הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה למנהלים בעיקר - תוכניות כוח מול פיצולים

BODYBUILDER

מושעה
616
99
נק' מוניטין:
139
616
99
למה בפורום הזה דוגלים לרוב ברוטינות אימון כמו SS 5 X 5 [ רוטינות של פאווריפטרים ?]
וכל מי שמתאמן פיצולים AB/C וכולי הוא טיפש ונפח זה דבר רע ?

להוסיף מסת שריר = להתחזק
לא לתת ״גירוי״....

כשאתה עובד ״כוח ״ אתה מוסיף אוברול מסה בעיקר בפוסטריור צ׳יין, טרפזים, רגליים, יד אחורית שרירי ליבה ועוד ....
אתה תעלה הכי הרבה קילוגרמים של שריר

כשאתה מפצל ונגיד עושה הנפה לכתף אחורית קדמית לראש התלת חמישי שלו עם דאמבל ואימון הבא אתה תעשה או יותר משקל או יותר איטי או יותר מבוקר או יותר חזרות/סטים התחזקת ואם אתה על מאזן חיובי הוספת מסת שריר אבל בפיצולים תוסיף הרבה פחות מסת שריר מב״כוח״ כי התרגילים שאתה מתחזק בהם משתפים הכי פחות מסת שריר אבל נגיד דלטס ענקיים ובייספ בולט נראה הרבה יותר טוב ומבחינים בהם יותר מזקופים גדולים וטרפזים אחוריים ענקיים (שמן הסתם ישקלו יותר) ....
אז תעלה פחות מסת שריר אבל תראה הרבה הרבה יותר טוב

ככה שאם בא שחיף מת שצריך לעלות 10-15 קילו עדיף שיעשה ss ואז ייחטב וייבחר מה הוא רוצה...
לבילדינג פיצולים זה טוב אפילו מאוד רק שרוב האנשים שבונים פיצולים בד״כ לא מבינים בשיט ולכן יוצרים לך תוכנית שהיא מתכון לפציעה/אוברטריינינג/חוסר תוצאות כי הם לא מבינים עקרונות התקדמות פשוטים...

מוכנים לחלוק עליי אני תמיד מוכן להקשיב 😃
סוף סוף תגובה לעניין
אני לא יודע כמה התוכן שלך מדויק
אבל
הגיוני שבת. כח הגדילה תהיה בשרירים גדולים ושרירי ליבה ופחות בבייספס ושרירים קטנים
כמו כן ברור שהעליה תהיה מהיר. וגדולה יותר

מענין אם אפשר לעשות מאסה בת. כח ואז חיטוב עם פיצולים שמערבים גם עבודת כח שתתן שימור בכח אך הרבה עבודה ממוקדת לשרירים קטנים כמו בייספס ואז בעצם לשרוף שומן ולרדת במשקל במצד אחד
ומצד שני להגדיל ול''דחוס'' שרירים קטנים שתתן עליהם דגש כמו בייספס לדוגמה. מענייין אם דבר כזה יכול לקרות.

מענין אם אפשר לעשות מאסה בת. כח ואז חיטוב עם פיצולים שמערבים גם עבודת כח שתתן שימור בכח אך הרבה עבודה ממוקדת לשרירים קטנים כמו בייספס ואז בעצם לשרוף שומן ולרדת במשקל במצד אחד
ומצד שני להגדיל ול''דחוס'' שרירים קטנים שתתן עליהם דגש כמו בייספס לדוגמה. מענייין אם דבר כזה יכול לקרות.

הכי נכון לטעמי זה כמו שאמרת, לשלב. עם תכנית AB איכותית אתה באמת יכול להשיג מראה יותר שלם ואסתטי.
אבל לבנות מאסה רצינית בשרירים גדולים כדאי לתת עבודת כח.
לעשות את זה בתקופת חיטוב יניב פחות תוצאות מן הסתם.

• פותח/ת השרשור
הסיבה שאני פתחתי את האשכול הזה בגלל שאני לא מבין למה אנשים עובדים לפי תוכניות SS ו5X5 וכולי ...
תוכנית האלה לפי דעתי לא עובדות מספיק על שרירי הגוף ... - מהסיבה הזאת גם לרוב מי שעושה אותם נראה כמו משאית או שחיף אחרי שמתאמן שנתיים .
אם אתם טוענים שאתם עולים שריר ... אז למה יש כלכך הרבה שומן ? אני מדבר על מבחן התוצאה ולא על ספר שמישהו כתב .
היום יש דרכים יותר יעילות לעלות במסת השריר ... עבודה כבדה תמיד תיהיה נחוצה ... אבל לעשות למשל 3 סטים של בנץ וכל סט 5 דקות מנוחה בין לבין ?... לא נראה לי כמו משהו שבמאת עובד לך על השריר ... ולכן עדיף תוכניות פיצולים אם התרגילי עזר .
זה הכל.

תוכנית האלה לפי דעתי לא עובדות מספיק על שרירי הגוף ... - מהסיבה הזאת גם לרוב מי שעושה אותם נראה כמו משאית או שחיף אחרי שמתאמן שנתיים .

תן לעצמך שתי סטירות ותתעורר. זה פשוט טענה מגוחכת. תרצה או לא תרצה.

הסיבה שאני פתחתי את האשכול הזה בגלל שאני לא מבין למה אנשים עובדים לפי תוכניות SS ו5X5 וכולי ...
אם אתם טוענים שאתם עולים שריר ... אז למה יש כלכך הרבה שומן ? אני מדבר על מבחן התוצאה ולא על ספר שמישהו כתב .
היום יש דרכים יותר יעילות לעלות במסת השריר ... עבודה כבדה תמיד תיהיה נחוצה ... אבל לעשות למשל 3 סטים של בנץ וכל סט 5 דקות מנוחה בין לבין ?... לא נראה לי כמו משהו שבמאת עובד לך על השריר ... ולכן עדיף תוכניות פיצולים אם התרגילי עזר .
זה הכל.
1. "השמנים" שאתה רואה, זה חברה שהחליטו שמעניין אותם ליפטינג ולא בילדינג, "השחיפים" שאתה רואה זה חברה שהם או בהתחלה או שלא מבינים מה הוא עושים.
2. יש פה לא מעט אנשים שהחליטו אחרי תוכנית כוח אחת או כמה להתחיל להוסיף פיצולים תוך שמירה על משקלי עבודה במורכבים (אני יכול להעיד שאני אחד מהם), בהבנה שהמטרה שלהם היא בילדינג לפני ליפטינג, זה שאתה לא רואה תמונות שלי או של אחרים מתפרסמים פה כל יום, זה כי אני לא רואה סיבה לפרסם תמונות שלי.
3. העלאת משקלי עבודה בתוכנית כמו ss לקראת פיצולים זה הדבר הכי טוב שבילדר יכול לעשות.
4. עוד משקל על המוט = עוד כוח. כוח מורכב בין השאר ממסת שריר וזה כנראה גם המרכיב הכי חשוב. ככה שאי אפשר להתעלם מעובדה שעוד משקל על המוט = מסת שריר (כן, בליווי דברים נוספים)

לפי דעתי לא עובדות מספיק על שרירי הגוף ...
אין מחקר שלקח תאומים והשווה עבודה של אחד בתוכנית כוח והשני בפיצולים והשווה תוצאות לאורך זמן.
כך שלא תקבל הוכחה 'מדעית' למה עדיף

חשוב לזכור כי ההתקדמות והמראה של כל אחד תלויה המון בגנטיקה, תזונה, מנוחה ובתוכנית האימונים.

• פותח/ת השרשור
1. "השמנים" שאתה רואה, זה חברה שהחליטו שמעניין אותם ליפטינג ולא בילדינג, "השחיפים" שאתה רואה זה חברה שהם או בהתחלה או שלא מבינים מה הוא עושים.
2. יש פה לא מעט אנשים שהחליטו אחרי תוכנית כוח אחת או כמה להתחיל להוסיף פיצולים תוך שמירה על משקלי עבודה במורכבים (אני יכול להעיד שאני אחד מהם), בהבנה שהמטרה שלהם היא בילדינג לפני ליפטינג, זה שאתה לא רואה תמונות שלי או של אחרים מתפרסמים פה כל יום, זה כי אני לא רואה סיבה לפרסם תמונות שלי.
3. העלאת משקלי עבודה בתוכנית כמו ss לקראת פיצולים זה הדבר הכי טוב שבילדר יכול לעשות.
4. עוד משקל על המוט = עוד כוח. כוח מורכב בין השאר ממסת שריר וזה כנראה גם המרכיב הכי חשוב. ככה שאי אפשר להתעלם מעובדה שעוד משקל על המוט = מסת שריר (כן, בליווי דברים נוספים)

אחי מה שאמרת ב4 בסוף בסוגריים - זה בדיוק מה שאני מתכוון ... עבודה כבדה תמיד צריכה להיות ... אבל אתה לא חייב לעשות SS וכולי ... אתה יכול לעלות במשקלים בקצב שלך בתוכנית פיצולים .. וככל שאם הזמן תעלה יותר ויותר בשריר המשקל על המוט יעלה ... אתה לא תגיע לסקוואט 160 מי AB בתוך 2-3 חודש ... אבל זה לא להגיע לזה ...
הינה תראה סירטון ותקשיב מה קאי גרין אומר בשתי הדקות הראשונות ... תראה הוא נותן לאחד חיה רעה ..נותן לו להרים 15 קילו ... המשקל זה חשוב אבל- לא הדבר הכי מרכזי ... אם המטרה שלך זה בילדינג . זה הכל .

אחי מה שאמרת ב4 בסוף בסוגריים - זה בדיוק מה שאני מתכוון ... עבודה כבדה תמיד צריכה להיות ... אבל אתה לא חייב לעשות SS וכולי ... אתה יכול לעלות במשקלים בקצב שלך בתוכנית פיצולים .. וככל שאם הזמן תעלה יותר ויותר בשריר המשקל על המוט יעלה ... אתה לא תגיע לסקוואט 160 מי AB בתוך 2-3 חודש ... אבל זה לא להגיע לזה ...
הינה תראה סירטון ותקשיב מה קאי גרין אומר בשתי הדקות הראשונות ... תראה הוא נותן לאחד חיה רעה ..נותן לו להרים 15 קילו ... המשקל זה חשוב אבל- לא הדבר הכי מרכזי ... אם המטרה שלך זה בילדינג . זה הכל .

בתוכנית כוח נכונה המשקלים יעלו הכי מהר וזה כל המטרה של התוכניות האלה וזה הכי יעיל למתאמן מתחיל שרוצה להמשיך לבילדינג (ואת זה אני ומר לך מניסיון לא רק שלי, ניסיון שבלי להעליב אבל כנראה שאין לך)
לגבי מה קאי גרין אומר, זה לא מעניין אותי. אנשים שמזריקים ואנשים שלא מזריקים זה עולם שונה לגמרי. החומרים בין השאר מאפשרים להם להתאושש מהר יותר וזה בדיוק מה שנותן לגיטמציה לעבודה בסגנון abc ושאר הירקות.

זה הכל.
האמת היא שאני קצת מסכים איתך.
נתחיל מזה שאני חושב שהלינארית של ביל סטאר, ה5X5 שיש פה, זה זבל טהור, ואלא אם אתה משחק עם הנוסח שלה(motti מהפורום עשה את זה)אתה עומד להתקע עם תכנית מחורבנת שלא תתרום לך כלום.
לגביי הSS, חשוב שתזכור שמדובר בתכנית למתחילים, חבר'ה שזה יום ראשון שלהם בחד"כ. התכנית לא באה להפוך אותה למר עולם והיא גם לא תהפוך אותך למחזיק שיאי PL...כל מה שהיא באה לעשות זה ליצור אצלך בסיס של כוח ובסיס של טכניקה להמשך.
אני לא מכיר אדם אחד שלא התחזק בעשרות מונים מהתכנית הזאת.
אבל גם זו לא תכנית מושלמת בגרסא המקורית שלה ויש צורך להוסיף לה בשלב מסויים תרגילי עזר כדי להתקדם או לחילופין, כדי שלא יווצר פיגור בחלקי גוף שהתכנית עובדת עליהם פחות.
זו התוכנית הטובה ביותר למתחילים מהרבה סיבות, שאולי אפילו לא ציינו פה-
ברוב תכניות הפיצולים(שאני ראיתי)אין את 3 הגדולים. וגם באלה שיש, אין כזו עבודה מסיבית כמו בSS..לכן הטכניקה לא נלמדת טוב כמו בSS.
התכנית הזאת מפתחת את הCNS, מפתחת משמעת ופותחת את העולם של האימונים בפניי המתאמן המתחיל.

אני אחזור שוב על מה שאמרתי בהתחלה-SS לא מתיימרת בשום פנים ואופן להפוך אותך לבחור עם הגוף הכי שווה בחוף. אתה גם לא בהכרח תעלה במסה במקומות שהיית רוצה לעלות בהם..אבל זו התוכנית שתיצור אצלך בסיס של כוח, מוטיבציה, ידע, משמעת וכו' לשאר התוכניות שתבחר לעשות, בין אם זה טקסס, AB, החרא המגעיל הזה של ביל סטאר וכד'.

זו דעתי בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
בתוכנית כוח נכונה המשקלים יעלו הכי מהר וזה כל המטרה של התוכניות האלה וזה הכי יעיל למתאמן מתחיל שרוצה להמשיך לבילדינג (ואת זה אני ומר לך מניסיון לא רק שלי, ניסיון שבלי להעליב אבל כנראה שאין לך)
לגבי מה קאי גרין אומר, זה לא מעניין אותי. אנשים שמזריקים ואנשים שלא מזריקים זה עולם שונה לגמרי. החומרים בין השאר מאפשרים להם להתאושש מהר יותר וזה בדיוק מה שנותן לגיטמציה לעבודה בסגנון abc ושאר הירקות.

בוא נסכם על זה שהוויכוח האם להיתאמן כוח או נפח לא יגמר אף פעם ... אני אישית לא עשיתי SS וחברותיה .. ולא מתכוון לעשות [ לפחות בזמן הקרוב ] ... המשקלים שלי במורכבים לא נמוכים .. אבל לא גבוהים .. ואם אגיד אותם יהיה מקום לעשות SS ... אבל אני לא ישנה את דעתי ואתה לא את שלך ... אז פשוט תנעל את האשכול ותעשה טובה לכולנו ץ

אין מחקר שלקח תאומים והשווה עבודה של אחד בתוכנית כוח והשני בפיצולים והשווה תוצאות לאורך זמן.
כך שלא תקבל הוכחה 'מדעית' למה עדיף

חשוב לזכור כי ההתקדמות והמראה של כל אחד תלויה המון בגנטיקה, תזונה, מנוחה ובתוכנית האימונים.
זה בגלל שאין תרגילים לשריר התאומים הייחודיים ל-"כח" לעומת תרגילים לשריר התאומים העובדים ב"פיצול".
גם אם היה למה שאדם ירצה לעבוד באופן בלתי סימטרי?

🤡​

בוא נסכם על זה שהוויכוח האם להיתאמן כוח או נפח לא יגמר אף פעם ... אני אישית לא עשיתי SS וחברותיה .. ולא מתכוון לעשות [ לפחות בזמן הקרוב ] ... המשקלים שלי במורכבים לא נמוכים .. אבל לא גבוהים .. ואם אגיד אותם יהיה מקום לעשות SS ... אבל אני לא ישנה את דעתי ואתה לא את שלך ... אז פשוט תנעל את האשכול ותעשה טובה לכולנו ץ
אין פה שום ויכוח, אני ממש לא נגד נפח ואתה כנראה פשוט לא מבין את הטענות שהוצגו פה. בשביל לפשט לך את העניין, אם היית מגיע למצב שאתה נמצא בו עכשיו (ויכול להיות שהמצב מעולה, זה ממש לא חשוב) כשהמשקלי עבודה שלך במורכבים הם +Xkg , התוצאות שלך עכשיו היו משתפרות, בין אם אתה מרוצה מהתוצאות שלך ובין אם לא

בלי קשר, אם באת מוכן מראש להגיד "זה ויכוח שלא יגמר אני לא ישנה את הדעה שלי", בשביל מה פתחת את הנושא הזה?

• פותח/ת השרשור
אין פה שום ויכוח, אני ממש לא נגד נפח ואתה כנראה פשוט לא מבין את הטענות שהוצגו פה. בשביל לפשט לך את העניין, אם היית מגיע למצב שאתה נמצא בו עכשיו (ויכול להיות שהמצב מעולה, זה ממש לא חשוב) כשהמשקלי עבודה שלך במורכבים הם +Xkg , התוצאות שלך עכשיו היו משתפרות, בין אם אתה מרוצה מהתוצאות שלך ובין אם לא

בלי קשר, אם באת מוכן מראש להגיד "זה ויכוח שלא יגמר אני לא ישנה את הדעה שלי", בשביל מה פתחת את הנושא הזה?

לשמוע .. לקרוא להשכיל .. להבין אנשים .. לקבל ידע וכולי ...

אם אתה תעבוד רק כוח אתה אף פעם לא תתקע ותמיד תעלה במסת שריר (לאט מאוד)!
אם תעבוד רק היפרטרופיה אתה תעלה בהתחלה מהר מאוד במסת שריר ואחרי תקופה תפסיק לגדול ותפסיק להרים יותר ויותר כבד ובסופו של דבר תתקע,
אם תעבוד גם כוח וגם היפרטרופיה אתה תתקדם מהר ולא תתקע פשוט מאוד !!!!!

למעשה אין לך, לי או בכלל מהי השיטה העדיפה להיפרטרופיה ופיתוח גוף. הרבה יגידו כך או אחרת אך למעשה אני מבטיח לך שהדיון בנושא הוא מחקר נמשך.
בטוח לעומת זאת שעדיף לעשות את אותו התרגיל במספר הסטים שתבחר ומספר החזרות שעליו החלטת עם יותר ויותר משקל.

• פותח/ת השרשור
לא רשמת- ללמד.
וזה דווקא הדבר היחיד שניסית לעשות פה.

ממש לא אחי .. אני לא ברמה של ללמד אף אחד . נתתי את הדעות שלי בנושא ורציתי לישמוע אחרות זה הכול .
אם קראת את הכל היית צריך להבין שהטענה המרכזית שלי היא שהמשקל על המוט זה חשוב אך לא הדבר המרכזי .
כאן יש אנשים שטוענים שהעולים הכי הרבה שריר בSS ונראים כמו משאית ... בגלל זה פתחתי את האשכול הזה .
כנס לתמונות גולשים וסתכל - חברה בימים האחרונים מעלים אחלה תמונות וכותבים ... הרמתי בקבוקים - ונראים סבבה לגמרי .- לעומת זאת יש אנשים שמרימים 150 סקוואט וכולי אבל - 25 אחוז שומן .
זה הסיבה לאשכול ... והמנהלים הסכימו איתי בזה אז זה הכל .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית