הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה למנהלים בעיקר - תוכניות כוח מול פיצולים

BODYBUILDER

מושעה
616
99
נק' מוניטין:
139
616
99
למה בפורום הזה דוגלים לרוב ברוטינות אימון כמו SS 5 X 5 [ רוטינות של פאווריפטרים ?]
וכל מי שמתאמן פיצולים AB/C וכולי הוא טיפש ונפח זה דבר רע ?

• פותח/ת השרשור
נקודה למחשבה: האם שומן תורם ליכולת של הפרט להזיז משקל מנקודה א' לב'?

כן? בטוח? תוכיח. כי פיזיקלית שומן לא תורם לתהליך הזה.

תראה לי בילדר רציני אחד שלא מרים כבד. בבקשה. לא ליצנים מהחדכ שלך, אנשים רציניים - נורמאליים. יש לך כאן דוגמאות חיות לבילדרים וגם כאלו שמבינים בחומרים. (ע"ע @Tom ו @Eyal )

יש לי דוגמאות חיות גם בחדר כושר, מי שגדול - הוא חזק. בהכרח. איך אתה חושב מגיעים למשקלים האלה? עם פיצולים א-ת? או עבודה מרוכזת על כוח?

בברכה,

אריאל.

אני לא באתי להרצות כאן אחי ...אני שאלתי שאלה ... עדין לא קיבלתי תשובה עלייה .
התשובות שקיבלתי הם " חומרים " התאוששות " .. וכולי ... עבודה כבדה אמורה להיות בתרגילים המורכבים בילדר לא בילדר זה לא משנה .
אני התכוונתי לזה שאני רואה אנשים מהפורום שמים תמונות והתוצאות מי בחינת פיתוח גוף - לא משהו בכלל ... המשקלים גבוהים אבל גוף אין .
וזה הכל - אני מאמין גם בעבודה כבדה במורכבים אבל זה לא העיקר בבניית מסת שריר ... תרגילי עזר ופימפום זה גם חשוב .
זאת דעתי .
בילדר רציני מגיע למשקלים האלה בזה שהוא עולה במסת השריר ואם השנים משתפר במשקל ... אולי הוא עשה SS ואולי לא ... סביר להניח שלא [לדעתי ] .
וכן זה שאתה עולה במקל גוף אתה מצמצם את הרטיו בינך לבין משקל על מוט ואתה מצליח להרים יותר ...
זה למה לדעתי עדיף לעבוד AB/C ולא 5X5 וכולי ... התוצאות שאתה רואה באתר ... הינה סתכל היום בחור האלה תמונה ירד 20 קילו נראה מצויין - התאמן AB ועוד חרטה שמצבא בBB.COM ...

מה זה לגרות את השריר?
לדגדג אותו עם נוצה? רגע הוא עולה במסת שריר ובגלל זה הוא מתחזק?
כאילו הוא לא עשה כלום כדאי לעלות במסת שריר חוץ מלאכול?

מר באדיבילדר,

עולים במסת שריר בדרכים הבאות:

1. יותר משקל על המוט.

2. יותר חזרות עם אותו משקל.

3.יותר זמן תחת עומס.

את הדרך המועדפת עליך תוכל לבחור לבד. את כולם ביחד או לחוד. אל לנו לשכוח שבחירת הדרך תתבצע תוך כדי שמירה על איכויות מדידה קבילות בצורה נומרית ולא עפ"י "תחושה".

לרוב, קל לאנשים לבחור באופציה 1. אולם, יש דרכים נוספות להעלות מסת שריר, שלא תטעה.

Ss מוכוונת בעיקר פלג גוף תחתון, ובלי פימפומי ידיים פה ושם הגוף יהיה לא מאוזן במקרה הטוב.(לא חסר דוגמאות של מתאמנים כאן באתר).

סייג נוסף, רובו המוחלט של הפורום הם ליפטרים, משמע להרים כמה שיותר. וזאת כי זו דרכם אשר בחרו לעצמם.

כן, יש מקום להוסיף נפח, וגם הרבה מאוד ממנו - רק צריך להבין איך לעשות את זה נכון.

נקודה למחשבה: האם שומן תורם ליכולת של הפרט להזיז משקל מנקודה א' לב'?

כן? בטוח? תוכיח. כי פיזיקלית שומן לא תורם לתהליך הזה.

תראה לי בילדר רציני אחד שלא מרים כבד. בבקשה. לא ליצנים מהחדכ שלך, אנשים רציניים - נורמאליים. יש לך כאן דוגמאות חיות לבילדרים וגם כאלו שמבינים בחומרים. (ע"ע @Tom ו @Eyal )

יש לי דוגמאות חיות גם בחדר כושר, מי שגדול - הוא חזק. בהכרח. איך אתה חושב מגיעים למשקלים האלה? עם פיצולים א-ת? או עבודה מרוכזת על כוח?

בברכה,

אריאל.

מי שגדול, משמע הוא חזק - עם האמירה הזו אני כן נוטה להסכים.

גודל בא כתוצאה ממסת שריר מסויימת, מה שכן אפשר להגיד, זה שאתה כוויכול גדול וחזק - לא מבטיח את כח הסיבולת שלך, שאלו 2 דברים שונים.

תוצאה של עבודה קשה, משקלים כבדים, במקרה ספציפי של אלו שמזריקים, שימוש בחומרים הנכונים, ושאר הירקות - אתה בהחלט תגדל ותתחזק.

אני יכול להגיד לך שמרבית מהמתאמנים בחדר הכושר אינם יודעים כלל להתאמן, הם משנים תכנית אימונים כל יום, פעם מנסים 15 חזרות פעם 10, לא סגורים על עצמם - פתאום מפספסים ארוחות וכו׳ וכו׳ וכו׳.

מי שרציני, ומשקיע את המיטב + יודע את הבסיס הוא ללא ספק יגדל ויתחזק.

יש הרבה מאוד תאוריות, בפועל יש תאוריה אחת שהיא התאוריה המנצחת: יותר משקל על המוט -> יותר מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
מי שגדול, משמע הוא חזק - עם האמירה הזו אני כן נוטה להסכים.

גודל בא כתוצאה ממסת שריר מסויימת, מה שכן אפשר להגיד, זה שאתה כוויכול גדול וחזק - לא מבטיח את כח הסיבולת שלך, שאלו 2 דברים שונים.

תוצאה של עבודה קשה, משקלים כבדים, במקרה ספציפי של אלו שמזריקים, שימוש בחומרים הנכונים, ושאר הירקות - אתה בהחלט תגדל ותתחזק.

אני יכול להגיד לך שמרבית מהמתאמנים בחדר הכושר אינם יודעים כלל להתאמן, הם משנים תכנית אימונים כל יום, פעם מנסים 15 חזרות פעם 10, לא סגורים על עצמם - פתאום מפספסים ארוחות וכו׳ וכו׳ וכו׳.

מי שרציני, ומשקיע את המיטב + יודע את הבסיס הוא ללא ספק יגדל ויתחזק.

האם כדי להזניח לגמרי את שאר תרגילי העזר .. להיתרכז בהרמות הבסיסיות מנוחה של 5 דקות בין סט לסט .?
האם זה באמת יתן לך מספיק גירוי לשריר ?

האם כדי להזניח לגמרי את שאר תרגילי העזר .. להיתרכז בהרמות הבסיסיות מנוחה של 5 דקות בין סט לסט .?

כמה? 5דק? מה אתה עושה שאתה צריך לנוח 5 דק?

תרביץ בין 6-8 חזרות על משקל כבד, תפעיל סטופר שימדוד לך 90 שניות ותכנס שוב לסט. בין תרגילים תקח מנוחה של 120 שניות.

ממליץ בחום על ABC, לא דרופים, לא סופרסטים וכל שאר החרטות שאנשים ממציאים בכדי לקדם את עצמם.

• פותח/ת השרשור

תרביץ בין 6-8 חזרות על משקל כבד, תפעיל סטופר שימדוד לך 90 שניות ותכנס שוב לסט. בין תרגילים תקח מנוחה של 120 שניות.

ממליץ בחום על ABC, לא דרופים, לא סופרסטים וכל שאר החרטות שאנשים ממציאים בכדי לקדם את עצמם.

חחחחחחחחחחחח כנראה לא קראת את כל מה שהיה כתוב ... הבנתי אותך .

שוב לא קיים כזה דבר ״גירוי שרירי״ או לפחות לא מה שאתה מתכוון אליו (גירוי אולי אומר שאתה עובד על שרירי מסוים)...

צריך להתחזק
יש מלא דרכים להתחזק

יותר נפח שזה:
להוסיף חזרות
להוסיף סטים
לעשות דרופ סטים

להוסיף עצימות שזה משקל וגם מנוחות יותר קצרות יכולות להתבטא כהתחזקות ...
גם לעשות את החזרות יותר לאט
, סופר סטים(נועד לחסוך זמן אבל בהחלט מוסיף אינטנסיביות ) וכו׳

סה״כ להוסיף מסה = להתחזק
בתרגילים שמערבים יותר שרירים תעשה לרוב יותר משקל ותוסיף יותר מסת שריר ביותר מקומות
בתרגילים שמערבים פחות שרירים תוסיף פחות מסת שריר אבל באופן יותר ממוקד מה שיכול לגרום לכך שתראה דווקא יותר גדול מבדרך הראשונה כי תעבוד יותר על ״פרופורציות״ תבנה ״מסגרת״ ושאר המונחים הבילדרים...

אם בכוונתך להיות בילדר טבעי (גוף ים בקיצור) כדאי שתפנה לפיצולים אבל שיהיו בנויים באופן חכם...
אם אתה רוצה להתחזק ולהוסיף מסת שריר באופן מהיר והרבה תפנה לתוכנית כוח (שזה תקף בעיקר למתחילים)

אחת העצות האהובות עליי ד״א
בסגנון של שנות ה-80 בלי יותר מדי סיבוכים וזה באמת עובד לרוב 😃

שאני בעד פיצוילם וכל הפורום כאן חושב אחרת .. והינה מנהל עונה ככה . הכל בסדר .אפשר לנעול נמאס לי מהאשכול הזה .

אז תקרא טוב טוב את מה שאני רושם בשנית, חד משמעית - אני נגד כל התאוריות של ריפטו, ביל סטאר וכל השאר. רק עבודה בפיצולים.

אז תקרא טוב טוב את מה שאני רושם בשנית, חד משמעית - אני נגד כל התאוריות של ריפטו, ביל סטאר וכל השאר. רק עבודה בפיצולים.
אתה מדבר על העלאת מסת שריר נטו בקילוגרמים בכל הגוף...
או על להיראות יותר טוב בכללי?(בודי בילדינג פיטנס איך שלא תקרא לזה)

אתה מדבר על העלאת מסת שריר נטו בקילוגרמים בכל הגוף...
או על להיראות יותר טוב בכללי?(בודי בילדינג פיטנס איך שלא תקרא לזה)

על מה אתה מדבר אדוני?

זה תלוי אך ורק בך, לאיזה כיוון אתה לוקח את הגוף שלך, לכאן או לכאן אתה תעלה במסת השריר. טבעי או מוזרק, ואל תשכח שהמון תלוי בתזונה שלך שהוא החלק שרבים לא מקפידים עליו.

על מה אתה מדבר אדוני?

זה תלוי אך ורק בך, לאיזה כיוון אתה לוקח את הגוף שלך, לכאן או לכאן אתה תעלה במסת השריר. טבעי או מוזרק, וטל תשכח שהמון תלוי בתזונה שלך שהוא החלק שרבים לא מקפידים עליו.
אמרת שפיצולים הכי טוב לא אמרת לאיזו מטרה ...
לבילדיג / פיטנס פיצולים הכי טוב
אבל למישהו שמחפש להוסיף הרבה מאוד מסת שריר ולהתחזק בזמן קצר בוא נגיד שהוא רוצה לשחק פוטבול הוא יצטרך אימוני כוח כי בהם הוא יוסיף הרבה יותר בשר בקילו (בזוקפים בתחת הטרפזים ועוד)

• פותח/ת השרשור
אמרת שפיצולים הכי טוב לא אמרת לאיזו מטרה ...
לבילדיג / פיטנס פיצולים הכי טוב
אבל למישהו שמחפש להוסיף הרבה מאוד מסת שריר ולהתחזק בזמן קצר בוא נגיד שהוא רוצה לשחק פוטבול הוא יצטרך אימוני כוח כי בהם הוא יוסיף הרבה יותר בשר בקילו (בזוקפים בתחת הטרפזים ועוד)

בשר שומני בעיקר זה כן .

לפלג גוף תחתון אני אומר לך חד משמעית שכן, אחרי שהמתאמן כבר לא מתחיל אפשר להוסיף תרגילי עזר כמו לג פרס, פרונט סקוואט, דדליפט רומני
לפלג גוף עליון צריך להוסיף נפח, אבל כן להתרכז בתרגילי בסיס שהם הבנץ' והפרס.

בזמן האחרון יש קרב באינטרנט ובחדרי הכושר (מתאמנים שקוראים באינטרנט) בין ה"אלה שמתאמנים כוח" וה"אלה שמתאמנים בילדינג", זה לא נכון מכיוון ששניהם צריכים לעשות את אותו הדבר.

זה לא משנה אם לתכנית שלך קוראים SS, AB, ABC, DFWE, WEGH או HL;';S, העיקרון הוא התקדמות.
אם אתה עושה ABC ומתקדם כל שלושה שבועות בתרגיל אחד מתוך 5 תרגילים לכל שריר, התכנית שלך לא טובה ואתה תגדל מהר יותר בתכנית כוח.

SS מומלצת פה בפורום למתחילים כי היא זאת שמביאה מתאמן חדש למספרים כמו 140 דדליפט ו90 בנצ' במהירות מקסימלית.
מי שעושה את העיקרון כמו שצריך (התקדמות ליניארית בהתאם לרמתו) וזה לא משנה איזה אותיות יש בשם של התכנית, יראה תוצאות מקסימליות.

יתכן ויצא שם רע לSS או תוכניות כוח בכלל מכל מיני ליצנים שחושבים שהם הארד קור כי הם דוחפים אוריאו כל היום, נתקעים בסקוואט של 120, לא באמת עובדים בעצימות מקסימלית (RM כל אימון) וכתוצאה מאימונים לא מספיק עצימים ויותר מדי קלוריות משמינים ולא צוברים מספיק שריר.
מהניסיון שלי על עצמי, מתאמנים ומתאמנות שלי, אני יכול להגיד בכנות שתכניות כוח שנעשות נכון מביאות תוצאות הזויות, שלא רואים הרבה אצל מתאמנים טבעיים.
לראייה, אני יכול להעיד על חברים ש"לא יכולים להתקדם יותר טבעי" במשקל 8X, לעומתי, שאני שוקל כבר 96-97 ועדיין מתקדם 2-3 בחודש יחסית נקי, בלי להיות איזה עילוי גנטי וטבעי.

אני לא מנעל עחי, אבל חפרתי.

*הערה קטנה - מהניסיון שלי הרבה מתאמנים שואפים לידיים לא פרופורציונאליות לגוף ואם הן לא כאלה, אז הידיים קטנות מדי ("יד 41 על 9X קילו? לא טוב").
בשביל להגיע למצב כזה, יכול להיות שכדאי להוסיף קצת פימפומים לידיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית