז 200 לשלישיה יתן 220 ?

בעזהי"ת

זה מאוד מעניין. אני מסכים מבחינה עקרונית (למעט הקשר לבנץ עם חולצה. למה להתאמן ערום?...🤣) . אני גם משוכנע שאם תעקוב אחר התקדמות של פאוורליפטר ממוצע שעוקב אחרי השבלונה של SS ועד אימוני כח מתקדמים תואמים ונפוצים תמצא את הלחיצות מעט מפגרות מאחור.
הטענה על תרגילי העזר והתחזקות באותם שרירים שציינת כקשורים ל"Special exercises" קצת סותרת את העיקרון של "משקל כבד על המוט = כח". אם זה מה שצריך לעשות בכדי ללחוץ כבד עשה זאת...
לטעמי זה פשוט קשור ב-upper body mass, לחיצות פשוט מושפעות מכך באופן מאוד בולט.

א. השלב הקשה ביותר בבנץ' עם חולצה, הוא הנעילה. כשהמוט נמצא על החזה, האלאסטיות של החולצה משחקת תפקיד עיקרי. בנעילה לעומת זאת אלה כמעט ורק הטרייספס. לכן כתבתי את הדברים תחת סייג.

ב. משקל כבד על המוט = כוח, הוא כלל שמתאים לרמת המתאמן המתחיל והבינוני. מתאמן מתקדם, בטח elite, נמצא מול מציאות הרבה יותר מאתגרת. אי אפשר לעבוד כל הזמן על משקלים מעל 90% של RM1, ומעבר לגורם העצימות יש צורך לשלב בין עבודה על נפח, עבודה על מיומנות, וכמובן: נקודות תורפה, הן ברמת הטכניקה והן ברמת מבנה הגוף - כשכל אלה נמצאים בקטבים כמעט מנוגדים!

נמצאות שם שיטות שונות כיצד להרכיב תוכנית אימונים המכילה את כל הגורמים הנדרשים. אחת מהן היא ווסטסייד שהזכרתי. וכאמור, חלק מהותי מבסיס השיטה הזו, נמצא בתרגילים מבודדים לשרירים הרלוונטיים - כבסיס להתחזקות בעבודה המרכזית על מהירות, עצימות, מיומנות ונפח, upper body mass כדבריך.

שטות מיותרת עשית עכשיו.
ניסיתי על בשרי כדי לדעת שיש לי 220, יש הבדל גדול בין זה לבין לזרוק לאוויר "יש לי 230 דדליפט כי לפי הנוסחא יש לי ככה וככה" מבלי לנסות.

שטות מיותרת עשית עכשיו.
ניסיתי על בשרי כדי לדעת שיש לי 220, יש הבדל גדול בין זה לבין לזרוק לאוויר "יש לי 230 דדליפט כי לפי הנוסחא יש לי ככה וככה" מבלי לנסות.

אין לך 220.

טוב כפרה.
מזכיר לי את לטיסימוס דורסי מלפני שנתיים שראה את ה-180 שלי שנאבקתי עליו ועלה בצורה לא חוקית במכון ואמר לי "אין לך סיכוי להרים את זה בתחרות, ושום שופט לא יעביר הרמה כזו אז תפסיק לבלבל את השכל שיש לך 180 כשאין לך" אז חודש אחרי זה בתחרות משכתי 195 והדבקתי לו את זה בפרצוף.

טוב כפרה.
מזכיר לי את לטיסימוס דורסי מלפני שנתיים שראה את ה-180 שלי שנאבקתי עליו ועלה בצורה לא חוקית במכון ואמר לי "אין לך סיכוי להרים את זה בתחרות, ושום שופט לא יעביר הרמה כזו אז תפסיק לבלבל את השכל שיש לך 180 כשאין לך" אז חודש אחרי זה בתחרות משכתי 195 והדבקתי לו את זה בפרצוף.

תרים 220 ויותר בפסח אשמח לראות את זה ואמחא לך כפיים, בכיף. אבל אל תנסה להציג דדליפט שבקושי עלה מעל הברכיים כ"כמעט נעילה" ושכאילו זה נמצא כבר בכיס שלך. אח"כ אתה מתפלא למה לא לוקחים אותך ברצינות.

תרים 220 ויותר בפסח אשמח לראות את זה ואמחא לך כפיים, בכיף. אבל אל תנסה להציג דדליפט שבקושי עלה מעלה הברכיים כ"כמעט נעילה" ושכאילו זה נמצא כבר בכיס שלך. אח"כ אתה מתפלא למה לא לוקחים אותך ברצינות.
מצטער לומר לך, אבל חסרים כמה ס"מ לנעילה.
ובהתחשב בזה שזה התרחש לא באימון ייעודי לדדליפט, אחרי שני סינגלים של 200, סינגל של 210 וסינגל כושל של 220, זה הניסיון השני עם 220! ואם הגעתי כ"כ גבוה בהרמה, תאמין לי שבתנאים חכמים יותר זה היה ננעל, אז כן, זה בכיס שלי. וכפי שאמרתי, ככה לטיסימוס חטף לפרצוף, וככה כל אחד אחר. אם יש משהו שאני עושה זה לעמוד במילה שלי. הרבה יגידו "מה אתה שם על אחרים, תפסיק להתייחס למה שאומרים לך ולנסות להוכיח את עצמך" אבל הם לא יודעים שאנשים כמוך הם המוטיבציה הכי גדולה שלי.
531cd12e5d66f.jpg

מצטער לומר לך, אבל חסרים כמה ס"מ לנעילה.
ובהתחשב בזה שזה התרחש לא באימון ייעודי לדדליפט, אחרי שני סינגלים של 200, סינגל של 210 וסינגל כושל של 220, זה הניסיון השני עם 220! ואם הגעתי כ"כ גבוה בהרמה, תאמין לי שבתנאים חכמים יותר זה היה ננעל, אז כן, זה בכיס שלי. וכפי שאמרתי, ככה לטיסימוס חטף לפרצוף, וככה כל אחד אחר. אם יש משהו שאני עושה זה לעמוד במילה שלי. הרבה יגידו "מה אתה שם על אחרים, תפסיק להתייחס למה שאומרים לך ולנסות להוכיח את עצמך" אבל הם לא יודעים שאנשים כמוך הם המוטיבציה הכי גדולה שלי.

מצטער לומר לך, אבל "כמה ס"מ" זה הגובה של המוט מעל הפיקה שלך. מה שאני שומע ממך זה קשקושים באוויר, בניגוד להצהרה שלך מקודם. ואני שמח שאני מהווה לך מקור להשראה ומוטיבציה. עכשיו כל מה שנשאר לך לעשות זה למשוך 220. ואני מאחל לך את זה מכל הלב ושיהיה בהצלחה.

מה שכן, אני מקווה שאחד מהמנהלים כאן ידביק לך למצח חוב לראק על הקשקשת ויתן לך באן אם אתה לא מביא סרטון של 220 בתחרות בפסח. אקסטרא מוטיבציה. אחרי הכל, זה בכיס שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית