הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שימור מסת שריר

אלי זגורי

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
שלום לכולם.
אני בן 28,גובה 185,משקל 79.
כעת אני מתחיל תקופת חיטוב דל פחמימה עם 120-130 גרם חלבון ליום.
רציתי שמוע טיפים לשימור ככל הניתן של השריר הקיים. תודה

שלום לכולם.
אני בן 28,גובה 185,משקל 79.
כעת אני מתחיל תקופת חיטוב דל פחמימה עם 120-130 גרם חלבון ליום.
רציתי שמוע טיפים לשימור ככל הניתן של השריר הקיים. תודה

אהלן אלי וברוך הבא לפורום,

מחישוב פשוט, ה- BMR שלך הוא 1888 קלוריות.

כלומר, במצב ניטרלי כאשר אינך עושה כלום אתה שורף בכל יום כ1888 קלוריות.

מה שאני מציע לך הוא כזה, תיקח את התפריט שאתה נצמד אליו ביום יום במהלך החיטוב אם יש כזה - תחשב את הקלוריות. בכדי לצמצם "נזקים" מבחינת מסת שריר הייתי ממליץ לך לאכול כל יום לא פחות מ1600 קלוריות בכל יום, שוב זה תלוי גם בכמות האירובי שלך שגם זה מוסיף לגרעון הקלורי. אם אתה משלב הרבה אירובי הייתי נשאר על הBMR שלך ומחשב את הגרון לפי האירובי.

חשוב מאוד לשמור על רמת חלבון גבוהה, כפי 2 עד 3 ממשקל הגוף - כלומר אם אתה שוקל 79 ק"ג עליך לצרוך במהלך היום כ200 גרם חלבון. 120 חלבון זה כלל אינו מספיק והגוף שלך יאבד המון מסת השריר, ממליץ לך שמרבית מהקלוריות בתפריט שלך יגיעו מחלבון.

חשבון לשלב שומן ממקורות איכותיים במהלך החיטוב למען הצלחתו כגון: שמן זית, אבוקדו, אגוזי מלך וכדומה.

אם ישנם עוד שאלות, אנחנו כאן - שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי,ראשית תודה.
אני לוקח בכל יום 2 סקופים של חלבון עלית דימטייז שזה ביחד 50 גרם חלבון ובנוסף אוכל כל יום טונה וחזה עוף וקוטג׳+גבינות כך שאני מעריך שאני מגיע ל130 גרם חלבון.
מה היית מציע כדי להגיע ל-209 גרם חלבון?(כלומר אילו עוד מאכלים)
דבר נוסף אני עושה את החיטוב רק למשהו כמו חודש-חודש וחצי וחוזר לאכול רגיל,האם זה בסדר?

שתי ארוחות ביום של 250 גרם חזה עוף כל ארוחה (500 סה"כ) יתנו לך 100 גרם חלבון +.
+
גביע קוטג=25 גרם
קופסאת טונה=25-30 גרם
שתי סקופים חלבון=50 גרם
מה עם ביצים?
מה עם סוגי דגים שונים?
והגעת ל200+ חלבון ביום

• פותח/ת השרשור
הבנתי....
השאלה שלי היא שגם ככה אין לי הרבה אחוזי שומן זה סתם כדי לתת ״בוסט״ קטן לפני הקיץ ואני עושה את זה לחודש האם זה קריטי מבחינת מסת השריר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית