הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חדשה פה ואשמח לעזרה בנושא תזונה

• פותח/ת השרשור koral
  • פורסם בתאריך

koral

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
היי אני בת 24 גובה 160 ושוקלת 69.
התחלתי אימונים אישיים עם מאמן כושר בפארק 3 פעמים בשבוע שכוללים: ריצות, trx, דילגית, עבודה עם גומיות ומשקוליות.
אני צריכה עזרה בנושא התזונה כיוון שלא ברור לי למה אני לא רואה תוצאות כבר חודש.
אני נמנעת בפסטה, אורז, תפוח אדמה ובטטה וכמו כן לא אוכלת קמח לבן , שמרים ולא סוכר. בימי שישי לפעמים אני כן אוכלת אורז ולחם קל או לחם שיפון כהה אני אוכלת לארוחת בוקר בעבודה.
למה אני לא רואה תוצאות?

ברוכה הבאה!
העניין הוא שכדי לעזור לך צריך לדעת מה את כן אוכלת...😃
כעקרון אין שום דבר שאת לא יכולה לאכול העניין הוא בכמויות ובמידת השובע שתהיה לך לאורך היום.
מציעה לך לפרט תפריט של יום לדוגמא

• פותח/ת השרשור
בבוקר- נס קפה עם תמר או חטיף אנרגיה כלשהו. אם יש לי זמן אני אוכלת 2 3 פתית עם קוטג' ו2 פרוסות גבינה צהובה 9 או 5 אחוז. כל זה בערך בשעה 8 בבוקר.
בשעה 11 12- אני בעבודה בדרך כלל לוקחת לחמניה חומה ובפנים חביתה או גבינה ואבוקדו. אין לי מקרר בעבודה ולכן אין לי הרבה אפשרויות.
במידה ואני בבית ב4 בצהריים אני אוכלת גריסי פנינה מבושלים עם פטריות וחצילים עם 2 3 פתית וממרח חומוס או חצילים. או שאני מכינה חזה עוף ליד. לפעמים סלט בצד.
במידה ואני בעבודה כל היום עד הלילה אני קונה סלט ולחם קל..סלט עם עוף או גבינה. לפעמים גם מוקפץ של ירקות ובשר או עוף גם כן מבחוץ.
בשעות הערב אם אני בבית אני אוכלת מוזלי מיוגורט 0 אחוז עם בננה תמר קצת שקדים או אגוזים לפעמים 4 5 תותים ומעל דבש.
אם אני בעבודה אני אוכלת בבית רק ב11 בלילה פתית עם גבינות לפעמים אני מוותרת כי אני לא אוהבת לאכול ואחרי שעה ללכת לישון. בין לבין בעבודה בשעות 8 בערך לפעמים אני אוכלת אגוזים או שקדים או חטיף אנרגיה.
שותה מים ומדי פעם קולה זירו לפינוק.

הבעיה העיקרית שאני רואה בתזונה שלך היא שרוב היום את אוכלת בחוץ ולכן אין לך ממש שליטה על כמות הקלוריות שאת צורכת. אם את קונה סנדוויץ לחמניה עם חביתה או בקר מוקפץ את לא יכולה להעריך את כמות השמן והרטבים שמכניסים פנימה.
בנוסף יש לך יותר מידי פחמימות ופחות מידי חלבון (אני מניחה לצורך העניין שיש די שומנים אם כי לאו דוקא איכותיים).
מציעה לך להתחיל מהתחלה - לחשב את צריכת הקלוריות שלך, ליצור גרעון קלורי ואז להעזר במחשבון קלוריות כדי ליצור תפריט -

ההסבר הכי טוב שתמצאי:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
מחשבון קלוריות:
http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

אם אין לך ברירה ואת קונה את רוב האוכל שלך בחוץ תצמדי למאכלים שיש עליהם "שליטה" -
במקום חביתה ביצה קשה/טונה/גבינה צהובה
במקום לחמניה - פרוסות לחם/פריכיות
ואת חייבת לעבוד עם כמויות מדוייקות - אגוזים ושקדים זה אחלה אבל הכמות פה תשנה את המשוואה. תחשבי בדיוק כמה את יכולה לאכול ביום.
דרך אגב ארוחת הערב שלך - מוזלי 0% עם בננה, תמר, שקדים/אגוזים, תותים ודבש היא פשוט פצצת קלוריות. צמצמי ליוגורט עם מנה אחת של פחמימה או פרי או דבש או תמר. השקדים והאגוזים יהיו חלק מהצריכה היומית שתקבעי.
ברגע שתאכלי מדוייק מבטיחה לך שתראי תוצאות.

בהמשך למה ש @מרטין כתבה, הייתי מחליף בארוחת הבוקר את היוגורט 0% המזעזע ביוגורט שמן יותר. זה הרבה יותר משביע וגם לאורך זמן והרבה יותר בריא.

לחזק את דבריה של מרטין: אתונה שלך מבוססת כמעט אך ורק על פחמימות. איפה השומנים? איפה החלבונים?

לגבי בבית המקרר בעבודה: תכיני בבית, בסופ"ש למשל, פשטידות, פריים ואפילו מנות בשריות. אין שום בעיה להחזיק מנה בשרית בקופסה סגורה במשך כמה שעות במשרד ממוזג. אני עושה את זה כל הזמן.

לגבי בבית המקרר בעבודה: תכיני בבית, בסופ"ש למשל, פשטידות, פריים ואפילו מנות בשריות. אין שום בעיה להחזיק מנה בשרית בקופסה סגורה במשך כמה שעות במשרד ממוזג. אני עושה את זה כל הזמן.
בת 24 נראה לך תתחיל לבשל בסופי שבוע? היא מבלה עם חברים מיום חמישי בערב עד יום ראשון בבוקר ואז נוסעת ישר לעבודה...🤣

בת 24 נראה לך תתחיל לבשל בסופי שבוע? היא מבלה עם חברים מיום חמישי בערב עד יום ראשון בבוקר ואז נוסעת ישר לעבודה...🤣

אם היא רוצה שינוי ותזונה טובה - שתתרגל. יש אמא גם חחח

• פותח/ת השרשור
חחחחח תודה על העצות!!! רק לא הבנתי מה לא בסדר במוזלי? ואיך כן להפוך אותו לבריא?

רק לא הבנתי מה לא בסדר במוזלי? ואיך כן להפוך אותו לבריא?
אני שייכת לזן שחושב שהכל אפשרי במידה
יוגורט 0% זה בסדר וגם 1.5% זה סבבה, ניתן להוסיף פרי אחד איזה שבא לך, ואם ממש חייב אז שיבולת שועל או פייבר 1.
גם בוורסיה הזו מדובר על 250 קלוריות ++
אבל יחסית לגרסה שלך יש פה חסכון של לפחות עוד 200...
מצד שני אם את חייבת, את חייבת ובלבד שהסה"כ לא יחרוג.

אני שייכת לזן שחושב שהכל אפשרי במידה
יוגורט 0% זה בסדר וגם 1.5% זה סבבה, ניתן להוסיף פרי אחד איזה שבא לך, ואם ממש חייב אז שיבולת שועל או פייבר 1.
גם בוורסיה הזו מדובר על 250 קלוריות ++
אבל יחסית לגרסה שלך יש פה חסכון של לפחות עוד 200...
מצד שני אם את חייבת, את חייבת ובלבד שהסה"כ לא יחרוג.
לא מסכים איתך במאת האחוזים.
כל המוצרים האלו שמתהדר להיות דלי קלוריות או דלי שומן וכו', הם מוצרים סופר מעובדים. די לבדוק את רשימת הרכיבים שלהם כדי להבין שהרבה "טבעי" אין שם. הרי כשמוסיפים את השומן, חייבים להחליפו בחומר אחר שיכור על כך במרקם והטעם.

לא מסכים איתך במאת האחוזים.
כל המוצרים האלו שמתהדר להיות דלי קלוריות או דלי שומן וכו', הם מוצרים סופר מעובדים. די לבדוק את רשימת הרכיבים שלהם כדי להבין שהרבה "טבעי" אין שם. הרי כשמוסיפים את השומן, חייבים להחליפו בחומר אחר שיכור על כך במרקם והטעם.

לא כתבתי מוזלי או גרנולה בדיוק מהסיבות שלך אלא כתבתי פייבר 1 או שיבולת שועל שבעיניי הם פחות מעובדים ומסוכרים.
לפעמים צריך את הפחמימה הזו ומי כמוני מבין...

לא כתבתי מוזלי או גרנולה בדיוק מהסיבות שלך אלא כתבתי פייבר 1 או שיבולת שועל שבעיניי הם פחות מעובדים ומסוכרים.
לפעמים צריך את הפחמימה הזו ומי כמוני מבין...
דיברתי על היוגורט 0 אחוז....

במקרה של יוגרט 0% בטעמים אני מסכימה, אך מה הבעיה עם יוגורט bio טבעי 0%? בדקתי את הרכיבים..אין שום דבר מעובד...
צודקת.
מצד שני יש הרבה יותר לקטוז שממנו מומלץ להימנע (פחות שומן=יותר לקטוז).

סתם מחוסר ידע, מדוע כדאי להמנע מלקטוז?

סתם מחוסר ידע, מדוע כדאי להמנע מלקטוז?
תשאלי את ההורים או הסבים שלך....
ואם לך אין תופעות לוואי, זה לא אומר שהגוף לא מגיב לזה.

לקטוז גורם, בין היתר, לדלקתיות בגוף.

וואו הפייבר 1 הזה דוחה...טעם של קרטון:) ניסיתי אותו לאחרונה לאור תכולת הסיבים המרשימה.
אבל....חוץ מעל גלידה זה לא עבר...
לא סיפרו לך שעם סיבים לא כל המרבה, הרי הוא משובח?

Back
למעלה תחתית