הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מיתוס החלבון

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
יש לך סימוכין לזה?
הסימוכין שלי זה המחקרים והכתבות של אלן ארגון(טוען ל120 או 150 גרם כמקסימום עליון לאדם במשקל 75 קילו אני חושב?)

הטעות הגדולה בגישה לשאלה של "כמה גרם" היא שלא מובן כמה שהתהליך של ספיגת חלבון משתנה בהתאם לתנאי סביבה לדוג':
- סוג החלבון(לדוג' החלבון בביצה נספג בצורה טובה יותר מחלבון של עוף לפי הNRC)
- האדם שאוכל: אדם ששוקל 110 עם קיבה ומעי של אדם ששוקל 110 יכול לספוג יותר חלבון מאדם ששוקל 60, אדם בן 68 סופג פחות חלבון מילד בן 18(לכן הדבר הטוב יותר יהיה איזשהו "מחשבון ספיגה" שמתייחס לכל הפרמטרים האלה ולא משהו מבוסס על מחקר משנת 95')
- שוני בהמצאות חומצות אמיניות בדם-> על פי מהירות ספיגת החלבון במעיים(לדוג' חלבון ביצה המתעכל לאט לעומת חלבון מי גבינה שמתעכל מהר)

בנוסף יש תחומים שלא נחקרו בקשר לספיגת חלבון לדוג' השפעה של ארוחות קודמות ועל תפריטי תזונה עם מרכיבים מסויימים(כל המחקרים נעשים לרוב בקרב אנשים אחרי "צום לסירוגין"- לא מצב אמיתי בו שרוי אדם רגיל)

*בנושא אחר: לפי לייל מקדונלד הטענה של צורך ב"0.8 גרם חלבון לקילו" מוינגייט מבוססת על מחקר גדול משנות ה60 שמצא שבקרב אוכלוסיה עם השמנה עודפת שלא עוסקת בכושר גופני 0.8 גרם לק"ג הספיק על מנת לא לפרק שריר בגוף(2 בעיות: 1. זה מחקר מלפני 50 שנה, 2. אין לו שום קשר למי שמתאמן בצורה עצימה)

כתבה שלנו:
http://www.kilogram.co.il/2024/האם-ישנו-גבול-לכמות-החלבון-שהגוף-יכול-ל/

נערך לאחרונה:
הסימוכין שלי זה המחקרים והכתבות של אלן ארגון(טוען ל120 או 150 גרם כמקסימום עליון לאדם במשקל 75 קילו אני חושב?)

הטעות הגדולה בגישה לשאלה של "כמה גרם" היא שלא מובן כמה שהתהליך של ספיגת חלבון משתנה בהתאם לתנאי סביבה לדוג':
- סוג החלבון(לדוג' החלבון בביצה נספג בצורה טובה יותר מחלבון של עוף לפי הNRC)
- האדם שאוכל: אדם ששוקל 110 עם קיבה ומעי של אדם ששוקל 110 יכול לספוג יותר חלבון מאדם ששוקל 60, אדם בן 68 סופג פחות חלבון מילד בן 18(לכן הדבר הטוב יותר יהיה איזשהו "מחשבון ספיגה" שמתייחס לכל הפרמטרים האלה ולא משהו מבוסס על מחקר משנת 95')
- שוני בהמצאות חומצות אמיניות בדם-> על פי מהירות ספיגת החלבון במעיים(לדוג' חלבון ביצה המתעכל לאט לעומת חלבון מי גבינה שמתעכל מהר)

בנוסף יש תחומים שלא נחקרו בקשר לספיגת חלבון לדוג' השפעה של ארוחות קודמות ועל תפריטי תזונה עם מרכיבים מסויימים(כל המחקרים נעשים לרוב בקרב אנשים אחרי "צום לסירוגין"- לא מצב אמיתי בו שרוי אדם רגיל)

*בנושא אחר: לפי לייל מקדונלד הטענה של צורך ב"0.8 גרם חלבון לקילו" מוינגייט מבוססת על מחקר גדול משנות ה60 שמצא שבקרב אוכלוסיה עם השמנה עודפת שלא עוסקת בכושר גופני 0.8 גרם לק"ג הספיק על מנת לא לפרק שריר בגוף(2 בעיות: 1. זה מחקר מלפני 50 שנה, 2. אין לו שום קשר למי שמתאמן בצורה עצימה)

כתבה שלנו:
http://www.kilogram.co.il/2024/האם-ישנו-גבול-לכמות-החלבון-שהגוף-יכול-ל/

מצטער אבל לא ראיתי סימוכין בהודעה שלך (לא שאתה חייב לי או משהו כזה, אני פשוט באמת מתעניין ורוצה לדעת מה נסגר עם ה"מיתוס" הזה).
לי האמת די מובן שספיגת החלבון תלויה בלא מעט גורמים, אבל לא מובן לי עד כמה זה יכול להשפיע. במילים אחרות, הטענה של ויבריל שאפשר לאכול קילו בשר במכה וכל החלבון ינוצל לבניית שריר, כל עוד אין סימוכין מחקרי לכך (ואני בספק בכלל אם אפשר לבדוק עניין כזה בצורה אמפירית), לא שווה כלום, גם אם אתה מכניס למשוואה את כל מה שציינת פה.
אשמח לקבל אגב את המחקרים של אלן ארגון שציינת פה.

מצטער אבל לא ראיתי סימוכין בהודעה שלך (לא שאתה חייב לי או משהו כזה, אני פשוט באמת מתעניין ורוצה לדעת מה נסגר עם ה"מיתוס" הזה).
לי האמת די מובן שספיגת החלבון תלויה בלא מעט גורמים, אבל לא מובן לי עד כמה זה יכול להשפיע. במילים אחרות, הטענה של ויבריל שאפשר לאכול קילו בשר במכה וכל החלבון ינוצל לבניית שריר, כל עוד אין סימוכין מחקרי לכך (ואני בספק בכלל אם אפשר לבדוק עניין כזה בצורה אמפירית), לא שווה כלום, גם אם אתה מכניס למשוואה את כל מה שציינת פה.

אף אחד לא אמר שהכל ינוצל לבניית שריר, פשוט נאמר שהכל ייספג. זאת אומרת שכל החלבון יפורק לחומצות אמינו וינוצל למטרות כאלו או אחרות (ביניהן בניית שריר אם יש לכך מספיק חלבון) ולא ייפלט החוצה.

אני לא מעודכן כרגע מספיק כדי להגיב עד הסוף אבל אם כבר מדברים על כך יש מחקרים בודדים כדוגמאת זה שהבאתי לפה פעם שמראים שכשלוקחים אדם שלא מתאמן ונותנים לו כמות גדולה מספיק של חלבון. אחרי שעה\שעה וחצי התגובה של בניית החלבון ספציפית בשרירים נעצרת די בפתאומיות.

אחרי אימון לעומת זאת השרירים יכולים לבנות במשך כמה שעות (למרות שגם כאן נראה שיש כמות אידאלית שכשעוברים אותה המערכת מגיבה פחות טוב).

אותי מעניין כמה זמן המצב הזה נמשך עד שיש חזרה למצב הראשוני (אם בכלל) כי אם זה דועך אחרי יומיים יכול להיות שאם תאכל רחוק מידי לפני האימון תראה פחות תוצאות. זו ספקולציה אבל מעניינת.

לא מזמן אראגון וחבריו הוציאו ניתוח סטטיסטי שטוען שהמידע שקיים כרגע לא תומך בכך שקריטי לאכול בשעה לפני ואחרי האימון. חבל שאין מספיק מידע על זמנים מעט ארוכים יותר.

נערך לאחרונה:
.
אני לא עוקב ממש, מאמין שאם תחפש בגוגל קצת תמצא כל מה שתרצה מאלן.
בנוסף תחפש מחקרים עדכניים על intermittent fasting

לסיכום:
לדעתי 30 גרם או 42 גרם או 60 גרם זה התעסקות בתפל ואני תמיד אומר את זה למתאמנים, הרי אף אחד לא אוכל ביום יום 200 גרם בארוחה על בסיס קבוע...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית