הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה למנהלים בעיקר - תוכניות כוח מול פיצולים

BODYBUILDER

מושעה
616
99
נק' מוניטין:
139
616
99
למה בפורום הזה דוגלים לרוב ברוטינות אימון כמו SS 5 X 5 [ רוטינות של פאווריפטרים ?]
וכל מי שמתאמן פיצולים AB/C וכולי הוא טיפש ונפח זה דבר רע ?

ממש לא אחי .. אני לא ברמה של ללמד אף אחד . נתתי את הדעות שלי בנושא ורציתי לישמוע אחרות זה הכול .
אם קראת את הכל היית צריך להבין שהטענה המרכזית שלי היא שהמשקל על המוט זה חשוב אך לא הדבר המרכזי .
כאן יש אנשים שטוענים שהעולים הכי הרבה שריר בSS ונראים כמו משאית ... בגלל זה פתחתי את האשכול הזה .
כנס לתמונות גולשים וסתכל - חברה בימים האחרונים מעלים אחלה תמונות וכותבים ... הרמתי בקבוקים - ונראים סבבה לגמרי .- לעומת זאת יש אנשים שמרימים 150 סקוואט וכולי אבל - 25 אחוז שומן .
זה הסיבה לאשכול ... והמנהלים הסכימו איתי בזה אז זה הכל .

לא רוצה להיות בוטה אחי אבל אתה צריך קצת להירגע להשתחרר ולפתוח את הראש
אין דעות חד משמעיות בתחום הזה וכל התחום הוא אינדיווידואלי ומשתנה מבן אדם לבן אדם ע''פ גנטיקה הרגלים אילוצים אישיים וכמה התחום באמת חשוב לך
שנית
לגבי החבר'ה שנראים כמו משאית אחרי SS
רמת החיטוב שלך קשורה בעיקר לתזונה.
אם תאכל הרבה מעל הפלוס הקלורי שאתה צריך לגדילה אופטטימלית כן אתה תשמין יותר לא משנה באיזה תכנית אתה
לגבי ההבדלים בין כח לנפח
כן הטווחים המוכחים אידיאלית להיפרט' הם 6 עד 10
אבל לתכניות כח ולתכניות FBW יתרונות רבים למתחילים וכן גם בהיפרטרופיה
אי אפשר גם לגדול ולהתחזק וגם לעבוד על נפח וגם להתחטב באותו הזמן
זה לא עובד ככה
אלא אם כן לוקחים חומרים
צריך לתת לזמן לעשות את שלו ולעבוד תקופה של כח ותקופה של נפח
תקו'מסה ותקו' חיטוב
וכך נראה שיפור יפה עם הזמן
כמו כן צריך לדעת שאין אמיתות מוחלטות בתחום
צריך לדעת להנות מהעבודה והאורח חיים הזה ולהיות סבלניים ....[/quote]

לא רוצה להיות בוטה אחי אבל אתה צריך קצת להירגע להשתחרר ולפתוח את הראש
אין דעות חד משמעיות בתחום הזה וכל התחום הוא אינדיווידואלי ומשתנה מבן אדם לבן אדם ע''פ גנטיקה הרגלים אילוצים אישיים וכמה התחום באמת חשוב לך
שנית
לגבי החבר'ה שנראים כמו משאית אחרי SS
רמת החיטוב שלך קשורה בעיקר לתזונה.
אם תאכל הרבה מעל הפלוס הקלורי שאתה צריך לגדילה אופטטימלית כן אתה תשמין יותר לא משנה באיזה תכנית אתה
לגבי ההבדלים בין כח לנפח
כן הטווחים המוכחים אידיאלית להיפרט' הם 6 עד 10
אבל לתכניות כח ולתכניות FBW יתרונות רבים למתחילים וכן גם בהיפרטרופיה
אי אפשר גם לגדול ולהתחזק וגם לעבוד על נפח וגם להתחטב באותו הזמן
זה לא עובד ככה
אלא אם כן לוקחים חומרים
צריך לתת לזמן לעשות את שלו ולעבוד תקופה של כח ותקופה של נפח
תקו'מסה ותקו' חיטוב
וכך נראה שיפור יפה עם הזמן
כמו כן צריך לדעת שאין אמיתות מוחלטות בתחום
צריך לדעת להנות מהעבודה והאורח חיים הזה ולהיות סבלניים ....
[/quote]
התכניות הכי טובות שיש לפי דעתי משלבות גם כוח וגם נפח למשל : גוף עליון כוח ,גוף תחתון כוח , ושלושה ימים אחרי היפרטרופיה

אני לא בעד ולא נגד תכניות כח או פיצולים.
רוב המתאמנים שבאים לחדר כושר יותר מעניין אותם היפרטרופיה מאשר משקל על המוט,לכן סביר להניח שתכניות כח מתקדמות יותר מהSS פחות יסיעו להם במטרה.הSS בהחלט יכולה לסייע להם בתחילת האימונים כי גם ככה בשלושה חודשים הראשונים לא יהיה להם שינוי משמעותי מבחינת מסת שריר
אז עדיף להם להתקדם מבחינת משקלי עבודה בצורה מהירה,וכמובן שתיהיה אצלם היפרטרופיה כתוצר לוואי ואז בהמשך לפצל לAB למשל(עם נפח נכון) והם יהיו ביתרון על מישהו שעשה 3 חודשים FBW רגילה.
אני אישית עשיתי SS שלושה שבועות והשתעממתי ובניתי לעצמי AB ואני יותר נהנה ממנה.
למשל סתם שאלה אם הסקוואט שלי הוא 115 והבנץ שלי הוא 77 ל3 סטים של 6 חזרות עם 2-3 דקות מנוחה בשניהם,האם אני צריך לעשות תכנית כח?

רוב המתאמנים שבאים לחדר כושר יותר מעניין אותם היפרטרופיה מאשר משקל על המוט,לכן סביר להניח שתכניות כח מתקדמות יותר מהSS פחות יסיעו להם במטרה.הSS בהחלט יכולה לסייע להם בתחילת האימונים כי גם ככה בשלושה חודשים הראשונים לא יהיה להם שינוי משמעותי מבחינת מסת שריר
אז עדיף להם להתקדם מבחינת משקלי עבודה בצורה מהירה,וכמובן שתיהיה אצלם היפרטרופיה כתוצר לוואי ואז בהמשך לפצל לAB למשל(עם נפח נכון) והם יהיו ביתרון על מישהו שעשה 3 חודשים FBW רגילה.
למשל סתם שאלה אם הסקוואט שלי הוא 115 והבנץ שלי הוא 77 ל3 סטים של 6 חזרות עם 2-3 דקות מנוחה בשניהם,האם אני צריך לעשות תכנית כח?

מציע לכל מי שקורא כאן את ההודעות
יש כאן הרבה שטויות ודעות לא מקצועיות ולא מבוססות

תקראו מאמרים לפני שאתם כותבים דברים שאתם לא בטוחים בהם.

SS נחשבת לתכנית הטובה ביותר להיפרטרופיה למתאמן המתחיל. למרות שהיא נחשבת תכנית כח.
אפשר לתת לכך אינספור טענות וביסוסים.
מי שהתכנית לא מתאימה לו ולא אוהב תכניות כח יכול להתחיל גם מתכנית נפח. אבל זה לא אידיאלי למתחיל.

מציע לכל מי שקורא כאן את ההודעות
יש כאן הרבה שטויות ודעות לא מקצועיות ולא מבוססות

תקראו מאמרים לפני שאתם כותבים דברים שאתם לא בטוחים בהם.

SS נחשבת לתכנית הטובה ביותר להיפרטרופיה למתאמן המתחיל. למרות שהיא נחשבת תכנית כח.
אפשר לתת לכך אינספור טענות וביסוסים.
מי שהתכנית לא מתאימה לו ולא אוהב תכניות כח יכול להתחיל גם מתכנית נפח. אבל זה לא אידיאלי למתחיל.

תקרא שוב את התגובה שכתבתי

אתה לא צריך שום דבר אחי.
מותר לך להתאמן איך שתירצה.

אם כדאי לך לעשות תכנית כח? אני לא יודע תן עוד נתונים עליך.

אתה לא צריך שום דבר אחי.
מותר לך להתאמן איך שתירצה.

אם כדאי לך לעשות תכנית כח? אני לא יודע תן עוד נתונים עליך.

תקרא שוב ותראה שכתבתי שתיהיה היפרטרופיה בSS...

סתם שתדע שאנחנו מכירים וגרים באותה עיר והיינו בקבוצת כדורסל ביחד

דווקא אתה טועה, השינוי המהיר ביותר במסת שריר תבוא בחודשים הראשונים של המתאמן, ולכן בהרבה מקרים יהיה אפשר להתקדם במשקלי עבודה ולגדול גם בגרעון קלורי, ועבודה ספציפית על מרכיבי התא היא לא קריטית.

לגבי הסקוואט שלך, זה תלוי. רוב המתאמנים הממוצעים(מתחילים או מתקדמים), בהנחה שאין הפרעה קיצונית כלשהיא(פציעה, אנורקסיות) יוכל להגיע למשקלים שעוברים את ה100 קילו ללא תקיעה או שינויים רציניים בתוכנית. זה מכיוון שהמתאמן הממוצע בעל הפוטנציאל להרים את המשקלים האלה מלחתחילה. אבל להרים כבר כבד יותר (130-180, אני סתם זורק מספרים) כבר דורש התאמצות ועומס עצום שהמתאמן נדרש להתמודד, ומשם מתחילים היתרונות והעבודה המשמעותית של תוכניות כוח.

SS תורמת למתאמן הבסיסי להגיע לפוטנציאל הראשוני במהירות, חוכמה והבנה, אבל האימונים האמיתיים יתחילו בד״כ אחרי שמיצית את התוכנית.

דווקא אתה טועה, השינוי המהיר ביותר במסת שריר תבוא בחודשים הראשונים של המתאמן, ולכן בהרבה מקרים יהיה אפשר להתקדם במשקלי עבודה ולגדול גם בגרעון קלורי, ועבודה ספציפית על מרכיבי התא היא לא קריטית.

לגבי הסקוואט שלך, זה תלוי. רוב המתאמנים הממוצעים(מתחילים או מתקדמים), בהנחה שאין הפרעה קיצונית כלשהיא(פציעה, אנורקסיות) יוכל להגיע למשקלים שעוברים את ה100 קילו ללא תקיעה או שינויים רציניים בתוכנית. זה מכיוון שהמתאמן הממוצע בעל הפוטנציאל להרים את המשקלים האלה מלחתחילה. אבל להרים כבר כבד יותר (130-180, אני סתם זורק מספרים) כבר דורש התאמצות ועומס עצום שהמתאמן נדרש להתמודד, ומשם מתחילים היתרונות והעבודה המשמעותית של תוכניות כוח.

SS תורמת למתאמן הבסיסי להגיע לפוטנציאל הראשוני במהירות, חוכמה והבנה, אבל האימונים האמיתיים יתחילו בד״כ אחרי שמיצית את התוכנית.

זה באמת מעניין מתי תיהיה יותר היפרטרופיה כי יכול להיות שאני באמת טעיתי.מה שבטוח זה שפוטנציאל העלת המשקלים הרבה יותר גדולה בתחילת האימונים.
מה שיותר מעניין זה האם מתאמן שכל מה שמעניין אותי זה להסתובב בים בלי חולצה יוכל להשיג יותר היפרטרופיה בתכנית כח מאשר בפיצול
לכן לדעתי אם כל מה שמעניין את המתאמן זה היפרטרופיה,יהיה עדיף לו לעבוד בפיצולים שיש להם יותר נפח לכל שריר מאשר בתכניות כח אחרי הSS.
אני בתור מדריך תכלס לא נותן SS,אני רק אומר למתאמנים השחיפים אצלי שיקראו עליה

א
זה באמת מעניין מתי תיהיה יותר היפרטרופיה כי יכול להיות שאני באמת טעיתי.מה שבטוח זה שפוטנציאל העלת המשקלים הרבה יותר גדולה בתחילת האימונים.
מה שיותר מעניין זה האם מתאמן שכל מה שמעניין אותי זה להסתובב בים בלי חולצה יוכל להשיג יותר היפרטרופיה בתכנית כח מאשר בפיצול
לכן לדעתי אם כל מה שמעניין את המתאמן זה היפרטרופיה,יהיה עדיף לו לעבוד בפיצולים שיש להם יותר נפח לכל שריר מאשר בתכניות כח אחרי הSS.
אני בתור מדריך תכלס לא נותן SS,אני רק אומר למתאמנים השחיפים אצלי שיקראו עליה
ין לך שום סיבה לתת SS והיא בסהכ בסיס. תשמור את האנרגיות לאימונים אישיים. תוכנית AB היא בסדר גמור אבל היא איטית וקל מאוד לפקשש ולבנות תוכנית מטומטמת.

הסוד לכל הדיון הזה הוא פוטנציאל, קצב, וגנים. ובגנים אני לא מתכוון למי יותר טוב ומי לא, אלא מי מגיב יותר טוב למה.

א

ין לך שום סיבה לתת SS והיא בסהכ בסיס. תשמור את האנרגיות לאימונים אישיים. תוכנית AB היא בסדר גמור אבל היא איטית וקל מאוד לפקשש ולבנות תוכנית מטומטמת.

הסוד לכל הדיון הזה הוא פוטנציאל, קצב, וגנים. ובגנים אני לא מתכוון למי יותר טוב ומי לא, אלא מי מגיב יותר טוב למה.

היא איטית מבחינת התקדמות במשקלים,אבל רוב המתאמנים מתעניינים בהיפרטרופיה נטו.
אני הכי שונא לבנות AB לאנשים שבאים לשינוי תכנית שכבר בנו להם AB ואז אני צריך ללמד אותם מהתחלה סקוואט ודדליפט
למרות ששנינו יודעים שאפשר לבנות היפרטרופיה גם בלי התרגילים האלה

היא איטית מבחינת התקדמות במשקלים,אבל רוב המתאמנים מתעניינים בהיפרטרופיה נטו.
אני הכי שונא לבנות AB לאנשים שבאים לשינוי תכנית שכבר בנו להם AB ואז אני צריך ללמד אותם מהתחלה סקוואט ודדליפט
למרות ששנינו יודעים שאפשר לבנות היפרטרופיה גם בלי התרגילים האלה
לטווח הקרוב, בהרבה מקרים, ss היא לא יעילה. אבל לטווח הרחוק אין פה בכלל קרב. מי שאין לו הרבה סבלנות ומדוכא מהתוכנית כי ׳אני לא מרגיש שאני עובד׳ יכול ללכת לעזאזל.
אחת הסיבות שפיצולים קיבלו שם כל כך רע היא הבנייה המגוכחת של בוגרי קורס מדריכים שזורקים תרגילים בלי שום הבנה בכלל. אם תשאל מדריך למה הוא בחר בכמות ומאיזו סיבה, התשובה היחידה שהוא ייתן לך היא שהוא רוצה ׳לקרוע כמה שיותר סיבי שריר׳ על מנת להגדיל את השריר
ומה אם אני אומר לך שהכי הרבה קרעים מופיעים אחרי אימוני סיבולת?

לטווח הקרוב, בהרבה מקרים, ss היא לא יעילה. אבל לטווח הרחוק אין פה בכלל קרב. מי שאין לו הרבה סבלנות ומדוכא מהתוכנית כי ׳אני לא מרגיש שאני עובד׳ יכול ללכת לעזאזל.
אחת הסיבות שפיצולים קיבלו שם כל כך רע היא הבנייה המגוכחת של בוגרי קורס מדריכים שזורקים תרגילים בלי שום הבנה בכלל. אם תשאל מדריך למה הוא בחר בכמות ומאיזו סיבה, התשובה היחידה שהוא ייתן לך היא שהוא רוצה ׳לקרוע כמה שיותר סיבי שריר׳ על מנת להגדיל את השריר
ומה אם אני אומר לך שהכי הרבה קרעים מופיעים אחרי אימוני סיבולת?

זה בדיוק מה שאני אמרתי על זה שSS יעילה לטווח הארוך.הייתי עושה SS אבל השתעממתי ממנה רצח והעדפתי להנות שאני מתאמן אולי אני מפגר.
בקשר לבניה אני פשוט הולך לפי מה שלמדתי בקורס,זה נראה לי מאד הגיוני
9-10 סטים לחזה,גב,רגליים(אני נותן 6 לקדמית ו3 לאחורית),7-8 לכתפיים ו5-6 לידיים,ורוב הזמן אני נותן 9-7-5

האמת היא שאני קצת מסכים איתך.
נתחיל מזה שאני חושב שהלינארית של ביל סטאר, ה5X5 שיש פה, זה זבל טהור, ואלא אם אתה משחק עם הנוסח שלה(motti מהפורום עשה את זה)אתה עומד להתקע עם תכנית מחורבנת שלא תתרום לך כלום.
לגביי הSS, חשוב שתזכור שמדובר בתכנית למתחילים, חבר'ה שזה יום ראשון שלהם בחד"כ. התכנית לא באה להפוך אותה למר עולם והיא גם לא תהפוך אותך למחזיק שיאי PL...כל מה שהיא באה לעשות זה ליצור אצלך בסיס של כוח ובסיס של טכניקה להמשך.
אני לא מכיר אדם אחד שלא התחזק בעשרות מונים מהתכנית הזאת.
אבל גם זו לא תכנית מושלמת בגרסא המקורית שלה ויש צורך להוסיף לה בשלב מסויים תרגילי עזר כדי להתקדם או לחילופין, כדי שלא יווצר פיגור בחלקי גוף שהתכנית עובדת עליהם פחות.
זו התוכנית הטובה ביותר למתחילים מהרבה סיבות, שאולי אפילו לא ציינו פה-
ברוב תכניות הפיצולים(שאני ראיתי)אין את 3 הגדולים. וגם באלה שיש, אין כזו עבודה מסיבית כמו בSS..לכן הטכניקה לא נלמדת טוב כמו בSS.
התכנית הזאת מפתחת את הCNS, מפתחת משמעת ופותחת את העולם של האימונים בפניי המתאמן המתחיל.

אני אחזור שוב על מה שאמרתי בהתחלה-SS לא מתיימרת בשום פנים ואופן להפוך אותך לבחור עם הגוף הכי שווה בחוף. אתה גם לא בהכרח תעלה במסה במקומות שהיית רוצה לעלות בהם..אבל זו התוכנית שתיצור אצלך בסיס של כוח, מוטיבציה, ידע, משמעת וכו' לשאר התוכניות שתבחר לעשות, בין אם זה טקסס, AB, החרא המגעיל הזה של ביל סטאר וכד'.

זו דעתי בכל מקרה.

כמה קשקושים...זה שאתה לא הצלחת להתקדם בתוכנית של ביל סטאר, לא נותן לך את הלגיטימציה ללכלך עליה.
זאת תוכנית מצויינת שמומלצת לכל אחד אחרי SS.

בד״כ מי שמתייחס יותר מדי לרטיו הוא שחיף וחלש והרטיו זה התירוץ למשקלים שהוא מרים ....

180 קילו על 60 קילו זה לא כמו 420 על 140 קילו

אתה מדבר על כל השמנים של ss וזה די ברור על מי אתה מדבר פה אבל גם אתה וגם כל הראטיואיסטים לא נראים משהו ...
הם יכולים לחטב ולהיראות טוב אתם לא.
לרוב החברה על 60 קילו לא צריכים לחטב בכלל, הם חטובים מאוד. בדיוק כמו בקטג' הנמוכות יותר במשקולנות.
הבעייה פה שיש אנשים שחושבים שזה גברי להגיד שרטיו זה לחלשים וצריכים לאכול כמו חזירים כי זה מגניב עחיי

לרוב החברה על 60 קילו לא צריכים לחטב בכלל, הם חטובים מאוד. בדיוק כמו בקטג' הנמוכות יותר במשקולנות.
הבעייה פה שיש אנשים שחושבים שזה גברי להגיד שרטיו זה לחלשים וצריכים לאכול כמו חזירים כי זה מגניב עחיי
מציע פעם הבאה לבצע פעולה שנקראת ״חשיבה״ לפני כתיבת תגובה .
תקרא שוב את התגובה ואם לא יעזור אז שוב

אפשר לסכם את הדברים האלה בקצרה , ללא משקל על המוט שהולך וגדל לא יהיה שריר. (SS ודומו)
תוכניות הפיצולים טובות להעביר תזמן בסבבה בחדר כושר בלי לאתגר יותר מידי את הגוף.

לא קיים בעולם בילדר שלא התאמן בשלב כזה או אחר בתוכניות כוח\ליפפטינג.
לא תמצאו מישהו שעושה לדוגמא בנץ של 150 קילו , סקוואט של 180 קילו ונראה כמו אחד שלא הרים משקל בחיים, יש התאמה שרירית בין המשקל לשריר.

המתאמנים שבוחרים להראות כמו משאיות כמו שמישהו רשם פה בתוכנית SS עושים את זה מבחירה שלהם , יש גם משאיות ומטוסים שאני מכיר שלא עושים SS אלה AB או ABCD וכדומה...

תוכניות הפיצולים השונות נקטפו ממגזינים של מפתחי גוף שמשתמשים בסטרואידים , שמטרתם להראות שזה עובד עלהם בשילוב של תוספי התזונה שהם לוקחים (ביזנס נטו).

ולסיכום סופי תקראו תחתימה שלי , זה מסכם הכול הכול 😃

נערך לאחרונה:
אוקיי אתם דיברתם פה על העלת מסת שריר על הגוף ... ועל התאוששות .

אני מסכים שמתאמן ששוקל 60 קילו ומאתן חודשיים לא צריך פיצול כמו ABC ... אבל אפשר בכיף להיתקדם בתוכנית AB גם במשקלים וגם במסת השריר ... אולי מי AB באמת לא תגיע ל180 סקוואט ... אבל מי אמר שצריך את זה בכלל ? מי אמר ש100 זה לא מספיק ?
כמובן שבSS וכולי ... אתה תעלה את המשקל על המוט יותר מהר ... אבל מה אם המטרה שלך זה נטו פיתוח גוף המשקל על המוט לא כזה משנה לך ... בתוכנית פיצולים לא תעלה את הסקוואט ב15 קילו בחודש ... אבל אם הזמן אתה תעלה בשריר ותתאמן אם משקל יותר גבוהה ... לרוב המתאמנים כאן [ רובם ] שמתאמנים בתוכניות " ליפטינג " לפחות עד כמה שראיתי עד היום לא נראים חטובים ואם מסת שריר גדולה ... לרוב זה אנשים אם 20 א"ש ומעלה [ אם משקלים עצומים כמובן ] או מישהו שיוריד חולצה והוא נראה שחיף [ אבל משקלים עצומים כמובן ] ... אז מה אתם מעלים על עצמכם בעצם ? שריר או שומן ? בן אדם שמעניין אותו פיתוח גוף לא צריך להגיע ל180 סקוואט בחודשיים ... קאי גרין .. רוני .. ארנולד .. גאי קטלר .. כל הגדולים מתאמנים בפיצולים .. כל הIFBB PRO מתאמנים פיצולים ...ונראים מצויין ...

לגבי ההתאוששות דעתי האישית שאין כזה דבר " אתה לא תתאושש " אתם אומרים כאילו זה תורה כתובה בספר - תעשה פיצולים לא תתאושש .
מה אם שחקני כדורגל .. שחקני NBA ואפילו סתם שחקנים בארץ ובעולם ... הם רצים ומתאמנים כל יום ... - ניקח את רונלדו הוא דופק ספרינטים כל יום יותר מי עצן מיקצועי ... והוא לא מגיע לאימון יתר ולמה זה ? כי הוא רגיל לזה ... הוא התאמן והגיע לרמה כזאת שהוא ירוץ כל יום 10 ק"מ וזה יהיה כלום בשבילו והגוף שלו מתאושש ... למה שאני יגיע לאימון יתר אם אני מתאמן AB 9 סטים גדול 6 קטן חצי שנה ... ואז מעלה ל5 ימים ומוסיף טיפה נפח .? הגוף שלי רגיל לרמה הזאת ...

כולם סוגדים למארק ריפטו ועל התוכנית אימון הנפלאה שהוא המציא .. אבל תכלס הוא שמן .. והתוכנית שלו כמה מסתובבת באינטרנט כמה? 30 שנה ?.. לא חושבים שהמידע הזה קצת מיושן ?
אז מה אם הוא אמר שצריך להיתמקד רק במורכבים ? הוא לא יודע את מה שיודעים היום ... הוא גם אמר לישתות אוראו אם חלב בשביל להגיע לערכים שתתאושש מהאימון ..- וזה בולשיט - זה המתכון להגיע להשמנת יתר ...
לו היה לכם אפשרות שיגיע כל מאמן בעולם ויאמן אותכם אישית שנה בחינם ... את מי היית בוחרים ?
ארנולד ? רוני ? גאי ? מישהו מהIFBB PRO ?
או מארק ריפטו ? תכלס ...
באמא.... שלך.... כמה.... נקודות... בהודעה.... אחת...?!
ובהתעלמות מוחלטת מכל מה שכתבת - לא ריפטו ולא אף אחד מהבילדרים שלך. יש עוד כמה מאמנים מעניינים יותר.
מקומו של ריפטו הוא בזה שהוא פקח להמון אנשים את העיניים, הביא את הפאוורליפטינג לשגשוג מחודש ופישט את לימוד תרגילי הבסיס.
זה שהשתן עלה לו לראש מזמן זה סיפור אחר.

באמא.... שלך.... כמה.... נקודות... בהודעה.... אחת...?!
ובהתעלמות מוחלטת מכל מה שכתבת - לא ריפטו ולא אף אחד מהבילדרים שלך. יש עוד כמה מאמנים מעניינים יותר.
מקומו של ריפטו הוא בזה שהוא פקח להמון אנשים את העיניים, הביא את הפאוורליפטינג לשגשוג מחודש ופישט את לימוד תרגילי הבסיס.
זה שהשתן עלה לו לראש מזמן זה סיפור אחר.

מה הכוונה שעלה לריפטו השתן לראש? אפשר לקבל הסבר?

תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית