הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יודע איך להמשיך

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
קצת על הרקע שלי לפני זה
התחלתי להתאמן לפני 8 חודשים , התחלתי בילדינג ועשיתי מסה ואז חיטוב , שיפור מפחיד בגוף אבל לא מצאתי את עצמי בבילדינג
החלטתי לעשות SS , כשהתחלתי אותה היית 56 ק"ג על 165 ס"מ (אני בן 17 וחצי)
הגעתי למשקלים מכובדים , 95 סקוואט , 110 דדליפט , 57.5 בנצ' , 40 פרס - לחמישיות
ואז החלטתי לפרוש , הייתי ממש ממש שמן , בסביבות 20 אחוז שומן אפילו , ולא יכלתי להמשיך עם זה , אז רציתי לחטב , מאוד נהנתי בSS אבל לא יכלתי להמשיך והידע בשלי היה מועט ולא ידעתי שאפשר להמשיך פאוורליפטינג בחיטוב ... אז פרשתי לABC עם מורכבים לתקופה של כחודש וחצי
סיימתי SS על 66 קילו על 166 ס"מ ... מצטער על זה שלא המשכתי עד ל70
בקיצור לא מצאתי את עצמי שוב בבילדינג ואז גיליתי את התוכנית 531
החלטתי להכנס אליה , במתכונת של חיטוב , כשאני שוקל 62 ק"ג על 166 ס"מ עם 18 אחוזי שומן .
אני בשבוע השני כרגע , שוקל 61 על 166 ס"מ , 17/18 א"ש , ואני פשוט לא רואה את עצמי ממשיך , כי מצד אחד אני רוצה להיות ליפטר שזה אומר להמשיך 5/3/1 עד הסוף , אבל מצד שני אני לא רוצה לחזור להיות תת משקל , המטרה שלי זה 13-14 א"ש עם משקלים סבירים (לשמור על המשקלים של הSS ) הבעיה שאני לא רואה את עצמי מגיע ל55 ק"ג עם 13-14 א"ש ... לא יודע מה לעשות כי אני רוצה להיות ליפטר אבל לא לשקול מתחת ל55
ובטח תגידו אתה לא שוקל כלום , תעשה מסה או תחזור לSS אבל אני 18 אחוזי שומן בערך וזה בעייתי לעשות מסה עם אחוז שומן שכזה , אני יודע שליפטרים לא מסתכלים על שומן , אבל עדיין אני לא רוצה להראות קציצה , לא יגיד לכם שאני רוצה קוביות , אבל לא רוצה להיות שמן כמו שאני עכשיו
בחודש הזה שעשיתי ABC ממש התחלשתי , במיוחד בסקוואט , המשקלים שלי על הפנים כרגע
התחלתי 531 עם המשקלים האלו
סקוואט 65 , דדליפט 100 , בנצ' 52.5 , 32.5 פרס - לחמישיות
אני מבקש את עזרתכם מה לעשות כי אני מרגיש מבולבל ולא בטוח

לדעתי אתה צריך פחות להתעסק בהגדרות (ליפטינג/בילדינג) ויותר להתעסק בברזלנות.
אתה רעב - תאכל
אתה לא רעב - אל תאכל
תשתדל שהאוכל יהיה "אמיתי" ולא של בתי חרושת, ותפתח ת'תחת במכון.
אתה מתאמן פחות משנה ועוד לא סיימת תיכון למען השם. אתה מנסה לתפור חליפה עוד לפני שעשית שני צעדים בתוך היער.
סבלנות ועקביות יביאו איתן תוצאות.
בהצלחה.

אתה נמצא במצב די שכיח אין מה להתרגש. הייתי ממליץ על סוג של דיאטה שנקראת CBL, שהמטרה שלה, לאט לאט, להתחזק לגדול ולהתחטב. אבל היא מאוד איטית ומאוד נוקשה (מצד שני לדעתי היא קלה וכיפית).

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה צריך פחות להתעסק בהגדרות (ליפטינג/בילדינג) ויותר להתעסק בברזלנות.
אתה רעב - תאכל
אתה לא רעב - אל תאכל
תשתדל שהאוכל יהיה "אמיתי" ולא של בתי חרושת, ותפתח ת'תחת במכון.
אתה מתאמן פחות משנה ועוד לא סיימת תיכון למען השם. אתה מנסה לתפור חליפה עוד לפני שעשית שני צעדים בתוך היער.
סבלנות ועקביות יביאו איתן תוצאות.
בהצלחה.
אני אוכל נקי כבר בסביבות 4 חודשים (גם בSS אכלתי נקי , אין לי בעיה עם סוג האוכל אני לא אחד שמתרגש מצ'יטים)
אני בן אדם שרעב כל שעה , גם אחרי ארוחת הצהריים בשעה שעתיים אני נהיה רעב שוב אז השיטה הזאת לא אקטואלית עליי
ואני לא מתעסק בהגדרות , רוצה ליפטינג רק הבעיה זה האחוזי שומן , ותאמין לי שעד עכשיו לא שיחקתי דוקים במכון אלא הרמתי כבד
אין לי בעיה עם סבלנות , הקטע שכדי לרדת מ18 אחוז ל 13-14 אחוז שומן במשקל של 61 זה בלתי אפשרי לעשות את זה בלי לרדת מה55 קילו אתה מבין ופה באה הבעיה ...
אתה נמצא במצב די שכיח אין מה להתרגש. הייתי ממליץ על סוג של דיאטה שנקראת CBL, שהמטרה שלה, לאט לאט, להתחזק לגדול ולהתחטב. אבל היא מאוד איטית ומאוד נוקשה (מצד שני לדעתי היא קלה וכיפית).
אני אקרא עליה , היא מתאימה ל5/3/1 ?

באופן כללי יש לי תחושה שהחבר'ה הצעירים היום שמתאמנים בחדרי הכושר עסוקים יותר מדי בחישובים של אחוזי שומן וקילוגרמים בודדים, ופחות מדי בלירוק דם במכון. קראתי פה יותר מפוסט אחד שמתעסק בשני אחוזי שומן יותר או שני אחוזי שומן פחות. בעיני באופן אישי זה קצת girly, אבל אולי הבעיה היא בכלל איתי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא אכפת לי כל כך אחוזי השומן , שוב אני לא שואף לקוביות והכל רק רוצה להיות בלי קרס מוגזמת ..
תאמין לי שאני יורק דם במכון וכל אימון שלי מוציא ממני את המקסימום ... אבל אני נתקע פה ולא יודע מה לעשות , רוצה ליפטינג אבל לא בתת משקל ולא עם קרס מוזגמת

באופן כללי יש לי תחושה שהחבר'ה הצעירים היום שמתאמנים בחדרי הכושר עסוקים יותר מדי בחישובים של אחוזי שומן וקילוגרמים בודדים, ופחות מדי בלירוק דם במכון. קראתי פה יותר מפוסט אחד שמתעסק בשני אחוזי שומן יותר או שני אחוזי שומן פחות. בעיני באופן אישי זה קצת girly, אבל אולי הבעיה היא בכלל איתי.

נערך לאחרונה:
אז איזה תוכנית לעשות ?(לחיטוב בליפטינג)
אם המשקלים שלך, אפילו SS יכול להיות לך רלוונטי. או לינארית של ביל סטאר, או תוכנית AB עם עצימות גבוהה. או בכלל להמשיך את המסה עד למשקלים גבוהים, בSS ולא אף תוכנית אחרת אם המטרה היא ליפטינג

• פותח/ת השרשור
אם המשקלים שלך, אפילו SS יכול להיות לך רלוונטי. או לינארית של ביל סטאר, או תוכנית AB עם עצימות גבוהה. או בכלל להמשיך את המסה עד למשקלים גבוהים, בSS ולא אף תוכנית אחרת אם המטרה היא ליפטינג
אחי אני רוצה חיטוב אבל , אם הייית קורא לעומק מהתחלה היית מבין שאני 18 א"ש בערך ורוצה לחטב קצת

שמע זה לא הולך ביחד אי אפשר הכל מהכל תחליט מה אתה רוצה יותר מהכל ומוכן לוותר על כל השאר לפחות זמנית.
אתה תצטרך לעשות את הבחירה שלך. כאילו אם אתה לא יכול להיות שמן ומכוער אז זה עניין שלך, אולי זה לא בשבילך או שתמצא איזשהי דרך אולי לנסות לשלב ולא להיות הכי טוב שאתה יכול אלא להיות ממוצע או אולי יותר ממוצע בשתיהם.
5/3/1 לדעתי זה תוכנית טובה לחיטוב, אבל אני לא חושב שיש לך בכללי מה לחטב מבחינת שריר(אולי אני טועה כמובן) .
בקיצור תעשה את ההחלטה שלך לפי מה שאתה חושב ולא מה שאחרים חושבים

• פותח/ת השרשור
שמע זה לא הולך ביחד אי אפשר הכל מהכל תחליט מה אתה רוצה יותר מהכל ומוכן לוותר על כל השאר לפחות זמנית.
אתה תצטרך לעשות את הבחירה שלך. כאילו אם אתה לא יכול להיות שמן ומכוער אז זה עניין שלך, אולי זה לא בשבילך או שתמצא איזשהי דרך אולי לנסות לשלב ולא להיות הכי טוב שאתה יכול אלא להיות ממוצע או אולי יותר ממוצע בשתיהם.
5/3/1 לדעתי זה תוכנית טובה לחיטוב, אבל אני לא חושב שיש לך בכללי מה לחטב מבחינת שריר(אולי אני טועה כמובן) .
בקיצור תעשה את ההחלטה שלך לפי מה שאתה חושב ולא מה שאחרים חושבים
לדעתי ולדעת כולם יש עליי מסה יפה מאוד , אם זה יעזור אני יכול לשלוח לך תמונה ... לא הייתי מחטב אם הייתי שחיף אני מבין דבר או שניים בנושא תאמין לי ...

אתה בחור קלאסי לAB קלאסית פעמיים בשבוע/ תוכנית דמוי SS.

אני הבנתי כמה דברים לאחרונה, SS לא מתאימה לרוב האוכלוסיה. אתה צריך משהו יותר רך ופחות עצים. AB קלאסית עם מורכבים או תוכנית של התקדמות כמעט כמו SS אבל עם תרגילי עזר.

• פותח/ת השרשור
אתה בחור קלאסי לAB קלאסית פעמיים בשבוע/ תוכנית דמוי SS.

אני הבנתי כמה דברים לאחרונה, SS לא מתאימה לרוב האוכלוסיה. אתה צריך משהו יותר רך ופחות עצים. AB קלאסית עם מורכבים או תוכנית של התקדמות כמעט כמו SS אבל עם תרגילי עזר.
אני מזכיר לך שאני רוצה לרדת מ18 א"ש ל13-14 א"ש , ובגרעון של 300-400 קל' אני לא אוכל להוסיף משקלים ולהתקדם מהר
AB זה לא בשבילי אמרתי כבר שבילדינג לא מדבר אליי
תוכנית כוח בחיטוב זה 531 או לינארית והחלטתי על 531 השאלה אם להמשיך ולא לוותר ...

אני מזכיר לך שאני רוצה לרדת מ18 א"ש ל13-14 א"ש , ובגרעון של 300-400 קל' אני לא אוכל להוסיף משקלים ולהתקדם מהר
AB זה לא בשבילי אמרתי כבר שבילדינג לא מדבר אליי
תוכנית כוח בחיטוב זה 531 או לינארית והחלטתי על 531 השאלה אם להמשיך ולא לוותר ...
לטעמי כדאי לקחת את SS ולתת בה כמה תרגילי עזר ולהתקדם פעמיים בשבוע במקום בשלוש ובהתקדמות מתונה יותר(בחיטוב במיוחד)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית