היי בת 18 חדשה לגמרי.

orian2001

משתמש מתחיל
1
1
נק' מוניטין:
1
1
1
היי קצת רקע.. העלתי בשנה האחרונה עקב מצב נפשי קשה 30 !!! קילו..
לא שקודם הייתי רזה אבל עדיין כרגע הגעתי למצב שאי אפשר להמשיך לתת לעצמי להשמין. נרשמתי לקבוצת דייטאה של שומרי משקל שיטת הנקודות אבל הבנתי שחייבים ספורט בשביל לרדת.
השאלה שלי היא איך מתחילים לעשות ספורט אחרי שנה בלי תזוזה ועם משקל עודף גבוה
תודה 😃

היי וברוך הבא לפורום! 😃

קודם כל כל הכבוד על ההחלטה!

אין ספק שתזונה ואימונים זה משהו שהולך ביחד אבל הדבר שיותר חשוב משניהם ביחד זה הידע. ולכן אני ממליץ לך לקרוא קודם כל.

ראשית עלייך להבין מושגים בסיסים ולהבין את מקורם ונכונותם, או יותר נכון אי נכונותם של מיתוסים רבים. אני ממליץ להתחיל מהמאמר הזה :

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

לאחר מכן את יכולה לעבור למאמר המדריך השלם לחיטוב שקישור אליו נמצא בתוך המאמר שקישרתי אליו.

לגבי שיטת הנקודות, אני לא מכיר אותה אבל כרגע מה שעובד ויעזור לך לשמור על תזונה הוא מבורך. תבני את הביטחון העצמי בזכוץ הידע. גם תוכניות אימון תוכלי למצוא בפורטל www.kilogram.co.il

אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות

שיטת הניקוד היא שיוה המתייחסת לכל קלוריה כקלוריה ולא משמה מה היא, וכך הרבה בנות אוכלות את כל הקלוריות מפחמימות. יוגב בתור שמן לשעבר ציפיתי שתדע את זה 😃 .
ולנושא הנקודות - לא להתעסק בזה בכלל כי זו דרך לא נכונה לחשב קלוריות, בני לעצמך תפריט מסודר ואת תרדי במשקל.
בהצלחה

כל הכבוד על ההתחלה!
אני לא מסכימה עם @Tonyd כל התחלה היא טובה! השיטה אמנם לא מקפידה על היחס בין חלבונים שומנים ופחמימות אבל היא מאוד מוצלחת בהטמעה של שינוי באורח חיים ויש גם תמיכה קבוצתית. אני בעד. את צעירה ואת יכולה לעשות שינוי מדהים פשוט תזכירי לעצמך כל הזמן למה התחלת ואל תתני לשום נפילה לשבור אותך. קומי למחרת ותתחילי מחדש.
שימי תמונה של עצמך על המראה כדי שתזכיר לך למה התחלת ותעדכני אותה כל הזמן כדי לראות לאן את מכוונת.
בשלב שני ומתקדם תוכלי להתרכז בלאכול יותר חלבונים ושומנים במקום פחמימות וזה ישפר לך את ההרזיה.
לגבי אימונים תתחילי מאירובי הליכות, ריצות (אפילו קצרות) מדרגות. תתחילי בשלוש פעמים בשבוע שעה. אם את מנויה בחדר כושר תשלבי גם אימוני כוח.
אם את נתקעת במשקל תכנסי לפורום ותשתפי יש כאן גברים ונשים שעברו שינוי ויכולים ושמחים לעזור.

המתכון שלי : חזה עוף וסלט עם כמה שפחות מתוקים וג'אנק
את תמעדי לא פעם מבחינת תזונה אבל לא להרים ידיים ולהמשיך כמתוכנן
להתחיל לשלב אירובי על בסיס קבוע להתחיל מ 3× בשבוע ולהעלות בהדרגה
תזכרי שהצלחה לאורך זמן היא תלויה בשינוי אורך חיים והרגלי תזונה ולא בדיאטה זמנית
בהצלחה

את לא חייבת לעשות ספורט אבל זה יכול לעזור במקום לאכול כמו ציפור חלק מהגרעון הקלורי שלך בא מהאירובי.
בנוסף אצלי אישית אירובי היה מדכא רעב אבל זה כבר אישי יש אנשים שזה הפוך אצלם. (בכל מקרה אפשר לעשות בערב ואז לאכול ולישון)
ממליץ לך לחשב RMR ולראות שאת לא בגרעון קלורי גדול מידי כי זה יוביל להתקעות הירידה במשקל אחרי פרק מסוים.
בנוגע לאיזה סוג אירובי כשהייתי עם BMI 36 התחלתי מאליפטיקל, אפשר להגיע לדופק ומאמץ גבוה יחסית עם פחות עומס על הרגליים
מאשר בהליכה (גם פחות משעמם לדעתי)

הכי חשוב זה לדעת שהחלטת ואת בתוך התהליך להתמיד ולא להתיאש וגם אם את מועדת פה ושם עם אוכל (ולכולם יש מעידות)
אל תתני לזה לשבור אותך, זה פשוט עיכוב קטן בדרך.
בהצלחה!

נערך לאחרונה:
ממליץ מאוד לנסות פליאו .

אני בתור בנאדם שחולה על ג'אנק , איבדתי את החשק למתוק כעבור כמה ימים בתזונה הזאת , והייתי שבע ודשן

@Moshe @MikeRozner

דעתכם ?

ממליץ מאוד לנסות פליאו .
אני בתור בנאדם שחולה על ג'אנק , איבדתי את החשק למתוק כעבור כמה ימים בתזונה הזאת , והייתי שבע ודשן
@Moshe @MikeRozner
דעתכם ?
לאור הנסיון הדל פחמימתי שלי שכמעט גמר לי את שמחת החיים... אני סקפטית אבל, אין ספק שאני פוגשת כל הזמן אנשים שזה עובד עבורם.
אישית, עד שלא אקבל הצעה מתקבלת על הדעת לארוחת בוקר פלאו-סטייל, לא מנסה אפילו...🙄

לאור הנסיון הדל פחמימתי שלי שכמעט גמר לי את שמחת החיים... אני סקפטית אבל, אין ספק שאני פוגשת כל הזמן אנשים שזה עובד עבורם.
אישית, עד שלא אקבל הצעה מתקבלת על הדעת לארוחת בוקר פלאו-סטייל, לא מנסה אפילו...🙄
תקראי את הספר של דעאל שליו - הסוד הקדמוני

Back
למעלה תחתית