דיון שאלה למנהלים בעיקר - תוכניות כוח מול פיצולים

BODYBUILDER

מושעה
616
99
נק' מוניטין:
139
616
99
למה בפורום הזה דוגלים לרוב ברוטינות אימון כמו SS 5 X 5 [ רוטינות של פאווריפטרים ?]
וכל מי שמתאמן פיצולים AB/C וכולי הוא טיפש ונפח זה דבר רע ?

שאני בעד פיצוילם וכל הפורום כאן חושב אחרת .. והינה מנהל עונה ככה . הכל בסדר .אפשר לנעול נמאס לי מהאשכול הזה .
אני אקצר.
קבל עצה, אל תעשה "פיצולים" ואל תעשה "כח", פשוט תרים כבד, תאכל טוב ותישן כמו תינוק.
הכי גרוע להיות חלש וקטן...

עניתי לך בתוך הציטוט.
אמרת ש100 קילו סקוואט זה לא משקל גבוה ..
ואולי אתה צודק, אבל זה לא יחסי ? בנאדם ששוקל 80 קילו זה בטח יהיה לא הרבה (בייחוד אם הוא עושה תכנית כוח)

ומה עם ילד שהוא שוקל 60 קילו וזה השנה הראשונה שהוא מתאמן ללא תכניות כוח (תקן אתי אם אני טועה - לנמוכים יש יתרון בסקוואט\דדליפט) , והגובה שלו ממוצע , 100 קילו יהיה משקל מכובד .

ככה זה עובד ?

אמרת ש100 קילו סקוואט זה לא משקל גבוה ..
ואולי אתה צודק, אבל זה לא יחסי ? בנאדם ששוקל 80 קילו זה בטח יהיה לא הרבה (בייחוד אם הוא עושה תכנית כוח)

ומה עם ילד שהוא שוקל 60 קילו וזה השנה הראשונה שהוא מתאמן ללא תכניות כוח (תקן אתי אם אני טועה - לנמוכים יש יתרון בסקוואט\דדליפט) , והגובה שלו ממוצע , 100 קילו יהיה משקל מכובד .

ככה זה עובד ?

במשקל כזה, לא - זה לא יחסי. גם יש כאן ילדים ששוקלים 70 ק"ג עם סקוואט 150, וגם היה כאן מישהו (לא אציין שמות וכינויים כדי לא חלילה להביך אף אחד), שהגיע ב-SS לסקוואט 120 לחמישיות על משקל גוף 60. אני לא אומר שלראטיו אין משמעות - בד"כ מי שמזלזל בראטיו הם שמנים ו/או ריפטואיסטים שנראים כמו חביות שומן מהלכות וגם מתגאים בזה, אבל יש לו משמעות רק ממשקלים מסוימים.

במשקל כזה, לא - זה לא יחסי. גם יש כאן ילדים ששוקלים 70 ק"ג עם סקוואט 150, וגם היה כאן מישהו (לא אציין שמות וכינויים כדי לא חלילה להביך אף אחד), שהגיע ב-SS לסקוואט 120 לחמישיות על משקל גוף 60. אני לא אומר שלראטיו אין משמעות - בד"כ מי שמזלזל בראטיו הם שמנים ו/או ריפטואיסטים שנראים כמו חביות שומן מהלכות וגם מתגאים בזה, אבל יש לו משמעות רק ממשקלים מסוימים.
אז בעצם כמו פיתוח גוף, כוח גם נחשב גנטיקה ?

אז בעצם כמו פיתוח גוף, כוח גם נחשב גנטיקה ?

כוח הוא מאוד תלוי גנטיקה, כמו גם פחות או יותר כל אחת מהאדפטאציות של הכושר הגופני. אין הרבה אנשים שיוכלו להגיע, גם על חומרים ל-300 ק"ג סקוואט או דדליפט. אבל, וזה אבל גדול, אסור להשתמש בגנטיקה כתירוץ. כל אחד יכול לגדול ולהתחזק בצורה שקשה אולי לתפוס בהתחלה, אבל במאות אחוזים ממה שהוא יכול להרים בפעם הראשונה שהוא דורך בחד"כ.

הכל תלוי במטרות, אם אתה בילדר תעשה פיצוים, אם אתה בילדר שגם אכפת לו גם מרגליים גדולות (ולא איזה נער חוף) אתה לא יכול לברוח ממשקלים כבדים בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט (לא משנה אם תגיע למשקלים האלו דרך פיצולים או תוכנית כוח)

אני מסכים שהרבה ממתאמני הכוח , לפחות בתחילת הדרך לא נראים כמו "נערי חוף" אבל ברגע שאנשים הגיעו למשקליי "אמצע" בוא נקרא לזה ככה נגיד
160+ סקוואט
200 דדליפט
120+ בנץ
אם הבחור שיש לו את המשקלים הנ"ל יחסית חטוב (נגיד מתחת ל12 א.ש) אין מצב שהוא לא "יראה" טוב גם מהבחינה הבילדרית... (מדבר על בחור ממוצע נגיד 180. 80 קילו משקל גוף)

לכל החבר'ה פה בתמונה יש את המשקלים הנ"ל ומעבר, הם לא מפצלים אלא עושים קרוספיט ולכן הם על א.ש יחסית נמוך אבל העיקר מתבסס על כוח

907236_10151592329371183_413092186_n.jpg

אוקיי אתם דיברתם פה על העלת מסת שריר על הגוף ... ועל התאוששות .

אני מסכים שמתאמן ששוקל 60 קילו ומאתן חודשיים לא צריך פיצול כמו ABC ... אבל אפשר בכיף להיתקדם בתוכנית AB גם במשקלים וגם במסת השריר ... אולי מי AB באמת לא תגיע ל180 סקוואט ... אבל מי אמר שצריך את זה בכלל ? מי אמר ש100 זה לא מספיק ?
כמובן שבSS וכולי ... אתה תעלה את המשקל על המוט יותר מהר ... אבל מה אם המטרה שלך זה נטו פיתוח גוף המשקל על המוט לא כזה משנה לך ... בתוכנית פיצולים לא תעלה את הסקוואט ב15 קילו בחודש ... אבל אם הזמן אתה תעלה בשריר ותתאמן אם משקל יותר גבוהה ... לרוב המתאמנים כאן [ רובם ] שמתאמנים בתוכניות " ליפטינג " לפחות עד כמה שראיתי עד היום לא נראים חטובים ואם מסת שריר גדולה ... לרוב זה אנשים אם 20 א"ש ומעלה [ אם משקלים עצומים כמובן ] או מישהו שיוריד חולצה והוא נראה שחיף [ אבל משקלים עצומים כמובן ] ... אז מה אתם מעלים על עצמכם בעצם ? שריר או שומן ? בן אדם שמעניין אותו פיתוח גוף לא צריך להגיע ל180 סקוואט בחודשיים ... קאי גרין .. רוני .. ארנולד .. גאי קטלר .. כל הגדולים מתאמנים בפיצולים .. כל הIFBB PRO מתאמנים פיצולים ...ונראים מצויין ...

לגבי ההתאוששות דעתי האישית שאין כזה דבר " אתה לא תתאושש " אתם אומרים כאילו זה תורה כתובה בספר - תעשה פיצולים לא תתאושש .
מה אם שחקני כדורגל .. שחקני NBA ואפילו סתם שחקנים בארץ ובעולם ... הם רצים ומתאמנים כל יום ... - ניקח את רונלדו הוא דופק ספרינטים כל יום יותר מי עצן מיקצועי ... והוא לא מגיע לאימון יתר ולמה זה ? כי הוא רגיל לזה ... הוא התאמן והגיע לרמה כזאת שהוא ירוץ כל יום 10 ק"מ וזה יהיה כלום בשבילו והגוף שלו מתאושש ... למה שאני יגיע לאימון יתר אם אני מתאמן AB 9 סטים גדול 6 קטן חצי שנה ... ואז מעלה ל5 ימים ומוסיף טיפה נפח .? הגוף שלי רגיל לרמה הזאת ...

כולם סוגדים למארק ריפטו ועל התוכנית אימון הנפלאה שהוא המציא .. אבל תכלס הוא שמן .. והתוכנית שלו כמה מסתובבת באינטרנט כמה? 30 שנה ?.. לא חושבים שהמידע הזה קצת מיושן ?
אז מה אם הוא אמר שצריך להיתמקד רק במורכבים ? הוא לא יודע את מה שיודעים היום ... הוא גם אמר לישתות אוראו אם חלב בשביל להגיע לערכים שתתאושש מהאימון ..- וזה בולשיט - זה המתכון להגיע להשמנת יתר ...
לו היה לכם אפשרות שיגיע כל מאמן בעולם ויאמן אותכם אישית שנה בחינם ... את מי היית בוחרים ?
ארנולד ? רוני ? גאי ? מישהו מהIFBB PRO ?
או מארק ריפטו ? תכלס ...
ifbb pro על חומרים אל תשווה
גם רונלדו ואני בטוח בזה
המידע ישן אבל תקף גם היום כי גוף האגם לא השתנה מלפני 30 שנה
dont fuck with science

הכל תלוי במטרות, אם אתה בילדר תעשה פיצוים, אם אתה בילדר שגם אכפת לו גם מרגליים גדולות (ולא איזה נער חוף) אתה לא יכול לברוח ממשקלים כבדים בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט (לא משנה אם תגיע למשקלים האלו דרך פיצולים או תוכנית כוח)

אני מסכים שהרבה ממתאמני הכוח , לפחות בתחילת הדרך לא נראים כמו "נערי חוף" אבל ברגע שאנשים הגיעו למשקליי "אמצע" בוא נקרא לזה ככה נגיד
160+ סקוואט
200 דדליפט
120+ בנץ
אם הבחור שיש לו את המשקלים הנ"ל יחסית חטוב (נגיד מתחת ל12 א.ש) אין מצב שהוא לא "יראה" טוב גם מהבחינה הבילדרית... (מדבר על בחור ממוצע נגיד 180. 80 קילו משקל גוף)

לכל החבר'ה פה בתמונה יש את המשקלים הנ"ל ומעבר, הם לא מפצלים אלא עושים קרוספיט ולכן הם על א.ש יחסית נמוך אבל העיקר מתבסס על כוח

907236_10151592329371183_413092186_n.jpg
אז אתה ממליץ על קרוספיט?... 😉

מה זה השטויות האלה תגיע ל X תראה Y
אתם באמת חושבים שהגוף שלכם יודע כמה הרמתם ובגלל שהוספתם 15 קילו לסקוואט שלכם הוא יוסיף כמות מסוימת של שריר
יצא לי להתאמן גם בכוח וגם "בילדינג" והתקופות שגדלתי בהם הכי הרבה היו התקופות שהחלפתי מבילדינג לכוח ומכוח לבילדינג

בד״כ מי שמתייחס יותר מדי לרטיו הוא שחיף וחלש והרטיו זה התירוץ למשקלים שהוא מרים ....

180 קילו על 60 קילו זה לא כמו 420 על 140 קילו

אתה מדבר על כל השמנים של ss וזה די ברור על מי אתה מדבר פה אבל גם אתה וגם כל הראטיואיסטים לא נראים משהו ...
הם יכולים לחטב ולהיראות טוב אתם לא.

בד״כ מי שמתייחס יותר מדי לרטיו הוא שחיף וחלש והרטיו זה התירוץ למשקלים שהוא מרים ....

אתה מדבר על כל השמנים של ss וזה די ברור על מי אתה מדבר פה אבל גם אתה וגם כל הראטיואיסטים לא נראים משהו ...

"יכולים" זה יפה, גם אני "יכול" לעשות סקוואט 200 קילו, עוד שנה...
וגם אחרי החיטוב, מי הבטיח שישמר הכוח?

הכל ספקולציות עד שלא הרמת X ונראית כמו Y אין לך כלום.

"יכולים" זה יפה, גם אני "יכול" לעשות סקוואט 200 קילו, עוד שנה...
וגם אחרי החיטוב, מי הבטיח שישמר הכוח?

הכל ספקולציות עד שלא הרמת X ונראית כמו Y אין לך כלום.
הכוונה הייתה שלרדת מנגיד 20% ל-14% ייקח הרבה פחות זמן ומאמץ מלעלות 15 קילו של מסה רזה

הכוונה הייתה שלרדת מנגיד 20% ל-14% ייקח הרבה פחות זמן ומאמץ מלעלות 15 קילו של מסה רזה

תלוי באיזה שלב של מתאמן אתה, אבל בכל מקרה שוב הכל "יותר קל" או "יקח פחות זמן" בתיאורה.
אבל עד שלא עשית בעצמך , אתה לא יכול לדעת.

לכולם גוף שונה וגנטיקה שונה ובתיאורה ו"על הנייר" קל לדבר ולהגיד "תעשה ככה ותעשה ככה" אבל כל עולם האימונים הוא לא "שחור-לבן" יש אמנם קווים מנחים אבל צריך גם לדעת לעקוף אותם לפעמים , הכל תלוי במטרות.

תלוי באיזה שלב של מתאמן אתה, אבל בכל מקרה שוב הכל "יותר קל" או "יקח פחות זמן" בתיאורה.
אבל עד שלא עשית בעצמך , אתה לא יכול לדעת.

לכולם גוף שונה וגנטיקה שונה ובתיאורה ו"על הנייר" קל לדבר ולהגיד "תעשה ככה ותעשה ככה" אבל כל עולם האימונים הוא לא "שחור-לבן" יש אמנם קווים מנחים אבל צריך גם לדעת לעקוף אותם לפעמים , הכל תלוי במטרות.
מילא הייתי אומר 5 קילו מסה רזה
ההבדל בין לעלות 15 קילו מסה רזה ללרדת בסביבות ה4-8 קילו שומן בממוצע
הוא שמים וארץ ...

אבל בעיקרון אתה צודק לגבי זה שזה לא שחור ולבן אבל בוא נגיד שברוב המקרים קל יותר לרדת 6 קילו שומן מלעלות 15 קילו מסה רזה

מילא הייתי אומר 5 קילו מסה רזה
ההבדל בין לעלות 15 קילו מסה רזה ללרדת בסביבות ה4-8 קילו שומן בממוצע
הוא שמים וארץ ...

אבל בעיקרון אתה צודק לגבי זה שזה לא שחור ולבן אבל בוא נגיד שברוב המקרים קל יותר לרדת 6 קילו שומן מלעלות 15 קילו מסה רזה

"מאסה רזה" זה גם גידים, צפיפות עצם , רצועות.
תסתכל על הלוג של ההוא מהמכון שלי בפורום לוגים הוא עלה איזה 15 קילו בכלום זמן (מתאמן מתחיל והגיע ל147.5 סקוואט)
http://www.lbs.co.il/threads/50507/

תסתכל על הלוג של ההוא מהמכון שלי בפורום לוגים הוא עלה איזה 15 קילו בכלום זמן (מתאמן מתחיל והגיע ל147.5 סקוואט)
אני יודע בכוונה כתבתי מסה רזה כי ב- ss גם מעלים מסת עצמות וכו׳ בגלל העומס אבל ביחס למסת שריר זה קצת אבל זה עדיין שם

גם אני ״מאמן״ מישהו בss עם שינויים
בינתיים הוא לא אוכל במאזן חיובי ולא מקפיד על 2 גרם חלבון אבל הגיע כבר ל117.5 סקוואט (גבולי בעומק בול מקביל הוא הגיע ל112 שובר פיקס) ו-80 בנץ לחמישייה

מי אמר לך את זה? זה עוד קשקוש של ריפטואיסטים. יש אנשים שיכולים לעשות את זה בקלות, זה נכון, אבל יש אנשים שהרבה יותר קל להם לעלות במשקל, מאשר לרדת.

אני נראה מצוין, לא יודע מתי ראית אותי בלי חולצה והחלטת שאני נראה לא טוב (ואל תבין את זה כאילו אני נעלב או משהו, כי אני ממש לא). ואתה שוב זורק כל מיני ספוקלציות - "הם יחטבו ויראו טוב." תוכיח שהם לא גדלו נטו בשומן. תוכיח שאחרי החיטוב הם ירימו אותו דבר, או אפילו קרוב לזה. תוכיח שאם אני או רטיואיסט אחר לא יעשה מה שהם עושים וישתה גלון חלב ליום ויוריד בגרון עם שתי קופסאות אוריאו ומיצי אהבה של ריפטו, לא נרים הרבה יותר מהם. וכו' וכו'.

אתה לא חושב שצריך פשוט לשלב ?
למשל מי שרוצה לפתח שריר הכי טוב בשבילו יהיה לעבוד כמה ימים כוח וכמה ימים מסה ,
אני כרגע עושה phat של layne norton והתוצאות באמת טובות אני מעלה משקלים בתרגילים המורכבים כל שבוע גם באימוני הכוח שלי וגם היפרטרופיה ,
אני לא חושב שלעבוד רק חמש חזרות זה אידיאלי לבניית שריר וגם לא רק היפרטרופיה מי שרוצה לעשות את המקסימום חייב את שניהם ,

אתה לא חושב שצריך פשוט לשלב ?
למשל מי שרוצה לפתח שריר הכי טוב בשבילו יהיה לעבוד כמה ימים כוח וכמה ימים מסה ,
אני כרגע עושה phat של layne norton והתוצאות באמת טובות אני מעלה משקלים בתרגילים המורכבים כל שבוע גם באימוני הכוח שלי וגם היפרטרופיה ,
אני לא חושב שלעבוד רק חמש חזרות זה אידיאלי לבניית שריר וגם לא רק היפרטרופיה מי שרוצה לעשות את המקסימום חייב את שניהם ,

אני חושב שצריך להגדיר "מטרות" ולכבוש אותן. זאת ה"נוסחה" לאימונים נכונים לדעתי.

אני חושב שצריך להגדיר "מטרות" ולכבוש אותן. זאת ה"נוסחה" לאימונים נכונים לדעתי.
אני חושב שסוכר(כוח) לבד זה בסדר ותותים(היפרטרופיה) לבד זה בסדר אבל ביחד זה ליגה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית