דיון שאלה למנהלים בעיקר - תוכניות כוח מול פיצולים

BODYBUILDER

מושעה
616
99
נק' מוניטין:
139
616
99
למה בפורום הזה דוגלים לרוב ברוטינות אימון כמו SS 5 X 5 [ רוטינות של פאווריפטרים ?]
וכל מי שמתאמן פיצולים AB/C וכולי הוא טיפש ונפח זה דבר רע ?

נתחיל בשאלה, קראת את הספר starting strength? יש שם הסבר מפורט למה.

הנחות יסוד:
כוח מהווה בסיס לכל התקדמות עתידית
כדי לצבור כוח צריך להתקדם במשקלים על המוט
הדרך הכי יעילה לצבור משקל על המוט היא תוכניות כוח.

פיצולים למיניהם לא מאפשרים התקדמות מספקת ביחס לתוכנית יותר מרוכזת.
הטיפשות מתבטאת בחוסר ההבנה של העקרונות להתקדמות.

לדעתי השאלה בהחלט במקום, כי בשנים הראשונות לקיומו, הפורום היה חזק חלק מכת הריפטואיסטים, ובהחלט גם כיום יש בפורום כיוון ברור של אימוני כוח.
יחד עם זאת, בשנה-שנתיים האחרונות התחלפה ההנהלה, ולרוב המנהלים כן יש ראש פתוח גם לתכניות פיצולים.
הבעיה העיקרית עם נפח ותכניות פיצולים, זו העובדה שהן נבנו ע"י מדריכים יוצאי המוסדות המקובלים, ושאין להם באמת מושג בבניית תכניות אימונים. מה שמביא מתאמנים מתחילים-בינוניים לחוסר התקדמות ועם משקלים נמוכים. תכניות כוח כמו SS מביאות מתאמן מתחיל תוך חודשים ספורים ל-120 ק"ג סקוואט ו-140 ק"ג דדליפט, שאלו תרגילים שהוא לא יעשה בהתאם לחכמה המקובלת (או יעשה חצאי/רבעי סקוואטים עם ברכיים שלא עוברות את האצבעות, ושאר ירקות), ובטח לא במשקלים האלה, כי עם סכמות של חזרות כמו 4X8, או 3X10, הוא פשוט לא יתאושש לאורך זמן.
כמו כן, כפי שחנן כבר ציין, מבין כל הפרמטרים של כושר גופני, כוח הוא האדפטציה החשובה ביותר, שמשפיעה הכי טוב גם על כל השאר.
כדאי בהחלט לציין שאם המטרה היא נטו מסת שריר - אז לא, היפרטרופיה היא לא רק תופעת לוואי של עלייה בכוח, כי עובדה שיש אנשים שהורידו 15 ק"ג בחיטוב, וגם איכשהו שיפרו את הסקוואט שלהם באיזה 30 ק"ג בדרך. או מנגד, אנשים שהמשיכו לטחון חפיסות אוריאו וחלב, ולא התקדמו במשקלים.
יחד עם זאת, גם הטובים שבין הבילדרים עובדים הרבה פעמים בחזרות נמוכות בתרגילי הבסיס. מנגד, גם בתכניות כוח כמו 5/3/1, WS, סמולוב לא חסרים תרגילי עזר וחזרות גבוהות.

אני בטוח שיוצא לך במכון לראות איזה מתאמן לוקח דאמבל של 10 קילו ומפמפם בו 20 חזרות.
עכשיו בשיא הרצינות, זה נראה מצחיק.
לא רק שזה כולה 10 קילו וזה יחסית קל, הוא גם עושה 20 חזרות וזה כבר נראה כאילו הוא עושה אירובי.

אני מאמין שהמטרה של רוב האוכלוסיה (לא מדבר על האוכלוסיה בפורום) רוצה להראות טוב ופחות להרים כבד.
אבל אם תיקח מתאמן ממוצע ותתן לו לעבוד רק בטווח חזרות של 8-10 חזרות ל 9 סטים חזה למשל, המשקלים שלו יהיו בריצפה והוא יתקשה להתאושש מאימון לאימון והמשקל עבודה שלו יעלה בהתאם (אם בכלל).
עכשיו תחשוב על זה שתוך 3-6 חודשים של עבודת כוח אותו מתאמן יוכל להקפיץ (גם ל 10 חזרות) את המשקלים שלו בעשרות קילוגרמים, ואז לבמקום לעבוד עם 60 קילו בבנץ', לעבוד את אותו מספר חזרות רק עם 80 קילו.

העיקרון פה הוא "להשיג את הכוח" ואז להוריד קצת ממנו ולהוסיף נפח/חזרות וכו'.

כמובן שזה לא תופס למי שמעוניין רק בכוח, אלא למתאמן ממוצע שרוצה לגדול ועל הדרך גם להתאמן על כוח.

אני לא מנהל אבל אני אענה בכל זאת. כשבאים לכאן לפורום בחורים ששוקלים 60 קילו ורוצים לקבל ביקורת על תוכניות AB וABC שלרוב בנויות איום ונורא, שלא מתאימות לרמתם ובטווח הארוך יביאו אותם במקרה הטוב להתקדמות מינורית, האינסטינקט הבסיסי של החבר'ה המנוסים כאן שכבר אכלו את "החרא" הזה בתור מתחילים בחדר כושר הוא להתריע ולכוון לגבי צורות עבודה מוכחות שתפיק עבור מתחיל את ההתקדמות המהירה והיעילה ביותר ביחס לזמן. תוכניות כוח הם התכוניות היעילות ביותר להעלאה במסת השריר למתאמן מתחיל. חד וחלק. כמובן שלא חסר תוכניות AB ו-FBW שבנויות נכון ויכולות להביא תוצאות דומות, אבל גם בהן העקרונות חייבים להיות זהים לחלוטין כמו בתוכניות כוח בסיסיות (התקדמות לינארית ועיקבית בתרגילים הכבדים עם מוט, התאוששות טובה, נפח אימון הגיוני ועבודה בעצימות גבוהה) כדי להביא להתקדמות. אף אחד לא אומר שתוכניות ABC הן גרועות, אבל הן לרוב המכריע לא מתאימות למתחיל, שזה רוב האוכלוסיה שמתאמנת במכון כושר וזאת שבאה לכאן לפורום לקבל עצות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי אתם דיברתם פה על העלת מסת שריר על הגוף ... ועל התאוששות .

אני מסכים שמתאמן ששוקל 60 קילו ומאתן חודשיים לא צריך פיצול כמו ABC ... אבל אפשר בכיף להיתקדם בתוכנית AB גם במשקלים וגם במסת השריר ... אולי מי AB באמת לא תגיע ל180 סקוואט ... אבל מי אמר שצריך את זה בכלל ? מי אמר ש100 זה לא מספיק ?
כמובן שבSS וכולי ... אתה תעלה את המשקל על המוט יותר מהר ... אבל מה אם המטרה שלך זה נטו פיתוח גוף המשקל על המוט לא כזה משנה לך ... בתוכנית פיצולים לא תעלה את הסקוואט ב15 קילו בחודש ... אבל אם הזמן אתה תעלה בשריר ותתאמן אם משקל יותר גבוהה ... לרוב המתאמנים כאן [ רובם ] שמתאמנים בתוכניות " ליפטינג " לפחות עד כמה שראיתי עד היום לא נראים חטובים ואם מסת שריר גדולה ... לרוב זה אנשים אם 20 א"ש ומעלה [ אם משקלים עצומים כמובן ] או מישהו שיוריד חולצה והוא נראה שחיף [ אבל משקלים עצומים כמובן ] ... אז מה אתם מעלים על עצמכם בעצם ? שריר או שומן ? בן אדם שמעניין אותו פיתוח גוף לא צריך להגיע ל180 סקוואט בחודשיים ... קאי גרין .. רוני .. ארנולד .. גאי קטלר .. כל הגדולים מתאמנים בפיצולים .. כל הIFBB PRO מתאמנים פיצולים ...ונראים מצויין ...

לגבי ההתאוששות דעתי האישית שאין כזה דבר " אתה לא תתאושש " אתם אומרים כאילו זה תורה כתובה בספר - תעשה פיצולים לא תתאושש .
מה אם שחקני כדורגל .. שחקני NBA ואפילו סתם שחקנים בארץ ובעולם ... הם רצים ומתאמנים כל יום ... - ניקח את רונלדו הוא דופק ספרינטים כל יום יותר מי עצן מיקצועי ... והוא לא מגיע לאימון יתר ולמה זה ? כי הוא רגיל לזה ... הוא התאמן והגיע לרמה כזאת שהוא ירוץ כל יום 10 ק"מ וזה יהיה כלום בשבילו והגוף שלו מתאושש ... למה שאני יגיע לאימון יתר אם אני מתאמן AB 9 סטים גדול 6 קטן חצי שנה ... ואז מעלה ל5 ימים ומוסיף טיפה נפח .? הגוף שלי רגיל לרמה הזאת ...

כולם סוגדים למארק ריפטו ועל התוכנית אימון הנפלאה שהוא המציא .. אבל תכלס הוא שמן .. והתוכנית שלו כמה מסתובבת באינטרנט כמה? 30 שנה ?.. לא חושבים שהמידע הזה קצת מיושן ?
אז מה אם הוא אמר שצריך להיתמקד רק במורכבים ? הוא לא יודע את מה שיודעים היום ... הוא גם אמר לישתות אוראו אם חלב בשביל להגיע לערכים שתתאושש מהאימון ..- וזה בולשיט - זה המתכון להגיע להשמנת יתר ...
לו היה לכם אפשרות שיגיע כל מאמן בעולם ויאמן אותכם אישית שנה בחינם ... את מי היית בוחרים ?
ארנולד ? רוני ? גאי ? מישהו מהIFBB PRO ?
או מארק ריפטו ? תכלס ...

להשוות מתאמן רגיל לרונאלדו או מפתח גוף מקצועי, זו טיפשות מכיוון שאין לך לא את הגנטיקה שלהם ולא את המעטפת הרפואית שמקיפה אותם לטובת התאוששות.
עבור מתאמן ממוצע ומתחיל להעביר שנה בתוכניות כוח יהיה הדבר החכם והיעיל לעשות.

אתה כותב 'אני מתאושש' אבל אתה לא באמת יכול להעריך כמה היית מרים אם היית מתאושש בצורה נכונה.

אני מסכים שמתאמן ששוקל 60 קילו ומאתן חודשיים לא צריך פיצול כמו ABC ... אבל אפשר בכיף להיתקדם בתוכנית AB גם במשקלים וגם במסת השריר ... אולי מי AB באמת לא תגיע ל180 סקוואט ... אבל מי אמר שצריך את זה בכלל ? מי אמר ש100 זה לא מספיק ?

מעטים מאוד מגיעים ל-180 ק"ג סקוואט ב-SS, וגם בתכניות יותר מתקדמות (לא שזה בשמיים, אבל גם ל-99.9% ממתאמני הכוח אין את זה). ו-100 ק"ג סקוואט זה משקל של ילדה שאפשר להגיע אליו אחרי חודש ב-SS עם טכניקה סבירה מינוס.

כמובן שבSS וכולי ... אתה תעלה את המשקל על המוט יותר מהר ... אבל מה אם המטרה שלך זה נטו פיתוח גוף המשקל על המוט לא כזה משנה לך ... בתוכנית פיצולים לא תעלה את הסקוואט ב15 קילו בחודש ... אבל אם הזמן אתה תעלה בשריר ותתאמן אם משקל יותר גבוהה ... לרוב המתאמנים כאן [ רובם ] שמתאמנים בתוכניות " ליפטינג " לפחות עד כמה שראיתי עד היום לא נראים חטובים ואם מסת שריר גדולה ... לרוב זה אנשים אם 20 א"ש ומעלה [ אם משקלים עצומים כמובן ] או מישהו שיוריד חולצה והוא נראה שחיף [ אבל משקלים עצומים כמובן ] ... אז מה אתם מעלים על עצמכם בעצם ? שריר או שומן ? בן אדם שמעניין אותו פיתוח גוף לא צריך להגיע ל180 סקוואט בחודשיים ... קאי גרין .. רוני .. ארנולד .. גאי קטלר .. כל הגדולים מתאמנים בפיצולים .. כל הIFBB PRO מתאמנים פיצולים ...ונראים מצויין ...

המשקל על המוט משנה לך בהחלט, וגם כמה מהבילדרים היותר טובים עובדים במתכונת של כוח (לפחות בחלק מהזמן) - קולמן, ארנולד וכו'.
כן, יש אנשים שלא מעניין אותם לגדול, אז הם עובדים בעיקר על אדאפטציות עצביות, ויש כאלה שלא אכפת להם להיות פחי זבל מהלכים בשביל עוד 5 ק"ג בלחיצות ו-10 ק"ג בסקוואט. זה לא אומר שכל מי שעושה תכנית מסוג כזה צריך לסיים באחד משני המקרים הנ"ל. מנגד, גם זה שתעשה תכנית בילדינג לא תהפוך אותך לקולמן.

לגבי ההתאוששות דעתי האישית שאין כזה דבר " אתה לא תתאושש " אתם אומרים כאילו זה תורה כתובה בספר - תעשה פיצולים לא תתאושש .
מה אם שחקני כדורגל .. שחקני NBA ואפילו סתם שחקנים בארץ ובעולם ... הם רצים ומתאמנים כל יום ... - ניקח את רונלדו הוא דופק ספרינטים כל יום יותר מי עצן מיקצועי ... והוא לא מגיע לאימון יתר ולמה זה ? כי הוא רגיל לזה ... הוא התאמן והגיע לרמה כזאת שהוא ירוץ כל יום 10 ק"מ וזה יהיה כלום בשבילו והגוף שלו מתאושש ... למה שאני יגיע לאימון יתר אם אני מתאמן AB 9 סטים גדול 6 קטן חצי שנה ... ואז מעלה ל5 ימים ומוסיף טיפה נפח .? הגוף שלי רגיל לרמה הזאת ...

כל עוד אתה לא מזריק כמוהם ולא מנהל סדר יום כמוהם, אל תשווה את עצמך אליהם.

כולם סוגדים למארק ריפטו ועל התוכנית אימון הנפלאה שהוא המציא .. אבל תכלס הוא שמן .. והתוכנית שלו כמה מסתובבת באינטרנט כמה? 30 שנה ?.. לא חושבים שהמידע הזה קצת מיושן ?
אז מה אם הוא אמר שצריך להיתמקד רק במורכבים ? הוא לא יודע את מה שיודעים היום ... הוא גם אמר לישתות אוראו אם חלב בשביל להגיע לערכים שתתאושש מהאימון ..- וזה בולשיט - זה המתכון להגיע להשמנת יתר ...
לו היה לכם אפשרות שיגיע כל מאמן בעולם ויאמן אותכם אישית שנה בחינם ... את מי היית בוחרים ?
או מארק ריפטו ? תכלס ...

הרוב כאן לא סוגדים למארק ריפטו (נכון היום, יש רק אחד לדעתי בפורום שסוגד לריפטו) - הרוב, כולל ריפטואיסטים לשעבר, ואפילו כאלה שזוכרים לו חסד נעורים על התחלת הדרך שלהם מסכימים שהוא קשקשן לא קטן. אישית, לא הייתי בוחר אף אחד מהם.

עניתי לך בתוך הציטוט.

• פותח/ת השרשור
להשוות מתאמן רגיל לרונאלדו או מפתח גוף מקצועי, זו טיפשות מכיוון שאין לך לא את הגנטיקה שלהם ולא את המעטפת הרפואית שמקיפה אותם לטובת התאוששות.
עבור מתאמן ממוצע ומתחיל להעביר שנה בתוכניות כוח יהיה הדבר החכם והיעיל לעשות.

אתה כותב 'אני מתאושש' אבל אתה לא באמת יכול להעריך כמה היית מרים אם היית מתאושש בצורה נכונה.

אתה כותב להעביר שנה בתוכניות כוח ... מי אמר שזה הדבר הכי טוב ? מארק ריפטו שמן ? שאמר לאכול אוראו אם חלב בשביל לעלות במסת שריר וכוח ?
אני לא משווה את עצמי למישהו בNBA או לרונלדו - כי אני לא עושה אימון של רונלדו או מישהו מהנביאי ... אני עושה אימון סך הכל AB אם תרגילים מורכבים ותרגילי עזר ... המשקל על המוט לא בהכרח הדבר הכי חשוב ... מה אם TIME UNDER TENSION ? למה לא הלישתמש בתרגילי עזר אם זמן מנוחה קצר ולשרוף תשריר ? הרי ככה אתה בעצם נותן לו גירוי מצויין ...

למנהל אני לא יודע לעשות כמו שאתה עשית אז אשאל אותך ככה ..

1. 100 קילו סקוואט זה משקל של ילדה ... אבל אם הוא מגרה לי את השריר אז מזה משנה ? אם הזמן אני יעלה במסת שריר ויצליח יותר ... לא תוך חודש 20 קילו יותר ... אבל אם הזמן יותר ממושך ... הרי הגירוי זה מה שאתה צריך לא ?

2.רוני וכל הגדולים לא עובדים כוח ... הם אולי עושים במורכבים 5 חזרות אם משקל גבוהה... אבל בהחלט מתאמנים פיצולים ואפילו ABCD/E ...
תראה שאפילו גאי גרין בסירטון ביוטיוב אומר " ILL NEVER BE A WEIGHT LIFTER ..הוא מאמן מישהו ואומר המשקל זה לא משנה .. הגירוי זה מה משנה אתה יכול לעבוד אם BICHES WEIGHT אבל לעבוד טוב על החזה - ואם הזמן המשקל שתרים יגדל ... או לעבוד במשקלים גדולים אבל בעצם לערב את כל שרירי הגוף .
מה יעזור לי להרים 120 קילו לחיצת חזה אם אני בעצם לא עובד על החזה - אלה יותר על היד אחורית וכתף .?

3. שחקני NBA ושחקי כדורגל לא נראיל מזריקים - לדעתי עושים להם בדיקות סמים לא חושב ?

4. אז את מי כן למשל ?

או מארק ריפטו ? תכלס ...

אתה שוכח דבר אחד חשוב , לדוגמא ארנולד בכלל התחיל את הקרירה שלו בתור פאוורליפטר נדמה לי בין השנים 1963-1968 הוא השתתף בתחריות מכובדות שבחלקם לקח מקום ראשון ובחלקם מקום שני....
זה בעצם עונה לך למה הבסיס לגדילה שרירית צריכה להיות כנראה כוח בתור בסיס.

הנה שרשור שהעלו פעם: http://www.lbs.co.il/threads/36116/.

בוא נגיד את זה בפשטות - מי שחושב שפאוורליפטרים ומשקולנים הם שמנים ו/או שבודיבילדרים חלשים כנראה שאין לו מושג באף אחד מהענפים.
וכן, לא התכוונתי שהם עובדים רק כוח, אלא שבבסיס הם עובדים בחזרות נמוכות.
וכן, גם ב-NBA ובכדורגל מזריקים. רשמית, גם בהדד סלימי נקי. אשרי המאמין.

ריפטו שמן = אין לו מושג על מה הוא מדבר. קאי גרין חטוב, גדול, עם הפרד!ות, ע!מק שר*ר ואיכוווווות = כל מילה שהוא אומר ראה וקדש.

לוגיקה של גן חובה. גבר, תתחיל לקרוא מאמרים וספרות איכותיים ואז אולי לא תפלוט שטויות כאלה.

• פותח/ת השרשור
אתה שוכח דבר אחד חשוב , לדוגמא ארנולד בכלל התחיל את הקרירה שלו בתור פאוורליפטר נדמה לי בין השנים 1963-1968 הוא השתתף בתחריות מכובדות שבחלקם לקח מקום ראשון ובחלקם מקום שני....
זה בעצם עונה לך למה הבסיס לגדילה שרירית צריכה להיות כנראה כוח בתור בסיס.

אוקיי אחי .. אבל אל תשכח שבשנים שציינת .. הריפטאוזם שלט ברחבי העולם ואולי בגלל זה הוא התחיל ככה ... אז לא יעדו את מה שיודעים היום .
באותו מטבע אפשר לענות לך ככה שהיום יש מיליון אנשים שמתאמנים פיצולים ונראים בערך כמו ארנולד .
ריפטו שמן = אין לו מושג על מה הוא מדבר. קאי גרין חטוב, גדול, עם הפרד!ות, ע!מק שר*ר ואיכוווווות = כל מילה שהוא אומר ראה וקדש.

לוגיקה של גן חובה. גבר, תתחיל לקרוא מאמרים וספרות איכותיים ואז אולי לא תפלוט שטויות כאלה.

תגובה של גן חובה - יורד לפסים אישיים .. שאלתי שאלה שתכלס מעניינת אותי ... וכן לוגית אני יקשיב למישהו שנראה שהוא מבין בנושא .
אשמח אם לא תשתתף בדיון שלי מי כאן ובהמשך .

אוקיי אחי .. אבל אל תשכח שבשנים שציינת .. הריפטאוזם שלט ברחבי העולם ואולי בגלל זה הוא התחיל ככה ... אז לא יעדו את מה שיודעים היום .
באותו מטבע אפשר לענות לך ככה שהיום יש מיליון אנשים שמתאמנים פיצולים ונראים בערך כמו ארנולד .

תגובה של גן חובה - יורד לפסים אישיים .. שאלתי שאלה שתכלס מעניינת אותי ... וכן לוגית אני יקשיב למישהו שנראה שהוא מבין בנושא .
אשמח אם לא תשתתף בדיון שלי מי כאן ובהמשך .

אני גם דוגל בבילדינג ושריר לא משקל , אבל תבין שגם הבילדרים האלה עושים תוכניות כוח , אתה יכול לראות ביו טיוב שיש להם סטים כבדים למעט חזרות , ובלי קשר תמשקלים שהם הגיעו אלהם בחזה , סקוואט ופרס , זה לא בא מ AB ובטח לא ABC עם נפח עצום , גם אם יתאמנו כול החיים שלהם...

להוסיף מסת שריר = להתחזק
לא לתת ״גירוי״....

כשאתה עובד ״כוח ״ אתה מוסיף אוברול מסה בעיקר בפוסטריור צ׳יין, טרפזים, רגליים, יד אחורית שרירי ליבה ועוד ....
אתה תעלה הכי הרבה קילוגרמים של שריר

כשאתה מפצל ונגיד עושה הנפה לכתף אחורית קדמית לראש התלת חמישי שלו עם דאמבל ואימון הבא אתה תעשה או יותר משקל או יותר איטי או יותר מבוקר או יותר חזרות/סטים התחזקת ואם אתה על מאזן חיובי הוספת מסת שריר אבל בפיצולים תוסיף הרבה פחות מסת שריר מב״כוח״ כי התרגילים שאתה מתחזק בהם משתפים הכי פחות מסת שריר אבל נגיד דלטס ענקיים ובייספ בולט נראה הרבה יותר טוב ומבחינים בהם יותר מזקופים גדולים וטרפזים אחוריים ענקיים (שמן הסתם ישקלו יותר) ....
אז תעלה פחות מסת שריר אבל תראה הרבה הרבה יותר טוב

ככה שאם בא שחיף מת שצריך לעלות 10-15 קילו עדיף שיעשה ss ואז ייחטב וייבחר מה הוא רוצה...
לבילדינג פיצולים זה טוב אפילו מאוד רק שרוב האנשים שבונים פיצולים בד״כ לא מבינים בשיט ולכן יוצרים לך תוכנית שהיא מתכון לפציעה/אוברטריינינג/חוסר תוצאות כי הם לא מבינים עקרונות התקדמות פשוטים...

מוכנים לחלוק עליי אני תמיד מוכן להקשיב 😃

• פותח/ת השרשור
קראתי את הפוסט שנתתם לי ... ופשוט ננתתם לי ליקרוא מלחמה מילולית בין בילדר לליפטרים ... אוקיי בסדר גמור .
עדין לא הסברתם למה להיתאמן בצורה של הרמות היא יותר טובה מי " בילדינג " .
כל התשובות שלכם מבוססות על " הם על סטרואידים " .. והם " לא טבעיים " ... או " הם התחילו כליפטרים ועברו " .
" התאוששות " וכולי ... אני מדבר על מבחן התוצאה ופה אתם נופלים .. ועדין לא קיבלתי תשובה .
להוסיף מסת שריר = להתחזק
לא לתת ״גירוי״....

כשאתה עובד ״כוח ״ אתה מוסיף אוברול מסה בעיקר בפוסטריור צ׳יין, טרפזים, רגליים, יד אחורית שרירי ליבה ועוד ....
אתה תעלה הכי הרבה קילוגרמים של שריר

כשאתה מפצל ונגיד עושה הנפה לכתף אחורית קדמית לראש התלת חמישי שלו עם דאמבל ואימון הבא אתה תעשה או יותר משקל או יותר איטי או יותר מבוקר או יותר חזרות/סטים התחזקת ואם אתה על מאזן חיובי הוספת מסת שריר אבל בפיצולים תוסיף הרבה פחות מסת שריר מב״כוח״ כי התרגילים שאתה מתחזק בהם משתפים הכי פחות מסת שריר אבל נגיד דלטס ענקיים ובייספ בולט נראה הרבה יותר טוב ומבחינים בהם יותר מזקופים גדולים וטרפזים אחוריים ענקיים (שמן הסתם ישקלו יותר) ....
אז תעלה פחות מסת שריר אבל תראה הרבה הרבה יותר טוב

ככה שאם בא שחיף מת שצריך לעלות 10-15 קילו עדיף שיעשה ss ואז ייחטב וייבחר מה הוא רוצה...
לבילדינג פיצולים זה טוב אפילו מאוד רק שרוב האנשים שבונים פיצולים בד״כ לא מבינים בשיט ולכן יוצרים לך תוכנית שהיא מתכון לפציעה/אוברטריינינג/חוסר תוצאות כי הם לא מבינים עקרונות התקדמות פשוטים...

מוכנים לחלוק עליי אני תמיד מוכן להקשיב 😃

בתוכנית ליפטיג ממש לא עולים יותר במסת שריר מאשר בבילדינג .
אני מדבר על מבחן התוצאה - ולא על איזה ריפטו שכתב בספר .. גם אני יכול לכתוב ספר .
לעלות במסת שריר - זה לא לעלות את המשקל על המוט ... זה לגרות את השריר ואז לתת לו חלבונים ותזונה ואז הוא יגדל - ואתה תתחזק על הדרך .
תוכנית ליפטיג טובה לאנשים שלא מעניין אותם חיטובים ופשוט רוצים להרים כבד ... לפיתוח גוף זה משהו אחר .
לעבוד כבד במורכבים זה ברור ... אבל זה לא אמור להיות הדבר המרכזי ....
אם תעלה 4 קילו בחודש ותרים ממש כבד אתה תעלה יותר שריר ? ממש ממש לא ... יזרק המון לשומן ... ודרך אגב אני זוכר את הפוסט שלך לפני כמה חודשים שהראית לנו איך אתה עולה בתוכנית שלך שריר ... אז נראלי שאתה לא הבן אדם לענות באשכול הזה אחי .

נקודה למחשבה: האם שומן תורם ליכולת של הפרט להזיז משקל מנקודה א' לב'?

כן? בטוח? תוכיח. כי פיזיקלית שומן לא תורם לתהליך הזה.

תראה לי בילדר רציני אחד שלא מרים כבד. בבקשה. לא ליצנים מהחדכ שלך, אנשים רציניים - נורמאליים. יש לך כאן דוגמאות חיות לבילדרים וגם כאלו שמבינים בחומרים. (ע"ע @Tom ו @Eyal )

יש לי דוגמאות חיות גם בחדר כושר, מי שגדול - הוא חזק. בהכרח. איך אתה חושב מגיעים למשקלים האלה? עם פיצולים א-ת? או עבודה מרוכזת על כוח?

בברכה,

אריאל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית