הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ HB מול LB

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך

rud

משתמש קבוע
1,761
449
נק' מוניטין:
1,062
1,761
449
CROSSFIT
היי 😃

אני כעת עברתי מLB לHB עקב זה שעברתי להתאמן בקרוספיט והנפות אולימפיות. אני בכל זאת רוצה לדעת אם אני מפסיד או מרוויח. כי אני בכל זאת רוצה לחזור בשלב מסווים לפאוורליפטינג/אימוני כוח קלאסיים. (ביינתים מחפש כושר גופני) עכשיו השאלה שלי היא כזאת.
בן אדם שיתאמן סקוואט ATG - אולימפי במשך תקופה מסווימת, יהיה לו Carry over יותר מהמעבר ההפוך אני מניח.
בגלל ש:
טווח תנועה גדול יותר בסקוואט האולימפי - מאפשר אומנם פחות משקל על המוט - > גורם לתרגיל הזה להיות קשה יותר. אשמח להסברים למה אני טועה(אני בטוח שאני לא מדייק או טועה פה).

זה לא העובדה שהטווח תנועה הוא גדול יותר, אלה בגלל מרכז הכובד שמשתנה בתרגיל, שמשנה את היחס של הקבוצות שרירים שפועלים בתרגיל

תראה בובל'ך, בLB תרים יותר -> תתחזק יותר. משוואה פשוטה.

טיעון מאוד מקולקל, המשקל על המוט הוא לא פרמטר מבודד, וכמובן שגם למאמן "הכי חכם בעולם" אין בעיה לירות לעצמו ברגל ולטעון שלמרות שגם בדדליפט אתה מרים יותר מאשר מסקוואט, סקוואט יותר טוב להתחזקות. כנ"ל לגבי בנץ' פרס ופרס.

היי 😃

אני כעת עברתי מLB לHB עקב זה שעברתי להתאמן בקרוספיט והנפות אולימפיות. אני בכל זאת רוצה לדעת אם אני מפסיד או מרוויח. כי אני בכל זאת רוצה לחזור בשלב מסווים לפאוורליפטינג/אימוני כוח קלאסיים. (ביינתים מחפש כושר גופני) עכשיו השאלה שלי היא כזאת.
בן אדם שיתאמן סקוואט ATG - אולימפי במשך תקופה מסווימת, יהיה לו Carry over יותר מהמעבר ההפוך אני מניח.
בגלל ש:
טווח תנועה גדול יותר בסקוואט האולימפי - מאפשר אומנם פחות משקל על המוט - > גורם לתרגיל הזה להיות קשה יותר. אשמח להסברים למה אני טועה(אני בטוח שאני לא מדייק או טועה פה).

לגבי העברת כוח (carry over) בין התרגילים - זה מאוד תלוי איך אתה מבצע את שני התרגילים. אם הסגנון והפרופורציות שלך הן כאלה שב-LB אתה עומד יחסית רחב ו/או רוכן הרבה קדימה, אז לא תהיה העברה משמעותית לסקוואט אולימפי/קדמי והרמות אולימפיות. אתה יכול לעבור על השרשור המיתולוגי בפורום קרוספיט עם ריפטו מול גלן וגרג אברט. אם אתה מבצע את שניהם באופן יחסית דומה, אז תהיה העברה בשני הכיוונים.
כוח הוא לא איזושהי אדאפטציה מיסטית וכללית שברגע שאתה משיג אותה בסט אחד של פוזיציות, היא תהיה תקפה לכל הפוזיציות באשר הן - כוח הוא אדפטאציה ספציפית, תלוית תנועות ופוזיציות.

אצלי זה עבד ככה, הייתי בHB ופרונט סקוואט , עשיתי אותם אחרי האימונים של הWL שלי, לאחר מכן רציתי לחזק את הדדליפט שלי ומצאתי שהרגליים שלי חזקות אבל הזוקפים שלי פחות ואין כל כך סכרון, עברתי לאימוני כוח נטו ונתתי LB כסקוואט מרכזי + פרונט סקוואט (לפעמים) ואז חזרתי ללדלפט והגעתי ל200 עם גב יחסית בסדר (ממש השתפרתי בדדליפט שהתחזקתי בLB סקוואט).
כרגע אני בLB עד שאחזור לאימוני WL קבועים, למרות שאצלי זה די מסוכרן (הHB והLB) אז זה לא הכי משנה.

עכשיו כל החפירה הזאת היא כדי שתבין שתמיד אפשר לשחק וצריך לדעת מתי לעשות מה ואיך להשתמש במה ולמה יש "קרי אובר" על מה ואצל מי.

ואצלך, כדי שתעשה SS לפני שאתה מתחיל כל דבר , המשקלים שלך מאד נמוכים ואין לך מה להתעסק עכשיו במה שיהיה בעתיד.
תעשה מקסימום HB , אבל תעשה תוכנית כוח ותתקדם עד שתתקע.
או בקיצור קח משהו כבד תרים תוריד, לך לאכול ולישון ותחזור על זה אתה עוד לא בשלב של "חישובים"

הדבר הכי גרוע שאני מבחין בו אצל מתאמנים מתחילים ובעיקר ילדים - אתם לא סגורים מה אתם רוצים.
וכשאין לך מטרה ויעד - אתה לא תגיע לשום מקום.
ככה שהייתי ממליץ להיסגר על עצמך, מה זה אומר בכלל "מחפש כושר גופני"? תציב לך יעדים ותעמוד בהם.

הדבר הכי גרוע שאני מבחין בו אצל מתאמנים מתחילים ובעיקר ילדים - אתם לא סגורים מה אתם רוצים.
וכשאין לך מטרה ויעד - אתה לא תגיע לשום מקום.
ככה שהייתי ממליץ להיסגר על עצמך, מה זה אומר בכלל "מחפש כושר גופני"? תציב לך יעדים ותעמוד בהם.
אני מאמין שזה בעיקר שאנשים רוצים המון דברים שמגיעים על חשבון אחד של השני ובעיקר ילדים(אישית אני יכול להגיד שאני הייתי במצב הזה) . אי אפשר לעשות לגבי זה משהו זה עניין של הבן אדם ..

ניראלי שאתה קצת עיוור למצבך? לא? דחוף גלון חלב עחי.
בגלל שאני מפחד לאבד את הכוכב ארד שלי! (סוף סוף 🤯)
אז אני אגיד לך משהו, אתה לא רוצה לתרום לאשכול, אתה לא חייב להגיב בו, בסדר?
במקום להגיד תפסיק להתעסק בשטויות, אתה יכול לעזור ולתרום, חבל לראות בן אדם עם שני כ!כבי כסף מגיב תגובות כאלו.
כי אתה השגת את הכוכב ארד שלך מזה שנתת דדליפט כפול שלוש ממשקל גוף לא?
באמת אל תתעסק בשטויות אתה כל יום מחליף כיוון במקום פשוט לעבוד.
נרשמת לקרוספיט? מצויין תקשיב למאמן לא לחברה בפורום..
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
כי אתה השגת את הכוכב ארד שלך מזה שנתת דדליפט כפול שלוש ממשקל גוף לא?
באמת אל תתעסק בשטויות אתה כל יום מחליף כיוון במקום פשוט לעבוד.
נרשמת לקרוספיט? מצויין תקשיב למאמן לא לחברה בפורום..
בהצלחה.
מה הקשר?
לא ירדתי עליו שבגלל ה2 כוכבי כסף, להפך אמרתי שהבחור פה בעל ידע וניסיון ובמקום זה הוא מגיב תגובות שלא מתאימות לא ולמעמד שלו.

אולי באמת כדאי להפסיק להגיב פה בפורום הזה ולהקשיב למאמן+ לחברה שמבינים פה.

יש לך פה חבר'ה שמאמנים כמה שנים טובות ויש לך פה מתאמנים ותיקים ויש לך כאלו שהם גם וגם ויש לך מתאמנים חדשים ויש לך המון גישות וחילוקי דעות, בשביל זה קיים הפורום אבל חשוב לדעת לקחת את העצות נכון ולהתמיד עם משהו ולא כל שניה להחליף תוכנית עפ עצה של כל בן אדם שני.

ניראלי שאתה קצת עיוור למצבך? לא? דחוף גלון חלב עחי.
בגלל שאני מפחד לאבד את הכוכב ארד שלי! (סוף סוף 🤯)
אז אני אגיד לך משהו, אתה לא רוצה לתרום לאשכול, אתה לא חייב להגיב בו, בסדר?
במקום להגיד תפסיק להתעסק בשטויות, אתה יכול לעזור ולתרום, חבל לראות בן אדם עם שני כ!כבי כסף מגיב תגובות כאלו.
מצבי מצויין, תודה.

לא אפגע לך בכוכב הארד [למרות שמגיע לך].
אתה לא תתקדם לשום מקום בלי התמדה, תפסיק לעשות שטויות ומעברים, תינעל על דרך מסויימת, ותלך איתה עד הסוף,
כל הפרפורים האלה, המעברים, החלפת תוכניות, ומשחקים, לא נותנים לך כלום ולא יקדמו אותך אף פעם.

טיעון מאוד מקולקל, המשקל על המוט הוא לא פרמטר מבודד, וכמובן שגם למאמן "הכי חכם בעולם" אין בעיה לירות לעצמו ברגל ולטעון שלמרות שגם בדדליפט אתה מרים יותר מאשר מסקוואט, סקוואט יותר טוב להתחזקות. כנ"ל לגבי בנץ' פרס ופרס.
כי אתה שוכח שהפרמטרים שהוא מגדיר לא כוללים רק משקל על המוט, אבל אתה גם ככה לא ממש מכיר את הטענות שלו אז הביקורות שלך חלקיות ומוציאות מהקשרן.

כוח הוא לא איזושהי אדאפטציה מיסטית וכללית שברגע שאתה משיג אותה בסט אחד של פוזיציות, היא תהיה תקפה לכל הפוזיציות באשר הן - כוח הוא אדפטאציה ספציפית, תלוית תנועות ופוזיציות.
צר לי, אבל זה לא נכון. כוח זו היכולת של השריר לייצר force כנגד התנגדות. מי שמסתגל לתנועות זו מערכת העצבים.
לפי מה שאתה אומר בשביל להמשיך להתחזק צריך "לבלבל את השריר", כי הוא הרי מסתגל לתנועות!
אז אני טוען שבמקום לבלבל את השריר באלף תרגילי רגליים, אתה צריך להוסיף 100 קילו לסקוואט. אתה לא מסכים איתי? אני חושב שכן. ככה שאם לא צריך לבלבל, אתה מסכים איתי שהשרירים מסתגלים לעומס, לא לתנועות.

המשך יום טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית