קראו את הכתבה. לא להאמין שהכותב הוא דווקא אורטופד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4501335,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4501335,00.html
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
@yonizarkh מה דעתך על כירופרקטיה וכל הנושא הזה?צודק! שנתיים של כאבים נעלמו אחרי 3 חודשי טיפול אצל כירופרקט.
3 אורתופדים לא עזרו לי, להפך, אמרו שיש לי "רק" כאבים שרירים שלא עבר ואמרו לי שזה יעבור מעצמו.
שלחו אותי לפיוזתרפיה אחרי שהצקתי להם וחודש וחצי של פיזיותרפיה לא עזרה בכלום, ממש בולשיט.
דיקור סיני הרגיע לתקופה מסויימת, אבל זה חזר אחרי זה.
בקיצור אצלי הפיתרון היה כירופרקט, זה שכל האורתופדים צוחקים עליו שהוא לא באמת רופא ושהוא סתם שרלטן....
הם שרלטנים, כל מה שהוא עשה לך היה למתוח את האזור בכל מיני שיטות כאלה ואחרות, דברים שבאמת מה שהיית צריך לעשות. הם עושים עבודה טובה שמלווה בהמון זבל ושטויות שרק נדמה לנו שהם עובדים (הוא שם לי 'מגבת' חמה על הגב ועבר עליה עם מכשיר רוטט, מה הקשר לעזאזל?צודק! שנתיים של כאבים נעלמו אחרי 3 חודשי טיפול אצל כירופרקט.
3 אורתופדים לא עזרו לי, להפך, אמרו שיש לי "רק" כאבים שרירים שלא עבר ואמרו לי שזה יעבור מעצמו.
שלחו אותי לפיוזתרפיה אחרי שהצקתי להם וחודש וחצי של פיזיותרפיה לא עזרה בכלום, ממש בולשיט.
בקיצור אצלי הפיתרון היה כירופרקט, זה שכל האורתופדים צוחקים עליו שהוא לא באמת רופא ושהוא סתם שרלטן....
הם שרלטנים, כל מה שהוא עשה לך היה למתוח את האזור בכל מיני שיטות כאלה ואחרות, דברים שבאמת מה שהיית צריך לעשות. הם עושים עבודה טובה שמלווה בהמון זבל ושטויות שרק נדמה לנו שהם עובדים (הוא שם לי 'מגבת' חמה על הגב ועבר עליה עם מכשיר רוטט, מה הקשר לעזאזל?
מספיק ביקור ביוטוב בשביל למצוא את כל הפתרונות לבעיות שלנו כיום ולא צריך לשלם 2000 שקל על מתיחות ועיסויים.
אני שם כסף על השולחן שאם תחזור לסקוואטים כבדים אתה תחזור לכאבים שהיו לך פעם. ואני שוב שם כסף שזה לא בגלל שיש לך בעיה.
סיבות שהן לא בהכרח פיזיולוגיות, יכולות להיות נוירולוגיותבלי לשים כסף כיוון שאני קצר,
אם חוזרים הכאבים, אז מהי למעשה הבעיה אם איננה כדברייך?
סיבות שהן לא בהכרח פיזיולוגיות, יכולות להיות נוירולוגיות
או סיבות שנדע להסביר אולי רק עוד 30 שנה
😲בספרים של סטוארט מקגיל שקראתי לפני כמה שנים הוא טען שהמחקר בתחום מראה שבחלק גדול מהמקרים פעילות אירובית כללית כמו הליכה יומית יכולה לטפל ולמנוע פציעות\כאבי גב והיא הרבה יותר יעילה מכל פיזיוטרפיה שמכילה תרגילים ספציפיים לגב.
הוא גם המליץ להמנע לחלוטין ממתיחות של עמוד השדרה ,בעיקר אצל מרימי משקולות , כי גמישות פוגעות ביציבות של השרירים ומעלה את הסיכוי לפציעות וכאבי גב. הוא הציג מחקרים שהראו שיש קורלציה בין גב גמיש לבעיות וכאבי גב.
לכל מי שסובל מכאבי גב ומתאמן ויש לו ראש פתוח וסבלנות ,אני ממליץ בחום לקרוא כמה מאמרים שלו באנטרנט (Stuart M. McGil רובם לא דורשים גישה אקדמית) ההמלצות שלו מעולות מנסיוני.
בספרים של סטוארט מקגיל שקראתי לפני כמה שנים הוא טען שהמחקר בתחום מראה שבחלק גדול מהמקרים פעילות אירובית כללית כמו הליכה יומית יכולה לטפל ולמנוע פציעות\כאבי גב והיא הרבה יותר יעילה מכל פיזיוטרפיה שמכילה תרגילים ספציפיים לגב.
הוא גם המליץ להמנע לחלוטין ממתיחות של עמוד השדרה ,בעיקר אצל מרימי משקולות , כי גמישות פוגעות ביציבות של השרירים ומעלה את הסיכוי לפציעות וכאבי גב. הוא הציג מחקרים שהראו שיש קורלציה בין גב גמיש לבעיות וכאבי גב.
לכל מי שסובל מכאבי גב ומתאמן ויש לו ראש פתוח וסבלנות ,אני ממליץ בחום לקרוא כמה מאמרים שלו באנטרנט (Stuart M. McGil רובם לא דורשים גישה אקדמית) ההמלצות שלו מעולות מנסיוני.
@yonizarkh מה דעתך על כירופרקטיה וכל הנושא הזה?
אני אשמח לקרוא ,הנושא הזה מאוד מעניין אותי ,בכל אופן בפן המכני הבנאדם פיזיקאי תותח. המודלים שלו למערכת השלד היו פשוט מגניבים .לסטיוארט מקגיל יש עבודות מאוד יפות. אבל צריך להבין שהוא ביומכניסט , ולכן הגישה שלו היא ביומכנית (שלעיתים רבות מתעלמת מהחלק של ה"ביו"). למי שרוצה להבין את נושא הכאב , מקגיל הוא לא הכתובת.
ככל שקוראים יותר מידע בנושא , מבינים כמה מודל הכאב כיום הוא ה-ר-ב-ה יותר מורכב מזה. היום אני גם עושה מחקר שנוגע בזה , וההבדלים בתפיסת הכאב אצל אנשים שונים הוא מדהים לפעמים. כבר כתבתי בפורום בעבר על הנושא.
הנה דוגמא למחקר מעניין שאני קורא עכשיו: שימו לב לאנלוגיה בין כאב לפחד למשל
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3679540/
למשל מפה:😲
אפשר קישור ישיר?
תבדוק ברפרנס אם יש שם את הרפרנס של הכבאים והקשר בין בעיות בגב לגמישות ,אם לא אני אחפש את הספר.It is widely believed that stretching the back, and increasing the range of motion is
beneficial, and reduces back problems
–
however the scientific evidence shows that, on average,
those who have more range of motion in their backs have a greater ri
sk of future troubles. Clearly
there is a tradeoff between mobility and stability where the optimal balance is a very personal and
individual variable.
הנושא של גמישות הוא בעייתי, כי מצד אחד גמישות רבה מפריעה לגב להיות מקובע, גורמת לאיבוד אנרגיה בריצה/רכיבה וכד' אבל ופה אולי @yonizarkh יוכל להרחיב אחד מהסימפטומים הנפוצים בפציעות היא חוסר גמישות.בספר שלו הוא כותב שלמרימי משקולות ספציפית גב גמיש יכול ליצור בעיות כי בזמן הרמה אנחנו רוצים שהגב יהיה כמה שיותר מקובע.
ניסיתי להפסיק עם האימונים לשבועיים ואולי אפילו יותר, לא עזר.הם שרלטנים, כל מה שהוא עשה לך היה למתוח את האזור בכל מיני שיטות כאלה ואחרות, דברים שבאמת מה שהיית צריך לעשות. הם עושים עבודה טובה שמלווה בהמון זבל ושטויות שרק נדמה לנו שהם עובדים (הוא שם לי 'מגבת' חמה על הגב ועבר עליה עם מכשיר רוטט, מה הקשר לעזאזל?
מספיק ביקור ביוטוב בשביל למצוא את כל הפתרונות לבעיות שלנו כיום ולא צריך לשלם 2000 שקל על מתיחות ועיסויים.
אני שם כסף על השולחן שאם תחזור לסקוואטים כבדים אתה תחזור לכאבים שהיו לך פעם. ואני שוב שם כסף שזה לא בגלל שיש לך בעיה.
תוכל לציין את שמו והיכן הקליניקה שלו?צודק! שנתיים של כאבים נעלמו אחרי 3 חודשי טיפול אצל כירופרקט.
שמי שגיב. תעשה חיפוש בגוגל ותמצא את האתר שלותוכל לציין את שמו והיכן הקליניקה שלו?
אתה יודע על ההיסטוריה שלו בתור רץ?שמי שגיב