הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אומגה 3 וטסיות נמוכות

golagol

מושעה
645
21
נק' מוניטין:
-44
645
21
powerteck בבית
עשיתי בדיקת דם מאוד מקיפה בדקו לי כמעט הכל מהכל מכיוון שהתפקודי כבד קצת היו עם קצת הפרעות (לא מצאו שום דבר ),
וטסיות נמוכות עכשיו הלכתי החודש לפחות ל 3 בדיקות דם באמת שבדקו לי הכל מהכל והכל בסדר ,
עכשיו חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי שיש קשר בין אומגה 3 לטסיות נמוכות מה שמצאתי זה שאומגה שלוש גורם רק להצמדות טסיות הדם לא ברור לי אם גם לירידת כמות טסיות הדם (יש מחקרים שאומרים שכן יש כאלה שלא, ממש לא ברור לי ) בנוסף באופן מוחלט אומרים שאומגה 3 גורם לדימום להמשך קצת יותר זמן מהרגיל מה שטסיות נמוכות גורמות גם כן.
הרופא אמר לי שאין קשר למרות שמצאתי בהמון מקומות שיש קשר ,
בקיצור יותר מאשמח לדעת מה דעת המומחים פה באתר לעניין הזה
תודה רבה !
שכחתי רק לצייון (טסיות 100) לא זוכר אם זה באלפים או עשרות אלפים ...

שכחתי רק לצייון (טסיות 100) לא זוכר אם זה באלפים או עשרות אלפים ...
זה מאות אלפים למיקרו-ליטר.
אולי כדאי לציין שזו נחשבת רמה שמתחת לנורמה אך לא כזאת שתבוא לידי ביטוי בהיבט של קרישת דם מופחתת מורגשת (אולי בערכי טסיות של מחצית מכך)
עכשיו חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי שיש קשר בין אומגה 3 לטסיות נמוכות מה שמצאתי זה שאומגה שלוש גורם רק להצמדות טסיות הדם לא ברור לי אם גם לירידת כמות טסיות הדם (יש מחקרים שאומרים שכן יש כאלה שלא, ממש לא ברור לי ) בנוסף באופן מוחלט אומרים שאומגה 3 גורם לדימום להמשך קצת יותר זמן מהרגיל מה שטסיות נמוכות גורמות גם כן.
.
אני לא יודע מה המקורות שלך (תוכל להכניס רפרנס אם תרצה) אך קיימים מחקרים המצביעים על השפעה חיובית של אומגה 3 במצב של טסיות גבוהות ולתרומבוזה בפרט, עדייון לא הייתי אומר שחומצות שומן כאלה מדללי דם, זה חסר ביסוס. דווקא לחומצות שומן נזקפות תכונות חיוביות הקשורות בתרומה להחלמה ממצבים זיהומיים ובכך באופן עקיף לסייע במניעת ריכוז טסיות נמוך בנפח (רק בכדי להדגיש שניתן למצא adverse ו-favorable גם יחד).

• פותח/ת השרשור
זה מאות אלפים למיקרו-ליטר.
אולי כדאי לציין שזו נחשבת רמה שמתחת לנורמה אך לא כזאת שתבוא לידי ביטוי בהיבט של קרישת דם מופחתת מורגשת (אולי בערכי טסיות של מחצית מכך)

אני לא יודע מה המקורות שלך (תוכל להכניס רפרנס אם תרצה) אך קיימים מחקרים המצביעים על השפעה חיובית של אומגה 3 במצב של טסיות גבוהות ולתרומבוזה בפרט, עדייון לא הייתי אומר שחומצות שומן כאלה מדללי דם, זה חסר ביסוס. דווקא לחומצות שומן נזקפות תכונות חיוביות הקשורות בתרומה להחלמה ממצבים זיהומיים ובכך באופן עקיף לסייע במניעת ריכוז טסיות נמוך בנפח (רק בכדי להדגיש שניתן למצא adverse ו-favorable גם יחד).
,תודה רבה ,
לא יודע אם זה נקרא רפרנס אבל מפה המידע שלי ,
http://www.pharmacologyweekly.com/a...a-platelet-inhibition-bleeding-risk-mechanism

אז מה כן יכולה להיות הבעיה או ממה רמה כזאת של טסיות מעידה ?
עשו לי בדיקות של אנמיה מוח עצם ועוד מלא מלא דברים לא בדיוק זוכר (הכל תקין)

,תודה רבה ,
לא יודע אם זה נקרא רפרנס אבל מפה המידע שלי ,
http://www.pharmacologyweekly.com/a...a-platelet-inhibition-bleeding-risk-mechanism

אז מה כן יכולה להיות הבעיה או ממה רמה כזאת של טסיות מעידה ?
עשו לי בדיקות של אנמיה מוח עצם ועוד מלא מלא דברים לא בדיוק זוכר (הכל תקין)
הרמה שלך לא מאוד נמוכה ויכולה להיגרם מסיבות שונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית